צום יום כיפור - ווידוי

שאלת שאלה מצוינת

לאחר סיום יום הכיפורים העמוס בתפילות ווידויים ותעניות. מגיעה התפילה הראשונה ומה אנו אומרים בה? "והוא רחום יכפר עוון". על פי תורת הקבלה, האדם הגיע לעולם זה על מנת לעמול קשה במלחמה נגד יצרו הרע ולהתקדם ככל יכולתו. אולם היצר הרע של האדם לא נח לרגע והאדם אכן חוטא פעמים רבות, אולם ככל שהוא מתקדם בחייו - חטאיו הם דקים יותר. אם בתחילה פלוני נאבק ביצר הכעס שלו שגרם לו לאלימות פיזית. לאחר התעלותו כאשר האלימות הפיזית כבר לא תהיה אופציה. הוא יצטרך להתמודד עם אלימות מילולית לאחר מכן הוא יתקדם למקום בו גם רכילות צדדית תחשב לו לחטא. אולם אדם זה מתקדם בדרגתו. וכמובן לכל אדם יש את הבחירה אם להתקדם או לסגת - כללו של דבר מדובר במלחמה אין סופית כאשר ככל שהאדם מתקדם הוא מצליח לנצח יותר ויותר את יצרו הרע, אולם תמיד ישנם גם נפילות "שבע יפול צדיק וקם". ביחס לסבל היהודים המשיחיים - אינני מצדיק זאת ואכן ישנם כאלה החוטאים, אולם האמיני לי שאפשר להבינם, היהודים סבלו הרבה יותר מן הנוצרים במיתות משונות ויסורי גוף חזקים. ואפשר להבין מדוע הם טעונים כנגד הנצרות.

1ysrat

New member
הסבל חייב להפסק.....

אבל הסבל יפסק רק מי תוך אמונה ואהבה יפסק אין דרך אחרת להספקו כדי שיהיה שלום ואהבה עולם

קל להגיד, קשה מאוד לקיים - עד היום לא הצליח..

בשום מקום בהיסטוריה הדבר הזה עדיין לא הצליח. זוהי בדיוק המלחמה האין-סופית הקיימת בתוך האדם באופן אמננטי. לשם כך אנו זקוקים ליותר מאמונה וחסד, אנו זקוקים גם לדין - להכניס את דבר ה' לכל תחומי החיים כולל אל המשפט הפלילי והאזרחי. לצערי הנצרות זנחה את התחום הזה והשאירה אותו בידי הממסד החילוני, היום ממסד זה מתקדם לכיוונים חיוביים. אולם באלפי השנים שעברו נעשה נזק עצום.

את לא שונה מהחוטאים

גם בך יש שנאה ואיבה כנגד היהודים תעזבי אותם בשקט ותתעסקי בחטאייך שלך כל הודעה שלך היא כנגד היהודות והכל בגלל דברים שקרו לך בעברך יהודות אפיפיור ונצרות חיה בעולם המושגים הזה ותו לא שום אהבה מחילה משיח ישוע וחסד לא ראיתי בתוכן ההודעות שלך רק יצר נקמנות אכזרי והרגשת עליונות מעל האחר היהודי ישוע הוא יהודי לא נוצרי יהודי והישועה מהיהודים היא כל בני האדם חוטאים גם את

AlYahudii

New member
אני תמה, מה גדול ממה, הבורות או התמימות?

