צונמי

התובנה שהכל חולף חשובה לכשעצמה, לא?

ובה גלומות תובנות רבות אחרות, כולל הסבלנות לָרגע...

mich37

New member
הסבלנות שבתובנה

ובגדול לשם כיוונתי.להבנה העמוקה שבסבלנות. לא סגור לי שהסבלנות הי החזקה בין תחונותי. עובדים על זה אח שלי. ברוך הבא נמנמן ערני.

ע פ ר ל ה

New member
כן ולא

סבבה שיש את התובנה שהכל חולף,כי זה מקל על הכאב והקושי. אבל בתובנה שהחולף חולף,ושגלומות בה תובנות אחרות? בזה אני לא בטוחה. ישנם אנשים שנקלעים לסיטואציה רעה כלשהי,ואומרים לעצמם,זה יעבור... הם אדישים,נותנים לדברים לחלוף רק כדי שיחלפו,ואין להם את הכח והרצון להתמודד וללמוד מהמצב. זו בריחה,קבירת הראש בחול,ושום צמיחה ולמידה אין ממנה. אז גם אם יש את הסבלנות המסוימת לאותו רגע מיוחל שיחלוף,זה הכי פחות קשה מבחינה מעשית. קשה הרבה יותר להתעמת עם העניין ועם עצמנו,אבל הרווח מהלקחים והתובנות שלאחר מכן,יביאו אותנו למקומות קלים יותר מבחינת ההתמודדות,והכלים שנדע להשתמש בהם. והעיקר,לא לפחד כלל!
עפר החן לנצח

ע פ ר ל ה

New member
מקדישה למיכ מיכ שיר

ובכך מסכמת את המירוץ והחיפושים... ימינה שמאלה והלאה מילים - לאה נאור ימינה שמאלה והלאה וכאן ושם ובכל הכוונים בכף ידך ומעל לענן וגם בחוץ וגם בפנים. ואם תשאל איפה האושר האם בכלל איננו או שאולי ישנו מעבר לים. ואם תשאל איפה האושר אני אומר לך ביושר הלא כולם יודעים,הוא שם. ואם האהבה איננה לאן אלך ואבקשנה - תשאל אולי מעבר להר. ואם האהבה איננה לאן אלך ואבקשנה - תשאל אני אשיב וכך אומר. ואם תשאל היכן הפחד והתוגה הלא נשכחת איפה ואי מקום הכאב. ואם תשאל היכן הפחד והתוגה הלא נשכחת איפה אני אשיב בכל הלב: ימינה שמאלה והלאה וכאן ושם ובכל הכיוונים בכף ידך ומעל לענן וגם בחוץ וגם בפנים
עפר החן לנצח

mich37

New member
חמלה

עופרית אהובה. הסבלנות. הסבלנות להקשיב. הסבלנות ללמוד ולהתאמת. הסבלנות לעמוד מול הדברים, ולפעמים הסבלנות וההמתנה שזמן יעבור והאדם יראה בעיניים סבלניות וסלחניות יותר. הסבלנות שבחמלה. חמלה:כשפוגשים מצב רע. מצב כזה שממש רוצים שישתנה מהר ובגדול. מצב כזה שלפעמים רוצים להרוג בגלל פגיעה . במצב זה הסבלנות הי הקלי המשובח ביותר שאוחל לבחור . בדרך כלל הסבלנות מקררת את הכעס. הזמן עובר והדברים נכנסים לפרופורציה נכונה. בדרך כלל הרצון להתאמת או לפעול בחיפזון מתחלפים למחשבה והפעלת היגיון. ובמקרים נדירים מגיע גם החמלה ערב טוב אהובים תודה בעבור השיר. קסום בעיניי

