פתרון מיזוג לבית חדש

בינא

Member
הלן תשובות על השאלות

העתקתי את שאלותיכם כדי שיהיה קל יותר לענות:
אנחנו בונים בית חדש - 2 קומות. > ציינתם שהבית בבניה, מה שאומר שיש לכם הסכם עם הקבלן והוא אמור לבצע לכם "הכנות" למ"א...
אם נכון, מה כוללות ההכנות האלה לפי המפרט ו/או ההסכם ומה יש בתוכנית*?
*צילום שלתוכנית שמראה מה תוכנן מבחינת מ"א ובכלל של המבנה, יעזור מאוד, היות ובמידה ויש לכם חלל שמשותף לסלון ולקומה א', תשובתי תהיה אחרת מאשר אם יש לכם רק חלל מדרגות משותף ואם קומה א' יושבת מעל כל קומת הקרקע, תשובתי תהיה שונה מאשר אם רק חצי השטח של קומת הקרקע מכוסה עם קומה א' ומעל היתר יש מרפסת לנוף העמק...
קומה ראשונה סלון מטבח פינת אוכל, יחידת הורים וממד. קומה שניה 3 חדרי ילדים. >> לפי מה שכתבתם כאן, חלק מקומת הקרקע איננו מכוסה ע"י קומה א'... נכון? אם כך, לכל קומה נדרש מיזוג נפרד, בהנחה שהבניה איננה מבודדת כי בונים עם בטונים ובלוקים מכל סוג...
מבקש להתיעץ.
1. לגבי השטח הציבורי - מניח שהפתרון הוא מיני מרכזי. השאלה אם נדרש אינוורטר > וותרו על אינוורטר. חבל על הכסף. בעמק יזרעאל עם הקרה המפורסמת בחורף, מזגן מיני מרכזי עם הנמכת תקרה מגבס ירוק לקבלת חלל אוויר להעברת המיזוג לכל חלקי קומת הקרקע (ללא צנרת), עם יציאות לסלון, פינת האוכל, לממ"ד (דרך צנור ה-8" המיועד לכך), למטבח ואפילו לשירותי האורחים, יעשה את העבודה. בחורף חממו עם תנור צמוד רצפה שיש לו מאוורר תחתון של 2000 ואט, כי זה יהיה הכי זול והכי יעיל ;
2. חדר הורים וממ"ד - מזגנים נפרדים או מולטי מאייד? >> התשובה כאן מחולקת ל-2: 2.1.) אם לאשה קר ולגבר חם (או להפך), עדיף שלא יהיה מזגן בח"ש, אלא מאוורר על הרצפה בצד של מי שחם לו כדי שיזיז את האוויר הקר שקיים מכל היום בו פעל המזגן וזה יספיק מהרבה ניסיון.
2.2.) אם שניכם מרגישים פחות או יותר אותו דבר, ישנים עם דלת ח"ש הורים סגורה ולחות גבוהה קיימת גם בלילות, מזגן 1.25 כ"ס רצוי רק לח"ש הורים.
לממ"ד לא צריך, כי הפתרון הקודם עובד טוב, אלא אם יש לו 3 קירות חיצוניים ואז חובה(!) מזגן נפרד בעיקר אם הוא ישמש חדר עבודה ביום וחדר ארוח בסופי שבוע;
3. חדרי ילדים בקומה 2 0 מזגנים נפרדים או מולטי מאייד? >>> הקומה איננה 02 אלא קומה ראשונה (ק"א)... וגם אז יש כמה תשובות אפשריות בכפוף לכיווני קירות החוץ, אם יש הפרדה בין מרפסת הגג לחדרים או הם פונים אליו ואם יש הפרש גדול בין הגילאים של הילדים...אז ככה:
3.1.) אם יש פינת משפחה ממנה יוצאים למרפסת הגג המרוצפת והחשופה לשמש וחדרי הילדים מחוברים לפינת המשפחה, ניתן לבצע מזגן מיני-מרכזי, כאשר כיוון כמות האוויר הממוזג הנכנס לכל חדר מכוונת לפי הרגשת כל ילד והאוויר החוזר נלקח מעל חלל המדרגות ;
3.2.) במידה ואין חדר משפחה וחדרי הילדים מחוברים למן מסדרון קצר שאליו מגיע גרם המדרגות עם יציאה למרפסת הגג שקרינת השמש ממנו מחממת את המסדרות מהצהריים עד הלילה... רצוי מאוד שיהיה תריס גלילה עם שלבים מבודדים, זכוכית בידודית בדלת ומיני מרכזי שימזג גם את המסדרון... ;
לא מומלץ על מזגנן נפרד בכל חדר אם גיל הילדים נמוך.
אם מדובר בבני נעורים שמסתגרים בחדריהם שעות... עדי ללא מזגן בכלל כדי שתהיה להם סיבה לצאת מהחדר (
) או לכל חדר בנפרד אם אתם מעדיפים שישארו שם
...
בכל מקרה, מולטי מאייד הוא גם אופציה, אבל תלוי במחיר כי אז יש רק ניקוז אחד ולא 3 (פי 3 כסף על נקודות הניקוז לקבלן) ;
4. האם כדאי להשקיע אינוורטור בחדרים? >>>> כפי שכתבתי בתשובתי הראשונה: אינוורטר זה רק לעשירים ואיננו משתלם, לא חוסך מספיק, התיקונים שלו ואחזקתו יקרים וממליץ לא להתקרב עד שימציאו משהו אחר...

