צדיק ורע לו, רשע וטוב לו

איתמר770

New member
צדיק ורע לו, רשע וטוב לו

זאת השאלה בדין שנערך בעולם הזה, גם משה רבינו שאל את זה ("הוריני נא את דרכך" בספר במדבר), וגם ספר איוב עסוק בשאלה הזו (איוב סובל, ובאים אליו חבריו שמנסים לתרץ מדוע הוא סובל). והתשובה גם למשה וגם לאיוב היא -"לא דרכי דרכיכם, ולא מחשבותי מחשבותיכם". כן, זה מרגיז. כן, זה מתסכל. כן, זהו כורח המציאות. אדם מאמין נדרש לקיים מצוות- בלי לראות שכר. ובדרך כלל הוא לא מקבל שכר בעולם הזה, כי אם בעולם הבא. כתוב : "אלו דברים שאדם אוכל פירותיהן בעולם הזה, והקרן קיימת לו לעולם הבא" - קרן זהו הבסיס כמו אדם שמפקיד בבנק 100 ש"ח ואחרי כמה זמן יש לו 105 ש"ח, ה 100 זה הקרן וה 5 זה הפירות. כלומר, שקרן תמיד יש. אבל בעולם הבא. פירות... לפעמים יש ולפעמים אין- וזה בעולם הזה.

dean4

New member
מה אלו קישקושי ההבלים חסרי הטעם?

השאלה האמיתית היא מדוע מותר להרוג כינה בשבת, ע"פ היהדות, ועל שאלה זאת עומדת כיום עיני כול אדם בעולם!

איתמר770

New member
כל אחד והבעיה שלו.

יש כאלה שמפריע להם נושא הצדיק ורע לו וכו', ויש כאלה שאוהבים להרוג כינים בשבת. ויש גם כאלה שאין להם כינים...

גוססי

New member
"כן, זהו כורח המציאות"

לא, זה לא כורח המציאות. המציאות אינה מוסרית ואינה מחוייבת להעניש את הרשעים ולגמול לצדיקים. זה לכל היותר כורח האמונה הדתית המרחיקה עדותה אל מחוץ לעולם הזה.

איתמר770

New member
הסבר קצר

"המציאות אינה מוסרית" - נכון, ולכן במציאות מגיעים למצב הזה של "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו". מי שמחוייב להעניש את הרשעים ולגמול לצדיקים הוא בורא העולם. ולכן, אם זה לא ניתן בעולם הזה- זה ינתן בעולם הבא.

א ו ר בת

New member
מה זאת אומרת

"אם זה לא ניתן בעולם הזה" ? הלו ! מדברים פה על אלוהים ! מה זה "לא ניתן" ?

איתמר770

New member
חוקים בעולם

יש בעולם חוקים, שנקבעו בעולם. והם לא ישתנו בשביל כל אחד. גם אדם שיש לו זכויות, ואפילו צדיק- לא יכול לשנות כל גזירה וכל חוק טבע. לדוגמא: אדם שנמצא באמצע שיטפון- לא יגיד "אני צדיק" ואז הוא לא יטבע. אלא יש חוק טבע, שהשיטפון סוחף. ואם יהיה שם צדיק- גם הוא ישטף. ויש משפט "כיוון שנתנה רשות למשחית" , כלומר בזמן של מחלות/מלחמה וכו' מתעלמים מהחשבונות הפרטיים של כל אחד. ולכן יתכן וימותו גם הצדיקים הכי צדיקים שבעולם. ודוגמא קטנה: אחותי (חרדית) שמעה שהיה פיגוע בירושלים, ואז היא אמרה לי "בטוח שלא במאה-שערים, שם צדיקים. מי שנהרג הם לא צדיקים", ולצערנו אחרי מס' חודשים היה פיגוע גם במאה-שערים. הוא אשר אמרתי "כיוון שנתנה רשות...".

א ו ר בת

New member
מלחמות ופיגועים - ניחא

בדוחק. אבל מחלות ? לא מדובר על מגיפות. מחלה זה, בדרך כלל, משהו מאוד אישי. אז למה מתעלמים פה מהחשבון הפרטי ???

