צבא ומילואים

Alex 7

New member
צבא ומילואים

האם למשהוא כאן בפורום הורידו פרופיל צבאי בגלל הגימגום. אם כן,האם זה השפיעה על שירות המילואים? תודה...

Shaharitos

New member
פעם היו מורידים...

פרופיל על גימגום, כי לא היה סעיף לגימגום, כלומר, היו נותנים סעיף אחר במקומו ולכן בד"כ הפרופיל היה יורד. נתנו סעיף דיסלקציה , בד"כ. אני מדבר על שנת 1995. היום כבר יש סעיף לגימגום - אז אני לא בטוח אם הפרופיל יורד בגלל זה. אני לא בטוח כמה זה משפיע על המילואים, אבל אולי היית שוקד על הוצאת פטור שאומר שמותר לך לשמור רק עם בן זוג (כי יש בעיה להגיד "עצור!, עצור סיסמא!") ולכן אולי לא היו נותנים לך לשמור. סהר.

sahar sh

New member
פעם היו מורידים...

פרופיל על גימגום, כי לא היה סעיף לגימגום, כלומר, היו נותנים סעיף אחר במקומו ולכן בד"כ הפרופיל היה יורד. נתנו סעיף דיסלקציה , בד"כ. אני מדבר על שנת 1995. היום כבר יש סעיף לגימגום - אז אני לא בטוח אם הפרופיל יורד בגלל זה. אני לא בטוח כמה זה משפיע על המילואים, אבל אולי היית שוקד על הוצאת פטור שאומר שמותר לך לשמור רק עם בן זוג (כי יש בעיה להגיד "עצור!, עצור סיסמא!") ולכן אולי לא היו נותנים לך לשמור. סהר.

stkachov

New member
כן, מורידים

אני ספרתי את הסיפור שלי במפגש שהיה לפני שבוע, אז אחזור בקצרה על המקרה שלי: נורא רציתי להתגייס לצבא, נסעתי לצו ראשון עם הרבה מוטיבציה. אבל לאחר הבדיקה הרפואית שמעתי את הרופאים מתלחשים בינם לבין עצמם על כך שהגמגום יוריד לי פרופיל ואולי אפילו יתן לי פטור. אחר כך קראו לי לועדה רפואית, ואחר כך לעוד ועדה, ובסופו של דבר נתנו לי פטור משרות צבאי - מטעמי בריאות. במהלך השיחות שלי עם לשכת הגיוס נתנו לי להבין שאם אני ממש ארצה להתגייס הם יגייסו אותי, אבל התפקיד בו אשרת לא יהיה "חשוב". עשיתי חושבין, והגעתי למסקנה שטבח צבאי זה אמנם תפקיד חשוב, אך יש לי דברים טובים יותר לעשות עם ה-3 שנים. הסכמתי לקבל על הפטור ובכך נגמר הסיפור. ובאופן כללי אני חושב שהכל פונקציה של חומרת הגמגום שלך. לי נדמה אמנם שהצבא משחק ראש קטן ומחלק פטורים ביד חופשית. ההגיון הצהל"י אומר(כך נראה לי) - מה אני צריך לגייס מגמגם? גם כך התרומה שלו לא תהיה כל כך חשובה, יכול להיות שיציקו לו במהלך השרות, יירדו עליו ואז הוא עוד בסוף יתאבד או יתבע אותי אחר כך. מה אני צריך את הכאב ראש הזה, הכי קל זה לתת לו פטור וזהו. אני כותב את זה על סמך הניסיון האישי שהיה לי וזאת תחושתי.

avi9

New member
גמגום וצבא.זו המלחמה הראשונה של

המגמגם מול העולם החיצון,הקר,המנוכר,הלועג והבז.רחוק מחיק המשפחה. מי שבורח ממערכה זו, יברח כל ימיו.לא ילמד באוניברסיטה,יתחמק מראיונות עבודה,יתחמק מכל משימה הדורשת דיבור ובסוף יסיים חייו בשולי החברה,אם לא כמשקולת על חבל משתלשל. יש הרבה מאד מגמגמים, גם כקצינים ובתפקידים אחראים. כמובן תלוי בחומרת הגימגום ובלחץ המגמגם על המערכת המגייסת. מאחר והגימגום מחליף צורות ולכולנו יש ימים יפים ויפים פחות. השאלה כיצד הרשמת את הקצין המראין ומה מידת הנחישות שהפגנת! כאשר תרצה בעתיד לקבל תפקיד רציני בחיים האזרחים ותרצה להישפט לפי כישוריך המקצועיים,כיצד תסביר לעצמך ולמעסיקך לעתיד כי לא שירתת בצבא בגלל הגימגום? מדוע שהם יקבלו אותך, אם אפילו הצבא ויתר עליך?

