הגלידה של ציבי
מתכון פשוט מאוד, ומוצלח ביותר. הבעיה היחידה איתו היא שאחרי שמכינים אותו פעם אחת, קשה לאכול גלידות בגלידריות. פתאום מבינים כמה גלידות "שמנת" בגלידריות מעורבבות עם דברים אחרים... אני לא זוכרת של מי המתכון המקורי, נראה לי של שי לי ליפא.
המתכון:
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף רך
לערבב עם כף קופסה אחת של חלב ממותק (הכוונה לקופסת שימורים שלמה, לא לשפורפרת. נראה לי זה יוצא כמעט 400 גרם).
במתכון המקורי - לערבב חבילת שוקולד מריר מגורר.
להקפיא.
וזהו.
מתכון מעולה. הרעיון שלו מבוסס על כך שחלב ממותק לא קופא, כך שהגלידה נשארת רכה גם בלי ערבובים או מכונת גלידה.
במקום השוקולד המגורר - את יכולה להוסיף כל דבר על פי דמיונך. אני אישית לא מוסיפה את השוקולד המגורר, וניסיתי:
לגלידת שוקולד - הוספתי 2 טבלאות של שוקולד מריר (עדיף באחוזי מרירות גבוהים, כדי שהגלידה לא תהיה מתוקה מדי).
גלידת קוקוס - הוספתי 1 שוקולד לבן + תמצית וניל + קוקוס (לא קלוי).
ריבת חלב.
אם את מכינה עם שוקולד מומס או ריבת חלב - תוסיפי עוד 2-3 כפות של חלב מרוכז, כדי לשמור על הרכות של הגלידה.
הכנתי גם עם שברי עוגיות אוריאו.
הכי אני אוהבת להכין מהגלידה קסטה -
יש בסופרים ביסקויטים מיוחדים לקסטה (מצאתי של אוסם ושל הדר), אם מתחשק לך להשקיע את כמובן מוזמנת להכין עוגיות שוקולד ביתיות.
אני מכינה את הגלידה הבסיסית (כמובן בלי שוקולד מגורר).
מוסיפה שוקולד נוגט קצוץ של עלית (שגם הוא לא קופא) + מקפיאה על צלחת חתיכות קטנות של חמאת בוטנים (אני אוהבת עם חתיכות בוטנים), ומערבבת הכל עם הגלידה.
מקפיאה במשהו שטוח, על נייר אפיה (כדי שאפשר יהיה לשלוף את הגלידה). לאחר שהגלידה קופאת, מוציאה אותה בקלות (בזכות הנייר אפיה), חותכת לגודל של הביסקויטים, ומרכיבה לקסטה.
הכמות היא קופסה שלמה של חלב ממותק על כל 2 שמנת מתוקה.
כשכתבתי שהוספתי שוקולד - הכוונה כמובן לשוקולד מומס.
אין מה לעשות, שחיתות מדהימה! כל מי שטעם מהגלידה הזו התלהב.