צ´ירקה פפריקש - גולש עוף בנוסח הונגרי

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מרק בורשט

מרק בורשט לאה לויט: "סוד טעמו של הבורשט שלי, שהגיע מסנט פטרבורג, הוא בחמצמצות העדינה. היא משתלבת היטב עם הבשר וניחוחות האדמה של ירקות השורש." חומרים ל-8-6 מנות: 4 כפות שמן 6 עצמות מוח באורך 3 ס”מ 1 ק”ג בשר שייטל טרי ומיושן חתוך לקוביות ½2 ליטר מים 2 סלקים קלופים 1 גזר קלוף 1 בצל קלוף 1 שורש פטרוזיליה קלוף 1/2 ראש סלרי קטן קלוף 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 3 קישואים קטנים חתוכים לקוביות קטנות 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים 1/2 ראש כרוב חתוך לרצועות דקות מלח 200 גרם רסק עגבניות מיץ מ-1/4 לימון 8 שיני שום קלופות וקצוצות גס 20 גרגרי פלפל שחור סוכר להגשה: 1 צרור שמיר קצוץ 1 צרור פטרוזיליה קצוץ אופן ההכנה: 1.. מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים עצמות ובשר ומשחימים מכל הצדדים. על הבשר להיות צרוב בחוץ, אך מדיום-רייר בפנים. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה חלקית על אש קטנה כשעה. מקפים את הקצף שעולה. 2. מוסיפים סלק, גזר, בצל, שורש פטרוזיליה וראש סלרי ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות. מוציאים את הגזרים לקערה בצד ומבשלים 15 דקות נוספות. מוציאים לקערת הגזר גם את הסלק, הבצל, שורש הפטרוזיליה וראש הסלרי. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, קישואים וכרובית ומבשלים 15 דקות. 3. בינתיים מגררים את הירקות המבושלים שבקערה על פומפייה. 4. מוסיפים לסיר כרוב ומלח ומבשלים 10 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ואת הירקות המגוררים ומבשלים 5 דקות נוספות. 5. מסירים מהאש ומוסיפים מיץ לימון, שום, גרגרי פלפל וסוכר. מצננים 12 שעות לפחות. 6. להגשה, מחממים את הבורשט, מוזגים לצלחות אישיות ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר קצוצים. אוכלים עם לחם שיפון. הערות: מקור המתכון: לאה לויט ממסעדת “די גריי” בירושלים
 

clcl

New member
שפונדרה: חברתו הטובה של הטבח

שפונדרה: חברתו הטובה של הטבח השפונדרה היא אחד הנתחים הכי טובים לבישול ארוך. רון (שפאץ) כהן מראה איך אפשר למלא איתה רביולי שמוגשים עם לבבות ארטישוק ופקאנים רון (שפאץ) כהן YNET
 

clcl

New member
עוף במלח

עוף במלח לממהרות והממהרים, עוף קלי קלות. נכנס עוף ומלח יוצאת ארוחה קלה מהירה וטעימה. כולם מרוצים - לא הזענו שעות במטבח, לא לכלכנו הרבה כלים וכולם אוהבים את זה
 

clcl

New member
מתכון: טחול ממולא

מתכון: טחול ממולא המצרכים: טחול גדול כוס קמח 4 בצלים בינונים חצי קילו שומן קצוץ (מורכב מ-500 גרם בקר, 100 גרם עוף ו-50 גרם כבש) מלח ופלפל אופן ההכנה: קוצצים את הבצלים ומטגנים קלות. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם השומן הקצוץ. מוסיפים את הקמח הפלפל והמלח (לפי הטעם) ומערבבים טוב. יוצרים כיס בטחול וממלאים אותו בתערובת שנוצרה. תופרים את הכיס בעדינות ומבשלים למשך שעתיים בסיר עם מים המכסים את הטחול. לאחר מכן מכניסים את הטחול המבושל למקרר למשך יום שלם. לאחר יום של קירור מוציאים את הטחול ופורסים לפרוסות. מטגנים את הפרוסות במחבת עם שמן עד למצב של הזהבה. מומלץ להגיש ברוטב גולש. הערות: מקור המתכון: שף זמי שרייבר "מסעדת סנדר"
 

