צילום בשטח פרטי

צילום בשטח פרטי

שלום, עברתי תאונת עבודה לפני כשבוע ואני נמצאת עדיין בסדרה של בדיקות שאמורות להעריך את הנזק שנגרם לי. נדמה לי שאתמול הסתתר אדם מחוץ לביתי וצילם אותי בחצר הבית. איך אני יכולה לדעת האם מדובר בחוקר פרטי והאם הפעולה שלו חוקית? אני מאוד מוטרדת מכך שחודרים לפרטיותי. תודה.

avia ofri

New member
חדירה לפרטיות

לפי מיטב ידיעתי, זה לא חוקי, כי כמו שכתבת זו חדירה לפרטיות. בכל אופן אני לא אשת מקצוע אבל כדאי לך להתייחס לזה בשיא הרצינות. אחי כל כך סבל אחרי שנפצע בתאונת דרכים. לא הפסיקו לעקוב אחריו ולהטריד אותו.
מקווה שיעבור לך בקלות...!

צילום ברשות היחיד

איסור הפגיעה בפרטיות
1. לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו.
פגיעה בפרטיות מהי
2. פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה:
(1) בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת;
(2) האזנה האסורה על פי חוק;
(3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד;
(4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;
(4א) פרסום תצלומו של נפגע ברבים שצולם בזמן הפגיעה או סמוך לאחריה באופן שניתן לזהותו ובנסיבות שבהן עלול הפרסום להביאו במבוכה, למעט פרסום תצלום בלא השהיות בין רגע הצילום לרגע השידור בפועל שאינו חורג מהסביר באותן נסיבות; לעניין זה, "נפגע" – מי שסבל מפגיעה גופנית או נפשית עקב אירוע פתאומי ושפגיעתו ניכרת לעין;

יש כמובן עוד כמה סעיפים בחוק אבל לא רלוונטיים לשאלה.
ברור שחצר ביתך הינה רשות היחיד מבחינתך ועל כן עפ החוק אסור לצלם אותך בחצרך.
אולם נניח וחצר ביתך הינה קדמית עם דשא עד לכביש הרחוב וכל דיכפין אשר עובר ברחוב רואה אותך קופצת בדילגיות למרות הצהרותיך לאי יכולת הליכה ונכות מאה אחוז ?
יש לזכור שצילומו של החוקר נועד אך ורק למטרת ההוכחה בבית המשפט ולא לפרסום ברבים והחוקר משמש להבאת הצדק לבית המשפט ועל כן יתחשב בית המשפט במידת הפגיעה בפרטיות מול הפגיעה באושיות החוק הסדר והשלטון על ידי רמאים, כך שאם החוקר יתעד מה שכל אחד ברחוב יכול לראות ולא יטפס על מרזבים כדי לצלם דרך חרך החלון סביר להניח שהראיה תתקבל למרות שזו חצר.

תודה על המענה

בכל מקרה אני באמת נפצעתי, ככה שאין לי מה להסתיר, פשוט החדירה הזו לפרטיות מטרידה אותי.
תודה על המענה המפורט... מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

הייתי עושה לו קטע

הייתי מטלפן למשטרה וטוען שיש מכונית חשודה שעומדת שם הרבה זמן וכנראה שזה פדופיל
תראה באיזה מהירות הוא מסתלק

למעלה