שאלתי, מכייון
שאני מכירה את כל הראיונות עם סיד בארט, וזה לא מופיע באף אחד מהם. סיד נתן מספר זעום של ראיונות במהלך הקריירה שלו. במחשבה שניה, אני חושבת שאני יודעת מאיפה זה. לפני כמה שנים פורסמה כתבה גדולה ומצחיקה על סיד באחד העיתונים הגדולים באנגליה. הרעיון המרכזי הוא שהכתב מסתובב לו ברחובות קיימברידג' בחיפוש אחר סיד, תוך שהוא מתקיל את העוברים ושבים בשאלה "האם אתה סיד?". אחד המסכנים שהוטרדו ע"י העיתונאי, ניהל אתו את הדיאלוג הבא:
Excuse me!' I ask the spherical figure who's just ambled past me, head down, chuntering. 'I'm writing a piece about Syd Barrett.' 'Who?' 'Syd Barrett. He used to be in Pink Floyd.' 'Never heard of 'im. Is he one of them rappers?' 'No - he was a psychedelic genius. Are you Syd Barrett?' 'Leave me alone. I've got to get some coleslaw.' I take this as a no.
ובתרגום לעברית: "סליחה", אני פונה לדמות העגלגלה שזה עתה התנודדה לצידי, כשראשה מורכן והיא רוטנה. "אני כותב כתבה על סיד בארט." "מי?" "סיד בארט. הוא היה פעם בפינק פלויד." "לא שמעתי עליו. הוא אחד מהראפרים האלו?" "לא. הוא היה גאון פסיכדלי. האם אתה סיד בארט?" "עזוב אותי במנוחה. אני חייב ללכת לקנות סלט כרוב." הבנתי מזה שהתשובה היא שלילית. אכן, קטע משעשע. אבל זה לא סיד בארט.