צדיק ורע לו, רשע וטוב לו.

oldfield

New member
ברור!

אתה רואה? הצלחתי קצת להפנים את העניין של החזרות האינסופיות על אותו הדבר, שהן לחם חוק של חלק ממשתתפי הפורום. טוב, אני עדיין רק בתחילת הדרך, ואני גם משנה את הנוסח שזה לא הכי שווה. ואולי לא פחות גרוע שגם כתבתי את זה בעצמי במקום להעתיק מאיפשהו. אז מה אתה אומר? אתה רואה לי עתיד בעדת המחב"תים בעלי הציטוטין?

saar7650

New member
או עתיד של מחב"ש

כדוגמת גוברנור שמעתיק שוב ושוב את הודעותיו בשעה שכבר ענו לו על שאלותיו וטענותיו...

oldfield

New member
וכבר אמרתי שהייתי שמח אם היה

לי את היצירתיות היידע והגישה שלו למקורות. אז מה אתה אומר, שאני אחזור על עצמי? אופס... כבר חזרתי על עצמי. העתיד ניראה מבטיח מתמיד...

saar7650

New member
עתיד??!!

אתה כבר עכשיו כמוהו! בול! ממש מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם... סחטיין עליך אח שלי... מתקדם במנהרת הזמן והידע כ"כ מהר??!!

oldfield

New member
למען האמת מאז שאני בפורום זה

למדתי בעיקר על כתבי המחב"ת. אולי יותר מאשר כל דבר אחר. ואני מעניק לך בזאת ציון בלתי מספיק בספרות משווה... אגב, גם לפני שהגעתי לפה יצא לי להתווכח עם חזב"תים, בעיקר במקום העבודה. מכיוון שתוך זמן קצר הם גילו שאי אפשר למכור לי את מרכולתם הזולה והקלוקלת, הם תוך זמן קצר סירבו לדבר איתי על נושאים אילו. הם גם הפסיקו להטיף לקולגות ברגע שהופעתי בסביבה. מה שהבחנתי זה שאחד מכלי הנשק החזקים של המחב"תים הוא חוסר היידע של הצד השני שמאפשר למכור לו כל לוקש שהוא. ומה לעשות שתנ"ך והסטוריה מאוד מעניינים אותי...

saar7650

New member
אסביר לך את העניין...

חוזרים בתשובה עקב כך שהם חדשים יחסית בדת, הם יודעים פחות. ולכן בכנסי החזרה בתשובה מדברים באופן פשטני ביותר על התנ"ך וכיו"ב. עקב כך, מצטייר הרושם כי חזרה בתשובה היא דבר פשטני מאוד, זול מאוד וקלוקל מאוד (כדבריך). אך אם תלמד ברצינות מתוך אתרים רציניים, תראה שלשאלותיך יש תשובות. ראה את לאברורלי, את פגוש בדב שכול ואחרים, שכן עונים לשאלות אתאיסטים בצורה יפה ורצינית. אם תרצה, אוכל לענות לך על שאלות עם הידע הפעוט שיש בחיקי. אך לא על הכל אוכל לענות- שוב עקב כך שיש לי מעט ידע בנושא, ואני לומד אותו בזכות אנשים כמוך ששואלים שאלות על היהדות.

lala897

New member
מצטערת להגיד אבל אני מכירה אישית

פווווווווולללללללל חוזרים בתשובה. רב ההורים של חברות שלי , אני לומדת איתם ומכירה הרבה וזה פשוט לא נכון, בכנסי חזרה בתשובה רציניים שיש שם אנשים רציניים מלמדים המוווןןן ויודעים המון בצורה מסודרת מאד.

oldfield

New member
דבריך בלתי נכונים בעליל

הרי בן אדם שעובר תהליך חזרה בתשובה נחשף באופן שיטתי ואינטנסיבי (וסלקטיבי) לחומרים מאמרים הרצאות וטיעונים המשכנעים בקיום האל ונכונות הדת היהודית. כולל: תנ"ך, מקורות יהודיים אחרים, פילוסופיה, ארכיאולוגיה, הסטוריה, איזוטריה, דתות, רפואה ומה לא. רוב החילוניים לא מתעניינים בנושאים אילו כדרך שיגרה. לכן הם אינם מצויידים ביידע או בטיעונים רלוונטיים. (אני בהחלט מיקרה חריג. גם אם היידע שלי בנושאים אילו הוא לא משהו, עדיין הוא הרבה מעבר ליידע של אדם הממוצע.) לכן ברור שלחזב"ת גם בתחילת דרכו יהיה הרבה יותר יידע מאשר לחילוני הממוצע, ולכן יוכל להאכיל אותו בלוקשים. כנראה שבתחומים מסויימים יש לחזב"ת גם יותר יידע מאשר הרבה דתיים שמעולם לא העסיקו את עצמם בשאלות אילו (דילוגי אותיות, הוכחות ל"יידע המדעי" של חז"ל ועוד).

saar7650

New member
שוב-

אני טוען שבהרצאה או אפילו במס' הרצאות אי אפשר ללמוד ברצינות על יהדות. ולכן כל כנסי ההחזרה בתשובה ממש לא מייצגים את היהדות באופן רציני. אם תלמד ברצינות מתוך מאמרים רציניים ועמוקים על מחשבת ישראל תראה עד כמה היהדות עמוקה לא כמו שהיא מוצגת בהרצאות בודדות... קח אתר שאני מאוד מחזיק ממנו ותשים לב להבדלים "הקטנים" בין מה שאתה קורא בו, ובין כנסי ההחזרה בתשובה...

lala897

New member
וואלה?

