צה"ל מכה שנית...

calisto

New member
צה"ל מכה שנית...

(או בפעם המי יודע כמה...) לפי כתבה שהתפרסמה היום ב"מעריב" (העותק הפיזי לא הוירטואלי) המטכ"ל עומד להוציא פקודה האוסרת על חיילות להתלבש בבגדים אזרחיים בבסיס, גם כשהן לא בתפקיד. זאת, בעקבות תלונות רבות של חיילים דתיים על חיילות שלובשות טי-שירט או גופיות, דבר הפוגע בתומתן ומעלה מחשבות זימה בראשי אותם חיילים... ושוב צה"ל עושה את הריקוד המצויין הזה - צעד קדימה, שניים אחורה... חיילות יכולות לשרת בקרבי, אך חלילה לא לחשוף כתף או יד (?). עם כל הכבוד לחיילים הדתיים ולשירות החשוב שהם עושים, מדובר כאן באפלייה מהסוג הקלאסי ביותר ומהסיבות המכעיסות ביותר שניתן למצוא!

אם גם יוציאו הנחיה שלגברים אסור

לחשוף כתף או יד אז לא מדובר באפליה נגד נשים והחיילים הדתיים לא יתלוננו.

calisto

New member
זה פשוט נורא אבל נורא...

יעצבן את כולם!!! יש מעט דברים יותר מרגיזים מללכת עם מדים באמצע החום הזה כשאתה לא חייב!

טל קר

New member
אהלן אורי. לפעמים יחס זהה לאנשים

שאינם זהים מהווה אפליה. אני לא מתיחסת ספציפית למקרה הזה, אלא בכלל לזה כשאנשים חושבים שיחס זהה משמעותו שוויון. למשל אני אתן דוגמא קצת משונה, שירשו גם ליהודים וגם למוסלמים ללכת למסגד, ועל שניהם יאסרו ללכת לבית כנסת. היחס זהה (כן למסגד לא לבית כנסת) אבל האנשים לא זהים (באמונתם). והתוצאה שמתקבלת היא לא שוויונית.

מירי,

New member
לפי מה שהבנתי , ולפי מה שאני זוכרת.

חיילות יהיו חייבות הסתובב בבסיס גם אחרי שעות הפעילות (1700) במדים, ולא עם חולצה או גופיה אזרחית (כך גם אני היסתובבתי) עכשיו גם החיילות כמו החיילים יסתובבו במדים כל שעות השהייה בבסיס, אני האמת לא חושבת שזה ממש נורא ,נכון ,לא הכי נח בקיץ אבל לא איזה דבר שיש להלחם עליו - אנחנו רוצות שיוויון היזדמנויות גם בצבא אנחנו יכולות להסתובב במדים - בדיוק כמו החיילים...

גאולה_ש

New member
מבקשים מהו ללכת במדים

ועוד בצבא!! איזו הפלייה.... עוד יבקשו מהן עוד להילחם .... זה בכלל... ועוד בצבא!! איזו אפלייה...

טל קר

New member
הרשי לי להפתיע אותך. בבסיסים סגורים

יש במקצועות מסוימים אחרי שעה מסוימת זמן פנוי. זמן פנאי. כלומר החיילים לא חייבים להלחם 24 שעות, הם אפילו לא חייבים כולם להיות בהיכון מוכנים לקרב 24 שעות. לבקש מהן כשהן אוף דיוטי ללכת בבגדי אזרחות ולא במדים לא פוגע בהתנהלות הצבא כהוא זה.

מירי,

New member
אבל להן מותר ולהם לא!

להסתובב "על אזרחי" מותר רק לחילות ולא לחיילים...

calisto

New member
אז זהו שכן.

