צו ראשון...

עדן*

New member
צו ראשון...

יש לי שאלה לכל אלו שעברו את זה או שמעו פעם. מה בדיוק קורה בצו ראשון בצבא? האם זה נכון שבנות נשארות עם תחתונים מול גברים רופאים? ומה בדיוק הבחינות הפסיכוטכניות האלה??? כל מידע שיש לכם בבקשה תפרטו...

wildflower**

New member
עדן ../images/Emo24.gif

גם אני קיבלתי צו ראשון! אני הולכת ב-11.12 ואני מתה מפחד! עשו לנו מן שיחה כזאתי על הצבא רק לבנות.... ואכן צריך להיות עם תחתונים מול רופא/רופאה..... אבל יוכלים להרשות לך להיות עם מכנס קצר וגופיה..אבל זה לא בטוח.... בר

עדן*

New member
בר

אל תדאגי אני מקווה ששנינו נעבור את זה ויהיה בסדר. בהצלחה דרך אגב מה האי סי קיו שלך?

wildflower**

New member
עדן ../images/Emo94.gif

כן..אני מקווה לעבור את זה.. זה ממש ממש מפחיד אותי.... מתי את מתייצבת? האיי סי קיו שלי הוא:98453241 נדבר!1:) בר

peach & cream

New member
שלום מתוקה...

שלום! אני חדשה בכך שאני רושמת, אבל ממזמן אני קוראת את כל מה שהולך פה. אז ככה: לא הייתי עדיין בצו הראשון אבל חברות שלי היו ואת באמת צריכה להישאר רק עם תחתונים, אבל הן אמרו שאת ממש לא מרגישה את זה הוא תוך כמה רגעים מסיים את זה, ויש 2 בודקים בהתחלה גבר ואח"כ אישה וזה יעבור לך ממש מהר, אל תדאגי!! חוץ מזה יש לך מבחנים כללים כאךלה על המחשב, את לא צריכה להתכוננן כמובן. וגם שיחה עם מישהו שהוא ישאל אותך שאלות לברר שלא שיקרת בשאלון וכאלה, כמו איפה את גרה איך קוראים לסבתא שלך וכד´. אני לא זוכרת אם יש עוד משהו, אבל את לא צריכה לדאוג יהיה טוב. בייביי

עדן*

New member
תודה

תודה על התשובה והנה עוד שאלה..זה לוקח יום שלם כל הבדיקות והמבחנים? ושוב תודה עדן

911

New member
עדן

אני הייתי בצו ראשון לפני שנה בערך זה נכון שהבנות נשארות רק עם תחתונים מול הרופאים יש לפעמים גם רופאה אבל בדר"כ זה שני רופאים בנים. אני יכולה להרגיע אותך שבהתחלה זה מביך אבל לא כזה נורא כי זה עובר מהר מאוד. והבחינות הפסיכוטכניות את יושבת מול מחשב ומופיעים לך מספר שאלונים בכל מיני נושאים וכמובן שיש זמן מוקצב לכל השאלון. וזהו...