הרגע חולף ולא יחזור

ע: אז נצל את ההזדמנות הגלומה בו מ: אבל לא יותר מדי ברצינות, כי מי יודע לאן יוביל

ע פ ר ל ה

New member
מיכ מיככככככככ../images/Emo24.gif

מתוק אתה,מתוקקקקקק תראה,תקרא,תקשיב,תבין... יש לי מילים מלוא החופן באשר למה שכתבת פה. אני מבינה,מתחברת באופן עקרוני,ומסתייגת במידת מה מעניין החמלה. אוהבת אדם אנכי,אך בזה לחסרי מוסר ולמאבדי אמות מידה. עשרת הדיברות לא נכתבו ונחקקו לשווא. יש בהם חכמה,והכוונת האדם ללכת בדרך הישר. אני חומלת על יתומים,עניים,אנשים שנאנסו,הוכו,וכו'... לכן,מאוד תלויה הסיטואציה כדי שאחמול. חוצמיזה,אני כבר מזמן מאוד משתדלת להיות בחברת אהובים,ולנטרל מזיקים. ניפגש,נתחבק,ונדבר דיבורים...ויש על מה. עפר החן לנצח

אז את לא מסכימה עם עקרונות הטנטרה של בן ואפרת

עקרון האחד: ...אין "טוב" "ורע"...אם קיים ביקום הזה אפילו אטום אחד שאינו מקודש, הרי שקדושה אינה קיימת כלל... ואהבת לרעך כמוך: ...לכן מתייחסת הטנטרה בחרדת קודש לכל צורת חיים...אהבת אדם שאינה תלויה בדבר הינה יסודת וחשובה...|

ע פ ר ל ה

New member
שלום לך נמנמני

עדיין לא למדתי את עקרונות הטנטרה משום שהנושא חדש לי,והדרך ארוכה... אבל האם עקרונות הטנטרה מרימים ומניפים את דגל חוסר המוסר? האם הטנטרה מתכחשת או מתנגדת לציוויים של עשרת הדברות? ונניח שדי באטום חוטא אחד,ואבדה הקדושה,האם להיכנע ולא להמשיך להאמין בקדושה ומוסר? עובדה היא שהדת ממשיכה להתקיים למרות הכל,ויהודים ממשיכים לפלל ולהתפלל. "ואהבת לרעך כמוך" ? בוודאי!!! ציינתי שאוהבת אדם אנכי. יש סתירה בדבריי שמעידים על חוסר אהבתי לאדם? אבל אני גם אומרת,"מי שמרחם על אכזרים,סופו שיתאכזר לרחמנים" ערב מלטף עפר החן לנצח

ע פ ר ל ה

New member
"ואהבת לרעך כמוך"

אז עוד משהו שקפץ לי לראש... לאהוב את רעי כמוני. בדיוק כפי שאוהבת אותי. אהבת עצמי,קבלת עצמי,וקבלת רעי. מה זה אומר מבחינתך? לאהוב את כלל האדם למרות ואף על פי...? לאהוב רוצח? צורר?(היטלר+דמיניוק?) לאהוב את בעלי על ולמרות שבגד בי עם אשה אחרת? בבסיסי אני אוהבת אדם,אבל ממש לא יכולה לאהוב חוטאים ופושעים. ולכן,תקרא ותשנן את המשפט האחרון שלי מההודעה הקודמת. ערב מוצלח ואוהב
עפר החן לנצח

עפרלה יקרה

בנוסף למה שנכתב ב"חמלה, מוסר, דת", כאן תוכלי אולי להבין יותר לעומק, את ההבדל בין "לאהוב" ובין "להיות באהבה". תהיי באהבה, אל תעסקי בהתחבטות הזו של "את מי לאהוב" ו"למה". לא, את בפרוש לא חייבת לאהוב את היטלר, או אפילו את ה
שלך... אבל להיות באהבה, זה לא עבור אחרים, זה עבור עצמך. אם את באמת מקבלת את עצמך ואוהבת את עצמך עד הסוף, את עושה את זה גם כשאת מפשלת, גם כשאת עושה משהו "רע" או פוגעת במישהו, ואז, כשמסלקים את האגו הצידה, אפשר להתייחס בדיוק כך גם לאחרים. קל להגיד, קשה לעשות.