stkachov

New member
עניתי כבר לרוני

על חלק מהדברים, אז תקרא בהודעה ההיא, אני מקווה שהבהרתי את המצב. ובקשר לשאר הדברים שכתבת: אני שוב מזכיר שאני לא ברחתי, הצבא הוא זה שלא הסכים לקבל אותי. בקשר לעבודה ולאוניברסיטה: עבדתי כבר. הייתי בראיון העבודה לפני שקיבלו אותי, המראיינת אכן שאלה אותי מדוע ניתן לי הפטור, והסברתי לה בדיוק מדוע. היא הבינה זאת וקיבלה אותי לעבודה. גם מלימודים אני לא "בורח", ואם לא ראית בשרשורים אחרים, אני אזכיר רק שאני כרגע לומד לתואר ראשון כפול בהנדסת חומרים וכימיה בטכניון. כשבעתיד ארצה לקבל תפקיד רציני, אני מאוד מקווה שיתחשבו בכישורים האחרים שיש לי, ואסביר בדיוק את הנסיבות מדוע הצבא לא גייס אותי.

avi9

New member
הודעתי לא היתה קשורה לפוליטיקה,

ציונות ורצון לתרום.היא קשורה לעובדה שמגמגם חייב להתאמץ מאד לקבל דברים שלא מגמגם מקבלם כמובנים מאליו. אם תרצה להתקבל לעבודה כמהנדס באחת מהחברות הממשלתיות הגדולות,קריה למחקר גרעיני,וחברות הקשורות למחקר בסיסי, העובדה שלא שיררת בצבא תחסום אותך ותשמש כתירוץ טוב! היא תשמש גם כתירוץ טוב לחברות אחרות. לדעתי, רוב המגמגמים עוברים מסלול צבאי, וכאשר מגמגם מוציא פטור על סעיף זה,מתעורר חשש אצל המראיין כי מסתתר פה סיפור אחר. אם אתה כשרוני מאד מאד,ותסיים בהצטיינות יתירה,אז מצבך יהיה טוב. אם רק תהיה רק "טוב", כנראה שתסבול בגלל אי השירות. כאמור איני מתייחס כלל לענין התמורה למדינה.לדעתי על כל מגמגם לעבור את הקשיים שבשירות הצבאי כהכנה לקשיים שיהיו לו מחוץ לחממה.

yurim

New member
אצלי הסיפור אחר לגמרי !

אני משרת כבר מעל שנתיים ובוועדות לפני לגיוס לא הורידו לי פרופיל בגלל הגמגום (יש גימגום קל-בינוני) למרות שאמרתי להם - אולי שהיה לי כבר פרופיל 64 בגלל בעיות גב... בקיצור אני התקבלתי ליחידה מובחרת (לא קרבית - מודיעין) ובצבא הגמגום ממש לא נחשב למשיהו קטסטורופלי עובדה שהציעו לי לצאת לקצונה, ואני אישית מכיר קצינים מגמגמים ולמרות שזה מפריע, זה לא נורא כל כך באזרחות הרבה יותר קשה!!

avi9

New member
עברת משוכה רצינית בדרך לחיים

האזרחים. יש מגמגמים בכל מקום,כ חמישים אלף במדינה, כך שנתקלים בנו בכל מקום ובכל הרמות. אני מאבחן גימגום בצורה מיידית מאחר ואני מכיר את כל ה"תרגילים". הרבה מגמגמים מופיעים בטלויזיה כפרשנים מקצועיים,כלומר נקראים לראיונות לנתח אירועים מטעם בתי השקעות רציניים כמו "מריל לינץ"וכדמ,ממש מדהים לראות שלמרות הגימגום,המראיין לא נותן הנחות וממשיך לשאול שאלות. אחד המרואינים מופיע כבר מספר פעמים,למרות שגם רשת הטלויזיה המתקשרת אליו לראיון מודעת לגימגומו,וגם בית ההשקעות המשלם את משכורתו (במריל לינץ משכורות נמוכה היא 500 אלף דולאר לשנה)מודעים לכך והעובד מהווה חלון ראווה לחברה. כתבתי כל זאת כדי להבהיר,אם תהיו טובים מאד בתחום שלכם,תמיד ירצו אותכם,גם אם תתקעו,וגם אם לא יהיה כל כך נעים.

stkachov

New member
במי מדובר?

