צה"ל לא הפיק לקחים מנצרים

נראה לך שלא אכפת להם מחייל?

לי, למשל, אין שמץ של מושג ירוק לגבי שירות כחייל קרבי, ועל אפודים קרמיים שמעתי רק לאחרונה. אין לי שמץ של מושג ירוק מה זה. ואני יודע שכמו שיש דיבורים על מחסור באפודים יש גם את תגובת דובר צה"ל ממנה משתמע כי המצב הרבה יותר טוב. אבל מה אפשר לעשות? אני מחפש דרכי מאבק עבור האזרח הפשוט. לצערי, כל המעורבות של רוב האזרחים בנעשה במדינה תהיה באמצעות הטלת איזה פתק מצ'וקמק בתיבת הקלפי פעם בארבע שנים, יבחרו איזה מפלגה ולא ישאלו מה עמדתה של אותה מפלגה בנושא איפודים קרמיים למשל?
 

ניר נגר

New member
היי עמית, המעורבות צריכה להיות גם

פעם ב 4 שנים ובמיוחד תוך כדי ה 4 השנים האלה. לנבחרים יש מחלת "שיכחה" בדיוק ברגע שהם נכנסים במפתן הדלת למשרדם לאחר הניצחונם. תפקידנו לעורר אותם ואת מצפונם לעשות יותר למען אלה שעושים בשבילם, המילואימניקים.
 

gaby26

New member
אם נקשיב לדוברת צה"ל

יווצר הרושם שאנחנו חיים בשוויץ
 

ניר נגר

New member
דוברת צה"ל: גיוס המילואים בצווים

חריגים הוא הכרח "דוברת צה"ל, תא"ל רות ירון, אמרה הבוקר כי ההחלטה לגייס חמישה גדודים קרביים למילואים בצווים חריגים היא הכרח, בעקבות גל הפיגועים בשבועות האחרונים וכמות ההתרעות הגדולה שהצטברה במערכת הביטחון. עם זאת, לדבריה, המדיניות הנוכחית בצה"ל היא לגייס מילואים רק במצבי חוסר ברירה, זאת, בין היתר, משום שמדובר במשאב יקר" כמות ההתרעות הינה כ 46 התרעות שבגללן קראו לגיוס חירום, כאילו לא היה סדר גודל של התרעות כאלה לכל אורך 3 השנים של האינתיפאדה, מוזר פתאום שעכשיו צה"ל התעורר. כולי תקווב שאכן הצבא הפנים שמדובר במשאב יקר ואסור לקרוא זאב זאב לחינם.
 

ניר נגר

New member
חיילי מילואים בנצרים מתלוננים

מחסור במיגון ציוד. צה"ל לא לומד, עדיין חסרים אפודים קרמיים במקומות רגישים, דוגמת נצרים!!! עוד שבועיים יש דיון בנושא בממשלה חסר להם שהם לא יגיעו להחלטה הנכונה. וכן יש לנו דרכים מגוונות שהבם אפשר לפעול..
 

TJSBZ

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

ניר, אתה בדרן! חסר להם שלא יגיעו להחלטה הנכונה! מגוון הדרכים:אתם תמחו, תנפנפו באצבע לשר הביטחון ותגידו לו "נו נו נו", ואם כלום לא יעבוד, אתם תכתבו עוד מכתב ואפילו חריף!
 

רטוש

New member
תמשיכי כך - TJSBZ

את אחלה קובצרית באמת, ובלבלנית ביצים לא פחות- אכן אחלה סיטואציה מצחיקה....- אנחנו כאן חבורה מצומצמת מאוד של אנשים המצויים בין הפטיש (מחסור בכח אדם -עקב עריקות נרציסטית של אנשים מהסוג שלך, שלא מבצעים את חובתם המוסרית והאזרחית למדינה). וניצול ציני של הממשל (זה באמת לא משנה שמאל או ימין) את העובדה שלובי המילואמניקים חלש יחסית ללובים אחרים. יש כאלה שעושים כאלה שמגינים על כולנו ויש כאלה אשר מקבלים במתנה את אותה הגנה ועוד מעיזים לגחך ככה זה עם נבלות - ריחם מבאיש בכל סיטואציה..
 

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif צודק ידידי בכל מילה, המאבק

שלנו נוגע לכולנו, גם למשתמטים, גם לשמאלנים, גם לצוחקים. הכי מצחיק שאנחנו הסקטור היחיד במדינה שנותן ולא לוקח, היחיד בעל אחריות לאומית, שחושב על הכלל ולא על עצמו... חבל שבכלל לא מפנים זאת, כולל זו שלה ענית
 

TJSBZ

New member
ומשהו גם רק בשבילך

מי שמגיב באוסף נאצות, כנראה שאין לו משהו חכם להגיד, לא? אני לא מקבלת ממך כלום במתנה, בטח לא הגנה שאיננה ושלא ביקשתי אותה. ולמקרה שלא תקרא את ההודעה למטה, איזו חובה מוסרית אני לא ממלאת? רק בשביל הידע הכללי שלי...
 

