"צבע אדום" בכיכר רבין [וואלה!]

mor000

New member
"צבע אדום" בכיכר רבין [וואלה!]

http://news.walla.co.il/?w=//1237924 הנה שוב באים התושבים במדינה שלנו מקצוות הארץ ומאשימים אותנו שאנחנו חיים בבועה... זה קרה במלחמת לבנון השנייה וזה קורה גם עכשיו. מלחמת הקסאמים בשדרות ולטענתם אנחנו לא עושים כלום, חיים את חיי היום יום שלנו, ואת האמת? שלא ממש אכפת לנו. תושבי שדרות- מה אתם מצפים מאיתנו? נצטרף למחאה? הצטרפנו. נדבר? דיברנו. אבל אנחנו לא צריכים לשבת במקלטים. שמעתי על הרבה שמשוחחים על כך שיש להביא את אזרחי מדינת ישראל לשדרות, להיות מאוחדים, אבל רבאק למה זה טוב? זה המדינה של כולנו, אני מבינה, אבל לנו יש השפעה בדיוק כמו שלכם יש כזאת, הממשלה עושה ככל שביכולתה וזו מלחמה של כולנו, מאד קל לכם לבוא ולהאשים אותנו על כך שאנחנו חיים את חיינו הנורמאלים, אבל מה כבר אתם מצפים מאיתנו לעשות?... כואב לי הנושא של הקסאמים הבלתי פוסקים, כואב לי על ההרג של ילדים ותושבים במלחמת ההתשה הזו, אבל אני לא חושבת שזה אנוכי מצידי לא ללכת ולהיות שם, לבקש שיפלו עלי קסאמים... אני חושבת שכולנו עושים כמיטב יכולתנו ומנסים לשמור על השפיות של המדינה. מה אתם חושבים?

amit678

New member
אני חושבת שזה פשוט מעליב...

אנשים בת"א יודעים טוב מאוד מה קורה בשדרות, זה כן מפריע וזה כן כואב לפתוח את העיתון בבוקר ולשמוע על עוד הרוגים ופצועים מהקאסמים, אי אפשר להישאר אדיש למציאות כזו, אני לא חושבת שיש בעולם חומרי גלם ליצור בועה כ"כ לא בקיעה. אבל מה הם מצפים שנעשה? שנבקש מהערבים שירו גם קצת קסמים על ת"א? על השכונה שלי? על הבית שלי? לא נראה לי, אני מצטערת אם גולש בפורום הזה מישהו משדרות ואני נשמעת לו בוטה ואנוכית. צר לי שאני לא חושבת שזה אנוכי שבזמן הפנוי שלי אני לא נוסעת לשבת עם תושבי שדרות במקלטים, הנוכחות שלי תעזור שם? היא תגרום שקסאמים לא יפלו? ממש לא!! אז למה הם רוצים שאני אהיה שם, לאות הזדהות?? מה ההזדהות שלי עוזרת להם שם במקלט? אני ממש לא רואה את עצמי כאנוכית אלא כהגיונית, מילא אם הנוכחות שלי הייתה באמת עוזרת, לא להרגשה ולהזדהות אלא תכלס. אני פונה לכל האנשים שגולשים פה בפורום, יש לכם טענות? בואו תגידו לי איך אני יכולה לעזור, אני אעשה את זה, אבל ליסוע כמה שעות כדי לשבת במקלט כדי להתאחד עם תושבי שדרות ולחזור זה לא עוזר בכלום, יש לי דברים יותר טובים לעשות אם הזמן שלי... ובקשר ל"בועה התל אביבית" באופן כללי, אין דבר כזה... אנחנו יודעי על מה שקורה ואנחנו מצטערים על כל ישראלי וישראלי שנהרג. נכון, אנחנו לא חווים את זה ורעש הקסאמים הוא לא עוד עיניין שבשגרה בשבילנו אבל אנחנו לא שונים מכל עיר אחרת שלא נופלים בה קסאמים, אז מזה הבועה התל-אביבית בדיוק? זה שאם אני לא חייבת אני לא רוצה לבלות את הזמן שלי סתם במקלט?? אני יכולה להבטיח לכם שגם אנשים מחיפה, ירושליים, אילת או כל עיר אחרת לא רושמים ב'רשימת הבילויים' שלהם לשבת מקלט. ודווקא מת"א אני יודעת שיש אנשים שכן עוזרים וכן נמצאים, מה עם המשפחות התל אביביות שלפני כמה שבועות באו לעשות את הקניות שלהם לשבת בשדרות והם קנו בחנויות שלא באים אליהם כ"כ הרבה לקוחות?! את האנשים האלו, שאחרי שהם ראו כמה שהם עוזרים הם אמרו שהם יחזרו לשם, האנשים שיושבים בכיכר רבין עכשוי שכחו. אני חושבת שהם בעצמם חיים בתוך בועה של סטיגמות שלא אכפת לנו ושאנחנו אדישים למצב שלהם, זה לא נכון, אנחנו פשוט הגיוניים. טוב, קצת חפרתי אבל זה באמת מפריע לי שאנשים חושבים שבגלל שאנשים חיים בת"א הם חיים בבועה, יש בת"א אנשים כאלו אבל יש גם אנשים אכפתיים שכן אכפת להם ושכן רוצים לשנות אבל יודעים שסתם לשבת במקלט זה לא הדרך, יש כאלה ויש כאלה, כמו בכל מקום.

