צ´ירקה פפריקש - גולש עוף בנוסח הונגרי
צ´ירקה פפריקש גולש עוף בנוסח הונגרי מתכון של דודי שיק 12 נתחי עוף צעיר (שוקיים וירכיים) 2 כפות שומן אווז או שמן 2 פלפלים סודניים חריפים שבורים 4 כפות פפריקה 3 פלפלים ירוקים חתוכים לטבעות 3 בצלים חתוכים לטבעות 1 עגבניה 2 גביעים של שמנת חמוצה 1+ כף קמח 1 כוס יין לבן יבש 1 כוס מים לבצקניות (נוקרלי) 1/2 קג´ קמח 1 ביצה 1/2 1 כוסות מים קצת מלח 1. ממיסים את השומן בסיר, מוסיפים את הבצל, את הפלפל הירוק ואת הפלפלים החריפים. מבשלים על אש קטנה עד שהבצל הופך שקוף (10-5 דקות). 2. מורידים את הסיר מן הכיריים, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים ומחזירים לאש. 3. מוסיפים את העוף, מערבבים ומוסיפים את היין, המים והמלח. 4. מבשלים על אש נמוכה במשך 50-40 דקות, עד שהעוף מתרכך. 5. מערבבים את השמנת עם כף קמח, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול, מערבבים ומחזירים לסיר עם התבשיל. מביאים לרתיחה ומכבים מייד את האש. 6. מגישים עם בצקניות לבצקניות: 1. מערבבים את כל החומרים במשך זמן רב, עד שמתקבלת בלילה אחידה וצמיגה. 2. מורחים את הבלילה על קרש חיתוך, חותכים לרצועות. 3. מרתיחים מים מומלחים בסיר, וכשהם רותחים, חותכים את רצועות הבצק בעזרת סכין רטובה לחתיכות קטנות, וזורקים ישר לתוך המים (אפשר גם למרוח את הבצק על פומפיה גסה, ובעזרת לחיצה להשליך ישר לתוך המים הרותחים). 4. מבשלים 10 עד 15 דקות. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
צ´ירקה פפריקש גולש עוף בנוסח הונגרי מתכון של דודי שיק 12 נתחי עוף צעיר (שוקיים וירכיים) 2 כפות שומן אווז או שמן 2 פלפלים סודניים חריפים שבורים 4 כפות פפריקה 3 פלפלים ירוקים חתוכים לטבעות 3 בצלים חתוכים לטבעות 1 עגבניה 2 גביעים של שמנת חמוצה 1+ כף קמח 1 כוס יין לבן יבש 1 כוס מים לבצקניות (נוקרלי) 1/2 קג´ קמח 1 ביצה 1/2 1 כוסות מים קצת מלח 1. ממיסים את השומן בסיר, מוסיפים את הבצל, את הפלפל הירוק ואת הפלפלים החריפים. מבשלים על אש קטנה עד שהבצל הופך שקוף (10-5 דקות). 2. מורידים את הסיר מן הכיריים, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים ומחזירים לאש. 3. מוסיפים את העוף, מערבבים ומוסיפים את היין, המים והמלח. 4. מבשלים על אש נמוכה במשך 50-40 דקות, עד שהעוף מתרכך. 5. מערבבים את השמנת עם כף קמח, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול, מערבבים ומחזירים לסיר עם התבשיל. מביאים לרתיחה ומכבים מייד את האש. 6. מגישים עם בצקניות לבצקניות: 1. מערבבים את כל החומרים במשך זמן רב, עד שמתקבלת בלילה אחידה וצמיגה. 2. מורחים את הבלילה על קרש חיתוך, חותכים לרצועות. 3. מרתיחים מים מומלחים בסיר, וכשהם רותחים, חותכים את רצועות הבצק בעזרת סכין רטובה לחתיכות קטנות, וזורקים ישר לתוך המים (אפשר גם למרוח את הבצק על פומפיה גסה, ובעזרת לחיצה להשליך ישר לתוך המים הרותחים). 4. מבשלים 10 עד 15 דקות. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.