ע פ ר ל ה

New member
אוקיי...

קראתי מ'ס פעמים את אשר נכתב כאן,ומבינה את השוני בין "להיות באהבה", ו "לאהוב". זה הבדל עצום,שאין לו דמיון בכלל. זה שניי דברים שונים בתכלית. הכח האמיתי הוא להיות באהבה עבור עצמי. אין ספק בכך. נדמה לי שאפשר למצוא בכיתוביי הקודמים כאן,את רוח הדברים עליהם אני מדברת שנוגעים באהבת עצמי ומושלכים החוצה ממני על הסובבים. תראו,להיות באהבה בכל יום ובכל רגע,זו אומנות,זו רגישות,זו ההבנה העמוקה שזו הדרך לשלום אמיתי עם עצמי. ונדמה לי,שאני תלמידה דיי טובה וברור לי שיש לי עוד הרבה ללמוד ולהפנים. אני תמיד בוחרת לאהוב אנשים,לאהוב את הכל בעצם.אני מוקסמת מהבריאה,ומאושרת להיות חלק ממנה. ואתם יודעים זאת,נכון? אבל לא תמיד אני יודעת מה לעשות בסיטואציות שונות ובעיקר כשמציקות. משתדלת לא להעליב ולא לפגוע,ומחפשת את שביל הזהב בתוכי. לא תמיד מוצאת אותו,וזה לא נח. וכן,להסיר את האגו זו גדלות נפש שמצריכה המון הבנה ואהבה עצמית כדי שזה יקרה. מקסימים ומיוחדים שניכם
עפר החן לנצח

../images/Emo23.gifחמלה, מוסר, דת.....

קודם כל - על החמלה... לחמלה יש מקום בכל מצב, כלפי כל אדם. העקרון הוא להיות בחמלה, לא רק לחמול (כפועל), (בדיוק כמו להיות באהבה, לא לאהוב). זה מאפשר לך להיות במקום הזה, גם עם אלו שההיגיון "לא מסתדר" להיות כלפיהם באהבה או חמלה. כי חמלה היא מצב פנימי שלך, לא פעולה מוחצנת. זה מתאפשר, דוקא כיוון שטנטרה לא מתעסקת עם מוסר. והאמירה מדוייקת מאד. טנטרה לא גורסת "חוסר מוסר", אלא היא פשוט בוחרת לא לעסוק בו. הסיבות לכך הן עמוקות ביותר, ומושכלות ביותר, ומעניקות לתפיסת החיים הזו המון עצמה. למי שלא מורגל בהשקפת העולם הזו, זה נראה מאד קשה לעיכול ולהפנמה, אך מי שמנוסה - יכול לחוש בעוצמה הרבה שזה מקנה. האם טנטרה מתכחשת לעשרת הדברות??? לא, היא פשוט לא מתעסקת בהן... ולמה? כי (רק לדוגמא), עשרת הדברות הן תמהיל של ציוויים (וטנטרה דוגלת בחופש הבחירה המוחלט), שחלקן חברתיים (והולכים בקנה אחד עם הרעיון המרכזי), חלקם דתיים (ואין בהם דבר או חצי דבר עם השקפת העולם הטנטרית כיוון שטנטרה אינה דת), וברובם, הם עוסקים במוסר, וב"נו נו נו בטוסיק אם לא תעשו כך או כך". על פי הטנטרה, אם אתה חי את עקרונותיה לחלוטין, אזי בהכרח תחייה נכון ועל פי אמות מידה חברתיות נכונות, למרות שה"נכונות" יבואו מהאינטרפרטציה שלך, והיא לא בהכרח תואמת את זו של אנשים אחרים. (מסובך הא???
) העובדה שדת ממשיכה להתקיים, עדיין לא מצביעה על נכונותה, או היותה האמת העליונה. לא כל העוסק בדת, בהכרח קרוב לאלוהים (לדאבוננו) ואהבת לרעך כמוך, בנוי תחבירית מהסוף להתחלה, כי גם ע"פ הגמרא, וגם ע"פ הטנטרה, אתה צריך קודם על להיות מסוגל להכיר את עצמך, ולאהוב את עצמך, ולהכיר בעצמך כניצוץ הבריאה, ע"מ שתוכל ליישם את "כמוך", ורק אז תוכל לקיים את "ואהבת". ולגבי האמירה "מי שמרחם..." יש כאן בלבול בין המושג "חמלה" ובין המושג "רחמים". אתה יכול להיות שופט בדין, מול אדם שאנס, היכה, רצח... ולשפוט ללא רחמים, ובאותה מידת משפט, לחוש בלבך חמלה כלפיו. החמלה מגיעה לכל אדם, כי גם זה שרצח, אנס, השפיל, בגד, ראוי לחמלה, כיוון שהגיע לעשות את מה שעשה, רק מהמקום הנמוך של מי שראוי לחמלה גדולה. וזה לא מנוגד להענשה, ולמיצוי הדין, ומה שלא יהיה. זה המפתח שלנו כחברה, לתקן את המעוות עם האנשים האלה, כי רק החמלה תאפשר לנו להחזירם למוטב, למעגל החיים החברתי הנורמלי. אוף..... אוויר......