clcl

New member
מתכון: עוף בערמונים- בבישול איטי

מתכון: עוף בערמונים- בבישול איטיו clcl / ו 14:26 | 30/11/06 מתכון: עוף בערמונים- בסיר בישול איטי החומרים: 2 ק"ג כרעיים עוף, ללא העור 200 גרם ערמונים קלופים (יש בוואקום) 5 גזרים מקולפים וחתוכים ל-4 חצי צנצנת ריבת בצל (אפשר קנוייה אבל באיכות טובה ) + כוס ציר מרק מרוכז קופסת מסוננות גרגרי חומוס - לשטוף היטב קודם 100 גרם שזיפים יבשים + 100 גרם חמוציות יבשות כמה פטריות פוריציני מושרות בחצי כוס מים רותחים, עם מי ההשריה חצי בקבוק יין אדום 400 גרם פטריות שמפיניון מוקפצות בנפרד אופן ההכנה: 1. בסיר גדול פשוט שמים את כל החומרים, ללא הפטריות. 2. מבשלים -7 שעות - אפשר כמובן גם בסיר בתנור. על חום נמוך ואפשר על כירת הגז. 3. לא צריך לטגן ולא מוסיפים שום שמן. 4. בחצי השעה האחרונה מוסיפים גם את הפטריות. הערות: מקור המתכון: יסמין
 

clcl

New member
מתכון:עוף בלימון/אהרוני "בישול סיני

מתכון:עוף בלימון/אהרוני "בישול סיניו clcl / ו 14:23 | 29/11/06 מתכון: עוף בלימון מצרכים: 1 בצל קטן 1 לימון יפה, ללא כתמים 250 גרם חזה עוף נקי משומן וגידים למשרה: 1 חלבון 1 כף קורנפלור 1 כף יין לבן קורט מלח ופלפל לבן לרוטב: 3/4 כוס מרק צח מיץ מלימון אחד 3 כפות סוכר 1 כף רוטב סויה 2 כפות יין לבן יבש 2 כפות שמן 1 כף קורנפלור מדולל ב-2 כפות מים 1 בצל ירוק קצוץ אופן ההכנה: 1. קולפים את הבצל, חותכים לשניים ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות מאד. שוטפים את הלימון, חותכים לשניים לאורך ופורסים (עם הקליפה) לקליפות דקות. 2. חותכים את חזה העוף לקוביות של 2X2 ס"מ. מערבבים היטב בקערה נפרדת את חומרי המשרה ושורים בו את העוף במשך 30 דקות. 3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את חומרי הרוטב. 4. מחממים במחבת את השמן, וכשהוא חם מאד מטגנים בו תוך ערבוב את קוביות העוף עד שצבען הופך לבן. מוסיפים את הבצל והלימון הפרוסים ומטגנים תוך ערבוב עוד כדקה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים קלות. כשהרוטב רותח, מוסיפים את הקורנפלור המדולל במים, מביאים לרתיחה, מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מעל את הבצל הירוק הקצוץ. הערות: מתכון זה הוא הוכחה ניצחת לכך שהחמוץ מתוק לא חייב להיות רוטב אדום, שטעמו שגרתי. חמיצותו של רוטב זה באה לו מן הלימון. נתחי העוף עדינים וקטיפתיים ופרוסות לימון שלמות מעטרות אותם. מקור המתכון: אהרוני, "הבישול הסיני"
 
מתכונים מדהימים אחד-אחד!

נעלה אותם למאמרים. תודה רבה. בקשר לעוף עם המלח, זה יוצא מעדן, ומוכר גם בשם :"עוף אינדיאני". יוצא קריספי וטעים במיוחד. כל הכבוד.
 

bigjack

New member
חנל'ה תודה על כל המתכונים ../images/Emo24.gif

את גדולה מהחיים
(ועושה לי המון עבודה להעלות הכל
)
 

clcl

New member
צחינק'ה,נתתי לך "חופש"../images/Emo9.gif ממני יותר משבועיים

אז קדימה ל"עבודה". עכשיו ברצינות.... למה זה גורם לך לעבודה? הרי אפשר להכנס לחיפוש ול
שם את אשר מחפשים... ואם יש אז זה עולה! לא?
 

bigjack

New member
ובאמת היית חסרה../images/Emo24.gif

העבודה היא להכניס הכל למאמרים או לקישורים כי שם יותר קל לחפש מאשר בחיפוש שלא תמיד מוצא את מה שרוצים
אבל זה היה בצחוק יקירתי
 
למעלה