ניר נגר

New member
שמח שאת מבודחת, אבל כן, ישנם

דרכים ואנחנו נפעיל אותם! הדרך שלנו הרבהיותר אפקטיבית משלך, קל לצחוק על עשייה של אחרים. קל לברבר ולהוציא מילים קשה לקום ולעשות מעשה, אז בשביל שתקבלי תגובה הולמת קודם תעשי מעשה! אל תשכחי שגם בעלך הולך למילואים, גם הוא צריך אפוד קרמי. בקשר למעשים שלנו ימים (לא רחוקים) יגידו. עד אז המשיכי בגיחוכייך זה ממש תורם
 

TJSBZ

New member
קודם כל, לרטוש, אחר כך לניר

רטוש, ידידי, אני אכן מבלבלת ביצים כל בוקר לארוחת בוקר. תודה ששאלת. אני מתחמקת מאיזו חובה אזרחית בדיוק? עלה בדעתך שאם המדינה היתה פחות מזלזלת במערך המילואים, גם האזרחים לא היו מזלזלים בו? תן לי לספר לך, שבימים שבהם המדינה כיבדה את מילואימניקיה, אחוז הנמנעים ממילואים היה קטן מאד, הם אכן כונו "משתמטים", בזו להם (כולם, לא רק חברי הפורום הזה שעדיין לא התקיים אז), ואף אשה לא חלמה לבקש מבן זוגה להישאר בבית, או בכלל להתלונן. אבל לראות את זה יגרום לך, חס ושלום, לערעור עולם הערכים שלך, לדיסוננס קוגניטיבי, להתלבטות, לשאלות. הרבה יותר קל להתלות בססמאות מהימים ההם, שכבר לא תקפות, כי הממשלה עושה אותן בלתי תקפות. ניר, אני לא רואה שאתם עושים (או שעשיתם) הרבה יותר מברברת, ועל כך בדיוק אני צוחקת צחוק עצוב ביותר. קל לברבר ולהוציא מילים, כתובות על נייר במכתב לשר הביטחון. קשה לקבל החלטה שנוגדת את הססמאות עליהן גדלת. קשה להתמודד עם דיסוננס קוגניטיבי. מילואים הם חובתך האזרחית, אבל אפודים קרמיים הם חובתה של המדינה. ואם המדינה לא ממלאת את חובתה, אתה צריך להגיד לה: אם אין לי תנאים מינימליים בשטח, אני לא יוצא לשטח. לא סרבנות - שביתה. מו"מ. ככה קיבלו המילואימניקים ביטוח, לא על ידי המכתבים של בלת"ם אלא על ידי איום בשביתה של שני גדודים. איזה מעשה בדיוק אתה רוצה שאעשה, שאתה כותב לי "קודם תעשי מעשה"? איזה מעשה אתה עושה, שאינו מילים ריקות? וכן, הצחוק תורם. לבריאות.
 

ניר נגר

New member
השגי תנועת בלת"ם עד היום

יקירתי, אם היית קוראת קצת לפני שאת תוקפת היית חוסכת הרבה אנרגיה. תחת מאמרים את יכולה לראות את השגיי התנועה, ומה אנחנו מתכננים לעתיד לבוא. יש את פרופיל התנועה ומי חבריה. הנה צירפתי קיצור לשם, לנוחויותך.
 

רטוש

New member
לידידתי המבולבלת

העובדה שקיים בישראל תהליך קריסת ערכים ידועה לכולנו - הממשל הוא רק בבואה של החברה שמצויה בעיבורו של הליך מתמשך של ניתוץ ערכיה המכוננים. אהבת מולדת , סולידריות חברתית. (הפלא ופלא ערכים משותפים לדור מכונני המדינה ימין ושמאל מברנר ועד ז'בוטינסקי מבן גוריון ועד בגין...) זה אכן נורא שיקי לצחוק על סולידריות חברתית למדינה," ציונות" ודברים "ישנים כאלה" זה נורא איני להשתמט/לערוק מצה"ל ועוד לעטוף את זה ל בדגלי האב הבן ו"רוח המצפון" ועוד לצאת מזה כגיבור -דה שמטע ... אבל ישנם כנראה אותם מוהיקנים אחרונים ולשימחתנו מדובר עדיין בכמה רבבות טובים שתרבות האינדבדואליזם עדיין לא השחיתה את נשמתם לחלוטין - הם הם מלח הארץ האמיתי - והם שמפרידים בין הקיום שלך לכיליון מוחלט. החוסן האמיתי של צה"ל איננו מצוי בעליונות של מספר טנקים או מטוסים כפי שניפנת בעוד איזה מחקר בעבר - אין לזה כל חשיבות עם לא תשמר קדושתו העליונה של הרובד הדק (הבלתי נראה) של מה שמחבר בין כולנו. אחריות ומחויבות הדדית לחברה ולריבונות שמגנה עליו. אם זה יתפרק אפשר יהיה להוציא את מדינת ישראל למכירה פומבית, ואז אפילו מיקרונזיה תוכל לכבוש אותנו.... הדיסוננס הקוגנטיבי ידידתי המבולבלת מצוי דווקא אצלך ואצל רבים כמוך, הן בין תומכי "ימין" ובעיקר "שמאל" שלא השכילו להבין שהצורך לבעוט ב"מרכז" בלי חשבון (ההוויה של כולנו) שהיה איתן ועמיד בליכודותו (נאמר בשנות ה-60 ,70) נזקו חמור עשרות מונים מתועלתו היום מזה שהיה אז. אכן הגיע העת שה"שמאל החדש" יתחיל קצת להתבגר ובמקום לילל "הבטחתם יונה שלום...לא קיימתם" לא יזיק לו קצת להביט אחורה על דור המייסדים - שבבואה של היום לפי אותם סטנדרטים היית צריכה לכנות אותו "פשיסטים יצריים".. דרך אגב, זה שגמרת שנה א' מדעי התנהגות או משהו דומה נראה לעין (ולאו דווקא לטובה...)
 
למעלה