צבא

benjer

New member
צבא

שלום ..רציתי לשאול כאן כמה שאלות על אנשים שבגלל בעיה/בעיות רפואיות לא גייסו אותם לצה"ל
איך הרגשתם עם זה ובכללי איך זה השפיע לכם על החיים ? אני פשוט מנסה להתחמק ולהתגייס רגיל ולא הולך ואני מרגיש שזה הולך להיות חרא ואני יתרחק מחברים כי כולם יתגייסו רק אני לא אני לא יודע מה לעשות וזה מבאס אותי מאוד ..

Puskas

New member
שירות לאומי לדעתי

אין טעם לעלות על מדים בכוח... שירות לאומי תורם מאוד, שווה לך כסף סבבה יחסית וזה כמו עבודה.

yas12345

New member
אז ככה

בתור אחת שעמדה בדילמה הזו והחליטה ללכת לעשות שירות לאומי.
כן זה מבאס, אנשים אומרים דברים לט יפים לפעמים כמו מישהו שאמר לי ש''החיילים מגינים על המדינה והשירות לאומי עושים בית זונות''
אני לא היה לי כוח לתהליך המתיש של ההתנדבות לצה''ל והוא מתיש מאוד, נשברתי בו ומכירה רבים אחרים.
אני מרגישה שאם הייתי מתגייסת הייתי תורמת פחות ממה שאניעושה בשירות לאומי.
ברור שאם הייתה לי אפשרות לשירות משמעותי בצה''ל הייתי מעדיפה.

goldy

New member

עירערתי עשר שנים לכל גורם צבאי שהוא, בצינורות מקובלים ולא מקובלים, והצבא המזדיין אפילו לא רוצה לנדב אותי.
צר לי לבשר לך: הדעה הראשונית אי-פעם שהצבא מגבש על מל"שב תקפה *לנצח*.

בניגוד אליי: אתה יכול לעשות שירות לאומי.

בולזור

New member
ממ

שיררתי שנה בצהל , יצאתי דרך קבן ועכשיו אני מסיים שירות לאומי ...
ש"ל זה גם זין כמו צבא שלא תחשוב .. במיוחד אם אתה נופל במקום גרוע .
בקיצור תעשה שירות לאומי תסבול שנה ותגמור תסיוט .

לא התגייסתי וגם לא עשיתי שירות לאומי

בגלל שאני חולת סכרת נעורים לא גייסו אותי, בגלל איזשהו סוג של טמטום לא עשיתי שירות לאומי (היתה איזשהי סחבת, מצאתי עבודה וכבר ויתרתי).
זה לא משפיע לי על החיים בכלל (התקבלתי לכל עבודה שרציתי למשל), אבל אני כן מתחרטת שלא עשיתי ש"ל, לפני כמה חודשים ביררתי באיזשהי עמותה והסבירו לי שש"ל אפשר לעשות רק עד גיל 24 אז מאוחר מדי בשבילי, והאמת שזה גם לא בדיוק ראלי כי אני אמא לילדה. אני כן מתנדבת (והתנדבתי מעולם) במסגרת לא רשמית. אבל באמת שחוץ מהקול הזה שמציק לי באופן אישי לא היו שום השלכות על החיים שלי...

עוד הערה

אני כן חושבת שזה חיוני ויכול להיות מאוד מועיל בגיל-אחרי תיכון להתעסק במשהו, לבדוק תחומים מסויימים ולצבור בהם נסיון... לכן באופן אישי אני בעד שירות לאומי, הכרתי הרבה אנשים שמצאו שם את הכיוון שלהם בחיים (בעיקר כאלו שעוסקים עד היום בחינוך והדרכה, או במקצועות טיפוליים ושיקומיים).

ממה שהבנתי לכולם

הלכתי עבורך למייל שלי וחיפשתי את המייל שקיבלתי מהם, בבקשה:

"ברווזה (
) שלום,
דבר ראשון ברצוננו להודות לך על פנייתך ועל הרצון לתרום לחברה הישראלית.

שירות לאומי סטנדרטי ניתן לעשות רק עד גיל 24, לכן השירות שאת מדברת עליו נקרא שירות התנדבותי, הוא דומה במאפייניו לשירות לאומי רק עם מספר שינויים קלים.

השירות מתקיים באותה מסגרת של שירות לאומי (40 שעות שבועיות במשך שנה או שנתיים), אך מבלי האפשרות לקבל את כספי הפיקדון והמענק.

