שלמה המלך- החכם מכל אדם
אני אשתדל לענות לך על כל מה שכתבת- מקווה שאני לא אפספס כלום. המצב בעם היה מצויין, הם ישבו במנוחה. אולם, כדי לבנות את בית המקדש שלמה שלח אנשים לעבוד בלבנון (אם אני לא טועה לחודשיים, ואז חודש בבית). בוודאי שהעם לא אהב את זה, אבל העם הסכים לזה- בגלל שהכיר את שלמה. רחבעם אומר "אבי יסר אתכם בשוטים" כהשוואה למה שהוא יעשה "ואני אייסר אתכם בעקרבים". כלומר ששלמה לא היה רע, פשוט רחבעם משווה ואומר: אם אתם אומרים שאבי יסר אתכם בשוטים שתדעו שאני יותר קשוח ממנו- ואני אייסר אתכם בעקרבים. שלמה המלך קיבל נזיפה מהנביא שאמר לו, אני רוצה להעיף אותך מהמלוכה, אבל אני לא עושה את זה בגלל כבוד לדוד אביך- אבל שתדע שלאחריך - לא תשאר המלוכה רק בבית דוד. שלמה הוא מלך, מלך ישראל מחוייב בהרבה דרכים להראות את עצמו מורם מעם. לדוגמא: כאשר הוא מדבר עם העם, הוא צריך לצעוק עליהם. הוא לא צריך להיות נחמד (לא תראו אותו במעגל אצל דן שילון). הוא קשוח כלפי חוץ, הוא נמצא בארמון מפואר, אם מישהו פונה אליו בשם הפרטי- דינו מוות. ועוד. לגבי האוכל, כמויות האוכל מובאות כדי להראות (ואם אני לא טועה זה כתוב בסמוך) את כמויות האנשים שהיו בארמון, כמויות המשרתים ועוזריהם.(לשם השוואה: את יודעת מה גודל ארמון באקינגהם - להזכירך גרים בו רק 2 אנשים [המלכה אליזבת ובעלה] ויש שם מעל ל 100 חדרים, ולא נדבר על שאר הארמונות שלהם). לגבי הערים שהוא "נתן" ללבנון- מובן שזה היה המס של הערים הללו, ולא הערים עצמם. בגלל שאם הוא היה נותן את הערים עצמם, זה נעשה בניגוד להלכה, ואז הנביא היה נשלח אליו- וגוער בו. שלמה המלך נשא הרבה נשים והיו לו הרבה פילגשים. אולם, כולם התגיירו ועדיין המשיכו לעבוד את אלילהם- ולכן כתוב כאילו שלמה עבד אלילים. שוב, אם שלמה היה עובד אלילים- היה מגיע הנביא. ועל זה שהוא נשא הרבה נשים- בניגוד למצוות המלך- הנביא אמר לו שהמלוכה לא תשאר אצל בניו. אבשלום ואדוניהו היו שותפים במרד אבשלום, שבסופו אבשלום נהרג. כאשר החליט המלך דוד למנות את שלמה למלוכה, ואז התברר שאדוניה מבקש להנשא לאשת דוד- ורק מלך מותר להתחתן עם אשת מלך אחרת- שלמה ראה את זה כנסיון להשתלט על המלכות, ולכן הרג אותו כמורד במלכות. (במדינות מסויימות היה נהוג שכאשר מלך מת- הורגים את הנשים שלו, כדי שאף אחד לא ישכב איתן). דוד המלך החליט למנות את שלמה, הרבה לפני שהוא נפטר. וה"תרגילים" שאמא של שלמה עשתה- אני לא יודע על מה את מתכוונת. אם מדובר על כך שהיא בכתה בפניו על כך שאבשלום מנסה למלוך- זה היה אחרי שדוד החליט ששלמה ימלוך. גיבורי התנ"ך, גם הטובים וגם הרעים, ראויים ליותר מהתייחסות מזלזלת ושטחית.