ציביייי סוף העולם הגיע: הכנתי גלידה

אמרלדה

Active member
ציביייי סוף העולם הגיע: הכנתי גלידה

הקפאתי עכשיו בתבניות אינגליש.

אחת גלידה שוקולד עם אגוזים וטיפת טעם תפוז
אחת גלידה לימון עדינה עם רבעי דובדבנים טריים

עכשיו אני חרדה רק למרקם. הלימון קצת יותר רכה מהשוקולד.
לשוקולד הוספתי כף מיץ תפוזים טבעי.

יש לי 25 אורחים בערב. תחזיקו לי אצבעות.הם מביאים הכל,
זה סוף קורס וזה הנוהל. אבל בכל זאת רציתי להכין משהו
מיוחד, וכיוון שרציתי לצאת מאזור הנוחות שלי, ויתרתי על
הסלטים (ועל הדגים) הפעם. אחרות יביאו סלטים.

נכון, זה אומץ. או טפשות. אבל יש לי מזל טוב של מתחילים,
וחוץ מזה, הן לא מצפות שאכין כלום. מקסימום יישאר במקפיא
לחובב הגלידה האמיתי בבית הזה...

האם כדאי להעביר למקפיא הגדול, שיקפא יותר מהר?
תחזיקו לי אצבעות.
 
נהדר!! והנה עוד מתכון לגלידה ביתית

בטעם חלבה. מאד עשירה וכדאי להגיש במנות קטנות קטנות.
כמובן שאפשר להכין חצי כמות.

2 שמנת מתוקה (צמחית - רק של השף הלבן, לא ריץ' רחמנא ליצלן, או חלבית שהיא עדיפה אם אפשר)
1 כוס טחינה גולמית - רכה יחסית. לא כזו שהתפרקה מזמן ועשויה משכבת שמן גדולה ומשכבת נוקשה של טחינה ששקעה לתחתית.
1/2 כוס סילאן

לקישוט - פירורי חלבה ו/או פירורי פיסטוק

ההכנה מאד קלה - מקציפים שמנת מתוקה, מקפלים פנימה את הטחינה (אני פשוט מעבירה בשלב זה את המיקסר למהירות הכי נמוכה) ואחר כך את הסילאן.
מקפיאים בתבנית או בכלים אישיים.
בהגשה מפוררים מעל חלבה ו/או מפזרים פיסטוק גרוס
 

אמרלדה

Active member
נשמע נהדר. נראה איך ייצא הפעם ואם אאמץ

את ההכנה הביתית, אאמץ גם את זה. אני אוהבת חלבה. תודה.
 
תראי שבעתיד תמיד כשיזמינו

אותך ותשאלי מה להביא, יבקשו גלידה מתוצרת בית.
 

אמרלדה

Active member
אין מצב, זה סיום קורס, כאמור, ממרכז הארץ

את רובן לא אראה שוב.
אבל למדתי משהו חדש בתחום שאני לא מרבה לעסוק בו (מבחירה. אני פשוט מאוד אוהבת את העוגות שלי... אז הפסקתי לאפות אותן, בעיקרון. וגם אין לי סבלנות אליהן). זה כל כך קל ופשוט וקוצר מחמאות כאילו עבדת על זה יומיים.
ושוב תודה גדולה לציבי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יווו! איזה כיף לכם! בטוחה שיצא נהדר

כי המרכיבים נשמעים מוצלחים.

כל הכבוד על האומץ ומחכה לשמוע עידכונים
 

tzivi1

New member
השילובים נשמעים נהדר!


בטוחה שייצא מצוין. אולי הלימון תצא יותר רכה מהשוקולד, יותר קרמית אבל אל דאגה, היא עדיין תהיה גלידתית.
אינגליש קייק יקפא לך הרבה לפני הערב. לדעתי כבר עכשיו את יכולה לטעום מהשוליים של האינגליש.
עדכני איך יצא.
 

אמרלדה

Active member
עדכונים. כנסו כנסו (בבוקר. בטח בבוקר) ושאלה:

