ציטוט...

dino_din

New member
אוי, מעלה לי דמעות

נדמה לי שרשמתי על זה פעם... אין לי כוח לחפש... בכל מקרה, הדיאולג הזה הוא אחד האהובים עלי...

ויימס

New member
בואו נחשוב...

בפולחני כשף קוטנגל וסבתא מדברים על איך שכשאתה חוזר הביתה אתה שונה, ולכן זה בעצם לא הבית שלך יותר, זה הציטוט שמסיים את אחיות הגורל (משהו כמו, "אומרים שמכשפים ומכשפות לא יכולים לחזור הביתה. בכל זאת, הן חזרו הביתה."), ובמעשי קסמים אמרו "יש אימרה לפיה מכשפים לעולם אינם יכולים לחזור הביתה, אבל במקרה הזה סתמרוח לא יכל לחזור הביתה פשוט מפני שביתו לא היה קיים עוד". אלה המקרים שאני זוכרת. בטח יש גם במכשפות בחו"ל. ".Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead" מה שסתמרוח אמר שרשום באלמנך של זוגפרח. כשהוא התעצבן עליו בגלל שגרם הלם תרבות לאדם שמטיס סלע במשקל אלפי קילוגרמים (הדרואיד- איך קראו לו? דבקון). "אולי יש חיים במקום אחר. על הכוכבים, אולי. אם אכן קיימים מיליארדי יקומים, מסודרים זה לצד זה, במרחק של מחשבה, הרי שבוודאי יש אנשים במקום אחר. אך באשר יהיו, גם אם ינסו בכל כוחם, גם אם ישקיעו את מירב המאמצים, בוודאי לא יצליחו להיות טיפשים כמונו. כלומר,אנחנו עובדים על זה. קיבלנו ניצוץ לשם התחלה, אך במשך מאות אלפי שנים ללא ספק שיפרנו את המצב." (טפיק מביט בכוכבים ומהרהר הירהורים) הקטע בננסים שהשמש מתחת לעולם ואומרים שהיא גורמת לו להיראות כמו פרח.
זה היה מרגש...

smadarbi

New member
מישהו קרא

יש ספר כזה...שנקרא The science of discworld שיצא לפני שנתיים, מצאתי אותו בספריה של האוניברסיטה שלי אבל לא יצא לי לקרוא ,מישהו מכיר?

ויימס

New member
שמעתי על זה, אבל אף פעם לא קראתי

השמועה אומרת שזה לא משהו. נדמה לי שמה שקורה שם זה שהסטודנטים באוניברסיטה הנעלמת יוצרים את העולם שלנו במעבדה. ויש גם The science of discworld 2.

באוניברסיטה שלך?

יש ספר כזה בספרייה של האוניברסיטה שלך? וכי למה? הספרן שלך הוא ג'ינג'י שמביע חיבה יוצאת דופן לבננות במקרה?

smadarbi

New member
לא,זו פשוט

ספריה ענקית עם טונות של ספרי קריאה בנוסף לספרי לימוד, אז יום אחד אמרתי לעצמי- מי יודע אולי יהיה שם גם פרא'צט( למרות שלא האמנתי) ופתאום מצאתי את שני הספרים האלו באנגלית +צבע הכשף+אנשי השטיח( מומלץ בחום לדעתי) אבל כנראה שיש עוד לחפות מעריץ פראצ'טי אחד באוניברסיטה כי בכל פעם שלקחתי ספר מישהו אחר הזמין אותו והייתי צריכה להחזיר אותו...

smadarbi

New member
בהחלט ציטוט נפלא

אבל מה שנראה לי הכי מדהים בספרים שלו זה לא משנה איזה עמוד אני אפתח ובאיזה ספר תמיד יהיה שדם ציטוט מעולה שיגרום לי להקרע מצחוק או ליחלפון לתהות על הפילוסופיה של העולם אגב מישהו כאן קרא את אנשי השטיח?

ויימס

New member
אני מסכימה איתך בנוגע לציטוטים.

אני קראתי את אנשי השטיח ואני זוכרת ממנו absolutely nothing. כנראה זה בגלל שלא קראתי אותו כל כך הרבה פעמים כמו את כל השאר. מה שאני זוכרת זה: חפרפרים, חיכוך, דאמיי, הקדמונים, חרקים טלפתיים ענקיים. זה היה ספר טוב, אבל הרבה פחות קליט מהספרים של הדיסק. גם טרילוגיית הננסים. יש את הספרים האלו שיותר קשה להתחבר אליהם. זה לא אומר שהם פחות טובים, זה פשוט שאלו לא ספרים שאפשר לקרוא בתחנת אוטובוס בלי שהרעש יפריע לך כי את עד כדי כך שקועה בספר שאת לא שמה לב שאת לא לבד, צריך להסתגר בחדר ולסלק כל הפרעה בשביל להתרכז. כמו שרוב האנשים חושבים בקשר לפירמידות או פולחני כשף, למרות שאני לא חושבת ככה.