אינך מכיר את היהדות, ואינך מכיר את דרך התשובה לפי היהדות, וודאי שאינך מבין את מהות יום הכיפורים. חזרה בתשובה אינה משהו הקיים ביום הכיפורים בלבד. אדם חייב לפשפש במעשיו בכל יום, ועליו לראות את עצמו כאילוכל יום הוא יומו האחרון עלי אדמות, וכאילו כל מעשיו מאוזנים - מחצה חובות ומחצה זכויות - וכעת, ברגע זה ממש, המעשה שהוא עושה הוא האחרון, והוא היכול להכריע את כף המאזנים - לחסד או לשבט. בכל רגע חייב אדם לשוב. להשתפר. לשנות את דרכו לטובה. הרמב"ם - רבי משה בן מימון (Maimonides) ניסח את שלבי החזרה בתשובה בצורה סכימתית: 1. עזיבת החטא 2. חרטה 3. וידוי 4. קבלה לעתיד עזיבת החטא – אי אפשר לחזור בתשובה כשעדיין לא ממשיך לנסות לעזוב את החטא, זה נקרא "טובל (במקווה) ושרץ בידו", כך שעדיין הוא טמא. שהרי כל זמן שהוא ממשיך לעשות את אותו החטא, כיצד ניתן לדבר על תשובה? החרטה – שיצטער מאוד על המעשים הרעים שלו ויראה למה גרמו, וכך יבין את עומק החטא. וידוי – שיתפלל אל הקב"ה (בקול) שיסלח לו על המעשים הרעים שלו, אין נוסחת תפילה קבועה אחת (שלא בתוך התפילה), אלא יגיד במילותיו שלו. כאן, למשל, אחד מההבדלים בין ההלכה היהודית לבין התפיסה הנוצרית, שכן הוידוי ביהדות, כפי שהוסבר כאן, נעשה בין אדם לבין האל, ואין אף אדם אחר הצריך לדעת מכך. קבלה לעתיד – יבטיח בלי נדר לעצמו שלא יעשה את המעשה הזה יותר, ויבהיר לעצמו שעכשיו הוא אדם שונה! כל השלבים האלו הכרחיים. אדם העושה את השלבים הללו, אך תוך כדי כך כבר "מתכנן" את הפעם הבאה בה יחטוא, הרי שלא קיבל עליו לעתיד, והוא זה שעליו נכתב "האומר אחטא ואשוב, אחטא ואשוב - אין יום הכיפורים מכפר". הוידוי ביום הכיפורים, כפי שהדבר נעשה כיום, הוא וידוי ציבורי - כללי - בו כל הקהל משתתף בפומבי. גם צדיקים וגם רשעים עומדים יחדיו בבית הכנסת ומכים על החטא, באותו הזמן. אין זה אותו הסוג של הוידוי האישי - כפי שהוגדר כאן בשלבי התשובה. כמובן, יש להם למתפללים ושבים לחשוב איש-איש על חטאיו שלו, אך זה אמור להיעשות בשקט, במחשבה, ולא בפומבי ובקול כשאר התפילה. יש לשים לב כאן לכך שמתוך ארבעת שלבי התשובה, שלושה הם במעשה בפועל, ואף את האחרון ניתן להגדיר כמעשה, או ככוונה לקראת מעשה. אמונה בלבד אינה מספיקה ביהדות.

1ysrat

New member
אם דברך יפים כמו שאתה מתאר אז.....

למה יש כל כך הרבה שנאה מהצד היהודים לאחרים אם זה לנוצרים אם זה למוסלמים ואם או דת אחרות למה עשות אין ספור פעמים דברים שאתה מתחרת או באמת לא יודעים להבדיל בין חטא או לא חטא אתה מתחרת עלמטא למה לחזור אליו

AlYahudii

New member
הקסנופוביה היא מחלה של כלל המין האנושי

בני אדם נוטים לשנוא את האחר. מבדיקת ההיסטוריה של העולם, לא גיליתי שהיהודים נוטים לשנוא זרים יותר מאשר האנגלים, הספרדים או הפורטוגזים - למשל (1). אם אאלץ לנקוב במעשים המעידים על שנאה שבוצעו באלף השנים האחרונות בין נוצרים ליהודים, חוששני שהמאזן אינו נוטה דוקא לכיוון של הפניית שנאה מהיהודים לנוצרים ולא ההיפך. אינני טוען, אגב, שהיהודים חפים מנגע שנאת הזר והאחר. אני רק טוען שזו אינה "מחלה יהודית" אלא נגע כלל אנושי, וכל שצריך לעשות הוא לפתוח עתונים מהעולם ולקרוא בהם. (1) שלוש מדינות שאסרו בחוק על יהודים להתגורר בתחומן.

