ציטוט...

smadarbi

New member
ציטוט...

טוב הציטוט הכי אהוב עלי הוא משפט מבשורות טובות "בדיוק כשאתה מתחיל לחשוב שהם מרושעים יותר מכפי שיוכל הגיהנום עצמו להיות אי פעם,הפגין מישהו מהם יותר חסד מאשר שהיו בשמיים כולם" פשוט משפט יפיפה לדעתי.

ויימס

New member
ספר שאני מתכחשת לקיומו.

זה עם סתמרוח וזה גרוע. הוא מגיע לאוסטרליה. וכל מיני חרטה כאלה. לעולם לא אסלח לפראצ'ט על כך שהוציא ספר גרוע עם סתמרוח.

The Mad Hatter

New member
את הבאת את זה על עצמך..

דמות שלא משתנה לאורך כל הספרים (הרבים) בה היא מופיעה צריכה לעלות על העצבים בשלב כלשהו ולככב בספר גרוע. ולמרות חינניותו של סתמרוח, הדמות שלו מיצתה את עצמה..P:

Greebo

New member
oh come on.....

the last continent ספר טוב... רינסווינד אדיר.. (ואני די מתעלם מהעובדה ששמורה לי פינה חמה בלב בגלל שזהו הספר הראשון של פראטצ'ט שקראתי באנגליתתת). ספר בסיידר גמור... ישנם יותר גרועים (טוב...פחות טובים..).. כגון זכויות שוות... או אך שלא קוראים לספר הזה..לא ממש נהנתי.. וגם לא יצא לי לקרא את "מכשפות בחו"ל" באנגלית..לא נהנתי משהו מגירסה בעיברית (לא יכול לקרא עיברית בזמן האחרון...בכלל...ניסיתי לקרא את "חולית", לא הצלחתי לעבור את העמוד השלישי..).

ויימס

New member
כן, אבל תתעלם לרגע מהנוסטלגיה

ותנסה לחשוב בצורה אובייקטיבית אם אור מופלא יותר טוב מהיבשת האחרונה. מצד שני, אם אתה אוהב את הרינסווינד של היבשת האחרונה סביר להניח שאתה לא אוהב אותו בצבע הכשף ואור מופלא, כי כפי שציינתי, זאת לא אותה דמות. ואני דווקא אהבתי את Rites אז אני מניחה שיש לנו טעם שונה או משהו... זה קורה לפעמים.

Greebo

New member
אני דווקא אוהב אותו בכל הספרים ^_^

בכלליות הוא הדמות האהובה עלי... הוא וויימס...

ויימס

New member
../images/Emo46.gif הו, אני כועסת! אני כועסת!

...לא דשנו בזה כבר??? 1. הוא כן משתנה, ולכן אני לא אוהבת אותו יותר. ואל תגידו לי שזאת התפתחות של הדמות כי זה ממש לא. ומי שחושב שסתמרוח של אור מופלא זה אותו סתמרוח של Interesting Times לא מכיר את סתמרוח בכלל! 2. אני הבאתי את זה על עצמי? אני אמרתי לטרי פראצ'ט לך תכתוב 7 ספרים על אותה הדמות??? אם אתה לא מספיק גבר בשביל לעבוד עם אותה דמות ושזה אשכרה יישאר טוב אל תעשה את זה! שילך ויכתוב ספר על משהו אחר! רואים שנגמרו לו הרעיונות. 'שוב הוא בורח, שוב רודפים אחריו'- קשה, קשה למצוא רעיונות חדשים כשאתה זקן וסנילי. אכן, עצוב ונוגע ללב.