היה אדיר. נטרפו על זה. יצא כל כך טעים ומוצלח.
מודה שעל אף שחשבתי שהשוקולד יימחק ראשון, הדובדבנים עם הלימון שברו אותם. ממליצה בחום. כיוון שפיצלתי את הכמות לשניים, אז שמתי בערך שליש כוס פריגת. רציתי לימון עדין וחמצמץ, לא חמוץ. על זה גלענתי כ - 12 דובדבנים. הספיק.
השוקולד היה יותר קלאסי, גם אותו מאוד אהבו. האגוזים כמובן עשו את שלהם, מה גם שקליתי אותם עם מעט מלח, בשביל הניגוד. יצא מצוין, וגם מיץ התפוזים הוסיף עניין. מה שכן, אהוב לבבי החולה על גלידות, הצליח לטעום רק מהשוקולד ואמר שהוא מאוד מתוק (להזכירכן: הוספתי מיץ תפוזים טבעי. 2 כפות. ) עשיתי את זה עם שוקולד 70% צרפתי, מעולה. לא יודעת איך לעשות שיהיה לו פחות מתוק.
לא היתה שום בעיה עם המרקם של אף אחת מהן.
עכשיו אני שוברת את הראש מה עושים דומה לארוחה בשרית. יש לי אורחים ביום שישי. עוד לא המציאו קצפת קוקוס?
במבשרת היתה הערב אזעקה. איזה בלגן היה אצלי בבית. כל האורחות אמהות לילדים, כולן מהמרכז. ילדים בכו להן בטלפון, והן בכו אתם... אל תשאלו... מאחלת שקט לכל עם ישראל, והלוואי שתמיד נתעסק בתוצאות של הכדורגל כי לא יהיה לנו משהו יותר חשוב לעסוק בו...
 

אמרלדה

Active member
ותשובה

באתר של שירלי נמש, "מתוקים שלי", מצאתי הצעה לתחליפים. וכך כתבה לה אחת המגיבות:
"כל המחמאות עלייך. החלפתי את השמנת לצמחית ובמקום רכז החלב שמתי חלב קוקוס ושבבי קוקוס לפי המלצתך ! " בכותרת היה כתוב: הכנתי פרווה ויצא מדהים.
מישהי אחרת שאלה אם אפשר להמיר את השמנת הצמחית למשהו אחר, היא ענתה שאולי לקרם קוקוס, אבל אז תצא גלידת קוקוס עזת טעם...
 
איזה כיף. לפרווה אני משתמשת בצמחית של

השף הלבן. חלבי אמנם הרבה יותר טעים אבל בפרווה יש כמעט חצי מאחוזי השומן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יעלה סיפרה לפני פסח שמשתמשת בקרם

קוקוס ומקציפה - לא מצאתי את ההודעה שלה בעניין, מקווה שתסביר.
 

אמרלדה

Active member
זה אומר שכל העסק בנוי על קרם קוקוס,

גם במקום השמנת הצמחית וגם במקום החלב המרוכז.
בעצם, אם אני לא רוצה טעם קוקוס מאוד חזק, אולי באמת אקח את זו של השף הלבן פלוס קרם קוקוס.
 

22BB

New member
להקצפה צריך קרם קוקוס של לפחות 17% שומן

אני חיפשתי לפני כחצי שנה בשביל ננסי כי שם מוצרי החלב לא כ"כ נפוצים ומאד יקרים ורצינו להמיר מתכוני עוגות מכאן .
צריך לשים את הפחית במקרר ואז השומן עולה למעלה ומתמצק.
או שפותחים מלמעלה ומוציאים את החלק השמן, או שפותחים מלמטה ונותנים לחלק הנוזלי להישפך ונשארים עם המוצק.
 

אמרלדה

Active member
כלומר, תהיה בעיה להתאים כמויות? כי מי יודע כמ

גרם שומן יש במה שיוצא מזה.
תודה.
 

tzivi1

New member
ידעתי שייצא מוצלח! הגלידה הזו היא לא הימור

בכלל. קולעת לטעם של כולם.
&nbsp
שמעתי שאפשר להקציף קרם קוקוס, אבל אף פעם לא ניסיתי. נשמע לי הגיוני. צריך להפחית את הנוזלים מהשומן (לאחר שהיה במקרר - קל להפרידם), ואף להקציף את השומן.
&nbsp
ולגבי הבן... אפשר להפחית את המתיקות מהשוקולד אם מפחיתים מכמות החלב הממותק לחצי קופסה של חלב ממותק. הגלידה תצא פחות רכה, אבל עדיין רכה מספיק וקרמית. במקום הפחתת החלב הממותק אפשר גם להוסיף "משהו" להגדלת הנפח של הגלידה, מה שיפחית את המתיקות (אגוזים גרוסים, קוקוס וכו'... עם קוקוס צריך להיזהר כי הוא סופג הרבה נוזלים, לא לשים יותר מדי שהגלידה לא תצא קשה).
 

אמרלדה

Active member
חחחה. אין מצב בעולם שהבן שלי יאכל גלידות

"אהוב לבבי החולה על גלידות" הוא בן זוגי החמוד.
הבן שלי נרתע ממתוק כמו מאש, משחר ילדותו.
 
למעלה