אין לי מושג מה הגיל או הניסיון הצבאי שלך, אבל פעם אחרונה שבדקתי חיילים לא צריכים ללכת במדים בבסיס כשהם לא בתפקיד או בכוננות, לכן הציניות שלך היתה מיותרת. דבר שני לבקש מא´ ללכת במדים כ-ל הזמן, בעוד שב´ יכול ללבוש בגדים אזרחיים בזמנו החופשי כי הגוף שלו לא מושך מחשבות זימה לראשי ג´ וד´, זו אפלייה. ברגע שהבסיס לאפלייה הזו הוא אך ורק ההבדל במין של א´ וב´, זו אפלייה אסורה. חוצמזה שזה מפלה גם חיילים הומוסקסואלים וחיילות לסביות.

גאולה_ש

New member
אני שרתתי כמורה חיילת

בבה"ס חילוני, ועדיין נדרשתי בלבישת מדים (למרות שלא מדובר במסגרת צבאית). חברתי שהגיעה פעם לבה"ס עם חולצת טריקו ננזפה קשות ע"י מנהלת בה"ס ונדרשה לחזור מיידית לדירת השרות ולהחליף לחולצה צבאית. הפלייה?!

calisto

New member
לא, זה דווקא צה"ל...

אני חוששת שלא הבהרתי את עצמי נכון - מדים זה בסדר ואפילו חשוב למודעות הקבוצתית של חייל/ת. לעניין ההסבר על אפלייה ואפלייה אסורה ראי הודעתי לעיל.

טל קר

New member
האם נדרשת ללכת עם מדים כל היום וכל

הערב ולהחליפם רק בבגדי שינה, או אחרי שסימת את חובתך יכולת להחליף בגדים ולהסתובב כאדם חופשי בבגדים אזרחים? אפליה?

גאולה_ש

New member
זה אחד היתרונות בלהיות "מורה חיילת"

את רחוקה לחלוטין מהמסגרת הצבאית הקשוחה... ומהאוכל הנורא בבסיסים

מירי,

New member
אני לא!

יותר מכך אנחנו החיילות יכולנו גם בשעות הפעילות להסתובב עם חולצה לבנה (ייתרון של יחידת שדה קטנה..) אבל החיילים היו חייבים(!!!) במדים פרט לשעות השינה... (אפילו בדרך מהמקלחת לאוהל) אפלייה????

Ludwig

New member
מעניין עד כמה ישמחו אותם חיילים...

מעניין עד כמה ישמחו אותם חיילים דתיים ללכת בכל השעות שהם מחוץ למגורים במדים מלאים כי זה מגרה חיילות או כי זה מגרה חיילים הומוסקסואלים (נו , יש איזה 10% בכל מקום, גם בצבא). לדעתי במקום לפגוע בשוויון ההזדמנויות לנשים יש אולי מקום להתחשב במי שקשה לו להתמודד עם המסגרת הצבאית (גם מסיבות הלכתיות או מאי שליטה ביצר) ולאפשר לו שירות לאומי חלופי.

fluppster

New member
הסיפור הוא ש....

החיילות בסך הכול מורידות לאחר שעות הפעילות את חולצות החאקי שלהן ולובשות במקומו טי-שרט או גופיה. זה הכול.

אולי אני ביום עייף נפשית ופיזית

אבל מה שעובר לי בראש כרגע זה "נו, שוב פעם" בלי לרצות אפילו להרים את הראש ולהתעצבן. יעבור לי עד מחר. זו החלטה שערורייתית. אני מבקשת מהחיילים הדתיים שילכו עם רעלה. או שהמדינה תפנה חלק מתקציב השמירה על ההתנחלויות להקמת בסיסים נפרדים לדתיים. או - כעצתי הקודמת - שיפלו את עצמם במקום להפלות אחרים וישארו בבית.

אמיר.

New member
תיקון טעות.

צה"ל לא שומר על ´התנחלויות´. התושבים שומרים (אני למשל). צה"ל שומר על המרחב.. והמרחב הוא כל הארץ. ברור שיש יותר חיילים היכן שיש יותר אויב. מה לעשות ? הקולוניאליזם הערבי מרוכז ביו"ש.... אני אשם ? ------------ ולענין... את מקנטרת סתם. לחייל דתי יש בעיה הלכתית (לא קשור כלל לגירוי שבדר"כ אין). אבל זה לא מזיז לך ..

למעלה