1ysrat

New member
אז למה היחס הזה

נהלא יפה לאחרים לנוצרים למוסלמים ולכל דת אחר בעולם לא יכולים לקבל את השונה

AlYahudii

New member
אה, שנאת זרים זו מחלה יהודית בלבד?

חוששני שאיבדת את הקשר עם העולם. כי הרי, לדבריך, יהודים שונאים נוצרים ומסלמים, בעוד הנוצרים והמסלמים רק רוחשים אהבה ליהודים. אל זה כבר אמר המשורר: Yeah, right מה, אני צריך להתחיל להביא דוגמאות? יש כנסיות רבות בעולם בהם מסתירים מהציבור את העובדה כי יסוע היה יהודי, אחרת הם עלולים ...

1ysrat

New member
אני יענה לך בדוגמה קצרה בגלל.......

שאני לא ארצה לעבור לדיון פוליטי כלל אם נקח כבר ערבי בצפון או מושב (כפר)יהודי בצפון שאחד לא רחוקים אחד משני המקום יהודי מטופח יפה ולאומת הכפר ערבי הזבל ו הביוף זורמים ברחוב למה הערבים הם סוג ג אפילו לא יכולה לקרא להם סוג ב היחס שאתה נותן להם זה היחס שתקבל בחזרה היתה נותן שוויון אז היתה מקבל אותה יחס בחזרה זה המקום שלהם היו פה לפני הקמת המדינה שהשטלטה להם על החיים אז גם אין להם לאיפה ללכת אם היה שוויון בין הדתות בארץ כל התמונה היתה משתנה

AlYahudii

New member
הדא בלא סיאסה???

אז כנראה אני לא יודע איך זה כשזה עם פוליטיקה. ומה הקשר בין דיונים על אפליה או טענות לאפליה לבין השנאה שהזכרת למעלה? נ.ב. בן לאדן בא ממשפחה של מיליונרים, אז הוא לא שונא כי היה לו ביוב ומים זורמים בבית?

1ysrat

New member
תוכל לענות על דוגמה שנתתי

למה ערבי מקבל יחס סוג ג?