ע פ ר ל ה

New member
אוקיי גם כאן חברים...

אוף... אוויר גם לי,והרבה... קיבלתי סחרחורת מהאורך
מי המוכשר/ת
השתמשתי במושגים דתיים כדי להחצין או להקצין,כדוגמא לאיסור ולמוסר. אינני דתייה כידוע לכם,אבל יש בי מוסר שהוא נכון לי בהשקפתי,ולא כי מישהו החליט עליו. "להיות בחמלה" שהוא על אותו משקל כמו "להיות באהבה",גם הוא בעיניי מצב של גדלות נפש. זה נקיון,טוהר,וזחיחות הדעת. חנצו'ק שאל אותי שאלה מאוד מעניינת לאחרונה,כשדברנו על כעסים ותגובות לכעסים. וכך שאל: האם את יכולה או מסוגלת לסלוח או לחמול,לאדם שעשה מעשה שאינו ראוי בעינייך? כוונתו הייתה,תסתכלי עפרה ותביני את המקום הנמוך בו נמצא אותו אדם,חמלה נדרשת במקום הזה. זה נכון חברים,מרגישה אני שחומלת לא מעט על אנשים שנמצאים במקומות חשוכים ורעים,ומבינה את מקור הרע שיוצא מהם כלפיי החברה. בחיי שלא הייתי רוצה לעמוד שם במקומם,ואולי הם בכלל זועקים לעזרה בדרכם הרעה?! גם לכך אני צריכה לשים לב. אולי קל לי יותר לחמול לילדים שטועים מתוך תמימות,ואת המבוגרים אני תופסת כאינטרסנטים מניפולטיביים מתוחכמים וערמומיים. זה לשאול בדממה את האחר,היכן המוסר הפנימי שלך? או,האם הינך רע בזדון? ומה משרת הרוע שלך? ומה היית רוצה שאעשה עם הרוע שנשפך החוצה? מודה שקשה לי כשאינני יודעת לגמרי מה לעשות,ואיך להגיב. אבל מה שברור לי הוא,שאני תמיד נזהרת לא לפגוע או להעליב. מעדיפה לכבוש את הכעס שלי ואת חוסר הנוחות,ופשוט לזוז הצידה. עכשיו כשכותבת את זה,אני מבינה עד כמה אני זזה הצידה ממקומות או אנשים שהאנרגיות שלהם לא נעימות לי. מתוך האהבה הגדולה לעצמי,אני לא מוותרת על הדרך... עפר החן לנצח

