צומת עלית' רמת גן. יש תוכנית להסדרת הצומת?

maormp

New member
לפי האילוסטרציה אין כניסה בכלל לארלוזורוב

צומת עלית היא/הוא צומת T. הכניסה לארלוזורוב היא דרך ערבי נחל.

mishat

New member
גשר למכוניות מעל צומת עלית...

גם זה מתוך האתר של בית קריניצי... מסתבר שעיריית רמת-גן תכננה גשר למכוניות מעל צומת עלית. מעניין למה זה לא בוצע בסוף...

oschlick

New member
במקרה מצאתי היום עוד תמונה של הצומת מתחילת

שנות השבעים

mauzer

New member
"לא" הרבה השתנה

אני אישית מאוד אוהב את התמונה הזו
( 26.1.88 ) גם התוואי הישן של הרכבת, אין נתיבי איילון, וגשר מספר 1 של מחלף ההלכה
מרשים !!

oschlick

New member
וואוו!!!! אני לא יכול לדמיין את תל אביב עם

מפגשי כביש מסילה, ועם גשרי מתכת צרים באמצע העיר. אז הגשר שנבנה בצד השמאלי של התמונה זה הגשר שקיים היום מכיוון תל אביב לכיוון רמת גן? דרך אגב מאיפה התמונה?

mauzer

New member
אכן כן, זהו שלב א' של המחלף

התמונה לקוחה מאותו אתר, קריניצי

down under

New member
המפגש כביש מסילה במחלף/גשר ההלכה היה זמני

שים לב טוב, המסילה בת עשרות השנים (משנת 53' ועד לשנת 88') עברה בגשר קטן מעל הכביש שחיבר את ביאליק של ר"ג עם ההלכה של ת"א. רואים את הגשר הזה בתמונה, בפינה הימנית עליונה של התמונה. יש מכוניות מתחתיו שממתינות במחסום מפגש המסילה. אני זוכר בתור חייל בשנים 84' ו-85' כשנסעתי ברכבת מחדרה לת"א הרכבת היתה עוברת מעל רח' ההלכה שבגבול ת"א עם ר"ג.

XrayCharlie

New member
דווקא רואים את נתיבי איילון בתמונה

שים לב לפניה ימינה לרכבים שמגיעים מכיוון ת"א ממש לפני המחסום. זו הכניסה הראשונה לקטע הראשון של נתיבי איילון שניתן לראות אותו מעל לרכבת בחלק השמאלי של התמונה.

XrayCharlie

New member
או שלא הבנת אותי, או שלא הבנתי אותך

אלון כתב כי בתמונה לא רואים את נתיבי איילון ואני אמרתי שכן (בתמונה המוצרפת הדגשתי את הכניסה לכביש ואת הנתיבים שכבר היו קיימים אז). אתה כתבת כי אתה חושב שזה התוואי הישן של המסילה (מה שאני התכוונתי שזה נתיביי איילון) בשעה שהתוואי הישן של המסילה עבר במקום בו עומדים האוטובוסים וכמובן מצד שני של גשר הרכבת שזה קל לראות.

אתה צודק, לא הבנתי אותך....

אבל, נתיבי אילון נבנו מדרום לצפון תחילה. הקטע המדובר היה קים הרבה לפני נתיבי-אילון, והוא מופיע גם במפות ישנות.

למעלה