צופר אזעקה מעל גני הילדים

די להאשמות וכן לתשבוחות

נושא הצופרים ביישוב אינו מוכר לי ולכן לא אתייחס אליו באופן ישיר, אלא על אותן האשמות חמורות כלפי חברי ועד היישוב מקדנציות קודמות. בתקופה האחרונה ניתן לשמוע ביישוב השמצות והאשמות על חברי ועד מקדנציות קודמות. לכל המעוניין להעביר ביקורת על החלטה כלשהיא אני מציע שילמד קודם את הנושא ואולי יפנה לאותם תושבים שניהלו את היישוב באותה תקופה בטרם יגבש דעה עצמית. הדבר הקל ביותר הוא לפתוח את הפורום או להפגש בגן השעשועים ופשוט "ללכלך" על אותם חברים שעבדו קשה מאוד בכל הקדנציות של ועד היישוב. בנוסף אני די מסופק באם אותם משמיצים מודעים למערכות הלחצים והבעיות שהיו בשנים הראשונות של היישוב. האשמות דומות לאלו הינן מעליבות ופוגעות ועל כן אני מרגיש חובה לגנותן.

ronpel

New member
צופרים

אני באמת מציע להתרכז בנושא ולרדת מכל הנושאים האישיים והשמועות שאין להם שחר. מבדיקת הנושא התברר שאין בפיקוד העורף נוהלים מסודרים לגבי מיקום צופרים. המיקום שנבחר בעבר נבע משיקולים של אסתטיות ולא היו מודעים לבעית הרעש. את ההחלטה קיבל כל הוועד ולא אנשים בודדים ועובדה שגם ישי שהיה בזמנו חבר וועד שמול ביתו מותקן הצופר לא התנגד להצבתו. לפני מספר שבועות פנה תושב לוועד בנושא לאור מקרה דומה בבאר שבע. אכן התברר שקיים חשש של פגיעה כתוצאה מרמת הרעש הצפויה והחלטנו לבקש את העברתו ואת ניתוקו הזמני. נציג הפיקוד יגיע בקרוב לישוב לצורך מציאת פתרון לנושא. בברכה רונן

אליבקר

New member
מסך עשן

זוהר היקר אם אתה מתכוון לבקשתי לקבל הסברים לגבי מבנה החוגים הרי אתה מנסה לפזר עשן של ססמאות ללא תוכן אמיתי. מה כל כך קשה לקבל תשובה אמיתית לגבי השיקולים של קביעת המיקום של מבנה החוגים . השתיקה מצד אלו שאתה כנראה כה חרד לשמם רק מגבירה את החשש שהדבר נעשה בצורה לא רצינית או מתוך שיקולים לא עניניים. לגבי שמועות - אני שמעתי שאמנון שהיה חבר וועד וראש וועדת תשתיות התנגד למיקום הנ"ל אך בשל יריבות אישית עם חלק מחברי הוועד - הוחלט לא להתייחס להתנגדותו. זה אולי מסביר את השתיקה של כולם . האם על זה צריך לשבח מישהו?

leamnon

New member
מבנה חוגים

אלי! חשבת שייתכן שיש מצב שאולי לא כל האנשים נכנסים לאתר ובכלל זה אולי גם חברי הוועד הקודם. דבר נוסף שאני יכול לחשוב עליו היא העובדה שאותם אנשים שהיו פעם ב"עין הסערה" מעדיפים שלא להיות בה יותר. ככלל שמועות זה דבר רע וכדאי להמעיט בהם. לעצם ענין מבנה החוגים ,מה שאני יכול להגיד לך, זה שהוועד הקודם עשה מאמצים גדולים מאוד למציאת מקום והקמה למבנה שפורק. היה כבר שלב שהיינו אמורים לעבור למבנה ששימש בעבר את מגורי החיילים ובדקה ה-90 זה טורפד ע"י התנגדות תושבים. ולכן הוועד היה חייב להקים את המבנה רק במקום מאושר ע"י המועצה. רק לאחר שכבר נקנה הציוד להקמת המבנה הבנו שהבי"ס הולך להיבנות מהר משחשבנו. אומנם באותו זמן אני וחברי וועדת תשתיות התנגדנו להקמת המבנה במיקומו הנוכחי מתוך ראייה של מה שבאמת עתיד לקרות ,ואכן קרה. אך בהצבעות כמו בהצבעות ,האם אתה יכול להיות בטוח שההחלטות וההצבעות שמתקבלות היום ,כולם הגיוניות. זה המצב ידידי אלו האנשים שנבחרו באופן דמוקרטי לקבל החלטות והחלטות קשות. לפעמים טובות יותר ולפעמים פחות. ההצעה שלי היא להקים וועדת ביקורת שהיתה כל-כך חיונית בוועד הקודם ובטח גם בוועד זה , זה לא יזיק. ביי אמנון

