ציבונה VS מכבי :: שרשור מרכזי

Carmelo Anthony

New member
לקאמינגס אין מקום בחמישיה.

הוא פשוט לא שווה את זה. צריך את וויצ'יץ' גם בשביל התנופה, אחר כך, כשהמשחק כבר יתחיל לזרום, פייזר יוכל לחזור.

יו45

New member
תגובה לשניכם

1. זה לא שבלוניות אלא יציבות ובקבוצה כמו מכבי יציבות היא מילת המפתח. 2. למרות שאני לא מעריך את קאמינגס, מכבי בדרך כלל פותחת חזק מאוד עם החמישיה הזו ואחר כך נחלשת כשביינום וכספי נכנסים, זה אומר דבר אחד, החמישיה החזקה היא החמישיה שפותחת וממילא אין סיבה להחליף אותה. בענין הדחיפה של ניקולה בדקות הראשונות זה יהיה נכון בעוד שבוע שבועים כרגע הוא עדין חוזר מפציעה והוא ודאי לא יהיה זה שיסחוב את מכבי מחר, צריך סבלנות.

Carmelo Anthony

New member
אבל אתה רואה שכשמכבי פותחת חזק

זה לחלוטין ללא תרומה של קאמינגס, אלא בעיקר הארבע האחרים, אז למה לא לגרום ל-5 שחקנים לרוץ? זה יהיה הרבה יותר קטלני. וניקולה: 5 דקות הוא יכול לשחק מצויין לדעתי.

trigotrigo

New member
זה נכון, אבל לא טוב להסתמך על זה.

אם אפשר לשפר, למשל, אז עושים את זה, ואם דינמיקה משתנה, צריך לדעת שזה קורה, ולהתכונן לקראת ההשלכות. תאר לך שבמקום ביינום היה פייזר, לצורך הענין, מסתבך בפרשה פלילית ונשאר במעצר, בלי אישור לשחק בליגה. אם המאמן לא מכיר אופציות אחרות של חמישיה להעלות, הוא מעלה משהו אקראי שלא בהכרח יעבוד, וזה חתיכת הימור.

TheRasmus

New member
כבר לפתוח עם וויצ'יץ' בחמישייה?

לא חושב שהוא כשיר מספיק. צריך לתת לו 10 דקות בלחץ.

AP8

New member
החמישיה שלי

1.וונטיגו קאמינגס ההתלבטות הכי קשה. מצד אחד עומד לו וויל ביינום, מצד שני עומד וונטיגו קאמינגס. שניהם לא מציאה גדולה. הוחלט בסוף לתת לקאמינגס את התפקיד משתי סיבות: 1. במשחקים האחרונים מכבי פותחת בחמישיה עם קאמינגס ובדר"כ מתחילה את המשחק בצורה טובה ושוטפת, במיוחד מול מלאגה. כמו שאתם יודעים, "הרכב מנצח לא מחליפים". 2. קאמינגס לא כ"כ מועיל ולא כ"כ מזיק, ביינום לא כ"כ מועיל אבל די מזיק. 2. יותם הלפרין שחקן די סולידי שנותן את התרומה הרגילה שלו בכל משחק בשקט. אם תוסיפו לזה את העובדה שאין אופציה אחרת (לא באמת בא לכם לראות קו אחורי של קאמינגס את ביינום...) תגיעו למסקנה שזה יהיה הגארד השני. עוד משהו קטן. מספרי העמדות לא מחייבים. אין לנו בקבוצה אף רכז טבעי ואף שוטינג טבעי. אם בא לכם אפשר לשים את הלפרין ב-1 וקאמינגס ב-2, זה לא משנה. 3. דיוויד בלות'נטל עם כל הכבוד לעומרי כספי, ויש המון כבוד, הוא עדיין פחות טוב מבלותי. כספי בהחלט יכול להחליף ולתת הרבה דקות טובות בהמשך אבל בלות'י והקליעה האבסולוטית הרבה יותר יעילים. חוץ מזה, מגיע לבלות' צ'ופר על זה שהוא קפץ לפרקט בשבי כדור אבוד בשבוע שעבר :) הערה קטנה: להגיד שבלות'י הוא גו טו גאי זו הגזמה. זה לא שחקן שיכול לעשות סל מכל מצב. בלות'י הוא סוג של יסאיטיס משופר, לא הרבה מעבר לזה. 4. טרנס מוריס אתם באמת רוצים שאני אסביר לכם? 5. מרכוס פייזר כי אי אפשר לקחת שחקן שחזר מפציעה ולהחזיר אותו לחמישיה מיד. חזרה של שחקן צריכה להיות בהדרגה. לאט לאט הוא משחק יותר ויותר דקות ובסוף זה יהיה ניקולה וויצ'יץ' הישן והטוב. עד אז (ואולי גם אחרי זה), מרכוס פייזר חייב לפתוח בחמישיה ולהמשיך לשחק בכושר המעולה שלו. במשחק האחרון הוא הראה שהוא גם יודע למסור ולקלוע מרחוק וזה נראה כאילו הוא ממש נהנה לשחק אצל צביקה. אם תוסיפו לכל זה את זה שהוא הוביל את הבליץ בפתיחת המשחק מול מלאגה תבינו למה הוא חייב לפתוח.