lion 7

New member
אושרת זה כבר פוליטיקה

ולשאלה למה המצב בכפרים ובערים אצלנו, האשמה מתחלקת בין ביננו לבין מעט אשמה של אפליה למגזר הערבי ואני לא רוצה שהפורום כאן יהפוך לבמה של אליהודי שמחפש את הקטנות בכדי להטיף לגולשים כאן (למה שלא תטיף את משהתך אליהודי בפורום ההוא, מה גם אתה נחסמת משם?) טוב אז בוא נהיה כנים, יש אפליה לאו דווקא לערבים, גם לרוסים גם לעולים בתקופות מסוימות,, מה לעשות היהודים הם לא עם מושלם, ולכל עם זה או אחר יש בו טוב ויש בו רע בישראל בכלל מותר לך דיעה גם נגד ראש הממשלה ולמחרת לא יחפשו אותך קרוביך כנעלם . אושרת יקירתי , אני ערבי ישראלי גאה אני יותר גאה שישראל מגינה על מיעוט כמוני במזרח התיכון רוצה עוד פרטים , יש קומונה שמדברת אלי, היא פוליטית נטו, הקליפות שהיו מעל העינים ירדו והבנתי עם מי יש לנו עסק עד כמה ישראל תהיה מדינה שיש בה עובדים זרים ששמים אותם על הרף אחרי השימוש, עדיין מדינה של ביטוח לאומי ושל סעד לעניים, למובטלים האמת וכל האמת לא נמצא אותה רק בתקשרת הערבית או אחר, צריך להשוות הסטיגמה של התיר הישראלי הדוחה מביא צרות עלינו ביחד (כולנו ישראלים כאן על אפם וחמתם של הימין הקיצוני או בל"ד והתנועה האיסלמית שרואה בנ הערבים הנוצרים מהגרים מאירופה !!!!!!!! וכל יום יש לך באתר פאניט הערבי ישראלי כמות לא מבוטלת של אנטי-נוצרית ערבית, לא רוצה להשוות , או לחלום אם קמה ב48 מדינה ערבית כאן והערבים בראשות חג' (שנפגש עם היטלר) אמין אלחוסיני שאמר מתחילים בשבת וגומרים בראשון לא הייתי רוצה לקלוט מה היו עושים בנו הדרוזים (כמו שעשו דווקא תחת שלטון ישראל היום) פרובקציות או טיהור אתני, מספיק להסתכלעל לבנון בכדי לראות מה היה קורה כאן.. טוב אם תרצי עוד לדעת את מוזמנת לקרוא בקומונה ההיא על דיבור האמת למצב הנוצרים הפלסטינים (שחיים בלא מודע ורדיפות בשקט בשקט בעזה ובגדה , אלפי ערבים נוצרים היגרו לצילה לארה"ב ולקנדה) אם תרצי עוד אני מוכן לדברשם לא כאן אז אני מבין את הסיטואציה של להיות בודד ביום כיפור, בואי לנצרת ותראי מה קורה על הנוצרים שם, בכפר ריינה בכפר כנא, , מותר לציין היום יש שביתה במגזר הערבי (אם תרצנ או לא תרצה לשבות לאות ססמאות מזויפות וחסרות בסיס , אלא בכדי שהחכ"ים שלנו יוסיפו עוד פערעם ביננו לבין המגזר היהודי ולמדינה בכלל,,,, היום מי שרוצה לפתוח את העסק שלו בעיר הוא יקבל אזהרה, ברחוב הראשי (רח פואלוס השישי היו הרבה חניוית של נוצרים , חלקם הפכו במרוצת השנים לבעלי מוסלמים, כי ההם קיבלו חרם, וקיבלו ממטר אבנים בעת ההפגנות שהיו בעיר - על זבוב שחג מעל ראש מועצה ערבית הוא יאשים את הממסד הציוני בכשלונו) שמעתי לא פעם שאדם נוצרי שלא מעונין לפתוח עסק בעיר, למה? אמר לי בבירור אתה צריך להיות מוסלמי בכדי שיבקרו אותך רוב הקליינטים (למשל מכונאי משאיות לדיזל שרוב הנהגים הם מוסלמים) פעם אחד המתחרים לעסק של נוצרי מצליח ביקר אצל הקליינטים שלו המוסלמים והשביע אותם מעל הקוראן שיעזבו אותו ויבואו אליו),,, רק קליינט אמין מוסלמי אתאיסטי סיפר על זה לבעל הבית ההוא זו דוגמא ממיני רבים,,, אל תביני אותי אחרת,,,את הארס הזה בולעים גם במצרים (בעידוד השלטונות בשונה ממדינת הדימוקרטיה היחידה במזרח התיכון) את יודעת אושרת אחותי היקרה שאוטובות מלא תיירים\צליינים נסקל באבנים (בעת ביקור האפיפיור לנצרת) אותו מקום שהיה עליו אבטחה כבדה כבדה כבדה מאוד לבל יפגעו בו המסכן שכל אשמתו שהוא אפיפיור, סידורי האבטחה נמשכו כ2 חודשים ומה קרה לאותו מקום שנאם ממנו שהשקיעו בו מליונים על חשבוננו ונהנו ממנו הקדלנים המוסלמים, הוא הפך למחרת למזבלה אם לא מאמינה לי תבקרי עכשיו אז הרבה דברים כתבתי מנוגדים לרוח הפורום, רק בכדי שתביני שלא הכל לבן מעל שחור... אז תעשו טובה חברה

AlYahudii

New member
יא אסד, איזה במה?

