צהריים טובים לכולם...

Tomer Zvi

New member
כאן זה דווקא נפוץ מאוד...

וגם אם הגנטיקה של הסטריפ אינה מנדל פשוט, היא אינה רחוקה ממנו ועדיין תקבל בערך 50% סטריפים מזיווג בין הטרו לבין סטריפ. בבואות ישנם 3 קוי דם לסטריפים גנטים (סטריפ זנב, סטריפ רוורס וסרטיפ שלם) וכאן הגנטיקה היא עדיין מנדל פשוט. לאחרונה הושרצו ליובל אוסמן בערך 5-4 סטריפים אם אני לא טועה... דוגמת הסטריפים שלו מעידה על סטריפ גנטי (ולא סטריפ כתוצאה מחום יתר בסביבת הבואה ההרה) וגם כמות הסטריפים ביחס ל"רגילים" בערך 25% סטריפ/75% רגילים מראה שוב שמדובר במנדל פשוט. המופעים שנוצרים כתוצאה מטמפ' מקבלים לעיתים קרובות אף הם סטריפ (בעיקר באיזור הזנב) דוגמה למופעי טמפ' של 34 מעלות תוכל לראות בבואות האלה: http://www.cbsnakes.com/bccolomm1.htm http://www.cbsnakes.com/bccolomm2.htm http://www.cbsnakes.com/bcif1.htm

naja

New member
לא ברור לי על איזה מידע אתה מתבסס.

אין קשר בין הגנטיקה שקיימת בבואות לבין הגנטיקה שקיימת בקינגים לגבי מופע הסטרייפ. הסטרייפ בקינג קליפורניה בודאות לא קשור לתורשה מנדלית, כך לפחות לפי הספרות המעודכנת, לפי מגדלי קינגים מארה"ב(ארץ המוצא של הקינג קליפורניה) ולפי כמה בקיעות שהיו לי של קינגים.

naja

New member
לגבי הבואות של יובל.

לא מכיר את הגנטיקה של ההורים שלהן, אבל לקבוע ע"פ יחס צאצאים וע"פ דוגמת הסטרייפ שמדובר במופע גנטי זה מגוכח. מה שנהוג לעשות( ברוב המקרים אלה אם כן מדובר במופע ברור כדוגמת אלבינו) כשמגיחים צאצאים בעלי מופע לא צפוי להורים בעלי גנטיקה לא ידועה או להורים בעלי מופע נורמלי זה לשמור את הצאצאים ה"חריגים" ולהרבות אותם(אחד לשני או להורים). ע"פ הדור השני,( או ע"פ מספר השרצות דומות לאותם זוג הורים) ניתן לקבוע האם מדובר במופע גנטי או במופע שמושפע ע"י טמפרטורה(כמו שקרוב לודאי קרה כאן).

naja

New member
../images/Emo5.gif עזוב את התמונה. איפה הנחש?

פתאום ירד לי האסימון שהוא היה במקרר הישן בנחשיה שהרסתי.......... אני חייב לשחזר לאן הלך המקרר.... פה דרך אגב מדובר בתורשה מנדלית משולשת(1 מ 64 או כמו שהאמריקאים אומרים-טריפל הטרו....)

Tomer Zvi

New member
נחכה 3 שנים לF2

ואז נדע כמעט בוודאות, בכל מקרה.. בלינק הזה http://www.nirm.it/mercatino/show_a.php?lang=&id=294 תוכל לראות אחת ממאות Bci סטריפ גנטי המוצעת למכירה באחד האתרים כאן באיטליה (אפילו לא היה צורך לדפדף יותר מדי, אם אני לא טועה היא היתה בעמוד השני), זהו סגנון הסטריפ הגנטי הנפוץ ביותר אחרי סטריפ הזנב (כדוגמת אלו של KAHL), הסטריפים של יובל מזכירים מאוד את הסגנון של הנחש שבתמונה (ושל עוד כמה המוצעים למכירה תחת "סטריפ גנטי "שאם תרצה אמצא לך תמונות שלהם ). כמובן שאני לא בא בקביעה של 100% שהסטריפ של יובל גנטי אבל לפי מה שהספקתי להכיר כאן, ולפי הכמות אני יכול להיות בטוח ב95% שמדובר בסטריפ גנטי, מה גם שיובל היה צריך לבשל את הבואה שלו על לפחות 34 מעלות כדי ליצור איזו שהיא חריגה משמעותית בדוגמה. אני לא מאמין שיובל הגדיר בטמ"פ גבוהה כ"כ... הסבירות לסטריפ גנטי תתבהר אני מאמין כבר בשנה הבאה כשהנקבה של יובל תשריץ שוב. (כמובן שאפילו עוד השרצה זהה לא תוכל לקבוע שהעניין גנטי אבל היא בהחלט תוכל להעלות את הסיכוי לכך)