flora non

New member
המבט מהדרום, המבט שלי- קסאמים בבית הספר.

טוב, אולי כדאי שאציג את עצמי מחדש: היי, אני פלורית, עוד נערה ממוצעת שגרה באשקלון. כן, מן חור כזה שכולם קוראים לו "ערסקלון", ובצדק. אבל מה, רוצים לשמוע משהו מעניין? זה הבית שלי. ממש ככה. יש לי חיי חברה, בילויים, חברות, חברים, משפחה, כלבה שלומיאלית, יריבויות עם ערסיות זדוניות, מכשולים חברתיים, שיעורים משעממים ובעצם כל מה שיש לכם. אבל יש לי משהו מיוחד שאין אצלכם, משהו שקשה לתאר במילים- פחד. אתם יודעים ממה הפחד? הפחד שלי זה שביום בהיר אחד הקסאמים הבודדים שנופלים בדרום העיר יגיעו למרכזה ולצפונה ואז אימי תישבר ותגיד לי בקול מלא משמעות-" אנחנו עוזבים!". זה מסוג הדברים שפשוט פוחדים לשמוע עד למצב של הסתרת מידע על כך שנפלו קסאמים היום בדרום העיר, קרוב למקום בו סבתי מתגוררת. כי אני יודעת, ברגע שהיא רק תגיד זאת אני אתרחק מכל אותם האנשים המדהימים שסובבים אותי, אתנתק מהשיגרה השלווה באכזריות כמו מחבל הטבור ואתחיל לבנות הכל מחדש, לבנה על גבי לבנה, במקום אחר שלבטח אלך לאיבוד בו בהתחלה. הפחד רק יגבור רק מהמחשבה שאני לא עם כולם, עם כל החברים והמשפחה ושאני אולי לא אהיה איתם כדי לנחם אותם, לצחוק איתם ברגעי משבר ולמלא אותם בהמון הבדיחות השחורות שלי, שאולי יזכירו קצת את השיגרה שנרמסה. עד כאן רק הפחדים, רוצים לשמוע מה בפועל? בפועל התקינו לפני יומיים בבית סיפרי הזעקה של "צבע אדום", למקרה שהמצב יחמיר, בפועל בחרו כיתה מהשכבה שלי כדי שיהיו חובשים וסדרנים וכו'... זה מזכיר לי את מלחמת עירק האחרונה, זאת שהכניסה את כולם ללחץ כשכולנו הסתובבנו עם מסכות אב"ח. אתם יודעים, לפני שנתיים נפל אצלי קסאם בבי"ס ואני עדיין זוכרת כמה מאמצים נדרשו ממני כדי להיראות רגועה ולגרום לאימי להישאר בעיר. אני לא יודעת אם העצבים שלי יעמדו שוב "בחוויה" הזו. אני לא רוצה לשמוע את שריקת הקסאם, את תרועת הצבע האדום, את הצרחות והבכי, את נביחות הכלבים, ואת ה"בווום" הרועם שימשיך ללהום באוזניים גם בזמן שיושנים. אני. לא. רוצה. אסור לי להשוות את את המצב באשקלון לזה שבשדרות כי המצב שלנו הוא עוד בכי טוב, ממש שטויות. השנה עברו לבית סיפרי הרבה תלמידים שנמאס להם שנוחתים להם קסאמים על הראש, אז כניראה שפה באמת יותר טוב. אני חייבת לציין שזה לא נעים ולא נחמד לשמוע את ההסתייגות הרבה שלכם מהנושא. כן, זו הסתייגות. אני לא אגיד את השטויות המבושלות שלפיהן "תל אביב גרה בבועה", כי זה לא נכון. רבים הולכים ותורמים ועוזרים ומשתתפים במחאות ויוצאים מגדרם כדי להעיר את "הממשלה הנרדמת". אני מורידה בפניהם את הכובע. עם זאת אני לא חושבת שבאמת אכפת לרובכם מכאן. אני חושבת שלשדרותיים דווקא יש מספיק סיבות להתלונן שאתם "גרים בבועה", כשהם גרים כבר 8 שנים, שמונה שנים !, תחת אש חייה, תחת סימן שאלה גדול מאוד, תחת פחד תמידי ותחת הרגשה שלממשלה פשוט לא אכפת. אני לא רוצה שאשקלון תהפוך "לשדרות- סיבוב שני", אבל חומת האדישות שבה הם נתקלים מהממשלה, לא משאירה לי תקוות רבות מידי. תנו להם להתלונן, כואב שלכם? תאמינו שלהם הרבה יותר כואב. שיתלוננו, שיגידו שאתם לא עושים כלום, שיגידו שסנטה קלאוס קיים, מה אכפת לכם? הם הרי בני אדם כמו כולנו ולכולנו מידי פעם נמאס, ואת ההרגשה הדוחה הזו שמוהלת בתוכה פחד, דאגה, שינאה, אנוכיות וכאב-צריך להוציא אכשהו. גם אם זה עליכם.

