צופר אזעקה מעל גני הילדים

צופרי אזעקה

לאחר בדיקה עם פיקוד העורף מסתבר שמערכת הצופרים המותקנת מעל גני הילדים ברחוב הגבעה לא מחוברת להפעלה מרכזית אלא להפעלה באמצעות אייל יצחקי רבש"צנו היקר בלבד. אי לכך אין חשש שמערכת זו תופעל בהיסח הדעת. בכל מקרה הובטח לי כי נציג פיקוד העורף האחראי על הנושא יתאם איתי סיור בישוב כש"ינחת" חזרה בתפקידו לאחר מחלה ממושכת. זו הזדמנות טובה להודות לניסים מלכה שהעלה את הנושא ובעקשנות של שנים ראויה לציון לא הרפה. בזכותו נחשפתי ונדרשתי לנושא ואיתי הוועד המקומי.

צופרים ../images/Emo124.gif

מושי אבקש את התיחסותך לנושא , עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי : האם קיימת אפשרות של נזק בהפעלת הצופרים??

איילת, אין זה מסמכותי לקבוע

אין זה מסמכותי או יכולתי לקבוע האם קיימת אפשרות של נזק וגם אין זה בתחומי הכשרתי (בדרך כלל אני לא מתחמק ממתן תשובות ישירות ואם תשובתי איננה כוללת פרט זה או אחר סימן שבכוונה לא עניתי כך). לפי מה ששמעתי מניסים מלכה - השכן שהיטיב להניח את הנושא על סדר היום - יש גם יש סכנה שכזו בעוצמת דציבלים מסוג זה. לדבריו עלול השומע להתחרש חלקית ואף להכנס להלם. אם אכן נכון הדבר זו בהחלט סכנה גדולה. לי אין מקור מקצועי אחר שיאשר או יכחיש הנחה זו.

אז...

מדוע אין אנו מנתקים את הצופר עד שתובן התמונה . אם קיים חשש ולו הקטן ביותר אז אין אנו צריכים לקחת את הסיכון גם אם אייל אחראי להפעלתו. ואיך אייל ידע אם להפעיל אותו או לא?? ואם אין אישור להפעיל אותו אז מוטב שיהיה מנותק ליתר בטחון.

איילת, אני לא יכול לעשות מה שבא לי

א. גם אם הייתי מסכים שזה מה שצריך לעשות לא הייתי מנתק מתוקף תפקידי. צריך לזכור שמדובר על ציוד צבאי. ב. לדברי האחראי על פיקוד העורף אין חיבור להפעלה אוטומטית מכיוון פיקוד העורף. אם אייל לא יבצע חיוג+קוד הפעלה לא תתבצע אזעקה.

kobitton

New member
מהו רעש??

היי איילת אני מבין את החרדות שלך אבל ברצוני להסביר לך קצת על רעש . רעש הינו מטרד ויש סוגים שונים של רעש החל מרעש מכוניות ועד רעש מטוס סילון. הרעש נמדד ביחידות של צדיבלים , הנזקים שנגרמים מהרעש תלויים במשך החשיפה ובעוצמה. אם את יושבת מול מזגן רועש כל היום סביר שהנזק יהיה גדול מאשר לשמוע דקה של מוסיקה ממערכת רועשת. חוקק חוק בשנת 1961 ונוספו תקנות ב- 1990 בנושא. אני מצרף לך מספר קישורים בנושא. עכשיו לעיניין מערכת הכריזה מערכת הכריזה נועדה לחירום בלבד .עובדה שעד היום לשמחתנו לא הופעלה ואני מקווה שלא תופעל מערכת הכריזה. ישנם שיקולים לכל הצדדים כגון האם בעת הפעלת המערכת יש סיכוי שלתושב יהיו צילצולים באוזניים בגלל שעמד קרוב למערכת למול השיקול שההודעה שניתנה לתושבים בעת אירוע חירום הצילה חיים של מספר תושבים , באירועים ביישובים שבהם הופעלה מערכת הכריזה הוכח שרמת המוכנות של התושבים למול התקפת מחבלים היתה טובה יותר ונמנע נזק עתידי של משפחות שניצלו. היריעה קצרה מלהכיל את כל מערכת השיקולים הרציונלים שליוו את החלטת הוועד בזמנו . אם תרצי אשמח להסביר לך בפירוט רב .

