ציורים

ציורים

טוב, אז בערך באוקטובר התחלתי לצייר ציורים בהשראת שירים של רונה, בעיקר מ"לנשום בספירה לאחור". לא הגעתי לציור לכל שיר (המטרה המקורית) כי לא היו לי רעיונות מספיק טובים לכולם, אבל אני די אוהבת את מה שיצא. אז זו העטיפה המשודרגת, שמבוססת על ציור ישן שלי רק שהחלפתי את הדמות שהיתה בדמות של רונה. מקווה שתאהבו.

מיץ פזי

New member
אם כבר אמרת.. אני אשמח להסבר על הציור הזה..

חלקו הבנתי (10 שניות, עורבים) אבל נדמה לי שניסית להעביר כאן משהו יותר עמוק ועם הקשר יותר מורכב לשיר, אז אני אשמח אם תסבירי :)

אני חושבת שהוא מובן...

יש פה את העורבים, עשר שניות, מזח (שעשוי ממיתרי גיטרה), חכה, זה הכל מוטיבים מהשיר. כמעט אחד לאחד. אין פה הסבר סימבולי כמו ל"עיניים זרות", אבל אני יכולה להסביר לך את המשמעות של הציור הזה עבורי... התחלתי לשמוע את רונה בזכות בחור שמאד מאד אהבתי ואבד לי. הוא שר לי בטלפון "תלמדי להיות נאמנה כמו עורב" ואני בנאמנות הורדתי את השיר הזה, ואחריו את מבול, ואחריו קניתי את הדיסק, וכו' וכו'.לא אפרט כאן את כל ההיסטוריה שלי ושל אותו אדם, אבל עורב היה סוג של... סמל בינינו, וסימל עבורי את האדם הזה בהמון דרכים (בין היתר היה לו עורב פצוע שטיפל בו) והוא ידע את זה כששר לי את השיר הזה. אז הציור הזה הוא עליו.

misheani

New member
אהבתי את שתי הדמויות ואת הרקע...

הפרצוף לא מבוצע הכי טוב לדעתי אבל הרעיון מקסים

misheani

New member
אהבתי יותר ממבול 1 - זה נראה כמו

חלק מעטיפה אמיתית של רונה... אולי תשלחי לה הצעה :)

יו,זה מזכיר לי

זה מזכיר לי איזה ציור שלמדתי עליו פעם ...ברח לי השם....באסה... ממש יפה!

אני אנסה להסביר

למרות שיש פה הרבה דברים אישיים. מבחינתי "עיניים זרות" זה שיר על חלומות, על משהו שמאד מאד רוצים ואי אפשר בלעדיו - אבל אי אפשר להשיג אותו. רק לחלום עליו ולהתגעגע אליו. בציור יש שני עולמות, העולם "האמיתי" (ברישום) ועולם ה"חלומות" (בצבעי מים). יש פה געגוע מאד עמוק של הדמות למעלה (שיש בה סוג של אינדיאניות) לאדמה, לשורשים שלה, שהאספלט של הכביש מכסה אותם. היא מנסה לשמוע את השורשים מבעד לאספלט. ניסיתי להעביר בתנוחה שלה מן סגידה והתרפקות על האדמה, כאילו היא מחבקת אותה, אבל למרות שהתנוחה שלה מאד כנועה הפנים שלה מאד אוהבים וזה יוצר געגוע. אנחנו רואים את המרחק העצום שמפריד בין הדמות לשורשים אבל הדמות לא מסוגלת לראות את זה, ולכן הנסיון שלה לשמוע את האדמה הופך לבלתי אפשרי. אם האספלט הוא מכשול גשמי הדגים הם מכשול רוחני. הדגים הם גם ההזיות על אותו דבר בלתי-מושג וגם הפחדים והמכשולים ביניהם. בעצם לקחתי את האקווריום מהקליפ של "עיניים זרות" והפכתי אותו למשהו מאד פראי ולא מבויית, מפחיד אפילו. דגים מסמלים עבורי בדידות ואטימות כי אין ביניהם דיבור וים מסמל תמיד עצב וגעגועים למשהו רחוק. נראה לי שחפרתי פה קצת אבל אני מקווה שהבנת.

למעלה