אליבקר

New member
אמנון תודה

סוף סוף תשובה עניינית . אני בטוח שחלק מחברי הוועד גולשים באתר - אין צורך להמציא להם תרוצים. שתיקתם מעוררת חשדנות ושמועות שהיה ניתן למנוע. טעויות והחלטות שגויות היו בעבר וגם יהיו בעתיד אבל אם לא מסיקים מסקנות מטעויות ולומדים מהם הרי הטעות היא כפולה. לצורך הסקת מסקנות ( לא אישיות כמובן) חשוב לדעת את הרקע להחלטה והשיקולים שהנחו את המחליטים וכך להבין איך למנוע אותן בעתיד. לשם כך יש פרוטוקולים - ניסיתי למצוא התייחסות לנושא בפרוטוקולים שמופיעים באתר אבל אין - ( יש רק של השנה האחרונה) מושי אולי תוסיפו גם את אלו של שנים עברו? שוב תודה אמנון על התשובה.

תגובת הכלה לשירשור הצופרים.

ראשית אני רוצה להביע מחאה על הנסיון להפיל את האחריות על חברי ועד מסויימים.מיקום הצופר נקבע בהחלטת ועד לאחר דיונים ומחשבה. החלטת ועד שנתקבלה באופן דמוקרטי מחייבת את כל חברי הועד, הנסיון להפיל את האחריות על שלושה חברים הינו רישעות לשמע ואין לה מקום. בעת ההחלטה על מקום ההצבה לא היה נתון שהצופרים עלולים לגרום נזק בהפעלתם. ואם היה המידע הוא לא הועבר אלינו ע"י הגורם המתקין, פיקוד העורף. הנושא עלה לאחר בדיקה שנערכה בבאר שבע ובעקבותיה ניתנה פסיקת בג"ץ להסרה של הצופרים ממוסדות חינוך. האחריות להפעלת הצופר עליי והקודים להפעלה אצלי בלבד.הצופרים לא יופעלו בשום מקרה עד לסיום דיון ואו העברתם למקום ראוי.

צופר אזעקה מעל גני הילדים ../images/Emo18.gif

הבנתי שצופרי האזעקה שהותקנו על גג גני הילדים שברחוב הגבעה הינם סכנה ממשית לילדים השוהים בגן ולתושבים שמסביב לגן. הצופרים פועלים (בשעת חירום) בעוצמה של מעל 150 דציבלים, מה שיגרום לנזק מיידי לשמיעתם של כל מי שנמצא באזור. בג"ץ כבר הורה להעביר אזעקות כאלו שהותקנו על גג גן ילדים בבאר שבע- מדוע בכפר האורנים פיקוד העורף לא מצא מקום שלא עלול לסכן את בריאותם של התושבים? האם מישהו מטפל בהעברת האזעקות? האם חשבו על זה שהאזעקות, המופעלות באופן אוטומטי באמצעות חיוג למספר טלפון, עלולות להיות מופעלות שלא בשעת חירום, אם בגלל שמישהו טלפן אליהם בטעות, או בשל הפעלת מערכת החירום של פיקוד העורף באופן שגוי? אשמח לשמוע שהעניין בטיפול ושישנו תאריך בעתיד הקרוב שבו הצופרים אמורים לעבור דירה... עדן

למעלה