צהריים טובים לכולם

רותי410

New member
מה אני אגיד לך, התובנות שלך הרנינו

את לבי. זה בדיוק מה שאני עושה (אני הטוראית טופחת לעצמי על השכם על העובדה שבלי לקבל טיפים יצא שאני נוהגת כמו רב אלוף כמוך!!!). אני מדפיסה את המתכון שאני רוצה ולוקחת אותו למטבח ואחרי האפייה אני רושמת לעצמי או עצות שדרוג ושיפור לפי טעמי וטעמם של האוכלים או מסקנות כמו ''איכס, לא לחזור על זה'' וכו'. על העוגה שניצחה בתחנות של קרין גורן רשמתי ''לא שווה את המאמץ. לא טעימה ברמות''. (אפחד לא אהב אותה, אבל את אמרת שהיא טעימה. אז או שמשהו קרה במעבר מידיה של זיווה טוויטו לידי, או שאנחנו פשוט לא אוהבים אותה.) וכולם צוחקים עלי על ההערות האלה, אבל למען האמת אני זקוקה להן, כי לפעמים אני שוכחת מעוגה מסוימת וכשאני רוצה לחזור ולהכין אותה, ההערות האלה עוזרות לי מאוד.
 

מאיוש י

New member
רותי יקירתי

אני שמחה שיש לנו דברים משותפים............. אני תמיד רושמת הערות למתכון שהכנתי כל ספרי הבישול שלי מלאים בהערות והארות על המתכונים שנוסו. ולהכין אוזן המן זה לא כזה מסובך לקרוץ עיגול להניח מעט מלית במרכז לסגור עד חצי העיגול ואז "להרים את החלק שנותר ולסגור עם 2 הקצוות ....בטח לא הבנת אבל יש באינטרנט איזה מתכון עם סרטון הדגמה.אני בטוחה שתמצאי משהו,סומכת עלייך.
 

ddh1

New member
מאיוש, כל הכבוד!

ותודה שחזרת אלינו בכוחות מחודשים ומאפים מעולים. תודה על המתכונים והכל נראה טעים, טעים.
דינה
 
ואם כבר אוזני המן, ואם כבר קרין גורן.

רותי, הנה עוד מתכון...
אוזני המן - מתוך האתר של קרין גורן הפעם אני רוצה לשתף אתכם קצת בתהליך של פיתוח מתכון. אני אוהבת אוזני המן, אבל בגלל שהבצק דומיננטי מאוד בהן, ותמיד יש תחושה של יותר מדי בצק ופחות מדי מילוי, הבצק צריך להיות לא פחות ממושלם – וכשאני אומרת מושלם אני מתכוונת לבצק פריך חמאתי ונמס בפה (אני מעדיפה אותו בהרבה על בצק השמרים הקר שלפעמים משתמשים בו גם להכנת אוזני המן). אחת העוגיות שאנחנו הכי אוהבים בבית הן עוגיות פרח ריבה – מדובר בעוגייה מ"קבוצת" אוזני ההמן – עוגיות עם הרבה בצק, מעט מילוי. הבצק הזה מיוחד ונימוח בפה במיוחד, כי הוא אינו מכיל ביצים או חלמונים כלל, אלא בעיקר חמאה וקמח (וקצת אבקת סוכר כמובן, שחוץ ממתיקות תורמת למרקם העדין). הכנתי מהבצק הזה אוזני המן, והן יצאו מעט דחוסות וכבדות, ואז הבנתי שרק דבר אחד היה חסר לבצק הזה כדי להפוך לאוזן המן מושלמת – וזה קצת אבקת אפייה, כדי לתת לו טיפה נפח ואווריריות, שהאזניים לא ייצאו כבדות. ניסיתי להכין אותו עם קמח תופח, והאזניים תפחו יותר מדי וגם קצת נפתחו במהלך האפייה, אז הכנתי שוב עם בצק רגיל וקצת קצת אבקת אפייה. ועוד לפני שהם יצאו מהתנור ידעתי ש-זה זה . טעימה לאחר הצינון (ותאמינו לי שהיה קשה להתאפק) אישרה שמדובר באוזני המן מצוינות. אחר כך האוזניים עברו לכמה טועמים ואישרו בלי מילים (הפה היה מלא...). אז הנה המתכון המנצח שלי לבצק אוזני המן, וכמובן מגוון מליות – מלית הפרג המסורתית ועוד רעיונות אחרים למילוי. ורק לפני שמתחילים שני טיפים חשובים: 1. שימו לב לאפייה – העוגיות צריכות להישאר בהירות יחסית ולא להשחים. 2. נסו לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור עליו פריך ונמס בפה. עיבוד יתר יניב עוגיות קשות. אוזני המן חומרים ל-40-50 אוזני המן: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 2 כוסות גדושות קמח (300 גרם) 1/2 כפית אבקת אפייה 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם) 1 כפית תמצית וניל ¼ כפית מלח ¼ עד 1/3 כוס חלב מלית לפי הטעם (ראו הצעות בהמשך) אבקת סוכר, לקישוט במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד – מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב , ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. משתדלים לעבד כמה שפחות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק, בעובי 3 מ"מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה. מצננים , מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר. גיוונים לבצק: - בצק פרג: מוסיפים 2 כפות פרג שלם או טחון, יחד עם הקמח - בצק שומשום: מוסיפים 2-3 כפות שומשום, יחד עם הקמח - בצק קינמון: מתבלים בכפית קינמון - בצק מועשר בשקדים: מחליפים חצי כוס מהקמח בחצי כוס שקדים טחונים - בצק בניחוח תפוז: מוסיפים לבצק קליפת תפוז מגוררת וכמה טיפות תמצית פריחת הדרים (מיזהר) - בצק שוקולד: מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות קקאו מנופה.
 

