צילום חיפוש גוף עם מצלמת וידיאו/פלאפון

HelloweeN

New member
צילום חיפוש גוף עם מצלמת וידיאו/פלאפון

אני תוהה, במידה ומתבצע חיפוש עלי או על הרכב שלי ללא כל סיבה ניראית לעין (לכאורה) - האם ניתן לצלם את השוטרים עורכים את החיפוש בטלפון הנייד או במצלמת וידיאו קטנה? האם יש מניעה מפורשת לכך?

תשובה

בפועל אני מניח שאתה תתחיל לצלם ואז השוטר יאמר לך להפסיק ולהניח את כל מה שאתה מחזיק במקום מסויים. אתה צריך לעשות כדברי השוטר, הכל בהנחה והחיפוש, מצידו, כדין. במידה והחיפוש מתבצע עליך, כדין, אז אתה צריך לציית לעורך החיפוש ואם לא אז תהיה חשוף לביצוע עבירה פלילית. באופן דומה, הרעיון חל גם לגבי הרכב. אם אתה עד מהצד אז לכאורה אין בעיה.

HelloweeN

New member
מצב היפוטתי:

שוטר עורך חיפוש עלי ועל עוד חבר או שניים. האם ניתן לצלם כל אחד בתורו את החיפוש על השני? והאם יש לשוטר סמכות להגיד לי לא לצלם ואני מסרב, האם יש בזה עבירה כלשהי?

תשובה

אני לא סבור שאפשר להשיב על כל מצב עובדתי שכן הדבר תלוי מאוד במקרה הקונרטי. אני מקווה שהבנת את הרעיון. אבל תשובה היפוטטית לשאלה: אם השוטר עצר/עיכב את שלושתכם עקב חשד סביר להחזקת סם מסוכן - של כולכם - למשל, הרי שלושתכם "מנועים" מהלפריע לו לערוך את החיפוש ו/או צריכים לציית להוראותיו במהלך החיפוש.

HelloweeN

New member
אני מבין בהחלט,

אך עדין, השאלה נותרת בעינה: האם צילום פאסיבי, ללא כל התנגדות לחיפוש, מהווה עבירה כשלעצמו? במילים אחרות, האם יש לי את הזכות, בתור אזרח שנופל תחת גחמותיו של שוטר, לתעד את החיפוש או שמא יש לו, לשוטר, הסמכות להורות לי לא לצלם, גם אם מדובר בצילום פאסיבי?

תשובה

אני אבהיר את האמור עד-כה. בעת חיפוש אתה נתון ל"שליטת" השוטר ולהוראותיו, הכל בהנחה והחיפוש כדין. ברגע השוטר אומר לך לעשות פעולה ו/או להפסיק אותה לצורך יישום סמכות החיפוש שלו אתה צריך לציית לדבריו.

המשך תשובה

לצורך צילום פאסיבי, לשיטתך, אתה צריך יד אחת. ואם, למשל, השוטר אומר לך להניח את כל החפצים שלך בצד, להרים ידיים ולהישען על הקיר לצורך חיפוש? אתה צריך לציית להוראותיו. אם לשוטר אחר לא יהיה איכפת שאתה מצלם והוא לא יעיר לך אז אין במקרה הספציפי אין בעיה. הצילום לכשעצמו לא מהווה עבירה. ההקשר הספציפי, כאמור בתשובותיי לעיל, יכול ויעלה לכדי עבירה. למשל, הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו ועוד.

HelloweeN

New member
במילים אחרות, במידה ואני

משתתף בהפגנה (מאושרת) ואני נתקל בשוטרים אשר מנסים לפזר את ההפגנה באלימות, ואני מצלם פאסיבי ולא שותף, אלא רק צופה מהצד - אם שוטר כלשהו, אשר לאו דווקא נוטל חלק באותו פיזור אלים של ההפגנה, אומר לי "תפסיק לצלם" - האם עלי להפסיק לצלם? האם יש לאחד השוטרים בכח סמכות להורות לי, לאדם מהצד, להפסיק לצלם ואני אהיה חייב לציית לו, למרות שברור כי עצם הצילום עצמו אינו פוגע בפעולת השוטר ואינו מהווה הכשלה של שוטר? תודה על התשובות עד כה.

למעלה