צום קל לצמים, ושאלה גם

Juramento

New member
צום קל לצמים, ושאלה גם

אז ככה...אני מחפש כמה דברים בארכיונים כבר די הרבה זמן, ולחלק מהשאלות מצאתי תשובות ולחלק לא. ולחלק, למען האמת, לא טרחתי לחפש בארכיונים, אלא רק הרבה באינטרנט וללא מוצא. אז השאלות שלי מופנות אליכם, אם תוכלו לעזור לי אני מאוד אשמח. ככה: 1) האם יש עדויות מוצקות לכך שבאמת מפקד הקרמטוריום במידאנק אכן התרחץ באמבטיה שבקרמטוריה ממול שריפת הגופות כשהמים בם הוא התרחץ חוממו ע"י האש מהמשרפה? 2) האם מישהו היה בשרידי התפאורה של מחנה פלאשוב לסרט "רשימת שינדלר"? אני יודע רק שהתפאורה עדיין עומדת על תילה והיא ממוקמת כמה דקות הליכה ממחנה פלאשוב כיום. 3) האם יש תצלומי צבע מאושויץ או ממידאנק לאחר השחרור? אני יודע שלמשחררים האמריקאים היו סרטי צילום צבעוניים ולרוסים היה, אבל הם לא השתמשו בהם למטרות האלה. אני גם יודע שהמחנות הללו שוחררו ע"י הסובייטים..אבל אולי בכל זאת..?

Juramento

New member
מידאנק לאחר המלחמה - תצלום

זהו תצלום די נדיר של אתר ההנצחה הזמני שהקימו הרוסים במידאנק שבוע לאחר שחרורו, כמו שאתם בטח מזהים - זהו הר האפר, לפני שהוקם מעליו גגון. ברקע המשרפה.

irashady

New member
../images/Emo2.gif

יש לך עוד תמונות של מחנות אחרי השחרור? מעניין לראות כמה זה נשאר דומה

Juramento

New member
יש לי הרבה תמונות אחרי שחרור

אבל התמונות ממידאנק לא ברורות במיוחד...אני אנסה מחר להעלותן.

irashady

New member
תודה

ולא התכוונתי רק ממידאנק... מכל מחנה... אני אשמח לראות

lihi r

New member
וואו

איזו תמונה וטוב לדעת שהרוסים הם אלו שהקימו שם את אתר ההנצחה

מדריך1

New member
מאיידנק

1. הדבר נאמר ונכתב בהסברים הרשמיים של מוזיאון מאיידנק, כנראה שיש להם על מה להתבסס. אני אישית לא נתקלתי בעדויות המדברות על כך. 2.לא ידוע לי על, גם לא שמעתי על כך מחברי המדריכים, אהיה בעודבעוד 10 ימים שם, אששתדל לבדוק זאת. 3.מוזיאון אושוויץ הוציא אלבום צבעוני, עיינתי עכשיו בו,התמונות אינן ממש צבעוניות, נראה שהם ניסו,במקור זה לא צבעוני,הגרמנים אשר צילמו הרבה באושוויץ ובבירקנאו, לא צילמו צבעוני, כך גם הרוסים אחרי השחרור.אני משוטט הרבה באתרים, לא נתקלתי בתמונות צבעוניות.

irashady

New member
אמממ בקשר ל-2

אנחנו היינו בקראקוב במקומות שצילמו את רשימת שינדלר... ואת פלאשוב ראינו רק כמה פעמים מהאוטובוס... אני לא יודעת למה לא היינו במחנה, אולי בגלל שהלו"ז שונה במהלך המסע עצמו... אבל היה רשום לנו שאנחנו כן צרכים להיות שם.

The Charmd One

New member
בקשר ל1..../images/Emo79.gif

בקרמטוריום במאיידנק יש אמבטיה במן חדר צמוד, בלי דלת כאילו, בצד. אז ככה ש, כן. אבל אני לא יודעת לגבי המים. לפי מה שהסבירו לנו הוא עשה את זה כי היה שם חם.

irashady

New member
אני לא חושבת שהוא התכוון לזה

או שאולי אני טועה... אבל בכניסה למיידנאק יש את התא גאזים ויש שם מקלחות - לזה התכוונת נכון? אבל אין משרפה בתוך המבנה הזה... המשרפה היא איפה שההר אפר... ונראה לי שהוא התכוון ששם הוא היה מתקלח