רותי410

New member
תקווה, זה בדיוק אותו מתכון שהוספתי לי

למועדפים ודומה מאוד למתכון של מאיוש. אז חסכתם לי מתכון. נראה לי שאני אלך ישר עליו ולא אנסה את עוד 3 המתכונים ששמרתי לי. אבל יש אתר שמראה איך מקפלים את אוזני המן. אני לא יודעת, בשלב הזה נראה לי שאזדקק לו. למטה קרין נותנת גם את המתכון הקלסי של בצק לאוזני המן, עם ביצים, אבל מי צריך אותו אם יש מתכון גם קל יותר, גם בלי ביצים, וגם טעים יותר?
 
רותי??

כן אח"כ הבנתי שמאיוש עשתה את המתכון הזה וכנראה עשתה אותו פשוט פרווה. אני פשוט ממש טירונית באפייה, מחליפים חלב במים? לא מחליפים במיץ תפוזים או משהו כזה? אבל אני סומכת על מה שמאיוש עשתה, וגם נראה לי שאני השנה אנסה לעשות בפעם הראשונה אוזני המן... בהצלחה לשתינו!! וחוצמיזה, תני קישור לאתר של הקיפול, למרות שנראה לי אני יודעת איך עושים (כמו שעשינו אוזני המן מבריסטול..?
( רק אני לא יודעת האם צריך להדק את הקיפולים כדי שלא יפתח?
 

רותי410

New member
אני לא מוצאת את האתר עם ההדרכה בוידאו

כנראה לא הוספתי למועדפים. אבל מצאתי סדנה בפורום השכן ואני אנסה להעלות כאן. בהצלחה. הקיפול לא נראה קשה במיוחד, אבל רק כשאנסה אדע.
 

shokolate

New member
אם את מוצאת אתר שיש בו

סרטון איך מקפלים אוזני המן תשימי לנו לינק אני גם רוצה לראות. תודה רבה
 
מאיוש? או מישהי?

טוב, אז לאור ההתעוררות הזו לאוזני המן (כן כן, מאיוש,זה הרבה בזכותך), ניסיתי ועשיתי את המכון של מאיוש, גם אני החלפתי את זה למחמאה כדי דיהיה פרווה... הבעיה שחלק מאוזני ההמן נפתחו לי, למה??? ודווקא דיי הדקתי את הקצוות. מישהי?
 
למעלה