צ'ה - 15 דקות

kombinaizer

New member
צ'ה - 15 דקות

בדקו את השיר... את דעתי אני אפרסם אחר כך, לינק חוקי http://www.rap4life.co.il/index.php?option=com_remository&Itemid=6&func=fileinfo&id=169 מה אתם חושבים

glass vegas

New member
ואחרי שמיעה כמו שצריך-

ואוווו הרבה זמן לא שמעתי ליריקה ברמה כל כך גבוה וכזאת התפרקות על הביט..פשוט שיר מצוין. מומלץ מאוד.

HELL YEAH!

מצוין! אחד הטקסטים הפוגעים, השורה האחרונה גרמה לי להגיד DAMN! טוב שהוא לא מתבייש להזכיר שמות ואפילו להשמיע את הקול של צביקה הדר בהתחלה... רק שלא יחטוף תביעה על זה... ההפקה נשמעת קצת יותר מדי כמו הקטעים הנוגים של אמינם, אבל צ'ה מתפוצץ עליה. בכלל, אני חושב שראפר טוב יכול להציל גם את הביט הכי באנלי. אמרתי את זה בעבר, לצ'ה יש נשמה בטונות, וזה בדיוק מה שחסר בהיפ הופ בארץ.

Poetic Death

New member
בקולטורה ../images/Emo13.gif

אחלה שיר!! אהבתי אותו אז, ואהבתי אותו עכשיו. צ'ה פשוט משתפר מרגע לרגע, הפקה אדירה. יאמאן!!

truth hurts

New member
אהיה עניינית כהרגלי

קודם כל, יש תחושה שמדובר בבחור אינטיליגנטי, עם אוצר מלים ודימויים רחב יחסית לנורמה השלטת בז'אנר. וגם עם נסיון מול מיקרופון. השימוש בקטעי דיבור מהתקשורת ומכוכב נולד בהחלט במקומו ויוצר אווירה נכונה. הנושא של השיר כבר קצת חרוש. האמת, כמו שנמאס מתופעת "כוכב נולד", כבר מתחיל גם להימאס מתופעת "אני שונא את כוכב נולד". גם המחאה נגד התוכנית הפכה כבר למין קלישאה שאין כח כבר לעסוק בזה. לכן, הטון האובר-דרמטי של המבצע מסכן אותו בגלישה לפתטיות, כשמדובר בסך הכל ב"מחאה נגד תרבות האינסטנט" - נושא שכבר הוצג ע"י הדג נחש, מוקי ואחרים, ובהצלחה. עוד בעייה: הגלישה ל"נוסטלגיית היפ הופ ישראלית" אינה משכנעת ומעידה על פרובינציאליות והתפלשות-יתר באיזה עבר קרוב מדי ולא ממש מעניין. האיזכורים של צ'ולו, יאגא וכד' לא מעוררים נוסטלגיה מתוקה לימים עברו אלא מעוררים תמיהה במה מדובר אצל המאזין שאינו בקיא במקרה הטוב וגיחוך בקרב אלה שכן מכירים, במקרה הרע. לסיכום: יש כשרון, יש מצפון ויש לב. למתן קצת את הדרמטיות האפוקליפטית, לשייף קצת הגשה והפקה והבחור בדרך הנכונה. בהצלחה.

Psycho BuZZ

New member
../images/Emo45.gifבדיוק.

יש להוסיף שההפקה טובה, והאמסינג של צ'ה ממש השתפר - נשמע הרבה יותר טוב מכל מה שהוא עשה באלבום של 51%. רק חבל שזה מתבטא בשיר שלוקה בתוכן משמעותי.

comer789

New member
זה כאילו 51%

הכריזו מלחמה על כוכב נולד ודומיו. כ"כ הרבה טקטסים שלהם בדיסק מדברים על המסחריות שהרסה את הדרך לאמנים אמיתיים,כמוהם למשל. אני חושב שעליהם לעבור הלאה.הבעיה אולי,שאם לא ישירו על זה, אז הם יאלצו לשיר על נושאים נפוצים יותר ויהפכו למשהו שהם שונאים.סוג של מלכוד. צ'ה,הוא ראפר מגלומן.אמנם לא נדיר להיתקל בראפר צנוע,אבל הטקסטים של צ'ה מכוונים מאד גבוהה ותכלס פוגעות נמוך ,הן לא מקבלות חשיפה גדולה.יכול להיות שהן ראויות ליותר. ההפקה יפה לדעתי, ובכלל העסק נשמע טוב. אכן צ'ה נותן אחלה ביצוע,אבל בסופו של דבר, אני לא יודע כמה זה ישנה לקהל הרחב במציאות. אותו קהל, שמזרים כוכב נולד לורידים.

Strike-A

New member
לא הכרזנו שום מלחמה על "כוכב נולד"

לצ'ה יש בעיות עם העניין הזה של תופעת "כוכב נולד". זכותו המלאה. כן, לרוב הוא יוצא נגד התופעה הזאת. זה לגיטימי. לשאר חברי ההרכב זה פשוט לא אומר שום דבר - הדבר היחיד שעניין אותנו ב"כוכב נולד" האחרון זה העובדה שארלין הייתה שם ופירגנו לידידה שלנו. אבל ברמה הכללית, זה פשוט לא מעניין אותנו. בחיים לא אמרנו שאנחנו עושים משהו "אמיתי". ההגדרות האלה מאוד משעשעות, אבל הן לא אומרות שום דבר. לפחות לא לנו.

comer789

New member
אין לי בעיה שצ`ה

מרבה לצאת על כוכב נולד. התגובה שלי חפה מציניות.אני באמת אוהב את 51אחוז.

Strike-A

New member
שלא תבין לא נכון

לא באתי בטענות. רציתי להציג את דעתנו בנושא.

ק ר ח

New member
אני רוצה להוסיף משהו-

"כמו שנמאס מתופעת "כוכב נולד", כבר מתחיל גם להימאס מתופעת "אני שונא את כוכב נולד". האמת,גם כמו שנמאס מרב ההיפ הופ שמוצאים בארץ(לא כמו במקרה של השיר הזה) די גם נמאס ממך,ומהביקורות המתוסכלות שלך...

למעלה