דנצי21

New member
וואו... תודה על התשובה המפורטת.... התיחסות בתוכן ההודעה

אנחנו בונים עם קבלנים לכל נושא כך שאין "הסכם" עם קבלן (אגב, איזה קבלן מבצע את ההכנות במקרה כזה?)
יש חלל משותף - מעל המטבח יש חלל גבוה של כמעט 2 הקומות
כפי שכתבת, רק כחצי מהשטח בקומה העליונה מכסה את קופת הקרקע והשאר מרפסת לנוף העמק.
מבחינת שטחים - קומת הקרקע היא כ 110 מ"ר. 70 מ"ר לחלל ציבורי. הקומה העליונה שבה 3 חדרים וחדר אמבטיה היא 50 מ"ר.
נראה שאני מתחיל להתכנס לפתרון
1. חדרי ילדים - מזגן רגיל לכל חדר - 1כ"ס (10000 BTU?)
2. חדר הורים- מזגן רגיל 1.25 כ"ס (14000 BTU?)
3. ממ"ד עדיין מתלבט אם מזגן בודד (על מנת שאם יש מישהו רק בממד לא צריך למזג את כל הבית)
4. מיני מרכזי לחלל הציבורי - השאלה איזה גודל (גם לאור העבודה שיש חלל כפול. מתכנן לעשות תעלה שתהיה לכל אורך הבית ותזרוק אוויר לכלל החללים

צרפתי תמונות של התכניות

ושוב, תודה לכל העוזרים

יוסיזיו

New member
הזויה עוד יותר המלצתך לסלון ומטבח של 70

מר + חלל כפול לשים תנור חשמלי של 2000 וואט על הרצפה,שמע המלצה הזויה כזו מזמן לא שמעתי . תחליף מהר את האייקון ששמת לך . והמשך על מזגנים וואלה המצאות המאה ואיזה רעיונות .