הבעת תמיהה

ראשית תודה על ההרצאה אך אין חדש בה והיא אינה רלוונטית. אבל תמוהה היא הגישה שנח לך עם העובדה שמתחת למערכת הצופרים נמצאים 70 ילדים מדי יום , ומשפחות קרובות שחשופות. הינך יודע על הבעיה אך אינך מעוניין לעשות דבר למנוע את התחרשותם של הילדים או אף הכנסתם להלם ?? הויכוח מיותר כי גם אתה בטוח שהמיקום של הצופרים הינם במקום האחרון ששם הם צריכים להיות , כך שמיותר להצדיק טעות שנעשתה בתום לב.

ronpel

New member
איילת את טועה

מושי פעל וממשיך לפעול במרץ להסרת המערכת. כרגע כפי שהסביר אייל יצחקי היא בעצם מנותקת כך שאין סכנה שתופעל סתם כך. אין לנו סמכות לגעת בציוד. זה לא תרוץ זה עובדה. פיקוד העורף יגיע ונמצא פתרון למיקום חלופי מתאים. בברכה רונן

לרגע...

רונן, לרגע לא פיקפקתי במאמצים שנעשים לפתרון הבעיה , ואם הובן כך אני מתנצלת.

Eslava

New member
צופר

אולי תעביר את הצופר אל הגג של הבית שלך. ואל תהיה פלצן מחט אירופה.

גם אם לא נראית לך התשובה

לפחות שמור על תרבות דיבור. אין מקום לצורת תגובה כזאת.

לארי

New member
ישנן דרכים תרבותיות יותר להגיד את

אשר על ליבך ובטח לא הדרך שבחרת. ראוי שכולנו נשמור על תרבות הדיון בפורום!

אברהם ג

New member
צופרים בתוך גני הילדים?../images/Emo59.gif

אני קורא ואני לא מאמין שאכן מדובר בעובדות אמיתיות. תקנו אותי אם אני טועה בעובדות: מערכת הצופרים האימתנית הזו ממוקמת במרכז אשכול גני הילדים של המועצה, ובסמיכות של מטרים ספורים מחלונות בתי תושבים. אף אחד לא שאל את התושבים ופשוט ביום בהיר אחד קמו הילדים וראו מונומנט מרשים מתנוסס מעל ראשיהם. כמה שאלות עולות בראשי כשאני הופך והופך בסוגיה: - מתי הוקמה המפלצת הזו ומי לקח והחליט את ההחלטה על המיקום והצורך? -האם ידוע שמדובר במפגע סביבתי שיוצר רעש בעוצה הרסנית ובלתי סבירה ויכול לפגוע בשמיעה וליצור נזקים בלתי הפיכים לכשיופעל (אפילו בטעות, ואנחנו יודעים שטעויות קורות ואם כל הכבוד לאייל, תסמונת ה"סמוך", לא עובדת בישראל) -מדוע לא מזיזים זאת למקום קצה בישוב, שרחוק מאוכלוסייה ובטח מגני ילדים,בדיוק כפי שקיים בכל יישוב איכותי ששם את נושא איכות הסביבה על סדר היום הציבורי שלו? אני מציע לפרק את המפלצת המכוערת והמסוכנת הזאת לאלתר, ולחשוב על מיקום חלופי. בואו לא נחכה לאסון ולהפעלת המערכת "שתקרה בטעות" - אז כבר יהיה מאוחר מידי. ישנו בחור, דרור בר , שמרכז את נושא איכות הסביבה בישוב ואני מציע לו לקחת את הפרוייקט במלוא הרצינות על מנת להוכיח שאנו אכן יישוב ששם את הנושא בראש מעייניו ולא מדבר מן השפה אל החוץ, כסיסמאות. וכסיפא, הייתי גורס כי לא הייתי רוצה להיות במקומם של הגורמים האחראים (פיקוד העורף וכד') כעת לתוצאות של המחדל ולהחלטת ה"חלם" הזו ואני מצפה לראות את פירוק "האסון הסביבתי" הזה בקרוב, ובמעשים בשטח! תודה לכולם שקראתם זאת, עכשיו בואו נפעל !

Eslava

New member
צופרים

האחראים להתקנת הצופרים הם:גיל אלרועי יוסי שטרית וקובי ביטון המערכת הותקנה בניגוד לדעת פיקוד העורף.

kobitton

New member
האשמה חמורה

אני לא יודע על מה אתה מתבסס שאתה יוצא בהאשמות חמורות כל-כך. כל תהליך בניית אשכול הצופרים הוא תהליך שעבר בוועד היישוב בו נכחתי , כדאי מאוד שתביט על מערכת האישורים שאני מקווה נמצאת במזכירות היישוב לפני שאתה מוציא דיבה על אנשים שמטרתם היתה לקדם פרוייקט בטחוני בזמן שישובים רבים הותקפו על ידי מחבלים. כמובן שהצורך הבטחוני לא מצדיק עבירה על בנייה ללא אישורים. מערכות צופרים אלו קיימות בכל היישובים לצורך מיוחד ,ולמיטב זכרוני גם יצא נוהל הפעלה בנדון. חבל מאוד שאתה כותב דברים ללא אחריות.

למעלה