Carmelo Anthony

New member
אז ככה:

1. הלפרין עם המשחק הרגוע והחכם שלו לא צריך לידו עוד שחקן איטי כי זה לגמרי יוציא את מכבי מאיזון ושום דבר לא יזוז, אבל כשביינום יהיה לידו המשחק יוכל גם להירגע על ידי יותם וגם, אם צריך, לרוץ עם ביינום. 2. סבבה. 3. גו טו גאי זה שחקן שכשיש לך 3 שניות לעשות סל, אתה תיתן לו את הכדור, וזה בדיוק בלות'נטאל, הוא מסוגל ליצור לעצמו מצב קליעה במהירות מצויינת, ועם הידית החמה שלו הוא גם מכניס את זה לפעמים. 4. לא, אנחנו מבינים לבד....
5. לחמישיה רק לחמש דקות, לא התכוונתי לקרוע אותו, רק שיתן את הדחיפה ושיגרום למשחק לזרום.

AP8

New member
כמה הערות

קודם כל, מצטער על ההודעה הקודמת, היא נשלחה לי בטעות. 1. משחק איטי לא נקבע לפי קצב הזזת רגלים ואיבודי כדור. שחקן שמחזיק בכדור 15-20 שניות בכל תחילת התקפה זה שחקן שמשחק בצורה איטית. קאמינגס שחקן יותר שקול וחכם מביינום ומנהל את המשחק שלנו קצת יותר טוב. חוץ מזה, הלפרין יכול לרכז את המשחק, והוא עושה את זה יותר טוב משניהם (לא חוכמה גדולה, אבל עדיין...), ואז קאמינגס נשאר בתור מוביל כדור שני ויכול לתרום קצת בהתקפה. ביינום לא יכול לשחק ליד הלפרין בתור מוביל כדור שני כי ביינום הוא שחקן שמכריח את המשחק לבוא אליו ובתור אחד כזה הוא לא יסתדר בג'וב הזה. הוא ייקח את הכדור ויתחיל לעשות שטויות. דבר אחרון, אם תשווה את ההגנה של קאמינגס וביינום זו עוד סיבה למה לפתוח עם קאמינגס. 3. "הוא מסוגל ליצור לעצמו". הוא לא מסוגל. הוא עומד על קו השלוש ומחכה שיחסמו לו כדי שיקבל פנוי. לא תחסום לו - הוא יזרוק עם יד על הפרצוף, ובדרך כלל זה לא הולך לו... 5. ניקו רק יתקע את המשחק. השחקנים די למדו להסתדר בלעדיו והם עוד צריכים להתרגל אליו והוא אליהם לפני שתוכל להגדיר אותו בתור זה שיוביל את הפתיחה של מכבי. חוץ מזה, נגיד שניקו מוביל את הפתיחה החזקה של מכבי, למה לעזאזל להוריד אותו לספסל אחרי 5 דקות?

יו45

New member
../images/Emo45.gif

השילוב בין הלפרין שדי בורח מהכדור לביינום שדורש את הכדור כל הזמן, מוציא את הלפרין מהמשחק פעם אחר פעם.

Carmelo Anthony

New member
תשובות:

1. ביינום יודע גם לשחק מהר ולא למרוח 15 שניות, מה שאני טוען זה שהוא התבגר מאז התקרית ועכשיו הוא משחק כדורסל חכם יותר. 3. הוא מסוגל, וראינו את זה, מאז שרף הוא מתאמץ הרבה יותר. 5. הוא פצוע ולכן לא יכול לשחק יותר מדי, אלא רק יתן דחיפה עם כושר המנהיגות והמסירות שלו ואז ילך לנוח.

יו45

New member
מאז התאונה הוא התבגר???

מול מלאגה בחמישי הוא היה חלש גם במונחים שלו ונגד ראשון הוא היה קטסטרופה.

הייתי משנה דבר אחד.

את פייזר במקום ניקו. כי הוא לא בכושר מלא עדיין.. תן למשחק להתפתח, ואז לשלב אותו.

רטורי

New member
מה עם..

מה עם ליאור אליהו, אני חושב שהוא זקוק לשינוע.. וגם לשארפ לא יזיק לחזור לימים עברו, ביינום הכרחי לצידו של מוריס האח הגדול. וכן צריך לתת לאנרג` פייזר לכסח והוא יודע לעשות זאת.. ליבי על קאמינגס אני מאוד מקווה שיתן דקות טובות.. קיצר החמישיה לדעתי היא, בלות`י , פייזר, גראסיה, מוריס, ובאטי הלוחם הארגוואי.. זו חמישיה דורסנית. ביינום יעלה בהמשך למתפרצות כמו שרק הוא יודע, ונקווה שגם ליאור לצידו של ניקו לפיקרולים וכדו` , כספי גם יהיה על הפרקט לשמירת מומנטום, ונקווה לראות את סקוור בגרבאג` טיים.. המון הצלחה.. ד``א מי זה סקוורר הזה?

למעלה