מי האיש? פרנקל שלנו? גם אני הרבה פעמים שם לזה לב בטלויזיה.

avi9

New member
אני צופה בשעות הפנאי ב CNBC

הם מראיינים מדי יום פרשנים ואנאליסטים של בתי השקעות בנושאי מטבע ומניות. האם הדולאר יתחזק? היורו? היאן?,איזה תחומים יהיו חמים? אחד מהמרואינים שמופיעים רבות הוא מגמגם. למעשה שמעתי כבר 3 מגמגמים ברשת. אחד מהם,הופיע כבר מספר פעמים.יש לו טכניקה מענינת,אין לא עויתות בפנים אבל מרגישים את ההתקעויות אפילו בעינים ואוזניים של לא מגמגם.

shuky63

New member
אם אני אסכם כאן את הנסיון שלי ושל

אחרים בפורום לגבי התיחסות צהל לגימגום,אין התיחסות קבועה וברורה.זה תלוי במגמגם.מי שרוצה לקבל פטור משירות יכול לשחק על הגימגום ולקבל,ומי שרוצה לשרת גם אם הורידו לו פרופיל בגלל הגימגום יכול להאבק בזה ולהצליח.לפני 20 שנה אני קיבלתי סעיף פסיכיאטרי בגלל הגימגום .לא ויתרתי נלחמתי וביטלו לי את הסעיף ומילאתי תפקיד נחשב מאד בחיל קשר.

דור6

New member
אני חייל וירד לי הפרופיל ל64

בשל הגימגום אבל התגייסתי ואפילו שהלכתי לאפסנאות נלחמתי ויצאתי לקורס מפעילי מחשב והיום אני בבית דפוס מסווג של הצבא נהנה לי יוצא בשתיים הבייתה כי נימאס לי לריב עם העולם .אני רוצה שקט.אבל יש לי מתאם קצונה 0 שאומר שאני לא יכול להיות קצין-אולי קשור לגימגום....

R O N Y1

New member
ויטאלי גימגום זה לא סיבה להשתמטות !

אני לא מבין למה לא שירתת בצבא הגימגום זאת לא הסיבה יש הרבה מגמגמים גאים ששירתו למרות הכל. לא הבנתי מה כוונתך "יש לי דברים יותר מענינים לעשות ב3 שנים האלו"????? מעניין לא שירתתי בצבא בתור טבח ". אני לדוגמא שירתתי בצבא, את שירות המילואים עשיתי בלבנון. לא נתתי לגימגום לנצח (והוא גם לא ינצח)אותי.!!!! בקיצור אל תיתן דוגמא אישית לחברה הצעירים !!!! RONY