נריה93

New member
לפלורית.

קוראים לי נריה, ואני גם מת"א. לפני שאני אתחיל להגיד לך את דעתי, אני רוצה שתדעי שבאמת לבי איתך, עם בית הספר שלך ועם כל האיזור שבו את גרה. חשוב לי שתדעי שאני בחיים לא שמעתי את המושג 'ערסקלון', ושאפילו סטיגמות על ערסים מאשקלון לא שמעתי. תראי, זה מאוד קל להאשים את עיר ת"א באדישות של המתגוררים בה, אבל אנשים שוכחים שת"א היא אינה העיר היחידה בארץ, וכולם מצפים ממנה לקום כנגד הממשלה. אף אחד לא מתלונן שבאר שבע לא עושה כלום, אף אחד לא מתלונן שירושלים, עיר הבירה של המדינה, לא עושה כלום. מי שיוצר את הסטיגמה על ת"א [שאומרת כי אנשי ת"א אדישים למה שנעשה מסביב] והופך אותה לקיימת, הם רק האנשים שמסתכלים על ת"א מבחוץ. זה לא באמת נכון שלא איכפת נו. זה לא באמת נכון שאנחנו לא עושים כלום. זה לא באמת נכון להגיד שאנחנו 'חיים בבועה'. לדעתי האנשים שחיים בבועה הם האנשים שמאשימים את ת"א בחוסר מתן העזרה שלה. אנשים שאומרים את זה, הם אנשים שמתכחשים למצב האמיתי, והמצב האמיתי הואף שמאוד קשה לסלול את הדרך לעזור. אבל אנחנו משתדלים, ובאמת עושים הכל כדי לעזור לכם. אתם בטח חושבים שאנחנו יושבים בבית ואפילו לא פותחים חדשות כי זה לא מעניין אותנו מה קורה בארץ, או שאתם חושבים שאנחנו פשוט רואים רק את התחזית כי הכל כאן מושלם. זה לא נכון. לפני כמה זמן נחתו 2 קסאמים באשקלון [אם אני לא טועה זה היה באשקלון] וכל השכבה שלי נורא נלחצה כי סיפרו לנו על זה. אנחנו לא מעבירים את זה לסדר היום. אנחנו לא. לא זכור לי שכשהייתה המלחמה עם עיראק, מישהו תמך בת"א שהופצצה אז. לא שמעתי על ערים שקמו ותמכו בנו. יש לי תחושה שעם כל קסאם שנופל בשדרות, המורל של שדרות נקרע לחתכים יותר ויותר קטנים, שכשבר נגמר הכוח להילחם. לידיעתך בית הספר שלי מתכנן פרוייקט הזדהות עם שדרות ואנחנו כרגע במגעים עם מנהל החינוך של העיר. כחלק מהפרוייקט אנחנו עושים הפנינג ועוד כל מיני דברים מגניבים, שכשיצאו לאור אני אספר לכם על זה קצת יותר. אני מקווה שיהיה בסדר, ושתיהיו חזקים. לא כולם אדישים, וכולנו באמת איתכם, נריה.

