צבירת ימי חופשה במקום עבודה

מצב
הנושא נעול.

האם למעסיק שלי יש את האפשרות לבטל לי את האפשרות לצבירת ימי חופשה משנה לשנה? כלומר, אני לא לקחתי אפילו יום אחד של חופשה במהלך השנה ועכשיו המעסיק שלי מגיע אלי ואומר לי שאם עד סוף השנה אני לא לוקח חופש, אז הימים שהצטברו לי, לא יעברו לזכותי בשנה הבאה. באופן עקרוני, המעסיק אמר לי שאם הייתי מבקש חופשה במהלך השנה והוא לא היה מאשר לי, אז ימי החופשה היו נצברים לי אבל מכיוון שלא ביקשתי, אז אין באפשרותו לאשר לי צבירה. השאלה שלי האם זה חוקי.

hapraklit

New member
חוק חופשה שנתית

האם למעסיק שלי יש את האפשרות לבטל לי את האפשרות לצבירת ימי חופשה משנה לשנה? כלומר, אני לא לקחתי אפילו יום אחד של חופשה במהלך השנה ועכשיו המעסיק שלי מגיע אלי ואומר לי שאם עד סוף השנה אני לא לוקח חופש, אז הימים שהצטברו לי, לא יעברו לזכותי בשנה הבאה. באופן עקרוני, המעסיק אמר לי שאם הייתי מבקש חופשה במהלך השנה והוא לא היה מאשר לי, אז ימי החופשה היו נצברים לי אבל מכיוון שלא ביקשתי, אז אין באפשרותו לאשר לי צבירה. השאלה שלי האם זה חוקי.
חוק חופשה שנתית
סעיף 7(א) לחוק קובע כי אין החופשה ניתנת לצבירה ואולם העובד בהסכמת המעביד יכול לקחת במהלך השנה 7 ימי חופשה לפחות ואת היתרה ניתן לצבור ולצרף לחופשה שתינתן במהלך השנתיים הבאות

תודה על התשובה

חוק חופשה שנתית
סעיף 7(א) לחוק קובע כי אין החופשה ניתנת לצבירה ואולם העובד בהסכמת המעביד יכול לקחת במהלך השנה 7 ימי חופשה לפחות ואת היתרה ניתן לצבור ולצרף לחופשה שתינתן במהלך השנתיים הבאות
תודה על התשובה
אבל מה קורה אם לא לקחתי אפילו יום אחד של חופשה במהלך כל השנה? אפשר לבטל לי את כל ימי החופשה?

שיר ורד

New member
כמה זמן אתה עובד שם?

תודה על התשובה
אבל מה קורה אם לא לקחתי אפילו יום אחד של חופשה במהלך כל השנה? אפשר לבטל לי את כל ימי החופשה?
כמה זמן אתה עובד שם?
כמה ימי חופשה נצברו לך במהלך שנה זו? כמה ימי חופשה צבורים לזכותך בכלל? כמה ימי חופשה ניצלת השנה?

שיר ורד

New member
עוד שאלות חשובות

כמה זמן אתה עובד שם?
כמה ימי חופשה נצברו לך במהלך שנה זו? כמה ימי חופשה צבורים לזכותך בכלל? כמה ימי חופשה ניצלת השנה?
עוד שאלות חשובות
האם המעסיק מוכן להשאיר צבירה של חלק מהימים הנ"ל? אם כן, כמה?

הוא לא מוכן להשאיר כלום

עוד שאלות חשובות
האם המעסיק מוכן להשאיר צבירה של חלק מהימים הנ"ל? אם כן, כמה?
הוא לא מוכן להשאיר כלום
אלא אם זה היה כתוצאה מכך שביקשתי חופש והוא לא אושר לי (מה שלא קרה כי לא ביקשתי חופש)

סורי על העיכוב בתשובה

כמה זמן אתה עובד שם?
סורי על העיכוב בתשובה
אני עובד פה שנה ולזכותי נצברו 10 ימי חופשה. ניצלתי יומיים על חשבון החופשים של החגים.

שיר ורד

New member
המעסיק לא רשאי

סורי על העיכוב בתשובה
אני עובד פה שנה ולזכותי נצברו 10 ימי חופשה. ניצלתי יומיים על חשבון החופשים של החגים.
המעסיק לא רשאי
למחוק לך את ימי החופשה. הוא צריך להוציא אותך לחופשה בחודש דצמבר או במהלך השנה הבאה בגין אותם ימים שנצברו. (ויכול לאשר צבירה לשנתיים נוספות). אבל, המעסיק רשאי לחייב אותך לצאת לחופשה שצברת במועד שהוא יקבע אותו, ובלבד שאם החופשה היא 7 ימים קלנדריים או יותר, תינתן הודעה של שבועיים מראש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה