צהריים טובים לכולם...

הקוסס

New member
צהריים טובים לכולם...

רציתי לדעת מה אורך החיים של נחש בשבי במידה והוא מקבל תנאים כמו שצריך..? תודה..

artafactal

New member
תלוי

זה תלוי באיזה נחש מדובר... יש עד 20 שנה יש עד 40 שנה ואפילו יותר...

רן333

New member
אני מכיר דיווח על בואה קונסטריקטור

שחי בגן חיות בפילדלפיה עד גיל 40 וכמה חודשים. השיא בנחשים בכלל שייך, למיטב ידיעתי, לפיתון מתכדר, שחי גם הוא בגן חיות בפילדלפיה במשך כ-47 שנים (והגיע לשם כבוגר).

Itamar Levy12

New member
בספרות מדברים על 20 שנה

לדעתי 15 שנה, אם אין מחלות בדרך זה מעולה(מה שבדר"כ מתחיל בגיל מבוגר זה המחלות השונות שהורוגות נחשים לפני ה"שיאים" )

naja

New member
אם אני לא טועה-

בקישורי הפורום יש אתר עם שיאי גיל אצל זוחלים.

הקוסס

New member
נצל"ש-

בתקופה שבה לא מוצאים אוכל בחניות לנחש (חולדות אוגרים) האם אפשר לתת לנחש שיפוד או בשר אחר כלשהו? חחח נשמע מצחיק אבל אני רציני... אם לא, מדוע? אני שוב מזכיר לא בשביל אוכל קבוע ... תודה רבה לכולם...

Tomer Zvi

New member
אני נותן מדי פעם סטקים וחתיכות בשר

לא דוחף לנחשים את הבשר לפה בכח, אלה שם בערך חצי ק"ג בשר איכותי או פולקע והאנקונדות אוכלות לבד... חשוב לציין שזהו אינו תחליף למכרסמים אצלי, אלא גיוון בלבד. האנקונדות מקבלות כל אחת כ500 גרם בשר פעם בחודש, ולא מעבר לכך. לאחר השרצה אני נותן לנקבה פעם בשבועיים ע"מ להחזיר את המשקל שאיבדה בצורה מהירה יותר.

אני הייתי נותן רק אם המצב ממש קשה

זאת אומרת שהנחש לא אכל כמה חודשים והוא ממש רעב, זה גם תלוי בסוג הנחש. אם יש חודש שאין אוכל לא הייתי הולך לאופציה הזאת, זה הרבה פחות בריא מאשר חיה שלמה וזה גם גורם לצואה נוזלית ומסריחה במיוחד. אתה מוזמן לבדוק בלוח המזון של הפורום, יש שם כמה שמפרסמים מזון לנחשים. אם באמת מנסים למצוא אין סיבה שלא תמצא חולדות, אוגרים, שרקנים, חתולים או עכברים.

Tomer Zvi

New member
הצואה המסריחה

נגרמת רק מבשר עוף ואכן המרקם והריח שלה מזכירות יותר קיא של נחש מאשר צואה. בשר אדום/בשר חזיר אינם גורמים לצואה להיות מסריחה מעבר לצואה הרגילה (מתזונת מכרסמים) בשר טרי עוזר לך להעלות במהירות משקל של נקבה לאחר השרצה, האנקונדה( 270ס"מ) שלי לאחר ההשרצה האחרונה שמנתה 33 חיים ו12סלאגים ענקיים (בגודל של כמעט כפול מסלאג של BCI) איבדה כמחצית ממשקל גופה ונראתה נורא... מאז עברו כ4 חודשים של תזונה המורכבת ממכרסמים ובשר טרי, משקלה חזר והיא כבר הזדווגה שוב. תמונות מהזיווג ניתן לראות כאן: http://www.cbsnakes.com/anacondabreeding.htm|

אתר נחמד מאוד

פעם ראשונה שאני רואה אותו. רציתי לשאול האם הזכר של האנקונדה צהובה אמור להיות נקי? הוא נראה לי כמו הכלאה של ירוקה עם צהובה.

Tomer Zvi

New member
תודה רבה

האנקונדה הזכר הוא באמת הכלאה של ירוקה עם צהובה ויש לו אופי מושלם, אף פעם לא נשף, לא נשך ולא פתח את הפה שלא למטרות תזונה :) את האתר בניתי לבד בממשק של FREEWEBS שאביעד הזכיר כאן בשירשור קודם, את המטבעון קניתי בשם "DIADEMA" אבל אתקן את הטעות..

naja

New member
גם לי לא ברור משהו.

קינג קליפורניה הטרו לסטרייפ? איך בדיוק עובדת הגנטיקה הזו?

Tomer Zvi

New member
פשוט מאוד

הסטריפ הוא הרצסיבי ולכן בזיווג של מופע הטבעות הרגיל עם מופע הסטריפ כל הצאצאים יבקעו טבעות הטרו לסטריפ. במקרה שלי הנקבה היתה סטריפ והזכר טבעות הטרו לסטריפ, בקעו 9 צאצאים 4 סטריפ ו5 טבעות הטרו לסטריפ (מנדל פשוט AaXaa)

naja

New member
לא כ"כ פשוט.

מופע הסטרייפ הוא לא רצסיבי ולא מדובר פה בתורשה מנדלית פשוטה. למעשה, עד היום לא הצליחו לפענח את הגנטיקה המדוייקת של המופע הזה(אלא אם כן מדובר פה באיזשהו קו דם חדש) וממש לא נהוג להציג קינגים קליפורניים כהטרו לסטריפ.

למעלה