צה"ל כ"צבא מוסרי" (עאלק)

eoli

New member
מכאן ועד להפיץ שמועות

שצה"ל הפציץ באטום את לבנון - הדרך קצרה. נחמד לראות באיזו קלות אתם מאשימים את הצבא שלכם,ולמרות שצה"ל הכחיש את ההאשמות נגדו.

מי קבע את זה? האינדיפנדנט?

ישראל השתמשה במה שיעיל, במה שמבצע את העבודה, במה שמשמיד את המטרה, היתר לא רלוונטי ולא עיניינו של איש. לא לפי החוק הבינלאומי?, ומה החיזבאללה, הם כן לפי החוק הבינלאומי? כאשר יש מלחמה עם אירגון טרור אז משתמשים במה שיעיל, לא צריך לקבל אישור מאף אחד לשום דבר. חובתו הראשונה של צה"ל הוא להגן על תושבי ישראל, בלי "אבל" ובלי סייגים, נכון, הוא עושה זאת בתוך מסגרת עם מוסר כלשהו שהוא קובע לעצמו, אבל המוסר לכשעצמו אינו אבסולוטי ואינו אוניברסלי, הכל ביחס לסיטואציה, כאשר יש מבצע מוגבל אז יש ריסון רב יותר, כאשר יש מלחמה הוא פוחת, כאשר יש מלחמה טוטאלית או אם ישראל תהיה אי פעם בסכנה אמיתית אז הכל כולל הכל כשר ולגיטימי.

למה לנסות לסחוט תגובה רגשית ?

זה לא שאלה של מותר או לא מותר. זה שאלה של מה קורה בפועל. אם מדינה, כמו ישראל, תגיע, שלא נדע, לקצה הצוק והיא תואלץ להשתמש באטום, אז היא תעשה כן, וזה לא יהיה משקול של מותר או לא. ברגע שתיהיה לנו לגיטימציה וסיבה מצדקת להשתמש בפצצת אטום, ואני מקווה שהדבר בחיים לא יקרה. נעשה זאת. כדי להגן על עצמנו, כדי להמשיך ולהתקיים, גם במחיר של נזק אדיר לאוכלוסיה אוייבת.

eoli

New member
תלוי,אם האוכלוסייה אינה

משתפת פעולה עם הצבא - אז אסור. בכל מקרה, מדינה שנמצאת בסכנה קיומית,ואין לה דרך חלופית למנוע את חורבנה, היא חייבת לפעול מוסרית כלפי אזרחיה,ולהלחם בכל האמצעים הנדרשים לשמור על המשך קיומה.

מי דיבר על אטומי, אני מדבר על

המינימום הדרוש כדי להיות יעיל, לא על המקסימום, אין צורך להכנס להגזמה, אבל אם כבר הזכרת נשק אטומי אז הוא לגטימי בהחלט בתנאי אחד בלבד!: אם ישראל בסכנת השמדה אמיתית והיא מרגישה שהיא נדחקת לפינה, או שהיא חייבת להקריב עשרות אלפי חיילים כדי לנצח, במקרה כזה, שימוש בנשק אטומי הוא לגטימי ביותר, במקרה כזה אין חוקים, אין מוסר, אין מידתיות או פרופורציה, אין בעצם כלום חוץ מהיצר החייתי הבסיסי שהוא לשרוד, כאשר אני מתכוון לשימוש אני מתכוון עד למצב שלהשמדה טוטאלית של הצד השני על כל אזרחיו, שוב פעם, רק במצב כזה.

REMBRANT

New member
צה"ל זה לא צבא אלו הם שכירי חרב

בעל כורחם של הציונות. כמו שכבר אמרתי בעבר הציונות זאת הצביעות הגדולה ביותר בפוליטיקה של הפוסט מודרנה, ובכדי להגן על כזה דבר, צריך את הצבא החזק ביותר. מאחר והחיילים עצמם הם החברי שלי ואני עצמי, ואנחנו יודעים הייטב שאנחנו לא מבינים בכלל למה אנחנו מסכנים את החיים שלנו ובשביל מי, ואין באמת מוטיבציה יותר להילחם (נוכחנו לדעת זאת הייטב במלחל"ש), אז לא תהייה ברירה מאתה והלאהה אלה להתחיל להישתמש בלחימה מרחוק, שהיא כמובן יותר אכזרית, הכוונה ליותר הפצצות מהאוויר ומהקרקע, במקום פעולות חירורגיות קרקעיות. לצורך הענין בצדק אם מתחשבים בחייהם של החיילים, אך השאלה היא עד כמה יהיה אפשר למשוך את גרף ההידרדרות הזה. לכן עוד פעם אני מציין שמדינת כל אזרחיה, אפילו בול בסיגנון ארה"ב, תפתור את כל הבעיות, תסיים את הקונפליקט במזר"ה ותהווה מכה קשה לטרור העולמי.

Wing Chan

New member
תמיד תהיתי איך בדיוק מדינת כול

אזרחיה + זכות השיבה, תפתור את הסיכסוך הישראלי-פלסטיני. ז"א, מה, תביאו לפה מחרתיים 4 מיליון פלסטינים לאיחוד משפחות, תמחקו את הדגל הנוכחי ותציירו עליו משהו אחר, תשנו את השם ל-"ישראסטין", ואז מה? אתם חושבים שהכול יהיה ורוד? שכולם יחיו זה לצד זה בשלום ואחווה ופרפרים ואנשים מחויכים כול הזמן? כי זה לא מה שיקרה. מה שיקרה כאן הוא פשוט - מלחמת אזרחים. אנחנו לא נסכים איתם והם לא יסכימו איתנו. שפיכות דמים אדירה. עד כמה שזה נחמד לחשוב על פיתרון שכזה - הוא לא ריאלי בגרוש.