naja

New member
שוב-אין קשר לדמיון בין הבואות האלה-

ובין הבואות של יובל. התופעה של סטרייפים ודוגמאות מעוותות ברמות שונות אצל הבואות זו תופעה מוכרת, ולא ניתן לקבוע בגלל הדמיון הזה את הגנטיקה(בטח לא ב95 אחוז). עד כמה שידוע לי, השנה היתה בארץ עוד השרצה שהצאצאים יצאו עם סטרייפים דומים, ומדובר בפעם ראשונה שזה קורה לזוג שהעמיד כבר עשרות צאצאים. בקשר ל34 מעלות-המספר הזה לא מוכר לי כמספר משמעותי כלשהו. בשנה שעברה אחת הבואות שלי השריצה 36 צאצאים ומלבד המעוות שאת התמונה שלו העלתי, כל השאר היו רגילים לחלוטין. במהלך ההריון היא נחשפה לטמפרטורה גבוהה יותר מ34 בכמה ימי חמסין(וכך גם בהריונות קודמים שלה ושל אחרות).

youval osman

New member
סטריפ

השנה אכן הושרצו לי 4 סטריפ מתוך 17 בסה"כ. גנטי או לא גנטי נדע כנראה בעוד שנה-שנתים,כשאחד הזכרים יזווג את הנקבה הבוגרת (האמא שלהם) ,ואולי כבר בעונה הקרובה נתקרב לאיזהשהוא מושג כשהנקבה תשריץ שוב {כבר מלפני שבוע הם "עובדים" על זה}. עיניין הטמפ' הגבוהות די לא בא בחשבון כאן,גם בימי החמסין הכבד שהיו דאגתי לשמור על טמפ' סבירות , לא עלו מעל ל30 ("שדדתי" מהעסק של אבא שלי את המזגן הנייד באותה תקופה כדי לדאוג לכך). בכל מקרה אני מבסוט מהם וכך גם מגדלים אחרים {שהציעו לי סכומים לא קטנים בכלל על הנקבה full stripe שהושרצה}. אעלה תמונות של הצעירים,לשיפוטכם {הושרצו בסוף יוני השנה} . המשך יום טוב וחג שמח לכולנו...

Tomer Zvi

New member
לגבי הבואות של יובל

אני עדיין מהמר על מטען גנטי איכותי, לגבי הבואה סטריפ המעוותת, יצא לי לראות לא מעט תמונות של בואות שלא סיימו את התפתחותם לחלוטין, וחלקם באמת קיבלו את הסטריפ בדוגמת הבואה שבתמונה.

Tomer Zvi

New member
מהסיבה הפשוטה

שאיטליה היא לא ישראל, האנקונדה הירוקה והכלאותיה אסורות לגידול כאן לפי חוקי הCITES ולכן לא הוספתי את עניין ההכלאה.

bendj123

New member
אתה נותן לנחש לך חזיר? זה לא כשר...

מה עם הילדים של השכנים שעושים רעש בצהריים שמעתי שיש להם טעם טוב......

naja

New member
אתה מסכן את הנחשה שלך.

זה שהיא העלתה את המשקל שלה, בהחלט לא אומר שהיא מוכנה שוב לריבוי. נהפוך הוא, אם היא עשתה את זה בתוך 4 חודשים, אז היא ממש לא מוכנה לריבוי. בתהליך ההריון, הנקבה משתמשת ברזרבות של שומן וסידן שהצטברו אצלה בגוף במשך תקופה ארוכה ולוקח למאגרי האנרגיה האלה זמן רב להתחדש ולא משנה אם הנחשה החזירה לעצמה את המשקל שאיבדה בתוך זמן קצר. ההאכלה בבשר חי ממש לא ברורה לי. אם ניקח בשר חי ומכרסמים באותו המשקל, למכרסם יהיה ערך תזונתי גבוה יותר בעבור הנחש. לא ברור לי מדוע החלטת להלעיט נקבה שמתרבה דווקא בבשר חי.

Tomer Zvi

New member
לא במקום מכרסמים

האנקונדה הצהובה אכלה בתקופה הזאת ארוחות מכרסמים שבד"כ הסתכמו ב3 ק"ג לארוחה (6-7 חולדות או ארנב קליפורניה של מתבגר) בשר טרי היא קיבלה כ500 גרם בתדירות של פעם בשבועיים

למעלה