"צבע אדום" בכיכר רבין [וואלה!]

mor000

New member
הבנתי אותך

אבל גם תושבי שדרות אדישים בדיוק כמו כל המדינה הזו... במה את רוצה שנביע תמיכה? הממשלה מפשלת, המדינה בקנטים... לבוא ולהאשים את התושבים במדינה זה לא כ"כ רעיון טוב. זו צרה של כולם, כולם סובלים, ויש אנשים שמשלמים יותר את המחיר. מה לעשות? אין לי מושג. חוץ מזה שארגנו משלוחים לשם, הזמנו נערים משם לטיול פה... אין יותר מה לעשות. זה לא בידיים שלנו כבר, זה הרבה מעבר. "מלחמת אזרחים" זה לא בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו.

amit678

New member
פלורית...

אני לא אמרתי שאנשים לא מעריכים את זה, אני מכירה סיפורים של תל-אביביים שנסעו לשם ואני יודעת שכן, אמרתי את דעתי ובאמת שאני יכולה להגיד אותה שוב ושוב אבל זו סתם תהיה חפירה
... אני חושבת שמי שמפגין פה בכיכר רבין מתייחס לתפל ולדברים הקטנים, נכון, הדברים הקטנים חשובים ואפילו מאוד חשובים אבל זה לא מה שיגרום שהקסאמים יפסיקו ליפול בשדרות אז אולי כדאי שהאנשים שיושבים עכשיו בכיכר רבין יאספו את הדברים שלהם וילכו להפגין מול בניין הכנסת, כי אם למישהו יש כח להפסיק את הקסאמים האלה זה לממשלה... אם הממשלה תפסיק את הקסאמים כל הקטע שאנחנו חיים בבועה או לא חיים בבועה לא רלוונטי, אז אני מציעה שכל המפגינים משדרות במקום לפרוק את התסכולים והכעסים שלהם על התל-אביביים יעשו משהו מועיל... דווקא במצבים כאלה במקום להאשים אחד את השני שלא אכפת לנו ושאנחנו לא עושים כלום אחד בשביל השני צריך להיות מאוחדים, כי היה פה קצת בלבול- האויבים שלנו הם האנשים שיורים את הקאסמים לא אנשים שכביכול "לא אכפת להם"...

flora non

New member
../images/Emo13.gif

טוב לשמוע תגובה הוגנת:). אני אגיד לך משהו שבטח כבר חפרו לך עם זה בשיעורי אזרחות- אם אנחנו מדינה דמוקרטית (ואנחנו כזאת), ואם יש בה אזרחים (ויש מספיק)- כל אחד יכול להשפיע. כל אדם שיראה, אפילו אם רק ישמע את העניין, יתרגש או לא, מי יודע, יכול להעביר אותו הלאה. אחרי כ"כ הרבה זמן כשהמצב נמשך, האוכלוסייה צריכה להיות זו שתלחץ על הממשלה. עם כל הכבוד לשדרות, האוכלוסייה שם אמנם לא קטנה, אבל זו "רק" שדרות וכמה קיבוצים לא אסרטיביים בעליל מהאזור. לא מספיק אנשים כדי ללחוץ על הממשלה ולהעביר הלאה את המסר. לא סתם אמנים מהארץ נוסעים להופיע בחו"ל (ארה"ב), כדי לגייס תרומות לשדרות ולספר על העניין לתושבים המקומיים. "נו אז מה", אתן תגידו,"מה אכפת לי, לאמריקאי המצוי שחיי כ"כ רחוק מה...איך קוראים לזה, שדר'ות או משהו?". הכל משפיע על הכל. מודעות מעולם לא הזיקה. דברים מתגלגלים בעולם, ולא רק טנדרים. מי יודע, אולי איזה ח"כ יעבור באותו הרגע בכיכר רבין, או לסירוגין איזה פוליטיקאי יהודי ילך עם אישתו לקונצרט, יתרגש וירצה לפעול למען האזרחים הישראלים שלא מקבלים את אחד העקרונות הבסיסיים שמסגרת המדינה מחויבת להעניק- ביטחון. מי יודע. אני לא חושבת שלהפגין בתל אביב זה תפל, כי במדינה דמוקרטית, להשפיע על האזרחים שלא עובדים בממשלה, גם עוזר.

amit678

New member
סבבה, אז יש סיכוי שיצא מההפגנה הזו משהו...

נכון, יכול להיות שכמו שאמרת איזה ח"כ יעבור שם וזה יצבוט לו בלב או שאנשים ידברו ודברים יעברו וזה יגיע לממשלה שתחליט לפעול, אבל לא עדיף פשוט מההתחלה ללכת להפגין ליד הכנסת ולחסוך את כל התהליך? תחשבי על זה

mor000

New member
את באמת חושבת

שהממשלה שלנו לא יודעת על מה שהולך בשדרות? אתם מציגים את הדברים כאילו הם כ"כ פשוטים שבעצם הם ממש לא.

amit678

New member
זה ברור שהם יודעים מה הולך בשדרות...

