צהרים טובים לכולם מאוד נהנת מהאחווה פה

מאיוש י

New member
הר'ריעפת יצאו מהתנור נראות טוב

אלו עוגיות מרוקאיות עם אניס טעימות עם כוס תה. תמונות אחר כך

מאיוש י

New member
ומתכון למי שרוצה

עוגיות ר'ריפעת \עוגיה מרוקאית 1 קילו קמח 2 אפיה כוס וחצי סוכר 1 כוס שמן שלושת רבעי כוס שומשום 3 ביצים 5 כפות זרעי שומר גרידת מתפוז שלם כוס וחצי מים או מיץ תפוזים ללוש לבצק ואז לרדד דק את הבצק. יש לחורר אותו עם מזלג כי הם מאוד תופחות ליצור צורות עם גלגלת או סכין ולאפות ב170 עד שמזהיבים בתאבון

רותי410

New member
נראה מקצועי לעילא ולעילא. כל הכבוד!!!

אני חושבת שראיתי משהו כזה באזכרה. יש מצב שמחליפים את האניס בקימל?

יוכי68

New member
מאיוש, יצא נהדר........אני מכינה אותם עם קימל

קלאסי לעוגיות האלו..........יש באתר קוסקוס מתכון טוב שניסיתי בעבר והיה מוצלח נראה לי די דומה לשלך. יש לי משהו דומה קל ומאוד טעים עוגיות תה פשוטות עוגיות תה פריכות/ מהספר עוגת השבוע פסקל רובין 1 ק"ג קמח מנופה 2 שקיות א. אפייה 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות שמן 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לחלק את הבצק ל 6 חלקים. לרדד כל חלק דק ולחתוך לעוגיות (נעזרתי בגלגלת משוננת) לדקור כל עוגיה במזלג. לאפות כ 20 דקות או עד שיזהיב - זה טעים מאוד כשזה יבשששששששש(יוכי). לשחרר את העוגיות מהתבנית ולהעביר לאחר צינון לכלי סגור היטב.

מאיוש י

New member
נראה נפלא, אני לא אוהבת קימל במתוק

רק בעוגיות מלוחות זה לא" מסתדר" לי בטעם המתוק . אני שמה קימל רק בעוגיות עם השומשום המלוחות. איך היה הצום?

יוכי68

New member
אני לא צמתי (עדיין יש לי פטור../images/Emo8.gif), הבן צם

היה לו קל .......בקש ממני להכין לו עוגיות.......אז הכנתי עוגיות פשוטות עם קוקוס ושומשום - יצא טעים.....טבלתי כל עוגיה בסוכר ממש מתפצפץ בפה..........אשלח תמונה מאוחר יותר (הילדה עליי)

מאיוש י

New member
עכשיו ראיתי במתכון 2 כוסות שמן../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לא מוגזם???????

יוכי68

New member
מאיוש זה נראה כאילו הרבה, אבל אין

מרגרינה ואין ביצים במתכון והעוגיות באמת יוצאות פריכות וטעימות.......אני הכנתי חצי כמות.

רותי410

New member
את צודקת. הן היו מתוקות עם קימל

ומשהו בהן לא הסתדר. גם אני חשבתי שהן צריכות להיות מלוחות, אבל האנשים מאוד אהבו אותן. והצורה בדיוק כמו הצורה של העוגיות שלך. תודה על המתכון

יוכי68

New member
הנה המתכון מאתר קוסקוס לעוגיות "אלרייף"

מציות אלרייף/מאתר קוסקוס החומרים הדרושים: 1 ק"ג קמח 1 מרגרינה 1/2 כוס שמן 1/4 1 כוסות סוכר 4 ביצים 2 אבקת אפיה 3 כפות אניס 3 כפות שומשום אדום 1 כוס מיץ תפוזים כפית שטוחה מלח אופן ההכנה: מערבבים את מיץ התפוזים עםהביצים, הסוכר, המלח, האניס והשומשום האדום. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים. בסוף, מוסיפים את הקמח והאבקת האפייה ויוצרים בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשלושה חלקיםמרדדים כל חלק לעלה דק מאוד. חורצים את כל העלה במזלג. חותכים ריבועים או מעוינים ומכניסים לתנור מחומם- 200 מעלות. האפייה מהירה, לכן יש להכין כמה תבניות מראש. הצעת הגשה: עם כוס תה מהביל עם נענע או שיבה. בתאבון

למעלה