The Mad Hatter

New member
מצטערת..P:

לא התכוונתי להכעיס אותך וה"את הבאת את זה על עצמך" לא נאמר ברצינות. אני מקווה שהבנת..*_* את היבשת האחרונה לא קראתי עד הסוף (זה שיעמם אותי, אז נטשתי באמצע) ואת זמנים מעניינים אני כבר בקושי זוכרת. פשוט התייחסתי להכל לאור הטענות שלכם. ולמה התקיפה הזו על טרי? דווקא היה נראה שיש לו רעיונות לספרים, אבל לא היה לו מה לעשות עם סתמרוח (והאוניברסיטה כבר עולה עליו בהרבה). הוא גם אמר שסתמרוח נהפך לדמות הפחות-אהובה עליו. אבל אני לא יכולה להעביר ביקורת רצינית. לא קראתי את הגיבור האחרון (ושם, ממה שהבנתי, יש מין סוג של התפתחות בדמות שלו, אאל"ט {איזו מגניבה אני. פעם ראשונה שהשתמשתי באאל"ט!}), אבל כנראה שזה בגלל שסתמרוח בנוי על סטראוטיפ של האנטי-גיבור המסכן שצריך להציל את העולם למרות התנגדותו הנחרצת וכו', וזה מתחיל למצות את עצמו בשלב מסוים, בעוד רוב הדמויות האחרות שלו כמו גראני, סוזאן או גזר התפתחו יפה-בעיקר כי לא היו מידי סטראוטיפיות מתלכתחילה (אולי חוץ מגזר). ושוב, מצטערת אם הרגזתי אותך..! P:

ויימס

New member
ואני מצטערת שחטפתי קריזה,

פשוט, סתמרוח, נושא רגיש.
טוב, אני מניחה שגם טרי הוא בנאדם ומותר לו לעשות טעויות. גם אני כשכתבתי ספר בפעם הראשונה עשיתי אותו באורך של איזה 400 עמודים, כשמהלך ה-100 האחרונים כבר ממש תיעבתי את הדמויות וייחלתי למותן בייסורים, אז עכשיו למדתי את הלקח שלי ואני יודעת שאם אני אעבור את ה-200 יימאס לי אז כשאני מגיעה ל-150 אני מתחילה... להיערך בהתאם. הוא כתב 7 ספרים עם אותה הדמות אז נמאס לו ומרגישים את זה. ונראה שהוא לא הולך לעשות את אותה הטעות עם השומרים, המכשפות ומוות כי, אה... הוא קצת אמר שהוא הולך להפסיק עם עולם הדיסק אז הכל בסדר. גראני- התפתחה יפה?! גראני, מתי זה קרה??? אולי בדיוק בקטע של Lords and Ladies שנרדמתי מרוב שיעמום ולכן לא הבחנתי בכך? בכלל, בעיני המכשפות הן לא משהו של דמויות והספרים איתן לא משהו. אחיות הגורל בין הספרים האהובים עליי, אבל שאר הספרים לא הוסיפו להן כלום, הן נשארו אותו דבר. חוץ מבסוף, כשמאגרט מפתחת פתאום עמוד שדרה. סוזאן אני לא יודעת, קראתי רק ספר אחד איתה. וממש אהבתי את הדמות שלה כי היא מזכירה לי הרבה אנשים שאשכרה קיימים (וגם את דאריה, עכשיו כשאני חושבת על זה...) אז זה אומר שהיא דמות מציאותית.

The Mad Hatter

New member
:( lords and ladies לא משעמם!