בינא

Member
שלום ליוסי זיו
וכל חברי הפורום

הגיע הזמן שיובן לך ולחברי הפורום שהיועצים המקצועיים כאן, הינם יועצי לצורך דיון ולא התנגחויות משום סוג.
לקרוא לדעה של מישהו "הזוי" או כל כינוי "חיבה" אחר לא מוסיף כבוד למכנה...
לכן ממליץ לענות לעניין, לחוות דעה ולא לתקוף או להביע דעות על אחרים ובעיקר לא על נסיונם...
באשר לנושא עצמו:
1) אני מחמם חלל של 80מ"ר סלון +מטבח +פינת אוכל +מרחב למשחקי הנכדים +חלל מדרגות שעולה לכניסה ולאחר מכן לפינת משפחה, עם תנור של 2000 וואט, כבר מעל 30 שנה... עובדה ;
2) כאשר יש מרפסת גג מעל כל שטח הסלון, עם השכבות הנדרשות בתקן בעמק יזרעאל ובעוד כמה אזורים בארץ, המבנה צובר אנרגיה שנוצרת מתחתיו בימי החורף הקרים ביותר ובהנחה שאנשי הבית אינם מסתובבים בחורף בגופיות ותחתונים, החום היבש הנפלט מתנור זורק אוויר מתחתיתו ומוצב במקום הנכון, מערבב את האוויר כי לוקח את האוויר הקר ליד הקיר החיצוני ומעלה אוויר חם שכמובן מתפזר, עולה לתקרת הסלון ויוצא דרך החלל הגבוה המשותף לקומה א' אל חלל המשפחה בקומה א'.
3) כאשר דלתות החדרים סגורות, הוא גם ישאר שם כי כלוא, ובפתיחת הדלתות (עם חזרה מביה"ס) האוויר החם יחליף את האוויר הקר בחדרים בתוך שניות כי האוויר הקר מוצא את דרכו בגובה הרצפה במהירות לרצפת קומה א'.
4) מניסיון של הרבה שנים, שיטת חימום זו מבוצעת בהרבה יחידות דיור כפולות קומה מסוג זה באזורים שונים בארץ ועובדת טוב.
5) בקיץ הכל עובד הפוך. החום עולה למעלה ולכן רצוי לקלוט את החום הזה בקומה א' במידה ויש חלל משותף ולהפעיל את הפיזור של האוויר הקר
6) כמובן שיש הבדל בין הרגשה של כל אחד במשפחה, כי לכל אחד מאיתנו קר או חם מסיבות מטבוליות שונות, מבנה גוף, סוג הפעילות ממנו חזר הביתה וכיו"ב ולכן למי ש"תמיד קר" מומלץ ללבוש בגדים תחתונים בהתאם, כדי שלמי שהכי חם במשפחה יוכל לחיות בנוח בבית.
7) בקיץ המיזוג עובד הפוך והיות והמזגן לא רק מקרר אלא גם מוציא את הלחות מהאוויר, חוזק המזגן המומלץ למיני מרכזי שאמור לשרת את כל המבנה חייב להיות 5כ"ס ולממ"ד רצוי להכניס מזגן בודד 1.25כ"ס היות ואיננו מבודד בדרך כלל, בנוי מבטון שקולט שמש ביום ופולט את החום פנימה בלילה, על כל המשתמע מכך.
8) ניתן להוסיף בסלון מזגן תקרתי נוסף של עד 2כ"ס לגיבוי או הפעלה בזמן התכנסות משפחתית רחבה או ארוח של מספר אנשים גדול, אבל לא הייתי מכניס מזגן אישי לכל חדר של ילד, כי ילדים נוטים להשאיר עד גיל מסויים את דלתות החדר פתוחות בכל עת ובגיל שנסגרים קבוע בחדר, כיוון הזריקה של היציאה של המיני מרכזי נתון לשינוי (שוב מניסיון רב שנים).לסיום: תעשו מה שתרצו, רק קחו בחשבון שריבוי מזגנים מחייב הוצאות גדולות יותר על ניקוז, מקום למנועים והתקנות רבות, שלא לדבר על אחזקה ו/או החלפה בעתיד (בדיוק שחסר מימון), כאשר אורך חיי מזגן מיני מרכזי מגיע בקלות ל-20 שנה (שוב מניסיון) ואורך חייהם של מזגנים קטנים בקושי מגרד את ה-10 שנים.

