צילום אנשים

צילום אנשים

אני צלמת, ואני מאוד אוהבת להסתובב ברחובות תל אביב ולצלם פורטרטים של אנשים מבוגרים וילדים. באחד הטיולים שלי באזור הנחלה, צילמתי ילדה קטנה שהבריחה יונים. יצאו לי תמונות מדהימות. לפתע אמא שלה הגיחה והכריחה אותי בברוטליות למחוק את התמונות. כמובן שלא הסכמתי, ונוצר בנינו ויכוח סוער. בגלל שלא רציתי שהדברים יצאו מפרופרציה, בסופו של דבר מחקתי, אך אני מרגישה נורא. צילמתי ברשות הרבים, הרחוב הוא של כולם! האם אני צודקת בגישה שלי? אני רוצה לדעת איך עלי לנהוג בהמשך... אני חייבת לבקש רשות מאנשים לפני שאני מצלמת אותם??? חשוב לציין שלא התכוונתי לעשות בתמנות שום שימוש. אני מצלמת נטו בשביל תחביב והתמונות נשארות אצלי במחשב.
תודה מראש.
 
את את מצלמת קטינים, עדיף שתבקשי אישור מההורים שלהם

בכללי, בכלל עדיף שתבקשי אישור מאנשים לפני שאת מצלמת אותם. יש כאלה שלא אוהבים ולמה לך ליצור ריבים מיותרים. אנשים מאוד חוששים היום מהכלי הזה שנקרא מצלמה. מבחינה חוקית, אני פחות מתמצה.
 
צילום ילדה ברשות הרבים

שלום רב,
&nbsp
ככלל, חוק הגנת הפרטיות אוסר על שימוש בתמונות של כל אדם, בגיר או קטין, לשם רווח (לאו דווקא רווח כספי אלא כל תועלת שהיא שניתן להפיק מהשימוש). שימוש כאמור אפשר לעשות רק לאחר קבלת הסכמה. היות וילדים הם קטינים, נדרשת הסכמתם של ההורים. גם כשנעשה צילום ברשות הרבים אסור לפרסם אותו (או לעשות כל שימוש אחר) כאשר אובייקט הצילום שלך, בו את מתמקדת, הינו אדם ספציפי (ולא, למשל, אדם שנקלע במקרה לתמונה שצולמה ברשות הרבים, כשאין הוא אובייקט הצילום). שימוש בתצלום שנעשה ברשות הרבים, ואפילו לא למטרות רווח, אסור גם כאשר הוא מציג את המצולם האקראי באופן שיש בו כדי לבזותו או להשפילו. האיסורים האלה חלים בין אם מדובר בקטין ובין אם מדובר במבוגר, שכן הזכות לפרטיות חלה על כולם.
שימי לב שחוק הגנת הפרטיות קובע כי נפגע יהיה זכאי לקבל פיצויים ללא הוכחת נזק בסך של עד 50,000 ₪. לכן, תמיד מומלץ לקבל רשות של אנשים (וכאשר מדובר בקטינים, אזי רשות הוריהם) לפני שאת מתכוונת לפרסם את תמונתם.
כל האמור לעיל נכון לגבי השימוש בתצלום. לכשעצמי אינני מכיר איסור על עצם ביצוע הצילום (אלא, אולי, אם ברור ממנו שהוא מיועד לצורך שימוש בפרסום).
&nbsp
בברכה,
דניאל
 
למעלה