mor000

New member
שאומרים " ת"א "

מתכוונים לאזור המרכז ולא רק לעיר עצמה.

נריה93

New member
בדיוק..

וחבל שאומרים ת"א. וחבל שמתייחסים רק לאיזור המרכז.

flora non

New member
תגובה לנריה:)

קודם כל כשאני אמרתי "תל אביב", ההתיחסות היא לכל הארץ, והתבססתי על מה שאמרו הבנות שפתחו לפני את השרשור למעלה. שנית, ציינתי, אני חושבת שדיי בבירור, שאני מאוד- מאוד- מאוד- בחיזקה 308657 מעריכה את האנשים שאמנם מתגוררים רחוק מאזור הספר, אך מאוד תומכים ועוזרים. רק היום שמעתי בחדשות כיצד אנשי רוח, אמנים וסתם אנשים טובי לב החליטו לערוך את השבת שלהם בשדרות ולקנות מהסוחרים המרוששים את המצרכים. לא אמרתי שפשוט כ-ו-ל-ם לא מתייחסים לעניין. עם זאת אני עדיין חושבת שכן, הרבה אנשים לא מתייחסים לזה ברצינות. כלומר כן, רבים קוראים עיתונים ונאנחים כששומעים ששוב נפל קסאם בדירת מגורים, אבל בתכלס אחרי כמה דקות שוכחים את זה ונותנים לעניין לחלוף ולצאת מהאוזן השנייה. כן, זו האמת, וזו תכונה אנושית. העולם עמוס בחדשות מרעישות ובחוויות חדשות ומידע שחוזר על עצמו כבר 8 שנים כבר לא הופך לסנסציה גדולה כזאת. ככה זה. גם אני הייתי ככה עד שהאיום נהיה ממשי מידי (רק היום המורים בביצפר רמזו לנו שהם יעשו לנו תרגילי-פתע סתם כדי שנהיה מוכנים...)":. בקשר לתל אביב? אני עוד לא נולדתי אז, כשהייתה מלחמת המפרץ, אז אין לי כ"כ מה להגיב. עם זאת, עד כמה שזה אירוני, משפחתי בדיוק עלתה לארץ בתקופה הזאת והתגוררה, עד כמה שזה משעשע, בפתח-תיקווה, שגם היא כפי שאת וודאי יודעת, מרכזית. מאוד שמחתי לראות שלמישהו היה אשכרה כוח לקרוא את כל זה, תודה:).

mor000

New member
את כותבת את זה כאילו מדובר רק בצרות של שדרות.

ולזה שנדקר עוד נער במועדון אנחנו מגיבים אחרת? ולזה שעוד מחבל התפוצץ בת"א אנחנו מגיבים אחרת? זו האדישות והיא כאן לכל דבר ולא רק לגבי שדרות. וכן, גם תושבי שדרות אדישים לענייני הדקירות ולשאר העניינים, עד שזה לא קורה לנו, אנחנו נשארים אדישים. העולם נהייה אדיש לאלימות ולכל דבר אחר שכתוב בעיתונים, התרגלנו.

flora non

New member
מדובר בצרות של כולם.