ראשית, אני מתנצל שנגררתי אחרי אשרת לדיבורים על פוליטיקה, אני משתדל להמנע מכך. שנית, על איזו הטפה אתה מדבר? אינני מסתיר שאני יהודי, ולא זכור לי שניסיתי לעשות נפשות ליהדות, או לשכנע מישהו להתייהד. כדי לא לבלבל מישהו, אפילו בחרתי ניק ברור כבר בפעם הראשונה שנכנסתי לכאן לשאול משהו (אני חושב שזה היה סביב הענצרה-חג השבועות-עיד אלחמסין). יש רק שני פורומים בתפוז בהם אני גולש, כאן וב-817. לא נחסמתי מאף אחד מהם, והאמת - אני לא כותב בהם כל כך הרבה שהיה לי אפילו סיכוי לכך. אם אני מפריע לך במשהו, רק תגיד - אני מבטיח להעלם בשקט. אולי אפסיק לבזבז זמן על קריאת פורומים
. וכל עאם ואנתם בח'יר (אצל היהודים עד סוף חג הסוכות עדיין מברכים בשנה טובה).

1ysrat

New member
לאון יש דברים בדבריך

מכירה את המכרים שתארתה אותם אני באמת חושב שאנחנו גם צריכם להיות יותר אסטרקטיבים זה מה דרוש מאיתנו בארץ הזאות נפלל שבאמת המצב תשתנה באזורינו אמן

HailMary

New member
לאון היקר, רק עוד הערה: לא השמאלנים היהודים

הרסו לכם את החלום המלאכי והטהור שחלמתם בלבנון (ראה רשימתי למעלה "מסכים איתך. מהשירים היפים שהבאת --"). מי שהרס היה אריק שרון שלא שמר על בשיר ג'ומאייל אף שידעו שנישקפת סכנה לחייו. ולא היתמיד בגישתו. אולי היה מי שרצה שבלבנון תהיה אנרכייה. אם אתה הולך על יוזמה מסויימת, לך איתה באש ובמים אם אתה מאמין בה, נניח, אך זה רחוק ממה שאריק שרון עשה. לא היתה מצד אריק שרון ורפול שום התמדה רצינית, לא חשבו צעד אחד קדימה, והיו בעצם קצת פחדנים, או לא היו מוכנים ללכת על זה ברצינות, כי חשבו יותר מדי כמו פוליטיקאים ערמומיים. לכן אתם הייתם בין אלה שקראו בסוף לאסד, שהיה איש חזק, שישמור על הסדר בלבנון. אחרי שהגעתם למסקנה שעם כל הכבוד, קשה לסמוך על הישראלים. האם באמת היה להם סנטימנט לערבים הנוצרים? למה רפול ואריק היפציצו רבעים נוצריים בבירות ב-82 ולמה הרסו את תשתיות לבנון בלי אבחנה בין נוצרים למוסלמים ב-2006? הכל אינטרסים רגעיים בפוליטיקה כזאת.

HailMary

New member
ועלי להודות שבאותה תקופה התלהבתי מיוזמת שרון

וראיתי בה פריצת דרך של איש מוכשר מאד, אמרתי לכל אחד שהיה מוכן לשמוע שהוא איש שחושב בצורה לא שגרתית, של מה שניקרא "אסטרטגיה עקיפה" (נוסח נפוליאון, חניבעל, אלכסנדר מוקדון, ואחרים. את המונח "האסטרטגיה של הגישה העקיפה" היציב האנגלי מייג'ור ג'נראל ב. ה. לידל הארט בספרו מ-1952 Strategy: The indirect approach . אך נחרדתי מההפצצה הפרועה על ביירות, והידבקתי על הקיר ליד שולחן עבודתי (1982) במכון המחקר בו עבדתי אז, תמונה של (הקדושה) האם תרזה, בביקורה בביירות, 1982 וסיועה שם, בזמן ההפצצות הכבדות, לילדים בעלי ליקויים. להלן קטע מעיתון על ביקור הקדושה האם תרזה בבירות ב-‏1982, בזמן הפצצת צה''ל על ביירות, שתליתי ליד שולחן כתיבתי במכון המחקר בו עבדתי אז. http://www.michael-sharon.com/teresa.jpg

