צדק כזה וצדק כזה

AirBot

New member
>>>>>>>

קודם כל, הרשה לי לחלוק על דעתך - כלל אינני בטוח שאת הפינוי אפשר יהיה לבצע בכל מקרה. כמו ששמענו לאחר תרגול הפינוי, זקוקים לשישה (!) חיילים כדי לפנות סרבן פינוי אחד. נניח ש-30 מתוך 40 האלף שהשתתפו בהפגנת כפר מימון היו נשארים בגוש קטיף כדי להתנגד לפינוי. חשב נא בחישוב מהיר כמה חיילים היו דרושים כדי לפנות כמות כזאת של אנשים? וזה עוד רק במעגל הפינוי הראשון, שלא לדבר בכלל על החיילים שדרושים כדי לאבטח את כל העסק הזה. גם בחומרתה של הפגיעה בחופש המחאה (אגב, כמו שכבר אמרתי מה שתוכנן לא ממש ניתן להגדיר כמחאה, אבל ניחא) אני חושב שאתה מגזים. אם ניקח לדוגמא את המחאה הנוספת המתוכננת בזמן הקרוב, שים לב שהמשטרה אמרה ישירות כי הם מוכנים לאפשר לכם את ההפגנה בשדרות אם רק תסכימו לוותר על הניסיון להיכנס לגוש קטיף. כל הקושי כאן מתרכז בהתעקשות שלכם לסכל בכוח את ביצוע ההתנתקות, ולא בדרכי מחאה כאלה או אחרות. אגב, כל ציבור יודע שהוא צודק, ולא משנה מה דעותיו. לגבי כדאיות התכנית - היא אכן מוטלת בספק, אך מה שלא מוטל בספק הוא ההשלכות שיהיו אם נמשיך במצב הנוכחי.

האשלי

New member
האר את עיני, מה יקרה אם נחכה?

חבר יקר טוב, בו נדבר על טכניקה. פינוי ימית היה? היה! חזרו אנשים שוב ושוב? חזרו! בכל זאת הצליחו לפנות. איך? השתמשו בכלובים. אולי זה נכון שצריך 6 חילים לכל מפגין אבל לא בבת-אחת. מפנים כמה, שמים בכלובים, ועוברים הלאה. אז תגיד לי אתה, מה הבעיה האמיתית? מה הסיבה האמיתית שבגללה מונעים את המחאה? כי זה יותר קל ועולה פחות כסף, וכן, כן ושוב כן, פגיעה בזכות המחאה היא חמורה מאוד מאוד. היום זה אני מחר זה אתה. כך מתחילים משטרי עריצות. הרוסים גם קיבלו בהבנה את איסור ההפגנה נגד השלטון הסובייטי. כשהקימו את משטרת המחשבות כבר לא היתה דרך חזרה. מה יהיו ההשלכות? מה יהיו ההשלכות של המשך עמידה נחושה מול הטרור וסיכול ממוקד על ידי חיסול רוצחים? אף אחד לא הבטיח לנו דרך קלה. לא נקבל כלום מכניעה ווותרנות. יומנעים