לצערי לא ניתן לפרוש את תנאי השירות באופן שונה והמתנדבים מתחייבים לסך של 40 שעות שבועיות אשר בעבורם הם מקבלים דמי כיס חודשיים.

מכיוון שרשמת שאת מעוניינת למצוא מקום התנדבות אשר גמיש בשעות ושהיית מוכנה גם לוותר על השכר אני הייתי מציעה לך פשוט ללכת ולהתנדב במקום שמתאים לך.

ישנם הרבה מאוד עמותות וארגונים שמחפשים מתנדבים וישמחו לעזרתך. אני אשמח לעזור ולתת לך שמות ואולי גם אנשי קשר בעמותות וארגונים רלוונטיים במקום מגורייך.

כמובן אם בכל זאת מעניין אותך לעשות שירות התנדבותי במסגרת האפשרית אנו נשמח לעזור ולהתחיל בתהליך.

לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אלי,

יום טוב"

goldy

New member
אני דיברתי איתם בטלפון

והם התעקשו שהמקסימום 21.

טוב, המייל יחסית מהתקופה האחרונה

יכול להיות ששינו את הנהלים מאז שביררת או שהיתה אי הבנה? בכל מקרה זה המידע שאני קיבלתי, כמו שאתה רואה

GeJuFan

New member
רגע, סטופ!

מהי בדיוק הסיבה שאתה לא רוצה להתגייס לצבא?
ואל תגיד לי כי הולך להיות חרא, מכל עז אפשר להוציא מתוק (אני הוכחה חיה לכך)

סתם להתחמק לא יעבוד לך, בעייתי אצל בנים.

לא שופטת, אני התגייסתי ושירתתי ואחרי שנה וחצי ברחתי בעזרת 21 כל עוד נפשי בי.

אגב ממליצה מאד לא לכתוב משפטים כמו "אני פשוט מנסה להתחמק" באינטרנט. זה יכול לשמש נגדך.

spaysi8

New member
לא קראת?

הוא רוצה להתגייס אבל לא מגייסים אותו מסיבות בריאותיות, והוא לא מוצא פתרון

GeJuFan

New member
התנצלותי

ההודעה שלו לא לגמרי מובנת.. גם עכשיו לקח לי בערך פעמיים לקרוא עד שהבנתי שזו, כנראה, הייתה הכוונה.

t o m a k

New member
אני קיבלתי 21..

על סעיף בריאותי (לא כזה קריטי, אבל הצבא לא מוכן לקחת אחריות עליי..)
אני יכול להגיד לך שאני מאוד שמח שהתנדבתי, אני לא אגיד לך שהצבא היה דבש כי הוא ממש לא היה (היו המון לילות שבכיתי עד שנרדמתי) ובהתחלה ממש לא מצאתי את עצמי, מה שכן, יש יותר הקלות למתנדבים (אני אישית הייתי בבסיס סגור ורחוק מהבית כי זה מה שביקשתי) והשירות הוא שנה וחצי (אתה יכול לחתום על שס"ן - שירות סדיר נוסף)..
אני מציע להתנדב מכמה סיבות:
1. בזמן שאני סיימתי י"ב כל החברים התגייסו ולא רציתי להיות השונה היחיד - לא יודע כמה זה תופס היום
2. הריחוק הזה מאמא, מהבית ולהסתדר במסגרת שהיא לא קלה תרמו לבגרות הנפשית שלי לדעתי
3. חשוב לדעת לתרום מעצמך גם בלי לקבל שכר מתאים (במקרה הזה גם שירות לאומי הוא סבבה)

תהליך ההתנדבות הוא לא פשוט כך שאם אתה לא נעול על צבא, לפי מה שהבנתי התהליך של שירות לאומי הוא יותר פשוט.
אני נלחמתי עד הסוף עד שהגעתי למקום שהתאים לי, אבל אני הייתי נעול על צבא ובזמנו לא להתגייס לא הייתה אופציה.

t o m a k

New member
זה לא ממש הגיוני...

אנשים שרוצים להתנדב, הצבא מסתכל עליהם בעין יותר טובה כי זה מישהו שיכול היה לוותר על הצבא ולא מוכן.
כמו כן, מתנדבים לא תופסים תקן (לכל בסיס יש מספר תקנים של חיילים ובסיס יכול לקחת יותר חיילים מהכמות המותרת לו אם הם מתנדבים).
אבל כמו שציינתי קודם, זה תהליך ארוך שדורש עקשנות רבה ונחישות של ברזל.
הצבא לא מתנהל באופן יעיל וזה ידוע.

למעלה