אז אני רואה שיש כאלה שסוגדים לאמנון יצחק ויש כאלה שסוגדים לגוברנור.. מעניין. חחחחחחחחחחחחח......

oldfield

New member
אוי ללה ללה, קצת מאוד התבלבת

נא להבחין בין הערכה לאדם על היידע שלו לבין סגידה. ונא לפתוח מילון אבן שושן בערך "סגידה". את ההשכלה שלי אני שואב מאינספור מקורות, ותמיד אני שמח ללמוד מאנשים שיודעים יותר ממני בתחומים שונים (ברוך השם לא חסרים כאילו). תגידי, אם אני הולך להרצאה ומתפעל מהיידע של המרצה ומהניתוחים שלו אז אני "סוגד" לו? אם אני קורא ספר ומתלהב אני "סוגד" לכותב? אם אני קורא מאמר בעיתון ומתרשם מהעומק והיידע של הכותב אני "סוגד" לו? כי אם כן - אז כל בן אדם שאוהב לרכוש השכלה וגם יודע קצת לפרגן הוא "סגדן סידרתי".

oldfield

New member
התבלבת =התבלבלת

אפילו אותי כבר בילבלת

lala897

New member
נסחפתי בכוונה..../images/Emo8.gif

גם אלה של אמנון יצחק לא סוגדים הם מעריצים. אבל זה הרגשה כי זאת פעם שלישית נראה לי שאתה מזכיר את הידע ה"ענק" של גוברנור ואומר שהלוואי והיית יכול להיות בעל ידע כמוהו.. זה קצת דומה לדעתי. anyway בשבילי גוברנור ואמנון יצחק זה אותו דבר מבחינת סגנון.(אם הייתי חילונית לא הייתי חוזרת בתשובה מאמנון יצחק ולא הייתי חוזרת בשאלה בגלל גוברנור.(עובדה שלא חזרתי..)) למרות שמבחינת דרך חיים ודעה כמובן שאני מסכימה עם אמנון יצחק בעקרון הרבה הרבה יותר.. וסתם ככה: לדעת לענות לדברים נוסח אמנון יצחק זה לא גליק גדול כי הוא לא עובד בצורה כ"כ ראציונלית. בנת?

oldfield

New member
מי שנסחף יותר מידי

עלול לטבוע. אז כשאת נסחפת תשתדלי לפחות שיהיה מציל בסביבה שיוכל לעשות לך הנשמה מפה לפה (רצוי חתיך ושעיר)
אני שמח על כך שאת קוראת את כל הודעותי. בהחלט נקודה לזכותך. גם אני כנראה לא הייתי חוזר בתשובה או בשאלה בגלל אמנון יצחק או גוברנור. "לדעת לענות לדברים נוסח אמנון יצחק זה לא גליק גדול כי הוא לא עובד בצורה כ"כ ראציונלית". מסכים איתך (אבל זה בכל זאת דורש איזשהוא יידע מינימלי). למעשה את דברי אמנון יצחק אני מכיר בעיקר באמצעות צלליו ששופכים פה בפורום את הפנינים שלהם (טוב... לא ממש שלהם). שמעתי קלטת שלו שהיתה מחרידה בעיניי בגלל הדרך הכל כך שקופה שבה הוא מנצל את הבורות של אנשים כדי למכור להם את מרכולתו.

tamarhp

New member
בואי נראה

אם אין עולם הבא - הצדיק בילה את 70-80 שנותיו בדרך שנראית לו מוצדקת, בחיים שלדעתו היו נפלאים (כשלומדים שכסף, טלוויזיה וספורט זה לא הכל שולט עליון לעולם ואין את העניין של "צדיק ורע לו" - הכל מקרה, ואין שום שליטה מלמעלה. אם יש עולם הבא - הצדיק צבר זכויות ויזכה לחיי נצח בעוד הרשע "נהנה" כביכול בחיים האלו והפסיד את חיי העוה"ב....

tamarhp

New member
תיקון, נמחק לי חלק:

אם אין עולם הבא - הצדיק בילה את 70-80 שנותיו בדרך שנראית לו מוצדקת, בחיים שלדעתו היו נפלאים (כשלומדים שכסף, טלוויזיה וספורט זה לא הכל), ולכן לכאורה אין ח"ו שולט עליון לעולם ואין את העניין של "צדיק ורע לו" - הכל מקרה, ואין שום שליטה מלמעלה. אם יש עולם הבא - הצדיק צבר זכויות ויזכה לחיי נצח בעוד הרשע "נהנה" כביכול בחיים האלו והפסיד את חיי העוה"ב.... גם אם העוה"ז אינו מוטל הספק, יש ספק מה המטרה שלנו בעוה"ז...

גם עולם הבא אין לצדיק

אם אלהים לא מקיים את הבטחתו המפורשת לצדיק שיהיה לו טוב בעולם הזה, אז למה שיקיים את הבטחתו לעולם הבא?

למעלה