צה"ל מכה שנית...

Boojie

New member
האם פקודות מטכ"ל אוסרות על חיילים

להסתובב בלבוש אזרחי בבסיס, או שמא אלו רק פקודות המפקד בבסיס ששירתת בו? אם פקודות מטכ"ל אוסרות על חיילים ממין זכר להסתובב בבגדים אזרחיים בבסיס, ומתירות זאת רק לחיילות, הרי שזה אומר דרשני ודורש תיקון. משום מה, קשה לי להאמין שזה נכון. על פי הנאמר בכתבה, נכון להיום (לפני הכנסתה של הפקודה החדשה לתוקף) למפקד הבסיס יש סמכות לקבוע האם החיילים יורשו או לא יורשו להסתובב בבסיס בלבוש אזרחי. אם המצב נותר על כנו, ורק על חיילות ייאסר להסתובב על אזרחי, זו אפליה בוטה על יסוד מיני ויש להילחם בה. ובמלוא הכנות: אם מישהו מתגרה מבחורה לבושת חולצת טריקו עד כדי כך מוטרד מזה קשות, אולי הוא צריך לעשות איזשהו חשבון נפש עם עצמו. כי חולצת טריקו זה פחות או יותר תקן הלבוש המקובל בימינו ברחובות ארצנו. ובאופן כללי, עד כמה שזה עשוי לעצבן את הדתיים שבינינו: אם אני מתגרה מגבר שמסתובב מולי בכל לבוש שהוא, זו בעייה שלי. ואם מישהו מתגרה מבחורה לובשת טריקו, אז תסלחו לי, כל עוד היא לא עוברת על קוד לבוש סביר (הווה אומר, בלי מחשוף חריג, בלי בטן חשופה, לא שקוף, עם שרוולים), זו בעייה שלו.

אכן תומך אני בכך אם זהו המצב !!!

רוצות שיויון זכויות,אזי שכל הזכויות יהיו זהות לחלוטין,אלא אם כן יש אופציות מסויימות,כג´ שיער ארוך,או לאסוף אותו או לקצר בהחלט מקובל גם על נשים וגם על גברים. בקשר ללבוש אזרחי,אני בכלל לא תומך בכך. נמצאים בבסיס,תהיו חיילים לכל דבר וזה כולל מדים,ברגע שאתם בחדרכם,ליבשו מה שעולה על רוחכם. אני כבר עברתי שנתיים מאז שירות הסדיר שלי ואני עדיין זוכר שאף לא הלכתי בלבוש אזרחי ללא פקודה. לבוש אזרחי רק במיטה או אולי כאשר חלמנו שאנו על "אזרחי". בארי

sista

New member
אולי שחיילות גם לא ישירו

בגלל ש"קול באישה ערווה", ואולי תהיה פקודת מטכל לברך ברכת המזון וקריאת שמע. בקיצור, אם יסכימו עכשיו לא יהיה לזה גבול.

גאולה_ש

New member
זה בדיוק מה שהחיילים הדתיים

טוענים... מה יהיה הגבול?! אם היום מותר לבנות ללכת עם גופייה מי אמר שמחר לא יתירו להם ללבוש חולצות בטן וביקיני... מה דעתכן על חוטיני...

טל קר

New member
נו, אז שילכו על הסטטוס קוו.

בנות לא ילכו עם חוטיני (כאילו שהדוגמא שלך לא מופרכת לגמרי), אבל כן יוכלו ללכת על אזרחי.

טל קר

New member
ממתי החמרה לטובת הצד הדתי

זה שמירה על סטטוס קוו? או שהסטטוס קוו בארץ זה להחמיר לטובת הצד הדתי?

sista

New member
החוטיני שלי לא מפריע לאף אחד

ברצינות, נראה לך באמת שחיילות יסתובבו מרצונן החופשי בבסיס עם בגד ים ותחתונים? אולי הן חושבות שזה קלאב מד ולא צבא? יש מקום לשיקול דעת הגיוני גם לחיילות (כן, כן) ולא להכתיב פקודות חומייניסטיות מגבוה לטובת יפי הנפש הדתיים הפעם.

טל קר

New member
חוטיני ומדים זו לא דיכוטומיה

יש כמה דברים באמצע, כמו חולצות טריקו.

טל קר

New member
הן יודעות מצוין. חילות לא מסתובבות

עם חוטיני, ואם מישהו סיפר לך דבר כזה, תדעי על מה הוא חולם בלילה.

גאולה_ש

New member
לא חוטיני... אבל

חולצות בטן...כן לא רק calisto הייתה חיילת סוררת בצבא...

קינלי

New member
הבעיה היא לא במדים

הבעיה היא בצניעות והרבה יותר קל להגדיר "מדים" מאשר להגדיר "צניעות"

גאולה_ש

New member
למה דתיים מנוגה ופמיניסטיות ממאדים?

: (קטע מתוך המאמר שווים שונים ומשלימים) האדם המודרני שהעלה את כבוד האדם וחרותו מדבר על זכויותיו. מחקרים מוכיחים, שכל אדם מוכן ללמוד מהם זכויותיו ואינו מעונין ללמוד את זכויות זולתו. זאת אומרת, שככל שהאדם עומד על זכויותיו לא מובטח שיתממשו זכויות הזולת. תורת ישראל בנויה בכוון אחר, התורה מלמדת על חובות האדם לזולת, שפירושו של דבר מימוש זכויותיו של הזולת

טל קר

New member
מה המסקנה האופרטיבית מהציטוט?

ואם אני חיילת אתאיסטית, מותר לי ללכת לא במדים בזמני החופשי?

גאולה_ש

New member
אצל הדוסים "האופרציות" קודמות

לאמונה... אבל את מוזמנת קודם להאמין בזה שמותר לך ללכת במדים בזמנך החופשי...

גאולה_ש

New member
תיקון קט...

את מוזמנת להאמין בזה שמותר לך לא ללכת במדים בזמנך החופשי...

calisto

New member
יופי, אז יש פיתרון! ../images/Emo8.gif

חיילות שמאמינות בתורת ישראל מוזמנות להתחשב בזולתן וללכת עם מדים ומצידי אף לישון במדים. חיילים דתיים יתחשבו בזולתם ולא יציקו לחיילות בדבר הלבוש האזרחי שלהן, וחיילות חילוניות שמאמינות בעיקר בדמוקרטיה ושיוויון זכויות תתחשבנה בזכויות שלהן ותהיינה חופשיות להתלבש ככל העולה על רוחן, במגבלות הצה"ליות, כמובן. וחנה, תודה על הלינק. ואם אנחנו כבר בשוונג של נוסטלגיה צה"לית, אז אני אישית התנסיתי בכמה וכמה שוטרים צבאיים שדווקא התעקשו מאוד על תיקניות עם החיילת calisto הצעירה והסוררת...

טל קר

New member
גם אלי ניטפלו כי היו לי נעליים לא

תקניות מסיבות רפואיות, ולכן כל הזמן הסתובבתי עם האישור הרפואי ב"שלוף"

למעלה