צום קל לצמים, ושאלה גם

irashady

New member
עשיתם לי בלאגן...

סליחה על ההתערבות אבל הדיון שלכם מעניין... ההמשלך של המחנה אמור היה להיבנות באיזור שאחרי הקרמטוריום? איפה שרצחו 18 אלף אסירים "ביום החציר"? ומשהו שממש לא הבנתי.. המשרפה במיידנאק.... היא הייתה פתוחה? היא לא הייתה בתוך המבנה הזה מעץ?

לפי דעתי המשרפה במיידאנק היתה

פתוחה ורק לאחר מכן ששיחזרו את המקום ורצו לשמור עליו עשו את המבנה אבל אני לא בטוח

Juramento

New member
אז ככה...קצת סדר בבלגן

ההמשך של המחנה לא היה אמור להיות בהמשך לקרמטוריום, מכיוון ואם כך זה היה המחנה היה פולש לעיר לובלין עוד יותר. לפי כתבים שקראתי, את חלק מהנרצחים ביום הקציר הנורא קברו היכן שאמור היה להיות הרחבת המחנה...טיפה קשה לי לתאר לך את מה שיש לי בראש במילים, בוא נגיד ככה: אם אתה עומד כשפניך להר האפר, הרחבת המחנה תהייה משמאלך. עכשיו, המשרפה במידאנק לא היתה פתוחה לאויר בזמן שהמחנה היה פועל, במנוסתם, שרפו הנאצים את מבנה הקרמטוריום ומה שנשאר מהמבנה הם המבנים שלא נשרפים באש, קרי חמשת התנורים, הארובה ושולחן הניתוח. לאחר המלחמה, שחזרו את מבנה המשרפה ובנו על השרידים הקיימים את מבנה העץ.

irashady

New member
אהה הבנתי...

ואמרו לנו שביום הקציר האסירים חפרו את הבורות וירו בהם לתוכם... אמרו לנו שכל 18,000 הנרצחים שם.. זה מול הר האפר... מההר משקיפים על המקום הזה

מדריך1

New member
"חג הקציר"

השם הינו דוגמא אופיינית לצינייות של הנאצים. ביום מר ונמהר הזה, אודיליו גלובוצניק, מפקד אס.אס. לובלין נותן פקודה לטהר את כל איזור לובלין ימהודים. כנקמה על המרד בסוביבור. "רק " במאיידנק נרצחו 18000 יהודים. במקומות אחרים נרצחו עוד רבבות. למבצע הצח הנתעב הזה קראו הנאצים ern fest , "חג הקציר". ביום הזה נאספו 18000 היהודים מהאיזור ,הובלו למיידנק, הנאצים חתכו את הגדירות המפרידות בין השדות, יצרו מעין מסדרון, שדרכו עברו היהודים, פתחו אכ מערכות הכרזה של המחנה בעוצמה הגבוהה ביותר, השמיעו מוסיקה, וצוותי מכונות היריה, ירו והרגו,ירו והרגו. וכך תוך 24 שעות נרצחו כל היהודים , שם ב-3 הבורות המעוקלים ,ליד הר האפר. יהי זכרם ברוך. מחרתיים אני טס לפולין, להדריך קבוצה מקסימה,זו השנה השלישית עם אותו ביס. שיהיה לבאי הפורום מועדים לשמחה וחג סוכות שקט ושמח.

Juramento

New member
אהוד, תודה על המידע החשוב

ובהצלחה בפולין, כולי תקוה שתהייה לך קבוצה ממושמעת, ושתמשיך בעבודת הקודש שלך.

irashady

New member
פשוט מזעזע....

הזכרת לי עכשיו פרטים ששכחתי... סיפרו לנו שהפעילו שם מוזיקה בעוצמה חזקה... כדי שלא ישמעו מסביב את היריות... וגם לא ידעתי שזה היה כנקמה על המרד בסוביבור... טוב לדעת תודה!

irashady

New member
אההה ו...

שיהיה בהצלחה עם הקבוצה שלך בפולין... גם אני רוצה לחזור... אני מקווה שיצא לי לצאת שוב מהצבא

Lp Fairy

New member
...

קודם כול תודה על התמונות... לראות את זה שוב פעם ועכשיו ממש אחרי המלחמה..זה כ"כ הורג אותי איך אנשים יכולים להכחיש את זה?!?!? כאילו הנה הוכחות מוצקות!!! תמונות!!!! יש להם שם את כול המחנות ואת ההר אפר..איך לעזעזל אפשר להתכחש לזה?!?!? מצטערת זה פשוט הורג אותי...

onix 17

New member
תודה רבה לך על התמונות!!

תמונות מזעזעות, אך מצד שני אני שמח מאוד לראות אותן. חזרתי משם לפני שלושה שבועות, ולראות את זה ממש אחרי השחרור גורם לצמרמורת, איך הכל בעצם נשאר דומה, חוץ מהגגון של הר האפר שהתווסף.. התמונה של היהודים שיוצאים- תמונה חזקה! |וי|

irashady

New member
תודה רבה על התמונות!!!

באמת תמונות מזעזעות גם אני מרגישה כמוך... חזרתי לפני חודש... ולראות את התמונות האלה... איך הכל נשאר אותו הדבר פשוט מזעזע... זה מה שבעצם גרם לאסימון אצלי לרדת כשראיתי את הסרט של חיים הכט בערב ראש השנה והראו את אושוויץ-בירקנאו כשהיו שם האסירים... ואז קלטתי איפה באמת הייתי... עד כמה שידעתי ואני יודעת... זה לא נקלט

onix 17

New member
את לא יודעת כמה אני מצטער שלא ראיתי

את הסרט הזה...כ"כ חיכיתי לראות, אבל הטיימינג שלהם לא היה מי יודע מה, לא הייתי בבית, הייתה ארוחה והכל ובגלל זה לא יצא לי לראות. אני מתאר לעצמי ומקווה שיהיה אותו עוד פעם!

irashady

New member
אהה הבנתי...

כנראה לא ראיתי את האמבטיה במבנה של הקרמטוריום וחשבתי שהוא התכוון למקלחות שבכניסה למחנה... בגלל זה לא הבנתי... ואני כבר התרגלתי שהרבה דברים לא ברורים... איך משהו יכול להיות ברור במשהו שהוא כ"כ לא ברור?! אני כבר לא מנסה להבין... כי כל זה פשוט לא נקלט... לא איך ולא מי שעשה את זה...

למעלה