איתמר770

New member
עדיין...

אנחנו לא מכירים את חשבונו של כל אדם. מה הוא עשה בחייו ומה לא, ואולי הוא בכלל גלגול של נשמה שצריך תיקון. הנושא מאד מורכב מלעשות טבלה של "מי האנשים שצריכים למות השנה, ומי לא". מצטער אם זה לא עונה לך על השאלה, אבל תשובה סופית למה אדם חי ולמה מת. תקבלי בעולם האמת , לאחר 120 שנה.... בתקווה לחיים בריאים ומאושרים.

גוססי

New member
האמונה בגלגול הנשמה...

היא ניתוק הקשר בין מה שאדם עושה בחייו לבין הגמול המגיע לו.

איתמר770

New member
למה ?

אחרי שאדם נפטר, מחליטים על פי מעשיו. מה מגיע לו. יש כאלו שהולכים לגן עדן, יש לגהינום, ויש שנשלחים לתיקון בעולם הזה, בחזרה.

גוססי

New member
כי כל אדם...

גם סוחב על גבו את חטאי הדור הקודם וגם מעביר את חטאיו הלאה.

איתמר770

New member
אבל גם את הזכויות.

אחד ממידות הקדוש ברוך הוא היא שהוא מעביר את החטא לשלוש דורות קדימה, ואת הזכויות הוא מעביר קדימה עד אין סוף. כך שזה לא פשוט.

גוססי

New member
נכון, גם את הזכויות

מה שאומר שאדם יכול להענש על חטא שלא חטא או לזכות בשכר על מצוה שלא קיים. חשבונאות מסובכת זו עשויה לגרום לכך שאדם יענש למרות שחי חיי צדיקות, ולמעשה היא מנוגדת בתכלית לכל נורמה מקובלת של ענישה או תגמול חיובי.

dean4

New member
רק שניה!!!

א. מי אמר שקיים בכלל יצור על-טבעי בשם אלוהים? ב. מי אמר שהוא אלוהי היהודים, ולאו דווקא אלוהי ה.. אממ.. איסלמים? ג. שמת לב שברגע זה הגבלת את אלוהים למנגנון מערכת משפט לגופות של אנשים מתים ותו לא? ד. מי אמר שקיים עולם הבא? ביקרת בו? איך היה?.. יכול להביא רשמים מהטיול? אכפת לך אם אני אזכיר לך שרק ב-200 שנים האחרונות קיים המושג הזה ביהדות "עולם הבא"?

איתמר770

New member
טוב...

אני לא אתחיל פה להסביר לך את העיקרון מאחורי היהדות כולה, אני גם קראתי את גיבוב השטויות שיש באתר "חופש" ואת הסיפור של אותו אדם שחזר בתשובה ואח"כ בשאלה, ואת הבורות העמוקה שיש לו ביהדות בסיסית (בכתבה שלו הוא מתייחס רק לתורת הקבלה, שהלימוד שלה בא אחרי לימוד גמרא והלכות ועוד). אני אענה לך רק על מה ששאלת: 1. נכון, אי אפשר לדעת על קיומו של אלוהים. אלא אם כן הוא מתגלה לנו, והוא אכן התגלה במעמד הר-סיני ואמר "אני ה' אלוקיך...". 2. במעמד הר סיני, כמו שכתבתי "אני ה' אלוהיך אשר הוצאתיך ממצרים"- האלוהים שלך ולא של עם אחר. 3. אלוהים הוא אחראי לכל דבר שקיים בעולם, לחיים ולמתים. אולם, אי אפשר לחיות בעולם בלי כללים ברורים מראש. שהם בעדיפות עליונה על פני דברים אחרים. והשינוי בכללים הברורים קורה לעיתים נדירות מאוד (חציית ים סוף לדוגמא). 4. המציאות של העולם הבא, בנויה עפ"י מה שכתוב בתורה. שכתוב על הלכות תרומה, שיתנו לכוהנים לאחר הכניסה לארץ. וכתוב שיתנו את זה לאהרון הכהן- והרי הוא כבר נפטר בחוץ לארץ - מכאן הוכחה לתחיית המתים, ולעולם הבא. דבר אחרון (להבהרה): אם האמונה היתה ניתנת להוכחה חותכת, היא לא היתה אמונה- היא היתה מדע. והכוזרי כבר אמר שעל שקיעת החמה המאמין יגיד "איזה עולם מושלם" והכופר יגיד "עכשיו זז הכדור הזה, מסביב לזה על פי תנועת הכוכבים וכו'".