AirBot

New member
>>>>>>

טוב, מן הסתם אנחנו לעולם לא נגיע להסכמה. אתה טוען שכל פגיעה בחופש המחאה היא חמורה. אני מסכים, אבל אני טוען שהפגיעה כאן היא לא בחופש המחאה, כי לא במחאה מדובר. הרי מועצת יש"ע הודיעה כי מדובר בניסיון לסכל את ההתנתקות. לא לשנות את דעת הקהל, לא ללחוץ על הממשלה - פשוט לסכל את התכנית. האם הכוונות שלהם ריאליסטיות ומספר גדול מספיק של אנשים אכן יצליח לסכל את הפינוי, או שמא מדובר בנאיביות וחלומות באספמיה - לא בכוחי לקבוע. בכל מקרה אני לא רואה מה בדיוק תיתן העובדה שכל חייל צה"ל יאלץ לשאת על ידיו עוד 20 מתנגדי התנתקות מתפתלים וצורחים, ובמה זה יתרום לדמוקרטיה הישראלית. ושוב, תרשה לי להדגיש: אם הייתם מפסיקים לדבר על סיכול תכנית ההתנתקות ומתחילים לדבר על מחאה והבעת הזדהות נטו, אני הייתי 100% בעדכם בנושא, ואולי אפילו הייתי תומך בלאפשר לצעדות להיכנס לגוש קטיף (בהנחה כמובן שהייתה הבטחה לא להישאר שם על מנת לנסות וסכל את ההתנתקות). במצב כזה אוי לה למשטרה שהייתה מנסה למנוע מכם להפגין! הייתי ביחד איתך מוביל את הצעדה שתגיע עד למשכן הכנסת כדי למחות על הריסת הדמוקרטיה. אבל בוא נהיה ריאליסטיים פה: מועצת יש"ע לא הולכת לחזור בה מכוונותיה, ודבר לא הולך להשתנות. "המשך עמידה נחושה מול הטרור וסיכול ממוקד על ידי חיסול רוצחים" נשמע מאוד הרואי וראוי, אבל המציאות היא שאנחנו עושים את זה כבר 38 שנים, ובוא נודה בעובדות: זה לא בדיוק עובד. מה לעשות, אי אפשר להכריע טרור בכוח נטו. האמריקאים נכשלו ועדיין נכשלים בזה. הרוסים מעולם לא הצליחו. אפילו גרמניה הנאצית, שהרשתה לעצמה הרבה מעבר למה שאנחנו היינו מעזים בכלל לחשוב עליו במסגרת המלחמה בטרור, לא הצליחה. מה גם שהמלחמה שלנו בטרור היא מה שנקרא Half-Assed. אנחנו לא יכולים באמת להיכנס בטרור, כי אפילו אם היינו מחליטים שזה דרוש ואפילו אם היינו מצליחים לעבור את המחאה של כל ארגוני השמאל יפי-הנפש, ברור לך הרי שהעולם בחיים לא היה מאפשר לנו זאת. גם לי יש בעיית תיקנים בבית. אני כל הזמן טובח בהם עם נעלי הבית שלי, אבל אתה יודע מה? לא נראה שזה תורם להקטנת הסד"כ שלהם. הדרך היחידה להיפטר מתיקנים היא לוודא שלא יהיה להם מה לאכול. (אגב, אצל רוב הסטודנטים בחיים לא יהיו בעיות תיקנים מהסיבה הזאת בדיוק.
)

האשלי

New member
לעורר את הלב

חבר יקר המטרה איננה התשת כוחות הביטחון (לא התשה לשם התשה, זה נשמע כמו רשעות הכוונה היא חדירה לדעת הקהל) והמטרה איננה מניעה פיזית של תוכנית "ההתנתקות". מה כן המטרה? המטרה היא להעיר את הלבבות להעיר אותם להבין שיש כאן אנשים שאכפת להם, שיש כאן אנשים שלא רוצים לוותר על התיישבות מפוארת וערכית ושלא רוצים להכנע למכת הטרור העולמית. ומכאן לנקודה השניה. נכון! נכון שהאמריקאים, הרוסים, הבריטים, התילאנדים, המצרים, הספרדים, הטורקים ועוד רבים לא הצליחו להלחם בטרור, אבל אנחנו מצליחים יותר מכולם בהתחשב בעובדה שיש בתוך המדינה שלו עם אחר שרוצה את גירושינו מהארץ. הטרור הוא מכה עולמית ולא ניתן להשוות אותו לשום דבר אחר בהסתוריה (טעות הכתיב מכוונת, הסבר לדורשים אותו). כל העולם במצוקה אבל הישועה יכולה לבוא במפתיע. כפי שאמר פעם רב חשוב כששאלו אותו מה נעשה עם הבעיה הדמוגרפית של הפלסטינאים המאיימים להיות רוב בארץ? הוא ענה... מחר, יכולים הפלסטינאים לגלות את אמצעי המניעה, לעולם אין לדעת מה צופן לנו העתיד! יומנעים

למעלה