צהריים טובים לכולכם גלויים וסמויים..

יוכי68

New member
צהריים טובים לכולכם גלויים וסמויים..../images/Emo24.gif

אז מה היה לנו אתמול והיום........... אתמול כשנכנסתי וראיתי את עוגת התפוזים שהביאה מאיוש...מיד שינסתי מתניים, הפעלתי מנועים והכנתי אותה..וואי כמה שהיא טעימה. הבעיה כשאני מכינה עוגות מיום חמישי או רביעי חצי מהן כבר נגמרות - השבח לאל (הרבה יותר טוב מלזרוק..נכון?) הכנתי את הטארטלטים שוב הפעם במילוי של פרג, ממרח תמרים וקוקוסוחלק בקוקוס וגנאש. הכנתי בורקס גבינה וקישים פטריות ובצל בבסיס בצק עלים......קל וטעים. לצהריים הכנתי מרק עדשים מהיר וטעים. דגים ברוטב אדום עז עם בצל ושום ופלפלים ועגבניות מרוסקות. עכשיו הקובנה מתעתדת להיכנס לתנור....ביצים ותפו"א שלוקים......ואולי עוגת גבינה מהירה מהמתכון שעל הקופסה של ה 750 גרם.
 

יוכי68

New member
עוגת התפוזים שמתכונה הובא ע"י מאיוש../images/Emo3.gif

מומלצת בחוםםםםםםםםםםם.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifהמתכון לעוגת תפוזים הפוכה

• הנה המתכוןו מאיוש י ו 10:45 | 22/11/07 עוגת תפוזים הפוכה. מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה לפני שנים ומאז כל חורף היא מככבת אצלנו. תבנית 26 חומרים: 4 ביצים 2 וחצי כוסות קמח,אפשר במקום חצי כוס קמח לשים קוקוס כוס וחצי סוכר שלושת רבעי כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1 שקית אבקת אפיה רבע כוס מים. קליפת תפוז מגוררת. אופן ההכנה: מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מסביב. יש להכין את פרוסות התפוז כך: לפרוס תפוז גדול לפרוסות לא דקות מדי להרתיח אותם 2 דקותעם כוס מים ולשפוך את המים,זאת על מנת להיפטר ממרירות הקליפה. ואז לשים בסיר חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהכניס את פרוסו ת התפוז ולתת להם להתבשל בערך 7 או 8 דקות להוציא מהסיר ולהניח בתחתית התבנית כמו שרואים בתמונה. ניגשים להכנת העוגה: בקערה אחת מערבבים במטרף ידני את הביצים והסוכר מוסיפים שמן , מים ומיץ תפוזים,מערבבים היטב ומוסיפים את כל השאר. יוצקים הכל על התפוזים ואופים ב180 עד שהעוגה מוכנה. לצנן אותה מעט ואז להפוך אותה בזהירות ולשפוך עליה רוטב מחצי כוס מיץ מיץ תפוזים שבושל עם 2 כפות סוכר. ניתן לשפוך עליה סירופ גם כשהיא יוצאת מהתנור לפני שהופכים אותה למי שאוהב עוגה מאוד רטובה. בתאבון
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifטארטלטים בסיס + מלית פרג ומלית קוקוס/יוכי

טארטלטים בסיס/יוכי 1/2 כוס סוכר 1 מרגרינה/מחמאה 200 גר' 2 כוסות קמח רגיל ביצה בינונית מעט תמצית וניל לערבב במהירות את כל המוצרים וליצור בצק פריך..........להשהות במקרר כחצי שעה......לקרוץ עיגולים ולשים בתבנית מתאימה.....לדקור במזלג. לאפות בתנור חם 200 מעלות .....טורבו לכ 10 דקות – 15 דקות עד להזהבה....למלא במלית הרצויה. מלית פרג ותמרים: חצי כוס סוכר - אפשר להחליף בשתי כפות דבש חצי כוס מים 100 גר' פרג טחון כפית תמצית וניל כף ממרח תמרים 2 כפות פירורי לחם/מצה/ביסקויטים לבשל את כל המצרכים בסיר קטן מלבד הפרורים.....לבשל רק כמה דקות.........להסיר מהאש ולהוסיף פירורי לחם/אחר עד לקבלת מרקם מתאים למילוי (לא סמיך מידי ולא דליל). למלא את הטארטלים לפני האפייה ולאפות יחד עם מלית הפרג עד להזהבה - לא לייבש. * מספיק ל 12 טארטלטים מלאים. מלית קוקוס וגנאש: חצי כוס קוקוס 1/4 כוס סוכר מעט תמצית וניל 25 גר' מחמאה 2 כפות מים לערבב הכל עד לאיחוד על להבה קטנה......למלא טארטלטים אפויים ולשפוך מעל גנאש שוקולד. גנאש שוקולד חצי מיכל שמנת מתוקה 100 גר' שוקולד מריר לחמם שמנת עד לסף רתיחה להוריד מהאש להוסיף שוקולד מריר להמתין מס' שניות ולערבב היטב. לקרר כרבע שעה במקרר לפני מזיגה על הטארטלטים.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמרק עדשים ושאר ירקות

מרק עדשים ושאר ירקות/יוכי כוס וחצי עדשים ירוקות לאחר בירור, שטיפה והשרייה של כחצי שעה במים. כרפס(סלרי) קצוץ בצל קצוץ 2-3 גזרים - קוביות 2 תפו"א - קוביות מעט שמן מלח, פלפל, כורכום, א. מרק. למלא סיר בינוני גדול במים - להוסיף את כל הירקות החתוכים, להוסיף את העדשים ולהביא לרתיחה....לבשל עד לריכוך להוסיף תבלינים.....לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.......לבשל עוד דקתיים ...........טעיםםםםםםםםםםםםםםם.
 

יוכי68

New member
אין כמו בצק עלים אפוי במקום

אבל כשמחממים על הפלטה מתקבלת קריספיות די מענגת. הכנתי אותם ביום חמישי בלילה ובשבת מתכוונת לחמם על הפלטה ...מניסיון יוצא טעים......שבת שלום לך
 
תודה! יש לי עוד שאלה, מזל שתפסתי

אותך לפני כניסת השבת: יש לי מחר אורחים ואני רוצה להכין את שבלולי הבצק (אני משתמשת בפילאס) ממולאים בבשר טחון. אני חוששת מאותה בעיה, שיירטבו. איך לחסוך לעצמי תהליכים? אפשר למלא היום את הבצק ולאפות מחר? או להכין היום את הבשר ולמלא מחר? וכמה זמן מראש זה יכול להיות מוכן בלי שזה יהיה "סמרטוט"? תודה!
 

יוכי68

New member
הסלט הקצוץ קצוץ והטעים שהבעל היקר הכין

רגיל לילדים וחריף לאוהבי החריף
 
למעלה