יוסיזיו

New member
זה בסדר ,תמשיך , לפי התאוריה שלך אז 2000 וואט = 6450 BTU אז

ניקח מזגן הכי קטן של 9000 BTU ןנחמם איתו את כל הסלון והחלל המשותף.
אתה מזכיר לי את הנורה המפורסמת של מרידור.
מה שאתה עושה בבית שלך תשאיר בתוך השטח הפרטי שלך ואל תמציא נוסחאות וחישובים מופרכים.
יש נתוני בסיס למיזוג אויר וכללי אצבע שחכמים ממך וממני בדקו וקבעו ושמהם לפי הדרישות הספציפיות משנים לכאן או לכאן אז לפי התאוריה שלך אף אחד לא יודע מה הוא מדבר.
המשך בדרכך ונהנה מהגיגי מחשבתך ונצחק קצת,כל טוב לך.

Sanchez

Member
שניכם יחד מחממים ומקררים...
בקיץ עם מזגן שעובד 24/7 וחשבון של 1000 ש"ח על כל הבית (כולל כל מכשירי חשמל).
ובחורף עם תנור 2000W לשטח של 80 מ"ר (פעם הוא גם סיפר שבכלל לא נחוץ מזגן גם באילת אם בונים נכון).
&nbsp
תתארו לעצמכם איך זה נראה מהצד, לאדם מהשורה שמגיע לכאן לשאול שאלות !
&nbsp
וזה עוד מזוג אנשים שנסיונם המשותף מעל 80 שנה !
&nbsp
&nbsp

shaib12

New member
יוסי זיו צודק

אני יכול להעיד שעם המערכת של סמסונג (כמו שכתבתי למעלה - 6 כ"ס עם 5 יחידות קצה),
דירת 5 חדרים (116 מ"ר) בחודשי הקיץ החמים או החורף הקרים אני מגיע לכ 1000-1100 ש"ח לחודשיים
המזגן דולק בלי הפסקה

Sanchez

Member
גם אצלך זה עובד 24/7 ? כל היחידות יחד ? ללא הפסקה ?
ובלי שום קשר כל הדברים הללו מדידים !
הרי לא מתכננים מערכות ומוכרים אותן עם צילום חשבון חשמל צמוד לקרטון אריזה.
לכל מערכת יש נתוני הספק/זרם. זה לא תורה מסיני.

לאחר כל זאת, לוקחים את עלות המערכת והרכבתה ומשווים למערכת "קונבנציונלית" ורק אז ניתן להעריך את הפרש העלויות (לא רק בקניה), אלא גם תפעוליות.
ועדיין לא הגעתי לנתון של עלות תיקונים עתידיים. כמה אנשי מקצוע מיומנים יכולים בכלל לגעת במערכות הללו ? מה עלות החלפים של מערכות הללו ?
גם נושא של קלקול ביחידה החיצונית שתשבית את כל המיזוג כולו לבית.
ויש עוד ועוד פרמטרים שאותם צריך לקחת בחשבון כשמשווים בין מערכות, כדי לקבוע כדאיות ! ולא רק "יש לי חשבון של 1000 ש"ח".

זה מזכיר לי את הבדיחה על אותו אחד שסיפרו לו שמחירי הדלק התייקרו, התשובה שלו היתה: "אני מה איכפת לי...אני מתדלק ב 100 שקל".

יוסיזיו

New member
אתה פשוט הבדיחה .למה ?? כי לא מתירים

התקנות מחוץ לבית אלא במסתור כביסה קטן . ו..זה לא עוד מישהו אלא אותו גולש שאצלו עשיתי את המערכת הזו והוא קרא את מה שכתבת והגיב . לך חפש את החברים שלך ביחד עם בינא . ובאמת זו הפעם האחרונה שאני מגיב לך אתה לא שווה שיענו לך בכלל .

Sanchez

Member
חשבתי שהבטחת להפסיק להגיב לי. עכשיו באמת אכזבת אותי.

למעלה