lion 7

New member
אני מכיר את ההסטרויה הרווית דם בלבנון

ראשית הפורו הפורום לא היה ולא יהיה במה לפוליטיקה כלשהי, יחד עם השואות דתיות (אני מזמין אותך לקומונה שאנו כותבים בה, תשלח בקשה במסרים ואני אפנה אותך לשם) הרסו לנו את החלום ? כן בודאי האחרונה להאשים אותה בזרע הפיתנה או המלחמה העדתית בלבנון, היא ישראל ,לא, ישראל בהמשך צידדה בצד זה או אחר למען שתהיה לה משקל מול הסורים שם , גם החלום הסורי לסוריה הגדולה דומה לישראל הגדולה, הכל ערך פוליטי ופולטיקה היא פוליטיקה אף פעם אני מאמין לה, ישראל לא היתה קיימת עוד שהתנועה הוואהאבית שקמה בחיגאז בשלהי המאה ה18 זאת היא שעודדה בכתבים ובהטפות מתחילת המאה ה19 לאיסלום לבנון (מה פתאום שתהיה מדינה ערבית עם ריבונות נוצרית, כך חסן אלבנא מקים תנועת האחים המוסלמים מחוז לבנון וסוריה, רצו לצדד בצד של אלחוסני למניעת החלום הציוני ונכשלו, אף גם הם עשו דברים זוועתיים בינם לבין עצמם (אלחוסיני מול הזועבים המוסלמים הפרו ישראלים) ובוא אגלה לך סודות שלא חלמת עליהם : בנוסף לכל מה שנכתב אני מחזיק במאורעות שהיו כאן ובלבנון, אף מנהיג ערבי או מוסלמי ביקר את המהגרים הלבנונים בגולה בכדי שיחזרו, מי יחזור? הרי זאת הפואנטה שלהם, לטהר את המזרח התיכון מבני אלג'זיה אתה כאדם חןלמני לא חי איפה אני חי, אתה לא עברת את מה שעברנו, אינני רואה בישראל או היהודים יריבים אלא כולנו היום נאבקים על קיומנו (עד כמה תהיה ההודעה זו קיצונית ולא מתקבלת על הדעת, יבוא היום ותגיד: אמת הוא צדק) לגבי שרון , זה אדם שביצע עבירות חמורות בלבנון (סברא ושתילה) כן אני מודה בעידוד פלנגות נוצרית פרו ישראלית, כמו שיש פלנגות נוצרית פרו סורית או שיעה שהיתה בזמנו פרו ישראלית חיזבאללה או אמל פרו סורית, או סונה וכו שרון הוא אדם הארשון כאיש מלחמה שמגן על מדינתו (וגם ענין גנין) שנראים לנו כדברים זוועתיים, אולם אם לא קם אחד מול האויב המר זה (שהוא אוסף של שכירי עבוה בתשלום שהובאו מאפריקה וממדינות ערב בסוף המאה ה18 ) ונהיה להם עם המקרא פלסטינים הפלסטינים הביאו צרית בכל מקום שנחתו בו, ירדן לא הזכרת אותה מדוע? ולבנון שבה אירחן הלבנון את הפלסטינים נהיית בימה למלחמות בין התנועות הפשסטיות שהיו, עד שאמרו על ערפאת מנהיגם בוגד ולחמו בו אין אין על אותם פלנגות נוצריות שרצו להגן על ארצם, השטח הלבנוני נהפך למרחץ דמים והאשם העיקרי לא רק לבנונים עצמם (מרונים שיעים וסונים , אגב שתי העדות האלה מעודדות מבחוץ) והדרוזים כל גונבולט ירום הודו (זה מתנער מאחיו הדרוזים בלבנון באיזה ראיון אין על המלחמה שהיתה שם וסיבת התערבות ישראל שם כמדומני כמו סיבת המלחמה האחרונה עם חיזבאלה שחטף חיילים וקרא אתגר על המדינה (ובה נרצחו 17 ערבים ישראלים ממטח הקטיושות וטילים על אוכלוסיות ערבית ויהודית כך גם הוא משתמש במבנים ציבוריים בכדי לירות משם ובתגובה ישראל תירה לשם ועד כמה תהיה התחשבות באוכלוסיה לפי אמנות גנבה, המרוויח העיקר ממלחמות גרילה ניאונציות כמו חמס חיזבאללה ושאר 84 התנועות הפשיסטיות (האיסמו-פוליטית) הן תרויח מהרס העולם הנאור את תשכח שערבים נוצרים הכי נדפקים בעולם הערבי והם מה לעשות נאמנים למולדתם ראה ערך המפדים הקופטים שמנעו בגיה של המפקדים המוסלמים בעת הנסיון לשים את גמאל עבד אלנאסר בתוך כלוב , ולהביא אותו לגן החיות בתלאביב אתה לא מבין עם מי יש לך עסק? חחח כרגע אני יכול לשלוף מהראש מאורעות של רצח עם הנוצרים במזרח התיכון, מכאן איפה שאנו חיים, אם לא היתה ישראל אוהים יודע איפה היינו היום נמצאים או מתחת לאדמה או מהגרים עם קרובנו לארה"ב ברזיל צילה למה לא? שוב אני מזכיר לך שהגירת הנוצרים הלבנונים ובכלל הנוצרים במזרח נמשך מזה 400 שנה ברציפות (ומזה 18 שנה הגירה מסיבית של הנוצרים הפלסטנים ממשולש הנוצרי בית לחם-בית גאלה - בית סאחור , רק ישראל מקבלת אותם והמערב כי הם יודעים שדינם בארצות ערב הוא המשך לבני אלזימה או לסירוגין הכתבת חוקי עומר המגבילים את בני אלזימה (תשאל לאן נעלמו יהדות מצרים ואני אענה לך ידידי ואחי) (ועל הקופטים בפרט שאל ואענה לך לא כאן) שוב פוליטיקה לא כאן (ורציתי להביא לךחלק מזערי מהידע שלי בפוליטיקה ועל זה ממקור ראשון), שא ברכה