Fasz

New member
ריאליות ורציונל אינם מלווים את

הטיעונים הללו. הרי מדינה דו-לאומית אינה אלא חלום עוועים אשר נוגד כל נימוק להקמת מדינה יהודית אשר תשמש כבית לאומי לעם היהודי. במה תהיה שונה מדינת ישראל כמדינה דו-לאומית, מכל מדינה אחרת בעולם? לא יהיה טעם להתקיים במקום הזה, תחת מסגרתה של מדינה ערבית.

תקן עצמך...

לא רק שלא יהיה *טעם* לא יהיה אפשרי להתקיים במקום כזה. מדינה דו לאומית זו אשליה של אנשים אם תובנה לא רחבה בכלל. היא לא משקפת את המציאות בה אנו חיים, מקום בו יש 2 עמים שונים בתחליט זה מזה, בעלי חזון שונה, דת שונה, שפה שונה, תובנה והבנה שונה, בעלי תרבות שונה. ...לא...לא "שונה" אלא סותרת. זו האחת את קיום השניה. ואז ברגע שננפץ את עצם הרעיון הציוני, המדינה "הדו-לאומית" תיהיה רק תחנה זמנית לפלסטין. בה נחייה כמיעוט במדינה כושלת, ונמצא את עצמנו נרדפים למותנו ולקצנו המר.

eoli

New member
צודק במאת האחוזים.רק

חבל שהשמאל חי על המאדים .

eoli

New member
אהההה עכשיו

אתה לא דמוקרטי בעליל. האם אין להם זכות דמוקרטית לשוב לארצם ?

Wing Chan

New member
ציונות זו סוג של אפליה

ואני ציוני בכול רמ"ח איבריי.
לכן אני דמוקרטי, אבל בגבולות המדינה. אני לא חייב כלום לאף פלסטיני שגר כאן ב1947 והם מוזמנים לקפוץ לי.

כמה צעירים אינם איתנו היום רק בגלל

כמה צעירים, ילדים יפים, רכים, נערים שטרם הספיקו לחיות לא איתנו, כי רחמיהם ניכמרו על ערביה "בהריון", על אמבולנסים שהסיעו "חולים". על ערבים עם "תשלי מתכת ופלטינה בגופם". על פלסטינאים שרק רצו להעביר "מזון", כמה חיילים שלנו מתו למען טוהר הנשק. אם היינו יכולים לשמוע את הזעקה שלהם. המאמצים לשמור על חיי אדם תוך סיכון חייך... איננו אשמים שהטרור הפלסטינאי האיסלאמי הוא זה שלא מבחין באישה, גבר, זקן, זקנה, תינוק או נער. הוא זה שגור לנו להרוג חפים מפשע, הוא זה ששם אותם כמגן חי. ואנחנו ? רחמניים מידיי...אף פעם לא לומדים...

eoli

New member
אתה יודע למה

צה"ל מסכן את חיי החיילים ? בגלל השמאל יפה הנפש. הם מוכנים להקריב יהודים כדי להראות טוב כלפי העולם. השמאל אשם שהמדינה שלנו נמצאת בדקדנציה,ואם לא נעצור את השמאל עכשיו, אז שוב נעלם מהמפה לטובת הפלסטינים.

למדת אי פעם כימיה?

למדת אי פעם כימיה ? ...כנראה שלא, ותרשה לי. שוב כתבה שקרית, שמטרתה להציג אותנו באור רע. נתחיל מזה שיש "חשד". הדבר לא הוכח. נמצא אורניום, שוב אומרים "כמות גבוה", אך המספר איננו מצויין. נמשיך בזה שלאורניום יש הרבה צורות. לנו אורניום מתחבר תמיד לפצצת אטום, ולכן הכתבה יוצרת מציאות שבה ישראל כאילו משתמשת בחומר כה קטלני ללא מעצורים. אורניום V3 למשל, משמש להעצמת אפקט פיצוץ כמו בפצצות חכמות, שנועדו להריסת בונקרים של האיוב. אין לנו זכות כזו ? אורניום V3 הוא אינו אותו אורניום מעובד שמיועד להכנת פצצת האטום. הוא צורה אחרת של החומר והוא נחשב למרכיב חיוני בפצצה "רצינית". הצבא שלנו מוסרי וסלחן יתר על המידה. במילחמה נגד טרוריסטים אין מקום לחמלה ופעולה חלשה. כן, תתפלאו, גם לנו יש זכויות לחיות.

eoli

New member
מוזר לי שאתה נהנה

ללעוג לצה"ל ששומר עליך. צה"ל מכחיש את ההאשמות. למי אתה רוצה להאמין ?

דוברי צה"ל

נתפסו בכל כך הרבה שקרים שאם על כל שקר היה לי עשרה שקלים הייתי מליונר. מי שואמר שישראל השתמשה בפצצות אורנים שבזמן שמתפוצצות מתלקחות באלף מעלות ומקרינות קרינה אטומית נחא הוועדה המדעית של האיחוד האירופאי שעד כמה שבדקתי לאחרונה מאוד פרו ממשלת ישראל . אני יודע שלאנשי הימין עובודת אינן נחשוובת אבל לא לכולם זה לא חשוב.

למעלה