צדיק ורע לו, רשע וטוב לו

איתמר770

New member
טוב,

את בסך הכל לימדת אותי שהציבור החרדי יותר מפותח ממה שחשבתי. כשלמדתי בישיבה, הלכנו לטיש חרדי בירושלים (אני חושב שזה היה ב"תולדות אהרון"), ושם אמר לנו ילד - שאם הוא יגיד תהילים, ויפלו טילים עלינו- הוא ינצל. בגלל התהילים. ולכן אדם שלומד תורה לא צריך ללכת לצבא. מבחינתי, זו בריחה מהמציאות. וזו נקודה אחת מיני רבות ששמתי לב בציבור החרדי. לגבי הקטע של מין באינטרנט - שמעתי רב שמתלונן על כך שהציבור לא מפנים לגמרי את האיסור. ואם תוכלי לתת לי, בקצרה, מה לדעתך "המזרחי" או בעברית הדתיים פספסו בחינוך שלהם- אשמח לדעת, ולשפר אצל הילדים שלי.

lala897

New member
אוקיי

מה שילד קטן אמר זה לא אומר כלום. ואולי הוא התכוון שהתורה מצילה ומגינה על עמ"י? לזה אתה קורא בריחה מהמציאות?? לקטע של המין באינטרנט קשה לי להאמין שאנשים לא מפנימים את האיסור כי זה אחד האיסורים הדומיננטיים, הברורים של התורה. אגב בעברית זה דתיים לאומיים. דתיים זה שם כולל לכל מי ששומר את הדת. יש לי דה'זוו שדנתי כבר פעם עם מישהו על זה , אני לא זוכרת עם מי.. אגב, לא כל המזרחי פספס יש כאלה שהצליחו לשמור יפה מאד על הרעיון שאת הדת לא מחפפים, מה שאסור אסור ומה שמותר מותר. בגדול- בענק-בכלליות רבה אצל המזרחי הגבולות היטשטשו והרבה עוברים על הלכות מפורשות מתוך דרך. כי מה שלא מבינים לא עושים או כי קשה לשמור. אבל זה ממש בכלליות.

lala897

New member
../images/Emo35.gif

תודה על מה? זה היה ציני?

איתמר770

New member
בלי ציניות,

תודה על כך שאמרת לי מה הבעיה אצל המזרחי, וחוץ מזה, לגבי המין באינטרנט, ראיתי דבר תורה נחמד בשבת שאומר שאדם יכול להגיע למצב שבו החטא נהיה טבע שני, ולמרות שהוא יודע שזה אסור- הוא עושה את זה. ועובר את העבירה. המין באינטרנט הוא כל כך נגיש, שזה יותר מסתם "לדעת שזה אסור" כדי לא להכנס לשם. לדוגמא: אני לפני מס' שבועות נכנסתי לפורום של שמנים, ותחת קישור של "מתכון לדיאטה" - הגעתי לאתר פורנו.

dean4

New member
חטאת!:-*

איך יכולת?!.. אם יקרה לך משהו מפדח מתישהו, דע לך כי פישפוש מהיר במעשיך (או לחילופין, במערכת החיפוש של גוגל) תוביל אותך למסקנה הבלתי נמנעת, כי כניסת לאתר הנ"ל היא זאת שגרמה לך את זה..

lala897

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

מספיק עם זה!!! אתה לא גומר ללגלג! תגיד את הדעה שלך וזהו. יש אנשים שאפילו בדיחות הם לא יודעים להגיד טוב.

dean4

New member
רוב תודות..

לפעמים בדרך הציניות מגיעים למטרה, ולא, אני לא מלגלג. אחרי הפיגוע במאה שערים הופצו כרזות שקראו לכל תושבי ישראל לפשפש במעשיהם..

lala897

New member
לאיזה מטרה אתה מבקש להגיע? אה?

מה הבעיה עם זה שצריך לפשפש במעשים. כל בנאדם צריך לעשות את זה בין אם הוא חילוני, או דתי. כל בנאדם עם מוסר שמנסה להיות טוב מפשפש במעשים כדי ללמוד מטעויותיו ולהיות טוב יותר.

dean4

New member
כנראה שנשמטתה ההודעה מעיני..

בכול מקרה תשובה כבר בדרך לשירשור בלינק המצורף..

למעלה