המרחפת

New member
לעדן

הייתי בצו ראשון לפני 10-11 חודשים (אני לא מאמינה שכל כך הרבה זמן עבר מאז...). אני מניחה שאם קיבלת צו ראשון את בכיתה י"א וכבר עברת שיעורים עם המד"נית (מדריכת נוער). את מגיעה ביום האמור ללשכת הגיוס, ונותנת את הצו לחייל העומד בפתח הבניין. כעבור פרק זמן יקריאו את שמך ברמקול (אני כבדת שמיעה ולא שמעתי שקוראים לי... באיזשהו שלב נמאס לי לחכות ושאלתי למה לא קוראים לי. הם אמרו שהם מחכים לי המון זמן....). את נכנסת לבניין ומקבלת כרטיס פלסטיק. השלב הראשון: איזר צהוב, אימות נתונים. את מדבר עם טוראית על הפרטים שלך, של ההורים שלך, מקצועות הלימוד וכו וכו (לבדוק אם השתנה פרט כלשהו מאז שלחת את הטופס, שהיה מצורף לצו, לוודא פרטים ולבנות את התיק שלך. יבקשו ממך לקרוא משפטים, לפרש מילים מסויימות מהמשפט וכמו כן לחזור על משפטים שיקריאו לך. שלב שני: איזור כחול (נראה לי), בדיקות רפואיות. לחכות הרבה זמן עם המון אנשים. נכנסים בקבוצות של חמישה חמישה כל פעם. בחדר הבדיקות תתבקשי להיכנס לחדרון קטן, ושם בפרטיות להוריד בגדים ולהישאר עם חולצה, מכנסיים ותחתונים בלבד (אולי גם גרביים, בלי חזיה). שקילה, מדידת גובה, בדיקת עיוורון צבעים ואם יש לך משהו להצהיר. משם, באותו חדר, את יושבת עם הרופא שעובר על כל הפרטים הרפואיים שלי (הוא נורא הצחיק אותי כשניסה בעדינות להסביר לי שבגלל ליקוי המשיעה שלי אין סיכוי שאתגייס לצהל... זה היה ברור לי מראש, והוא היה כל כך נבוך...) תכנסי לוילון, תורידי חולצה, הוא יקשיב ללב שלך ועוד כמה בדיקות. תלבשי חולצה, תעברי לבדיקה עם רופא אחר (אני כבר לא זוכרת אם היה רופא אחד לכל הבדיקות, או שניים). תשארי בתחתונים וחזיה בלבד (מביך לשניה אחת בדיוק. אח"כ הכל בסדר). יבדקו את העור שלך (שומות, מלנומות וכאלו), את הגב, אם יש לך עקמת (להתכופף ולגעת בקצות עצבאות הרגליים עם קצות אצבעות הידיים), אם יש לך פלטפוס, קשיי נשימה ועוד כל מיני חולירות. אם לא הבאת עימך, ישלחו אותך לבדיקת שתן (סמים). שלב ג: איזור סגול. ועדות רפואיות. בדיקות עיניים, ולכל מי שיש לו מחלה "מיוחדת". שלב ד: איזור צהוב. מבחן פסיכוטכני. לאכול, לשתות וללכת לשירותים לפני המבחן. למסור פלאפונים ומחשבונים לחיילת. אם את לא מרגישה טוב, לבקש לבוא ביום אחר, כי את המבחן הזה עושים פעם אחת בלבד. בסה"כ, יש בו שאלות קלות, היו המון אנשים בכיתה שאמרו שהם בעצם נהנו ממנו... זה היה כיף באמת. לבנות, בסופו של המבחן, יש שאלון לחיילת, על העדפותיהן האישיות, ומה הן חושבות על עצמן בתפקידים מסויימים בצהל(טכני, הדרכה וכאלה). לסיכום: להביא סנדביץ´, שתיה, המוווון סבלנות (לזמן ולאנשים אחרים), להיות נחמדות לחיילות שמרגישות שהן לא ממצות את הפוטנציאל האישי שלהן בבקו"ם ולקחת משהו להעביר את הזמן (גיים בוי, ספר, תשבץ. לא חסרים תורים והמתנות). מלש"ב יקר- ברוך בואך לצה"ל. המרחפת.

עדן*

New member
למרחפת

לפי התשובה שלך את בכלל לא מרחפת... ממש תודה את הרגעת אותי בקשר לבחינות והכל נראה יותר ברור... את יודעת במקרה מה המשקל מינימום של הצבא שאם משהו שוקל פחות ממנו לא מגייסים? המון תודה עדן

911

New member
גם אני פחדתי שלא יגייסו אותי בגלל

המשקל שלי,שקלתי בערך 10 קילו ממה שהייתי אמורה לשקול אבל בסופו של דבר בכלל לא שקלו אותי וסתם נלחצתי,אז אל תחששי מזה כי לפעמים מרוב הלחץ אין להם זמן לזה. אני אישית לא יודעת מה המשקל המינימום,אבל גם אם המשקל שלך הוא לא עד כדי כך רחוק ממה שאת אמורה לשקול אז לא אמורה להיות לך בעיה.

