צביעות , למה לא

siv30

New member
צביעות , למה לא ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בראיון שנתנה אורנה בנאי היא טוענת שההידרדרות המוסרית בטלוויזיה מזעזעת אותה, ההתנחלויות והכיבוש גורמים לה בושה, ההתייחסות הנמשכת אליה כאל 'לימור' מגעילה אותה, ובכלל, הכל כאן גיהנום. "קיימת פה רדידות מאוד מסוכנת, ומבהיל אותי לחשוב על עצמי כמי שתורמת לזה". כמובן שהדוגמא שלה להידרדרות המוסרית היא תוכנית מתחרה "קחי אותי שרון" שהיא לא רוצה להרחיב עליה.אבל לטענתה בניגוד "לקחי אותי שרון" היא עצמה עושה את הדברים אחרת. עוד טענה שלה שהטלוויזיה מסממת את הצופה באופן שהוא לא יצטרך להתאמץ ולחשוב. הצופה פשוט בולע רדידות, והרדידות הזו מאוד מסוכנת. אותי היא מעצבנת עם היומרנות שלה והפלצנות הזאת. ממש יפה לה לדבר ככה עכשיו שהיא נבחרה למועצת העיר, הקריירה שלה משגשגת והילד עומד להיוולד. היא לא מבינה שרק בזכות ה"לימור" הזאת שהיא כל כך מתעבת היא נבחרה ? מי זאת אורנה בנאי מישהו בכלל יודע? מה קרה הסתכלה בראי ונבהלה? או החד הוריות עושה לה את זה? הפכה להיות פתאום נביא הזעם המכה על חטא. ככה זה עם נשים, תנו להן קצת פרסום והן מתחילות להפריח את השטויות שלהן לכל כיוון בלי אבחנה. אף פעם לא זוכרות מהיכן הגיעו ואם זוכרות, מתעלמות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2813425,00.html

missB

New member
קראנו את אותה כתבה?

כי הרושם שלי היה לגמרי אחר. היא לא אמרה שלימור מגעילה אותה אלא העובדה שאנשים לא יכולים או לא מוכנים לעשות הפרדה בין אורנה לבין לימור. נכון שהדמות הזו קידמה אותה הרבה אבל זה לא אומר שאסור לה לרצות להתנתק ממנה לפני שתאבד את הזהות שלה עצמה נכון? לגבי דבריה על הטלויזיה - את באמת חושבת שהיא טועה? את יכולה להגיד לי שקחי אותי שרון היא תוכנית עמוקה שתורמת לחיינו? אפשר הרי לפתוח שרשור שלם רק על הנזק שהתכנית הזו גורמת לתפיסה של איך מערכת יחסים ומערכות חיזור צריכות להראות. אני לא רוצה להכנס יותר מדי לדיעותיי על הטלויזיה כי כבר הצלחתי להרגיז אנשים בפורום באמירותיי אלה. זכותו של כל אחד לבלות את זמנו מול המסך. זה נוח וקל ומרגיע. אבל עמוק ובעל משמעות? לא נראה לי. אז למה להיעלב מזה? ועוד משהו - אם אנחנו בתור נשים ממהרות להגיד משפטים מפלים כגון "ככה זה עם נשים..." אז מה אנחנו מצפות מגברים להתנהג אחרת?

siv30

New member
היא צבועה זה מה שמרגיז אותי

היא בנתה דמות שטוחה ודבילית שהביאה לה פירסום וכסף ועכשיו היא רוצה שאנשים ינתקו אותה מהדמות? כאילו אם את לא רוצה להיות מזוהה עם דמות שאת סולדת ממנה למה מלכתחילה את מגלמת אותה? ואם את חושבת שהערוץ שלך מוריד את הרמה המוסרית של הציבור אז למה לעבוד שם? כאילו אי אפשר מצד אחד לבוא ולהכריז שיצאנות מורידה את הרמה המוסרית ומצד שני לעמוד על הכביש חצי עירומה... לגבי טלוויזיה לא חשבתי שקחי אותי שרון היא תוכנית עמוקה, אבל גם לא "רק בישראל" מבחינתי הכל אותו דבר ואני בכלל נמנעת מצפיה בערוצים האלה כי לא מעניין לי. אבל אני באמת מאמינה שזה ככה זה עם נשים, הן הרבה יותר קשות, ביקורתיות ולא יודעות להעריך את מה שיש להן (לפחות אורנה בנאי מוכיחה את דברי) ואם שואלים אותן שאלה הן בד"כ דואגות שתדעי את כל המניפסט הפסיכולוגי והסוציולוגי שעומד מאחוריהן (ראי מקרה אני גדלתי בב"ש). אני לא חושבת שביקורת היא אפליה כי גם לגברים יש את הבעיות שלהם, אבל כמו שאמרת זה נושא לדיון אחר.