smadarbi

New member
אנשי השטיח

מעולה,אבל שונה מעולם הדיסק מהותית( חוץ מענין הנבואות שמתוארות כזכרון הפוך- דבר שזחור על עצמו בספרים אחרים שלו) אחד הראשונים שקראתי ...כיף לנסות לנחש איזה קטעים הוא כתב בגיל 17 איזה קטעים בגיל מבוגר

Athaclena

New member
לאחר חשיבה מעמיקה

החלטתי על Vimes' "Boots" theory of social whatsits, רק שאני לא זוכרת בדיוק איך קוראים לזה... הנה, מצאתי את הציטוט:
The reason the rich were so rich, Vimes reasoned, was because they managed to spend less money. Take boots, for example. He earned thirty-eight dollars a month plus allowances. A really good pair of leather boots cost fifty dollars. But an affordable pair of boots, which were sort of OK for a season or two and then leaked like hell when the cardboard gave out, cost about ten dollars. Those were the kind of boots Vimes always bought, and wore until the soles were so thin that he could tell where he was in the city on a foggy night by the feel of the cobbles. But the thing was that good boots lasted for years and years. A man who could afford fifty dollars had a pair of boots that'd still be keeping his feet dry in ten years' time, while a poor man who could only afford cheap boots would have spent a hundred dollars on boots in the same time and would still have wet feet. This was the Captain Samuel Vimes "Boots" theory of socioeconomic unfairness.​
וגם בmen at arms כשCuddy אומר "I'm too short for this sh*t!"

POIROT

New member
הציטוט הכי אהוב עלי

לקוח מתוך "אור מופלא-THE LIGHT FANTASTIC"(אני כותב מזכרון אז סלחו לי על אי דיוק [או שגיאת כתיב...]): "It is a well known fact that warriors and wizards do not get a long, becaus one side considers the other side to be a collection of blood thirsty idiots who can't walk and think at the same time, while the other side is a naturaly suspicius of body of men who mumble a lot and wear long dresess"

smadarbi

New member
יש קטע

שאני נורא אוהבת בבשורות טובות אבל הוא באורך של עמוד אז אין לי כוונה להעתיק אותו לפה, זה קטע שקרולי ואזריפיאל שיכורים ומדברים על הנצח וקורלי מנסה להסביר לו עד כמה זה יהיה רע עם המלאכים הטובים ינצחו והטבוים ישלטו לנצח "יש ציפור ..." כשאזירפאל כל הזמן קוטע אותו : קטע ענק- במיוחד הסיום" אפילו אז לא תגמור עוד להסתכל על צלילי המוסיקה" קטע ענק! עמוד 48-49 למי שרוצה לחפש בתרגום (עמ' 56-57 למי שיש את המקור באנגלית)

ויימס

New member
כן, ואז אזירפאל מחוויר.

זה היה כזה קטע גדול! בזמן שייקח לציפור לשחוק את ההר שבקצה היקום עם המקור שלה.

smadarbi

New member
כן!!

בדיוק!הקטע הוא שבאמת יש מטאפורה כזו עם ציפור רק שלרוב היא לא מסופרת על ידי שד שיכור ומופרעת על ידי מלאך שיכור אני התחלי להחנק מצחוק כשרק התחלתי לקרוא את הקטע - אבל הסיום עם צלילי המוסיקה( למרות שאני אוהבת את הסרט-מה לעשות) פשוט מצחיק בטרוף!!! איזה כיף למצוא אנשים שמבינים על מה אני מדברת!!! אני לא מאמינה שמצאתי את הפורום הזה רק עכשיו!!! טוב אני חייבת להתחיל לקרוא ספרים שלו באנגלית. זהו. אחרי שיגמרו המבחנים- אני אגמור סוף סוף את SMALL GODS (שאני קוראת בחלקיקים קטנים כבר למעלה משנה!!!)ואז נעבור הלאה. הגיע הזמן להתקדם. אבל שיוציאו כבר את התרגומים!!!

smadarbi

New member
אבוי לבושה

אני מורידה את הממוצע בפורום הזה קראתי רק( אבל כל) מה שיצא בעברית, שזה יוצא 12 אם אני לא טועה ויש לי את רובם בבית. והתחלתי לקרוא בצבא, טוב,יותר כמו בסוף הצבא. ממש בסוף הצבא. כמעט בחפשש. היתה לי חברה ששרתה איתי וכל הזמןקראה ספרים שלו והייתי רואה אותה נקרעת מצחוק כל הזמן ומחייכת לעצמה בשקט ופשוט לא הבתני במה מדובר -ואז-יום אחד -היא הביאה לי את אחיות הגורל ואמרה לי לקרוא- אהבה מקריאה ראשונה!!!נהנתי מכל שניה צחקתי וגחכתי וזה היה פשוט מעולה. ביקשתי ממנה להביא עוד ואז היא הביאה לי את אור מופלא-או סתמרוח האנטיגיבור הנצחי-ואת פולחני כשף+בשורות טובות ( אבל באנגלית ) ולא הספקתי לקרוא אותו לפני שהשתחררתי אז איך שהשתחררתי- קניתי את בשורות טובות בעברית ועישית מסע חיפושים לספרים בעברית ופשוט התחלתי לקרוא ...

למעלה