ואגב, תודה לאל אף אחד לא התפוצץ בתל אביב בשנים האחרונות, מאז שהאנטיפדה נרגעה קצת. הבעיה היא שהמצב שם מ-ת-מ-ש-ך. זה לא חד פעמי.

mor000

New member
אז ככה...

את כביכול טוענת שאנחנו עדיין לא עושים מספיק, אז תגידי, מה תרצי שנעשה? מצד שני את אומרת שניתן לשדרות ל"הוציא את העצבים" עלינו... לא הבנתי את המסר שלך. ברור שזה כואב, אבל אנחנו מדינה שחיה את חיי היום יום בשגרת מלחמה, בין אם זה פיגועים, סכסוכים, איומים... ורובנו מתגייסים לצבא ומנסים לשמור על המדינה הזו ולא, לא כל הסבל נופל על שדרות ולא רק שדרות מתגייסת למען המדינה.

flora non

New member
תגובה למור:)

קודם כל אני אסביר את המסר למי שלא הבין(חח, הגבתי על השירשור בשעה ממש מאוחרת ופלא שאין לי שם שגיאות כתיב:p):טוב, אני חושבת שזה קטנוני ומטופש בעליל להיעלב על שדרותניקים חסרי המצפון מתעצבנים על כך שההקסאמים עדיין מתעופפים להם מעל לראש, וראו איזה פלא, כבר שמונה שנים. כאילו מה, אתם מצפים שהאנשים לא יתלוננו? זה תמים כל-כך לחשוב ככה! עובדה שמצבם לא השתפר בגרוש. כולם יודעים זאת. אז כן, תנו להם להתלונן. זה מה שאני אומרת. אני אומרת שזה טיפשי להיעלב. אני אישית נעלבת מזה שאתם נעלבים(חח, יצא לי צימוד שלם). זה מטומטם להיעלב. להם יש הרבההה יותר סיבות. הדבר שאני הכי מגנה בכל השרשור הזה זו הממשלה, שעסוקה במשחקים פוליטיים. לקחת ילד משדרות, להציג לראווה בפני חברי כנסת, לאסוף קצת דמעות וקולות על הדרך- זו לא נישמעת לי כמו הדרך הבטוחה להשגת שלווה במקום. זו בכלל אינה דרך. אני חושבת שהדיון הפוליטי הזה הפך לקצת סוער ועבר לפן אישי. מה דעתכם פחות להתעצבן? :) אני שמחה לשמוע את כל צדדי הויכוח. עדיף לשמוע את כל צידי הבעיה, וגם לכם אני מציעה קצת להקשיב למה שאני אומרת ולא ישר ללכת ולתקוף אותי. אני מספרת את מה שאני חייה ואת מה שאני רואה מהתקשורת. זכותכם לא להסכים איתי, אבל מה לעשות שאתם לא חיים את זה על שיגרה יומיומית(וטוב שכך! חמסה-חמסה, טפו-טפו-טפו!). יום טוב לכולם:)

mor000

New member
אף אחד לא תוקף אף אחד...

ואם חשבת שזה ככה, אז מצטערת מראש.

נריה93

New member
חחח

כן אני מצטערת אם זה נשמע נורא רציני ועצבני אבל ממש ממש לא פשוט דעות פוליטיות וכדומה תמיד נשמעות נורא רציניות =]]

mor000

New member
ובאותו הקשר...

http://news.walla.co.il/?w=/22/1238392 מה אתם אומרים על זה?

amit678

New member
אמרתי לכם... (אה ויש פה גם תגובה לפלורית)