פומיקית

New member
עדן

אני כבר הייתי בצו ראשון ושני לפני הרבה הרבה זמן. למעשה, הם כבר צריכים לשלוח לי תאריך גיוס. אז ככה, תשדלי להגיע לשם מוקדם בבוקר כדי שלא תחכי הרבה בתור, כי יש מלא אנשים! וכמו כן, תשתדלי לעשות את אימות הנתונים, הבדיקות, והבחינות בצו הראשון, משהו שלא ממש אפשרי... באימות נתונים אל תשקרי להם כי הם יודעים עלייך הכל, והם סתם שואלים לבדוק אותך. בבדיקות, את צריכה להיות עם תחתונים וחזייה, אם את מתביישת תגידי שאת במחזור ושאת רוצה להיות עם טייץ קצר (זה מה שאני עשיתי) ובקשר לחזייה, זה לא ממש מביך כמו שאת חושבת... למעשה, הבדיקה זה היה החלק שעבר לי הכי מהר. ובבחינות, זה המבחן הכי מייאש שיכול להיות, ראי הוזהרת! זה מבחן שנמשך נצח!!! שיהיה בהצלחה, מקווה שהבהרתי לך בנושא... ועוד עצה קטנה, לצו לכי עם חברים שלך שלא יהיה לך משעמם!!! דנה

עדן*

New member
הגובה שלי

הוא 1.67 בערך ואני שוקלת 46 בערך. אני פוחדת שזה מעט מידי למרות שאני לא נריאת שחיפית...

911

New member
אין לך מה לדאוג,לפי דעתי לא תהיה לך

שום בעיה שם בקשר למשקל. גם אני שוקלת 10 קילו פחות ממה שאני אמורה לשקול ולא אמרו לי כלום וקיבלתי פרופיל 97. אין לך מה לדאוג באמת!

wildflower**

New member
הלוואי...

הייתי מתה לא להתגייס אבל...... יש ברירה??????? {בלי לקבל פרופיל 21 כמובן....} בר

שירלי=

New member
אני הולכת לקרבי!!!!

בנות חמודות!!!!!! אני הולכת הכי קרבי שאני יכולה להיות! בתקווה שהצליח! אני חושבת שכולנו עם ישראל צריכים לתרום למדינה וזה הדרך הכי מחייבת לעשות! ומה ההבדל בין בנים ובנות?? הבנים יותר טובים? סליחה אז זהו שלא!! גם בנות יכולות להגיע לקו האש וזה מה שאני יעשה! אני מתגייסת עוד פחות משנה ב24.7.2002 ואומרים שזה יהיה זמן מלחצה למה להתגייס!! ובנות יכולות בכיף להשתחרר מהצבא! אתן יודעות מצהירות שאתם דתיות ונגמר הסיפור! ויש בנות שסתם מקבלות פטור! אם ישימו אותי בקריה לשר איזה רס"ר או להביא לו קפה תאמינו לי עדיף לשבת בקלבוש 20 יום! בקיצור אני מאחלת לכם גיוס קל ואחלה שנה טובה שבעולם! ולבנות עם צו ראשון אל תפחדו חפיף! אני עברתי 6 צו גיוס באמת! כי בהתחלה עשיתי את כל הבדיקות והמבחנים זה לוקח כמה שעות זה תלוי בכמות האנשים! ואח"כ קראו לי לעשות בדיקות לב כי כשהייתי קטנה היה לי משהו בלב ובדיקת דם! אח"כ אמרו שיש לי אסטמה ולא היה לי! אבל הורידו לי לפרופיל 72 ואני רוצה 97 קרבי אז הלכתי למומחים בסוף יש לי פרופיל 97!!! בברכת יחי מדינת ישראל!!!!!!!!! שנה טובה ומתוקה מדבש!!!!!!!! שנת בטחון שלום ואחווה!!!!!!!! שנה מלאה אהבה!!!!! שירלי

למעלה