נו, טוב. על טעם ועל ריח וכו'. כן,היא מתפתחת במובן מסוים. זה לא אומר שהאופי שלה משתנה מהקצה אל הקצה (ובכלל, יותר קשה להשתנות כשאתה קשיש), אבל רואים שיש בה מין שינוי לאורך הספרים. מאגרט גם התפתחה יפה, רק מה-חבל שאחרי "אחיות הגורל" היא נהפכה לבלתי-נסבלת. וגם נאני השתנתה-לפחות ככה אני זוכרת אותה מcarpe jugulum, למרות שלאורך הספרים היו לה קטעים רציניים, הם הגיעו בעיקר לקראת הספרים האחרונים של המכשפות וב"גנב הזמן" . {ואני, לעומתך, אוהבת את המכשפות מאד-מאד
ואין על גראני. אפילו לא סוזאן. הספרים לורדס&ליידיס, מסקרייד וcarpe jugulum (איך לעזאזל הוגים את הדבר הזה?) הם מהספרים מהאהובים עלי בסדרה.} וסוזאן...היא גם כן השתנתה, אבל אני לא בטוחה אם אני אוהבת את הצורה בה היא השתנתה, אבל היא עדיין חביבה כמורה מהגיהנום ומכורה לשוקולד בזמנה הפנוי. וכן, היא מזכירה טיפה את דאריה, כשחושבים על זה..P: נ.ב מתי כתבת ספר? ואיך בדיוק היתה לך הסבלנות לכתוב 400 עמודים? *_*

Athaclena

New member
נראה לי שצריך להגיד קארפה גאגולום

CARPAY JAGULUM שזה כמו אוטו ולשלם, ואח"כ JUG כמו HUG וה-U כמו ב-OOPS. בערך לפחות...

ויימס

New member
או שפשוט תקראו לזה:

"קדימה אל המבצר"!
אני כותבת ספרים, פשוט. סיימתי 3 ספרים, ויש עוד אחד שהולך להסתיים עוד איזה פרק או שניים, ואחד שנמצא בהתחלה. וספר שנתקע מעבר לכל יכולת היחלצות לעניות דעתי (אולי אני אחזור אליו כשאהיה בת 47) וספר שמתקדם בצעדי צב בגלל השותפה לכתיבה חסרת המחויבות שלי.

limilu

New member
אוווו דאריה מגניבה...

והיא באמת מזכירה לי אותה, כשחושבים על זה. כמה זמן לא ראיתי דאריה...

naring

New member
אוקיי, שלי.

מתוך ראי-נוע (טוב, זה רק קטע קטן...): הוא שלף שקית גדולה מכיס גלימתו והשליך אותה על השולחן.היא נפלה, וכמה פתיתים לבנים, תפוחים ומשוני צורה התגלגלו ממנה. האלכימאים לטשו עיניים. "מה זה?" שאל לולי. "ובכן" אמר פיבי, נבוך משהו, "מה שאתה עושה זה אתה לוקח קצת תירס, ואתה שם אותו, נגיד, בקערה, בכבשן מס' 3, עם קצת שמן. ומכסה במשהו מלמעלה וכאשר זה מתחמם זה מתפוצץ. כלומר, לא פיצוץ רציני אלא סדרה של ניפצוצים.וכשהם נגמרים, אתה מוריד את זה מהאש ורואה שזה עבר תמורה והפך ל... אהה, לדברים האלה..." הוא הביט בפניהם חסרי ההבנה. "אפשר לאכול את זה," התנצל במלמול. "אם שמים על זה חמאה ומלח יש לזה טעם של חמאה מלוחה." פשוט קטע גדול! לא יכולתי להפסיק לצחוק כשקראתי את זה בפעם הראשונה, ואפילו עכשיו, כשצטטתי את זה, צחקקתי קלות...

dino_din

New member
אין ספק, אחד הטובים

אפילו זכה להיכנס לחתימה שלי לפני כמה חודשים... מוזר, אני דווקא אהבתי את: you can't cross the same river twice אל תשאלו למה....

בגלל ההסבר

הציטוט הזה הרי מפורסם - "אתה לא יכול לחצות את אותו הנהר פעמיים". אבל ב"פולחני", קיים דיאלוג בין סבתא לגוטנקל, כשהוא מציין בפניה שכן אפשר לחצות באותו הנהר פעמיים, והיא עונה: "כן, אבל זה כבר לא יהיה אותו הנהר". זה בעצם ההסבר הפשוט לפתגם.

למעלה