dean4

New member
הוכחות בנמצא לשלל דבריך יש?

ואני לא מדבר על להביא ציטוט מהתנ"ך, כשם שאינך מצפה ממני להוכיח כי זאבים מדברים, על סמך כיפה אדומה.

איתמר770

New member
מה זאת אומרת הוכחה ?

אתה בכלל לא מאמין בתנ"ך, לפחות ? אתה חושב שאנשים כתבו אותו ? אתה חושב שבעצם ישב אדם מאוד מאוד מאוד מאוד חכם, וכתב את התנ"ך ? או אולי מספר אנשים ? אני אתן לך דוגמא אחת למה לא יתכן שאדם כתב אותו (וכמובן שגם על זה תוכל להגיד "ואולי לא ?"). כתוב בתורה שדג כשר הוא דג שיש לו סנפיר וקשקשים. יש מצב של דג רק עם סנפיר, אבל אין מצב שיש דג שיש לו רק קשקשים. מאז עברו מאות שנים, והתגלו הרבה מינים חדשים של דגים. ולא נמצא דג רק עם קשקשים בלי סנפיר. יכול להיות שזה פוקס ? מצד שני, אמונה לא צריך ואי-אפשר להוכיח. אמונה אפשר לחזק, כמו שכשאדם נוסע לכיוון אילת. הוא לא יודע ששם אילת, הוא מאמין כי הוא רואה שלטים בדרך- ולכן הוא מאמין שבסוף יגיע לאילת. כך גם באמונה יש שלטים- צריך לקרוא אותם.

dean4

New member
אני יכול לתת לך טענה הפוכה

ישנה בעיה של לספור ימים בספר בראשית לפני שאלוהים יצר את סדר הופעת המאורות בשמים.. איכה יתכן שאלוהים הצליח לספור ימים לפני שהוא יצר את הלילה והיום? בנוגע לדג עם הקשקשים, דומייני כי ישנו סוג של דג המכיל את התכונה המבוקשת. אני ישתדל לחפש בעבורך בהקדם האפשרי, ובמידה ואמצא ייעד אותך.. בכול מקרה, דיי מוזר לא כי צפרדע שחייה חלק לא מובטל מחייה במים, ובעלת קשקשים מובהקת אינה מכילה ולו סנפיר אחד! (הקרומים ברגליה, כשמם, הם קרומים).. בחסות הדת האיסלמית צצה לה האלגברה, תורה מדהימה שהביאה למהפך גלובלי בדרכי החשיבה של האדם. היום אין בי"ס שמכבד את עצם קיומו שלא מלמד אלגברה, וכמעט שאין מקום שבו לאגברה אין תפקיד נכבד. אכן דבר מדהים ביותר. הייתכן בפוקס? האם ייתכן שאלוהיך העביר את חוכמתו לדת אחרת? ואולי זה היה בכלל אללה, שהוכיח כמה גדולה דתו ע"י הבאת האלגברה לתושביו המאמינים.. אני מציע לך להתאסלם במהירות ולהבטיח את מקומך בחסדי אללה הכול יכול..

lala897

New member
הקטע הראשון ממש מטומטם

איך אלוקים הצליח לסםור את הימים לפני שהוא ברא את האור והחושך??? איך אלוקים הצליח לברוא את האור והחושך? אנחנו מדברים על כל יכול, בורא העולם והבעיה שלך איך הוא הצליח לספור את הימים? פפפחחחחחחחחחח

למעלה