צדק צדק תרדוף עד הסוף.. גם בין חברים טובים :(

צדק צדק תרדוף עד הסוף.. גם בין חברים טובים :(

ביום מין ימות השבוע בשעת חצות הליל נהגתי והורדתי את חברי סמוך לביתו אי שם. החניתי עם דבל בלינקר בצד שמאל , בחד סתרי, קרוב למדרכה הקרובה לדירתו . לילה . דממה. ולכאורה לא מצפה לנו שום הפתעה. חברי פתח דלת המכונית בצדו ואז............ פתאום הופיע אופנוע יש מאין. אם רק היה מתבונן חברי במראת צד או על הכביש בטרם יצא... ובכן כמעט ונגרמה תאונה שכן הדלת נפתחה אל הכביש וכמעט כיסחה האופנוע חברי התרעם והחל לקלל את האופנוען ואז.................. הרוכב הסיר הקסדה והזדהה כשוטר תנועה. זהו. השוטר וחברי החליפו מהלומות מילוליות , על סף תגרה. יצאתי ניסיתי, להרגיע והכל באישון ליל. סוף מעשה ב 2 קנסות. לחברי על שהתחצף לשוטר, ולי כנהג שעצר במקום בלתי ראוי. (צד שמאל של הכביש) הקנס על החנייה היה מכביד מאד וביקשתי כי חברי כי ישלמו (או ישתתף עמי) מאחר והוא זה שיזם את כל האירוע בהתנהגותו המרושלת ובהתחצפות המיותרת לשוטר. החבר מסרב להשתתף בקנס על החנייה ומסתפק רק בקנס על התחצפותו. שילמתי בעצמי את קנס החנייה ואני שואל אתכם האם צודק חברי שמסרב לקחת אחריות על כל האירוע המיותר הזה? מה דעתך? תודה

השאלה היא

אם אתה באמת מתכוון לדבריך , כי חברי נוהג באגוצנטריות? שמא פטרת אותי כאילו לצאת מכדי החובה? זה חשוב. אנא. תודה

נתן11111

New member
זה תלוי בך

עם התנהגות כמו שלו רק יכול לסבך אותך מי שאשם ותוקף את הצד השני למרות שהוא אשם בפתיחה לא אחראית של הדלת ובמקום להודות בטעות ולבקש סליחה תוקף ומתנהג בברוטליות מה היה והיה אזרח מהשורה למזלו נפל על שוטר קיבלתם דוח כפול בגלל זה לך תדע במה יסבך אותך בפעם הבא

ביפו

New member
שבת שלום וחברות מהי?

יש פתגם ידוע - על הדרך: בכביש - אל תהיה צודק, היה- חכם. אף אחד כאן לא מיעץ לך "בשם הצדק". אף אחד לא מדבר על צדק - כי מדובר פה - בשוטר . למשטרה- הגיון משלה. זה משהו בשביל "השלום הפנימי שלי". אז יש לך חבר, ויש לך טרוניה(תלונה). לא חכם להתלונן בפנינו - עליו. הוא חבר שלך, לא שלי.וביום שבת- הצעתי היא שגם תהיה חבר שלו- וגם תדבר אתו. בדיוק על זה- התלוה שלך עליו. לדוגמא - הייתי פותח כחבר: אני לא אוהב שוטרים, בדיוק כמו שאתה חבר שלי - לא אוהב שוטרים. אבל בין אהבה - לאי אהבה ולאלימות, עדיין יש הבדל קטן וברור: חברות צריכה להיות מעל לזה. או: נכון ששנינו לא אוהבים את השוטר, וגם לא את הדוחות שהוא נתן? אז בוא ונתנצל "רק בשביל שיבטל התלונות" לשוטר, ואולי יש לך הצעה איך נישאר חברים ונתחלק כחברים בדוחות? אם אינו מסכים להתנצל - לשוטר, וכנראה גם אליך, אז זה ב"ספר השבת שלי" רשום "כחבר לעצמו". תתכונן לא להיות שותף למקרים הבאים שיגרור אותך. ואלו הדרכים בהן תתגונן ותחתוך את "חבל הידידות שלכם " :- 1. לעולם את תניח לו לפתוח דלת במקום שהסיכון עלול להביא לגרירתך לריב או עבירה כלשהי.אל תהיה שותף שלו בפתיחה של עבירה בכביש. וזה אולי ילמד אותו שאתה כבר לא "המציל שלו".אולי הוא "ירד ממך" בגלל זה... 2. תמיד תאמר לו בכל פעם שיעיז לשים "יד על יציאה לא נוחה לך" - זה עלול לדפוק לך את החברות שלנו. 3. מיד אחרי כן - נסה למצוא לך חניה "חוקית" והורד אותו "להשתין מחוץ לאחריותך".

למעלה