HailMary

New member
לאון, תודה לך על הבאת עובדות חשובות

אין לך ויכוח איתי, איני מישהו סטראוטיפי, נניח "שמאלני ישראלי", שניראים לפעמים מאד מרגיזים ושרירותיים. איני חולמני, ואני מנסה להבין לפעמים. אני אדם צנוע, ונאבק על קיומי המקצועי, כי בישראל שנים רבות, אנשים לא הגונים ובעלי כוח בקבוצה, לקחו לעצמם את עבודתי המחקרית, ולי אמרו "תהיה כזה עבד שלנו". ולא משום שהייתי חלש, אישית כאינדיוידואל יש לי כוח, אבל אנשים פועלים לפעמים בקבוצות ומקבלים גיבוי של מערכת חזקה. לכם בלבנון היו בני ברית בעולם הנוצרי, עם הרבה סימפטייה למצבכם, וישראל נתנה לכם ביטחון, כמה שמצבכם היה בעייתי. אבל לפעמים מאבקים וסבל חזקים הם של האדם הבודד, ואז יש רק ישוע, נניח...

1ysrat לפני שאת מזלזלת

לפחות תלמדי קצת יום הכיפורים זה חג-מועד מאת האלוהים אותו ישוע המשיח זה מועד מהתורה שכתוב בכתובים שחור על גבי לבן בתנ"ך שהוא חלק בלתי נפרד מהברית החדשה תעזבי את היהודים בשקט תפני לאלוהים ותאמרי לו את כל הפנינים שלך לגבי אותו יום

למעלה