מדריך1

New member
מאיידנק

להעמיד דברים על דיוקם. בכניסה למחנה, ישנם תאי הגזים- כל מי שהגיעו למחנה נחלקו לשניים. אלה שקבלו " תעודת חיים לזמן קצוב " ואלה שלא. הראשונים הוכנסו למבנה, סופרו, הוכנסו לחדר המקלחת,קולחו במים חמים או קרים,הוטבלו באגניםשל החיטוי והוצאו דרך הדלת הצדדית, לקבלת מדי המחנה, והוצאו לעבודות פרך. אלה שלא- הוכנסו למבנה, סופרו. קולחו במים חמים, כי זה יצר ריאקציה טובה יותר עם חד תחמוצת הפחמן בתאי הגזים,ונשלחו למותם. הקרימטוריום, נמצא בקצה האחר של המחנה, לא ברור, וחלוקות הדעות מדוע נבנה שם, כמו שלא ברור מדוע נבנה לידו תא גזים קטן. כמו שלא ברור מדוע תנורי השרפה הם בצדם האחורי לכוון דלת הכניסה, מכל מקום זה לא כאן המקום להתדיין על כך. בחדר צדדי לתנורי השריפה ישנה האמבטיה, עם כל מה שמספרים עליה.

Juramento

New member
שוב תודה אהוד ותודה למי שניסה

כמובן שהתכוונתי למבנה הקרמטוריום, ולא לתאי הגז שב"כיכר השושנים האדומות"("bad und disinfection II"). בקשר לאמבטיה, ראיתי אותה כמובן, אבל...לא יודע..יש כמה דברים שלא מתחברים לי...בקשר לתמונות הצבעוניות, גם אני משוטט המון בנט ולא מצאתי שום דבר גרמני או רוסי צבעוני...רק אמריקאי...אגב, בקשר לקרמטוריום במידאנק, יש איזהשהו אי-סדר או בלבול לגבי מיקום המשרפות החדשות והשניים הישנות, אני עצמי ניסיתי לקרוא הרבה ולא בדיוק הבנתי מה הסיפור...ולמה לא ברור מדוע תנורי השריפה הם בצידם האחורי לכיוון דלת הכניסה..? אגב, ישנם מספר תמונות שמראות את קומפלקס התנורים באוויר הפתוח, וכביכול עליו הקימו את מבנה העץ, לאחר המלחמה. יש בזה אמת אהוד? תודה רבה!

Juramento

New member
מצ"ב לאהוד

אהוד, לתמונות הללו התכוונתי בקשר לקרמטוריה באויר הפתוח

מדריך1

New member
המשרפות

אכן,אתה צודק. מבנה העץ אשר בתוכו נמצאות המשרפות הינו נסיון לשחזר את המבנה שהיה והגרמנים שרפוהו עם הנסיגה בפני הרוסים. לכן, גם הארובה וגם המשרפות נראות לאחר השחרור , בחוץ, באויר הפתוח. הישנות והחשדשות- הכונה לתאי הגזים. תאי הגזים שהיום אנו מבקרים בהם הם החדשים שנבנו , לאחר שהתאים הישנים לא תאמו את הצרכים. הישנים היו ממוקמים שמאלה, לחדשים, עם הכניסה למחנה, בין השדות 1 ו 2. אין להם זכר כיום. ההשער4ה לגבי מבנה המשרפות למעלה, היא שהגרמנים תיכננו לבנות את מאיידנק בגודלה של בירקנאו,ולהפכה למחנה השמדה לכל דבר. הגדלת המחנה היתה צריכה להיות כלפי מעלה, כאשר איזור המשרפות היה צריך להיות "איזור המות" toten lager ,בו היו כוללים גם תאי גזים בעלי הספק גדול יותר. באחד הצריפים הראשונים, ישנה מפת המחנה עם סימון מה קיים ומה עוד צריך להבנות. להבנתי, המחנה של היום הינו בערך שליש ממה שהנאצים תכננו. מקוה שעשיתי לך קצת סדר, ולר סבכתי אותך.

Juramento

New member
סדר בהחלט עשית...מודה לך מאוד

אז בעצם, מחנה היה אמור להבנות כלפי מעלה, לקראת שדה מספר 4, כלומר, אם אתה עומד ליד השירותים(מול המשרפות) כשגבך מופנה לעיר לובלין, עיניך רואות את המשך המחנה שעתיד היה להבנות. אז בעצם הגרמנים רצו לרכז את הרצח ההמוני באיזור הקרמטוריה כיום, ואז הם היו בטח בונים מן קומפלקסים של תאי גז ומשרפות כמו בבירקנאו והיו יוצרים טוטן-לאגר(אם הבנתי אותך נכון). בכל אופן, הטוטן-לאגר לא אמור להיות במרכז המחנה העתיד להיבנות... אז עולה לי השאלה, הרי במשרפות יש עוד שני תנורים גדולים יותר, בצורת תנורים עצמאיים ולא בתוך קומפלקס של חמישה, גדולים יותר ופרימיטיבים יותר, שלפי הבנתי היו מבוססים על שריפה בשמן. היכן אלו היו מוצבים לפני שהביאו למדאנק את המשרפות שאנחנו מכירים היום? תודה רבה, עשית לי הרבה סדר בראש.

למעלה