ולכן זה לא יזיז להם אם בדרך לקונצרט או אני לא יודעת מה, הם יראו מפגינים משדרות בכיכר רבין, אבל אם תהיה להם הפגנה מול בניין הכנסת גם אם הם לא יאיצו את הקצב של פתירת המצב בגלל ההפגנה, עצם הנוכחות של אנשים שדרות שם תגרום לחכי"ם לחשוב על המצב בשדרות כל פעם שהם עוברים שם ויכול להיות שלמישהו עם כל המחשבות האלו יעלה רעיון איך לפתור את זה... אין ספק שזה יותר מועיל מלהפגין בכיכר רבין, אני גם לא בטוחכה שהפגנה מול הכנסת תואיל אבל תמיד שווה לנסות...

נריה93

New member
תראו..

הבעיה העיקרית של התושבים במדינת ישראל לעמי, היא שאנחנו חושבים בקטן. אנחנו חושבים שאם כמה אנשים מתל אביב יתמכו זה יעזור. לדעתי מה שכן יעזור, זה לעשות הפגנה לא רק בתל אביב, אלא בכל עיר בארץ. צריך להקים את הענור של מדינת ישראל על הרגליים ולבנות מערך של 'נוער תומך בשדרות', כי היום הנוער הוא אחד מהגורמים המשפיעים. הרבה יותר מלהיב וגורם מוטיבציה לראות את הנוער קם ואמר שמשהו מפריע לו, מאשר לראות כמה אנשים מבוגרים שיושבים בכיכר רבין ומתלוננים על זה שלא איכפת. הדברים שממשלה הרבה יותר מסובכים ממה שזה נראה לנו. אין לי את הזכות להצדיק את המצב, אבל זה לא כ"כ פשוט, ובאמת עושים כל מה שיכולים כדי למנוע את זה. אבל באמת שהבעיה מתחילה כשמונעים את זה, ופוגעים בדרך זאת גם בערבים, ואז באים תושבי המדינה ומתלוננים גם על זה. הדרך להתמודד עם זה לא קשה גם לכם, אלא גם לממשלה.

flora non

New member
בואו ניכנס שנייה לראשה של הממשלה...

מצד אחד, הם מבינים שהמצב לא יכול להמשך ככה, הרי זה נהיה דיי אבסורדי, לא? מצד שני- ההסברה הישראלית בעולם סובלת מגמגומים תמידיים (נקרא לזה תסמונת משה. מההישרדות, כן?:p). לכן, על כל מצב שבו אנחנו נניח נכנסים לעזה, קשה לנו להסביר את עצמנו למרות שיש לנו את כל המניעים. ישנו חוק שנחקק אגב במיוחד עבור הפלסתינאים שאומר שאם יורים בך- יש לך את הזכות המלאה להחזיר אש. בסופו של דבר אנחנו משתמשים בזה יותר מהם, כי משום מה הם חושבים שבידי תקיפה הם ישיגו עוד שטחים, ועל כן הם יותר תוקפים. אני מבינה מצד אחד התבטאויות של אולמרט כשהוא אומר, בלי הרבה אלגנטיות, שאם נתקוף את עזה האימיג' שלנו יפגע (חח, הוא נישמע כמו איזה תיכוניסט שפוחד לא להיות מקובל, חעחעחע). בתכל"ס, זה נכון. בעיקר בגלל שהתגובות שלנו בעולם דומות לאלה של משה מההשרדות; לרוב מטומטמות וחסרות טאקט. ותוסיפו לזה הסברה הרבה יותר נוגעת ללב של הפלסטינאים ואנטישמיות קלה באוויר, והכל לרעתנו. ובכל זאת, עם כל הפוליטיקה המתוחכמת, צריך לזכור שלא צריך לבנות את התדמית הישראלית על גבם ודמם של אזרחים פשוטים. ברור שלבסוף זה ככה, אבל כניראה הממשלה פשוט לא יצירתית מספיק למצוא פיתרון "אחר", שונה.או שהיא פשוט לא רוצה. אולי גם לזה יש סיבה... --------------------------------------------------------------------------- אגב, נריה:) שמעי, הרעיונות שלך ממש טובים ואני חושבת שהבעיה העיקרית היא לא המוטיבציה והארגון, אלא המימון...חח. ---------------------------------------------------------------------------- - אני מנסה להבין, האנשים פשוט צריכים לשבת ולעשות כלום מוחלט? אם אני לא טועה, הפגנות מול הממשלה היו בשנים קודמות (ויש סיכוי שאני טועה אז אל תתפסו אותי במילה). אז למה לא להפגין בעיר מרכזית כמו תל-אביב, המטרופולין הגדול? צריך לעורר מודעות, אם זה מול הכנסת ואם זה בכיכר רבין, זה לא כ"כ קריטי. ושוב, הכל משפיע על הכל...

למעלה