לעדן
הייתי בצו ראשון לפני 10-11 חודשים (אני לא מאמינה שכל כך הרבה זמן עבר מאז...). אני מניחה שאם קיבלת צו ראשון את בכיתה י"א וכבר עברת שיעורים עם המד"נית (מדריכת נוער). את מגיעה ביום האמור ללשכת הגיוס, ונותנת את הצו לחייל העומד בפתח הבניין. כעבור פרק זמן יקריאו את שמך ברמקול (אני כבדת שמיעה ולא שמעתי שקוראים לי... באיזשהו שלב נמאס לי לחכות ושאלתי למה לא קוראים לי. הם אמרו שהם מחכים לי המון זמן....). את נכנסת לבניין ומקבלת כרטיס פלסטיק. השלב הראשון: איזר צהוב, אימות נתונים. את מדבר עם טוראית על הפרטים שלך, של ההורים שלך, מקצועות הלימוד וכו וכו (לבדוק אם השתנה פרט כלשהו מאז שלחת את הטופס, שהיה מצורף לצו, לוודא פרטים ולבנות את התיק שלך. יבקשו ממך לקרוא משפטים, לפרש מילים מסויימות מהמשפט וכמו כן לחזור על משפטים שיקריאו לך. שלב שני: איזור כחול (נראה לי), בדיקות רפואיות. לחכות הרבה זמן עם המון אנשים. נכנסים בקבוצות של חמישה חמישה כל פעם. בחדר הבדיקות תתבקשי להיכנס לחדרון קטן, ושם בפרטיות להוריד בגדים ולהישאר עם חולצה, מכנסיים ותחתונים בלבד (אולי גם גרביים, בלי חזיה). שקילה, מדידת גובה, בדיקת עיוורון צבעים ואם יש לך משהו להצהיר. משם, באותו חדר, את יושבת עם הרופא שעובר על כל הפרטים הרפואיים שלי (הוא נורא הצחיק אותי כשניסה בעדינות להסביר לי שבגלל ליקוי המשיעה שלי אין סיכוי שאתגייס לצהל... זה היה ברור לי מראש, והוא היה כל כך נבוך...) תכנסי לוילון, תורידי חולצה, הוא יקשיב ללב שלך ועוד כמה בדיקות. תלבשי חולצה, תעברי לבדיקה עם רופא אחר (אני כבר לא זוכרת אם היה רופא אחד לכל הבדיקות, או שניים). תשארי בתחתונים וחזיה בלבד (מביך לשניה אחת בדיוק. אח"כ הכל בסדר). יבדקו את העור שלך (שומות, מלנומות וכאלו), את הגב, אם יש לך עקמת (להתכופף ולגעת בקצות עצבאות הרגליים עם קצות אצבעות הידיים), אם יש לך פלטפוס, קשיי נשימה ועוד כל מיני חולירות. אם לא הבאת עימך, ישלחו אותך לבדיקת שתן (סמים). שלב ג: איזור סגול. ועדות רפואיות. בדיקות עיניים, ולכל מי שיש לו מחלה "מיוחדת". שלב ד: איזור צהוב. מבחן פסיכוטכני. לאכול, לשתות וללכת לשירותים לפני המבחן. למסור פלאפונים ומחשבונים לחיילת. אם את לא מרגישה טוב, לבקש לבוא ביום אחר, כי את המבחן הזה עושים פעם אחת בלבד. בסה"כ, יש בו שאלות קלות, היו המון אנשים בכיתה שאמרו שהם בעצם נהנו ממנו... זה היה כיף באמת. לבנות, בסופו של המבחן, יש שאלון לחיילת, על העדפותיהן האישיות, ומה הן חושבות על עצמן בתפקידים מסויימים בצהל(טכני, הדרכה וכאלה). לסיכום: להביא סנדביץ´, שתיה, המוווון סבלנות (לזמן ולאנשים אחרים), להיות נחמדות לחיילות שמרגישות שהן לא ממצות את הפוטנציאל האישי שלהן בבקו"ם ולקחת משהו להעביר את הזמן (גיים בוי, ספר, תשבץ. לא חסרים תורים והמתנות). מלש"ב יקר- ברוך בואך לצה"ל. המרחפת.