shandy

New member
לא כל הקרייריסטיות מוצלחות

סיוון צודקת בניתוח שלה את לימור ואם היא עובדת בערוץ כזה ושותפה לתוכניות, מה זה אומר עליה? על הרמה המוסרית שלה? על המסר שהיא מעבירה. יום אחרי שנבחרה, ראיינו אותה ברדיו, בלי בושה היא אמרה שהיא לא בדיוק קראה את המצע של הירוקים, והיא לא כל כך יודעת על מה מדברים שם לו רצתה לשנות דימוי, יכלה להיות רצינית ולהתחיל לדבר על המצע, על תוכניותיה לעתיד אבל כנראה שנוח לה להישאר באיצטלא הדפוקה והמגוננת של לימור ורק להאשים אותנו

יונית א

New member
בלי אורנה בנאי

אבל משפט אחד אצלך בהחלט עורר בי חשיבה " ככה זה עם נשים, תנו להן קצת פרסום והן מתחילות להפריח את השטויות שלהן לכל כיוון בלי אבחנה. אף פעם לא זוכרות מהיכן הגיעו ואם זוכרות, מתעלמות" עם נשים? עם נשים? זה קשור לווגינה באיזשהו אופן, לסוציאליזציה, למשהו בהוויה הנשית? לא מבינה את הרציונל האחרון. (וכן מסכימה על ה"אל תירק בבאר ששתית ממנה"- גברים ונשים כאחד).

siv30

New member
לפחות אנחנו מסכימות על המהות

היתי מצפה ממנה לפחות למינימום של נאמנות למעביד שלה ואם היא לא יכולה אז יאללה הביתה.

יונית-

היה לכולם כל כך קל להתעלם מהנקודה שהעלית, זה רק מוכיח כמה אטימות מפוזרת לאורך כל הדרכים בהן אנו הולכים, או אנו הולכות, (אם כי יכול מאוד להיות שלחלק מהאנשים/נשים, יפריע בעיניים שאני כותבת גם בלשון נקבה, כי מטעמי נוחות, לא ברור אילו, לא נוח לקרוא את אותו הדבר פעמיים, כדהוא מופנה גם לנשים, ואם זה נכתב בלשון נקבה, זה ארוך מדי.. ) שוביניזם טהור..

siv30

New member
היי נטשה, עניתי על טענת השובניזם

בהמשך השירשור (בתגובה לשלומית אם אני לא טועה) אבל אם לא לזה התכוונת אולי תסבירי לי ? כי לא הבנתי למה אני אטומה.

שש שבע

New member
"קחי אותי שרון"

גם תוכנית אידיוטית, ולכן מראש לא צפיתי בה, בכלל אין לי זמן לטלוויזיה, אבל אם יש משהו איכותי באמת אני טורחת לראות. והיא צודקת אורנה בנאי, שהכל מגעיל, איזו צורה יש לפירסומות של הטלויזיה? הכל מוכרים דרך מין, אפילו בגדי ילדים, רק מה שכחה הגברת להכניס את עצמה בכלל, מרוב סרחון לא מצליחה להריח את עצמה.

סתם ככה , גם לי יש מה לומר....

התוכנית ההיא הייתה באמת מבחילה. אבל בעיקר היא הייתה מבחילה מכיוון שהיא כיוונה למכנה המשותף הנמוך ביותר. ואותו מכנה משותף נמוך.. כלל לא קלט שהתוכנית היוותה פארודיה על הרדידות של העם הזה. לימור הייתה דמות עם המון סרקזם. אם לא איכפת לך - הרדידות של התוכנית הייתה מכוונת. וגם הדמות הרדודה שלה הכילה די הרבה קריצות שנונות שכיוונו להצביע על הרמה הנמוכה של ה"רוב" כאן בארץ. לא נעים לראות לתוך הלבן של העם הזה בעיניים, זה נכון. אבל לא נראה לי הוגן לרדת בכזה כאסח על שחקנית. אז היא לא הכי חכמה. אז מה?! והכי הכי לא נראה לי.. זה המשפט הזה שלך "ככה זה עם נשים". מה זה השוביניסטיות הזו? ועוד מאישה?! ממתי נשים הן "גזע" מובחן?!