mich37

New member
לב אדום

וואו. בוקר טוב. מבין את הסתייגותך ממעוללי הרשע בעולמנו . בגישתי רואה אני את מעוללי הרשע בעולם כיצורים חסרי שליטה ואהבה עצמית.מקור התופעה, סיבבה לא תקינה, ביית בלי אהבה תפקידנו כחברה שונה לא לפחוד, להביט הישר לאותם עיניים "רעות" ולהזמין אותן להתחבר לטוב. במובן מסוים רואה אני את עצמי כאחד שפעם התחבר לעולם של רשע ורוע. והיום בעזרת החמלה של אותם אלה שבחול וזאת נשארו והציעו את עזרתם אני פה איתכם. נאנסים ונאנסות, זהו מצב ששובר את ליבי כל פעם מחדש. לפחות פעם אחת בחיי הסכמתי לשמש עבור אנס כגשר מעולם הרשע לעולם של מודעות ויושר. אותם אונסים מגעים בדרך כלל למקום זה כי בחייהם הם פגשו דברים לא הגיונים כמו. אלימות קשה , נידוי חברתי, אפילו נאנסו בעצמם , אותם אונסים מגעים לבתיי המשפט, מקבלים את עונשם, וביום מהימים נפלטים לחברה הרגילה. בלי להאשים או עם להאשים אנשים אלו לא מצליחים להתברג בחברה, ומהר מאוד מוצאים עצמם בשולי החברה שוב. חושב אני שגם לאותם אנשים אומללים. ואלימים, רשעים ,אונסים. צריכה להינתן ההזדמנות האמיתית. ההזדמנות תמונה באפשרות ההסברה והחוויה השונה.ההזדמנות להתחבר לחמלה. אגב, לא מקיר דרך לצאת שפוי ממצב של אונס, אלה אם הנאנס חומל לאונס. (מאוד מאוד קשה להיות במקום גבוהה שכזה) דרכים רבות בעולם המודעות בטח אחת תתאים גם להם בוקר טוב אהובים ואהובות עופרה. מגניב לראות שבעזרת לב אדום ואוהב. עופרלה וחן לנצח

../images/Emo23.gif אתה יודע אהוב...

קוראת אותך בשירשור הזה, מסיפורו של החלום, שאמר כל כך הרבה ודיבר על ס ב ל נ ו ת דרך תגובותיך ורוצה להודות לך - עליך
על החכמה אותה למדת לפעמים בדרכים קשות, על כושר הביטו הנפלא שלך, על העובדה שאתה מקבל את עצמך כמו שאתה באהבה ולא נותן לכלום (כולל הדיסלקציה) להוריד אותך מהנתיב בו בחרת, זה קסום בעיני , זה נפלא
קראתי את התגובה הזו שלוש פעמים, בכל פעם נפעמתי מחדש, מהמקום אליו הגעת , מהחמלה אותה אתה מתאר.... גדלות נפש היא להגיע למקום הזה, שיעור גדול בחיים. תודה על השיעור שנתת לכולנו היום.
אפרת

mich37

New member
תיראו איזה פלא

דמעות חונקות. תודה אהובה. ותודה לאלה שבעזרת סבלנותם הצלחתי לעבור את מחסום הביטוי. והשיעור . הו של כולנו. ובעזרת פתיחות וחוסר פחד, מוזמנים כולם להעמיק ולפתוח, לכולם יש למה ללמוד מכולם. ובהזדמנות זו . רוצה לפרגן לפורום הזה, כי יש בו פשוט הכול. גם רצינות, וגם צחוק, גם שימחה וגם עצב.ממש טנטרי הפורום הזה, אין חוקים, יש רגישות. ותיראו איזה פלא. רק ביקשתי הפרדה בכתובים, וממש לפני שביקשתי לא שמתי לב שאלוהים שמע ואפרת אהובה יסמא

ע פ ר ל ה

New member
אהובים כולכם../images/Emo24.gif

הגעתי הבייתה מהעבודה לפניי כשעה,וקצת עייפה. רק עוד קצת,אשנס מותניים,אמתח ת'ציפורניים
ואתקתק קצת תשובות. מי דיסלקצו'ק חינני
מתוק אתה,מתוקקקקקק

למעלה