stkachov

New member
עכשיו עצבנת אותי

איך אתה מעז לקרוא לי משתמט??? אתה לא מכיר אותי בכלל!!! מי שמכיר אותי, יודע שאין פטריוט כמוני. יודע עד כמה רציתי להתגייס. כתבתי את זה גם בהודעה המקורית שהייתה לי מוטיבציה גבוהה להתגייס וסיפרתי על זה גם במפגש, חבל שלא הקשבת! בכל אופן, אין לך זכות להטיף לי מוסר. בכוונה לקחתי בבית הספר 5 יח' ערבית(בזמן שכל החברים שלי הוציאו 100 ברוסית) ולמדתי את השפה מתוך כוונה להתגייס לחיל המודיעין, כיוון ששם יכולתי לתרום הכי הרבה. עברתי גם את מבדקי המודיעין ובמידה הצבא היה מגייס אותי הייתי הולך לאן שרציתי מלכתחילה. אבל מה לעשות וצה"ל חשב אחרת. הוא זימן אותי ל 3 ועדות רפואיות וכולן החליט לסרב לקבל אותי לצבא. שים לב רוני, הם החליטו לתת לי את הפטור, אני מעולם לא רציתי בו ולא ביקשתי אותו. הגמגום שלי אז לא היה אותו הגמגום שראית במפגש. הוא היה קשה הרבה יותר, ולכן הצבא החליט מה שהחליט. גם לאחר הפטור, בכל זאת רציתי לתרום ולהתגייס ולכן הגשתי בקשה רשמית להתנדב מרצוני החופשי לצה"ל. אבל גם אז הצבא לא שמח לקבל אותי, זימן אותי למלא ועדות וטרטר אותי עד שהוציא לי את הנשמה. גם את כל זה אגב סיפרתי במפגש, חבל שלא הקשבת. לבסוף ויתרתי נכון, אבל את האמת שלי אף אחד לא יקח ממני, ובמיוחד לא יאשים אותי בהשתמטות. לאחר שסרבו לגייס אותי, ולאחר שלא נתנו לי להתנדב, החלטתי בכל זאת לתרום בצורה אחרת ולעשות שרות לאומי. הגעתי למספר כנסים ומילאתי בקשות לשרות לאומי. ואמנם באותה שנה היו רק 200 תקנים לשרות לאומי(לבנים) שאושרו ע"י משרד הרווחה, ואני לא זכיתי להכלל בתוכנית זו. ממש הכעסת אותי עם ההודעה שלך! אני מקווה שהבהרתי את עצמי היטב בפניך וגם בפני שאר החברים.

yurim

New member
לא נשמע הגיוני....

קשה מאוד לקבל פטור מהצבא ואתה אומר שהם פשוט הביאו לך בגלל הגימגום דרך אגב אני מכיר אישית מישהו מגמגם ביחידה שרצית להתקבל עליה במודיעין (לא נכתוב פה את המספר) אז כנראה שלא בגלל הגימגום לא התקבלת... ובקשר להתנדבות אני מכיר אנשים שיש להם עודף משקל רציני ומחלות כרוניות שהם מתנדבים, אחרי שהצבא שחרר אותם משירות חובה אין שוב סיבה שבגלל גמגום לא יתנו לך להתנדב או שאולי שוב יש סיבות אחרות....

stkachov

New member
לא

כל כך אכפת לי מה נשמע לך הגיוני ומה לא. זה שאתה מכיר מישהו כזה ומישהו כזה - זה נחמד מאוד, אבל אני עברתי את זה על בשרי ואני יודע טוב מאוד למה צה"ל לא גייס אותי. ואני לא מרגיש שאני חייב לתת דין וחשבון על כך. הגמגום שלך הוא קל-בינוני ובזה התמזל מזלך, אבל אל תשליך מהמקרה שלך או ממישהו אחר שאתה מכיר על אנשים אחרים. כל אחד והגמגום שלו, ובהתאם לכך גם היחס של הצבא. אני לא קובע כאן עובדה שבגלל גמגום מורידים פרופיל, או לא מגייסים בכלל, או שיש איזשהי מדיניות קבועה בצבא לגבי גמגום, אלא רק מספר את הסיפור שלי כפי שהוא. אם מישהו לא מאמין לי, אין לי מה להגיד לו מעבר למה שכבר כתבתי. שבת שלום...

mico24

New member
גם אותי שכנעת ! כל הכבוד, ואל

תתעצבן משטויות! הצבא הפסיד, בזה שלא גייס אותך.

avi9

New member
לויטלי,כל הכבוד, אומנם איננו פורום

פוליטי אבל מחמם את הלב לקרוא זאת. מאחל לך הצלחה באשר תפנה.

shuky63

New member
אני בעד מה שןיטלי עשה ואמרתי את זה

גם בפגישת הפורום. אם המערכת כל כך מטומטמת כדי לותר על הכישורים שלו אין שום סיבה שישפיל את עצמו בתפקיד שולי. אומנם אני כשהפסיכולוג בלישכת הגיוס שאל אותי אם אני רוצה בכלל להתגיס אמרתי לו בטח שכן,אבל אני הצלחתי לצאת לאחר שישה חודשים מהתפקיד הדפוק שבו שמו אותי.אם הייתי צריך להעביר את כל 3 השנים בתפקיד הזה הייתי חש מושפל.

למעלה