boon2

New member
שלומית, לקחת את מילים מפי

לא יכולתי לומר את מה שרציתי טוב יותר. כמה תוספות קטנות, ארנה בנאי היתה סטנדאפיסטית ידועה ומצליחה מאוד הרבה לפני תכנית הטלויזיה רק בישראל. בתוכנית הסנדט אפ שלה התחילה ל"התבשל" הדמות של לימור. היה ברור בעליל לכל מי שראה את התכנית ונהנה ממנה רבות כמוני (צחקתי עד שחשבו שאני מסכן את בריאותי) שזה לא סתם סטנד אפ אלא הבחנה חריפה וחדה על החברה בישראל (כן, כולל אלה שנולדו בבאר שבע, כמו ארנה בעצמה, וכמובן כולל כל אלפי הישראלים שקראו לבנות שלהם אורטל ומיטל). ארנה בעליל לא באה רק כדי להצחיק (וכמובן להויח כסף דרך זה, צריך גם לחיות, אתן יודעות) אלא כדי להיות מראה שלא בהכרח חושבת שאנחנו היפים ביותר, אבל שמראה לנו את עצמנו כפי שאנחנו באמת, עם חוט של הומור. היה לה קו סאטירי-פארודי-סארקסטי מובהק שהיתה בו בקורת קשה עלינו כפי שאנחנו נראים. ארנה ממשיכה להגשים את עצמה, לדעתי, לאורך הקו הזה במאבקיה למען החיות ובהצטרפותה למועצת העיר של תל אביב, ואם תהפוך לפוליטיקאית שאומרת את האמת, לשם שינוי, זה יהיה משב רוח רענן וכל כך נדיר כאן, ואני מאחל לה הצלחה מלאה וגם מזל טוב לאירוע המשמח הקרוב שלה. רק כהערת שולים, במדינה שנשים צעירות מתפשטות בה כדי לקבל חולצה, והמשופעת בתוכניות טלויזיה בהן המנחה הידוען מטריד נשים צעירות מאחורי הקלעים, כולנו רוצים להכנס לתחתוניה של שרון, ללטף את אחוריו של סטיב, להתפשט ולהזדיין (לא בסבלנות) לאור המצלמות בפרוייקט הידוע של YTV, "רק בישראל" היתה בנוסף להיותה עממית ונמוכה גם חכמה ומבריקה בעיקר בגלל תרומתה של ארנה בנאי. ורגע רגע, כמעט שכחתי, אחרי הכל זו רק תוכנית טלויזיה כולו ובשלט יש כפתור שקוראים אותו "עוף".

siv30

New member
רק שלא תתבכיין פתאום על נזקי הפרסום

ובחיי אורנה בנאי לא גילתה לי את אמריקה, אני יודעת שהכל כאן דפוק, המוסר ירוד והחיים בכלל בזבל. נו מה חדש חוץ מזה? לא הייתי צריכה אותה שתכוון לי את המראה ותראה לי את פני החברה. רק מה שאמרתי הוא- מי שלוקח על עצמו את המשימה ועוד מקבל כסף על השליחות המוסרית הזו שלא יתבכיין לי אח"כ שלא מעריכים אותו. (ובמאמר מוסגר אני לא בטוחה שאנחנו כעם וכחברה מעריכים את הנביאים שלנו, במיוחד לא את אלה המשמשים כנביאי זעם).

שש שבע

New member
רדידות מכוונת? אין דבר כזה

אם היו מתכוונים לעשות תוכנית רדודה, אולי היו מוציאים משהו מוצלח, התכוונו למשהו סאטירי ומשובח יצא להם זבל...

ודאי וודאי שיש.

מדוע התוכנית כל כך דחתה? היא הייתה דוחה בשל איכותה של המראה שאותה הציבה השחקנית ברוב כישרון אל מול פניו המשתאות של העם... כל כך בכישרון, שחלק מן העם בכלל לא קלט את הסאטירה הסרקסטית..

siv30

New member
בדיוק התכוונתי לזה, לא הכי חכמה

רק יצא לי עצבני, כי יותר מכל אני אלרגית לאנשים שחושבים שהם חכמים וחושבים שהחוכמה שלהם תביא לי ולשאר העם את "האור". אז בבקשה, את האור ראיתי מזמן כאשר הבנתי שערוץ 2 על גווניו (כולל דודו טופז, רק בישראל, קחי אותי שרון) לא נועד לאינטיליגנציה "הרדודה" שלי. אבל מה לעשות שיש עוד מליוני אינטליגינטים בארץ שבזכותם פרסומת של דקה מכניסה מאה אלף דולר ומפרנסת יפה מאוד את בנאי וכנראה גם את דור העתיד שלה. שובניזם מפי אישה הוא יתרון מהותי, תארי לך אם גבר היה אומר את זה איך זה היה נשמע. אבל אני חיה בתוך עמי ואני מכירה לפחות חלק מהמחלות שאנחנו לוקות בהן ולהגיד לך את האמת, לא אכפת לי להיות גזע מובחן כל עוד אני לא שייכת לגזע הטיפש אבל במקרה הזה...נו שויין.

pikov

New member
למה צביעות למה?

אורנה בנאי, פלצנית ידוענית, לא שמה פס על האנשים. הם סך הכל "כרטיס הארוחה" שלה. היא עסוקה בלהציל את האווזים מפיטום, אבל מתעלמת מאלפי ילדים רעבים. אורה היא לימור. רדודה, שטחית ומתחזה למה שהיא לעולם לא תהיה.

שש שבע

New member
תמיד אמרתי שהיא מגעילה

לימור או לא, לא יודעת מאיזה פה היא דיברה ב"רק בישראל" צורת הלבוש החושפנית שלה, וסגנון הדיבור "בטח סימתי הלוואי והייתי גומרת...", זה רק ציטוט אחד מיני רבים. לא יודעת התדרדרות מוסרית מה היא , אם היא הרה לגבר ללא נישואים יש הרבה שיגידו עליה שהיא כבר מדורדרת קשות. אז שתפסיק לבלבל ת'מוח, ושתשב בלול שלה, ואם לי היתה זכות בחירה, לא הייתי בוחרת בה, האישה הזו טיפת עדינות, טיפת נשיות, כלום, כלום אין בה, היא גסה , פשוט מעוררת בי גועל...

למעלה