יש המון סיפורים כאלה של אנשים, גם מתל-אביב, ואולי בגלל שאני גרה שם אבל אני שמעתי בעיקר על אנשים מת"א ששיא האכפת להם והם גם עשו דברים בנידון... דווקא אני יודעת שבת"א מאוד אכפת לאנשים, וגם רוב אלה שאולי בפועל לא עושים לא עושים את זה מתוך אדישות אלא מתוך זה שהם לא יודעים מה לעשות. אנחנו לא חיים בתוך בועה, יש בת"א מודעות גבוהה מאוד לנושא, בכל מקום אליו אני הולכת אני שומעת אנשים בין שיחה על הישרדות לבין שיחה על הקרחת של נינט או אנלא יודעת מה מדברים על הקסאמים שלא מפסיקים ליפול ועל ההוא שנהרג פה ועל זה שנפצע שם ועל זה שזה חייב להיפסק. אז כן, אני מסכימה שאולי אנחנו לא חיים בתוך בועה אבל יש כאלה שמדברים הרב ולא עושים כלום (ושוב, יש כאלה שגם עושים בת"א) אבל באמת כי אין ממש מה,לבוא לשדרות כדי להזדהות עם האנשים בעיני זה לא עוזר לאף אחד. מה זה משנה לאנשים שיושבים במקלטים אם יבוא להיות איתם אדם מת"א... וכן אני מסכימה שהמציאות מזעזעת בשדרות עם כל הקסאמים אבל אני לא השעירה לעזאזל של אף אחד. כן כואב לי שהאנשים האלה יושבים בכיכר רבין ואומרים שאנחנו לא עושים כלום שאני מכירה כ"כ הרבה אנשים שעושים, כואב לי שהם מחליטים שת"א חיים בבועה ומנסים לפוצץ את הבועה הזו שלא קיימת. צר לי מאוד, גם לבנאדם שנופלים לו קסאמים על הבית כל יום אין זכות להגיד לי שלי ולכל העיר שלי לא אכפת כי זה פשוט לא נכון. רוצים להוציא עצבים? אני אישית מהכסף שלי קונה לכם שק איגרוף, לא עליי.

flora non

New member
תגובה לעמית:)

היי עמית:). אני מציעה לך לקרוא את התגובות שלי שם למעלה כי עוד שנייה נושרת לי האצבע ישר על המקלדת-_-". שנית, אני לא חושבת שממש- כולם- אפילו- המקקים- שבין- הקירות- בשדרות לא מעריכים את מה שעושים אזרחים אכפתיים לאזור כה פצוע. כניראה שגם אתם עושים הכללה, לא פחות מהשדרותיים, על כך שכ-ל השדרות טוענת שתל אביב "חייה בבועה". שנית, אני כן חושבת שלהגיע לשדרות ולעזור להם, לדבר איתם וכו' יכולים לעזור. פעולות ומחוות קטנות אולי קצת ימעיטו את האנשים בכיכר רבין שצועקים "שתל-אביב גרה בבועה!". חשבתם על זה? :)

נריה93

New member
פלורית צר לי..

אבל התארגנו קבוצה גדולה של ילדים ורצינו לבוא לשדרות כדי להראות תמיכה [זה היה משהו מאוד מאורגן], ואת יודעת מה הם אמרו לנו? 'אנחנו לא קופים בכלוב בגן חיות שצריכים לבוא ולראות איך הם סובלים. אנחנו לא צריכים תמיכה כזאת'

flora non

New member
ובכן...

אני לא יודעת איך אני הייתי מגיבה אחרי 8 שנים כאלה. אולי הייתי רואה בזה סוג של תמיכה, ואולי לא. כל אדם שונה וכל אדם רואה הכל במבט שונה. אוך, כמה חבל שאין כאן בפורום איזשהו שדרותי, או מישהו משער הנגב כדי שיגיד מה באמת קורה שם. יש לי הרגשה שבפורום הזה אני ממש חייבת להילחם על דעות אחרות. שיהיה.

mor000

New member
את מוזמנת להביע את הדעות שלך

וגם להלחם עליהם, אבל לכל אחד פה יש זכות להגיב ולהביע דעה שונה משלך... [=

flora non

New member
חופש הביטוי. המצאת הדמוקרטיה.

וגם התקשורת. דרך נהדרת לגלות רעיונות חדשים, לא כך? ^_^" אני אהיה כנה איתכן. חלקכן, לא כולן, נישמעות מתגוננות בטירוף. הרבה ממה שאני טוענת הם עובדות יבשות, משהו שהוא מעבר ל"דעה": 8 שנות סבל, ממשלה אובדת עצות, אזרחים תומכים, אזרחים אדישים,התפשטות תווך הקסאמים, צבע אדום בביה"ס... זו האמת שלי, תתמודדו.

למעלה