צילום

צילום

אני מעט מאוכזב מההתעניינות הדלה שיש בפורום הזה לגבי כל מה שקשור בנושא הצילום. נראה כאילו, לאנשים נדמה שהפקת וידאו כוללת רק עריכה וחבל. חשיבה לעריכה נכונה גוררת גם צילום נכון. ברגע שהצילום לא יוצא כפי שתוכנן מראש, סדר העריכה משתבש. כנ"ל גם לגבי סאונד. במהלך העבודות שביצעתי לאחרונה, ניסיתי לעניין קולגות וחברים שיכנסו לפורום ולצערי התגובות שקיבלתי היו התגובות שהעברתי לכם ושגם אני חש. לפני יומיים, נפגשתי עם אחד מחברי הפורום, בחור צעיר וחרוץ שאוהב לערוך סרטים,להסביר לו על מצלמת וידאו שרכש לאחרונה ולמרבה הפליאה כשהגענו לחלק של WHITE BALANCE , הוא שאל אותי מה זה. אלוהים אדירים. ככה אתם מתכוונים לערוך את הסרטים שצילמתם מבלי לדעת בכלל מושגי יסוד בצילום. (אני מקווה שהוא סולח לי שאני מעלה את הבעייה הזאת. אני מאוד מחבב אותו ואת הרצון שלו ללמוד) אני חושב שצריך להקיף נושאים רבים ככל האפשר ולא רק בתחומי העריכה או צילום (אמרתי את דעתי בנושא זה), יותר להרחיב גם לשיטות בימוי, או הפקה. חלק גדול מההודעות בפורום מתייחסות להמלצות קנייה של מחשבים, תוכנות או מצלמות. צריך להפסיק עם זה. אולי פשוט להוסיף מידע וקישורים לרכישה, אולי אפילו להעלות הודעות שכבר נענו בנושאים אלו, כי השאלות חוזרות על עצמן. חוץ מזה, אם אני כבר במומנטום העצבני הזה, אני רוצה להביע דיעה שבוודאי תגרור אחריה תגובות קצת זועמות. לפי דעתי, יש בעייה מקצועית עם רוב המדריכים והמורים שמלמדים את המקצוע הזה בבתי הספר. ונראה לי שהבעייה בעיקר במקצועות השטח (צילום, בימוי, סאונד) ולא מקצועות המחשב, שם יש למורים מספיק זמן לשבת ולערוך. אני נתקל לעיתים במדריכי צילום שמלמדים בתיכונים שונים, צילום מתוך ספר ולא מתוך ניסיון. בגלל זה גם הסרטים נראים כך. חבל לי שמשרד החינוך בוחר במורים שעשו השתלמות של חודש, בלי שום רקורד במקצוע הזה, ולא במורים שזה באמת המקצוע שלהם. צפיתי בכל הסרטים שהשתתפו בתחרות הסרטים של בתי"ס התיכוניים ואני פשוט בשוק מהרמה הנוראית של הצילום והסאונד. פתוח לתגובות.... ניר

moti80

New member
תגובה :)

ראשית, אני חושב שאתה צודק בכל אחת ממילותיך - אבל, אני חושב גם שיש מקום לבוא ו"להגן" על עורכי הוידאו בכלל ועל חברי הפורום העורכים בפרט. לרוב, מדובר בעורכים שאין להם שום נסיון - לא מעשי ואולי מעט תאורטי לגבי הצילום עצמו, המושגים המקצועיים והנקודות שעליהן צריך לשים דגש בזמן הצילום. אפשר להשוות את הדבר (השוואה מוזרה אמנם, אבל שיהיה) לאורגזמה הנשית - אין הרבה טובים בזה בגלל שפשוט לא יודעים :) אני חושב, שככותב פעיל ביותר בפורום ובעל ידע רב ונרחב - יש לך את היכולת להרים את הכפפה ולפתוח פינה משלך - תוכל להעלות מאמרים, או קישורים לאתרים העוסקים בצילום ובלימוד החשיבות של תכנון מוקדם של עריכה עוד בשלב זה. אני באופן אישי אשמח מאוד ללמוד כל פיסת מידע בנושא שכן אני נתקל שוב ושוב בבעיות עריכה של סרטונים שלי בגלל בעיות צילום מוקדמות. פשוט, חסר הידע. לדעתי כדאי שתתחיל ממש מהבסיס, איך ניגשים בכלל לצילום וידאו. מהההכנות הדרושות - תאורה מיקום מצלמות וכו'. בקשר לשאלות החוזרות על עצמן שוב ושוב בענייני חומרה - רצוי באמת לאגד קישור בטאגליין בנושא של חומרה ובחירת תוכנה. אבל השאלות האלו חוזרות על הצמן בכל אחד מהפורומים המקצועיים, שכן לא כולם ממש עוקבים אחרי מהלך הפורום ולפעמים באים לבקר בו רק לשם שאלת אותה שאלה... אז גם עם אלו - מעט סבלנות ולהפנות פשוט לאחד מהלינקים הרלוונטים - או פשוט לא להגיב בכלל ואז הם יתאמצו יותר בעצמם למצוא את המידע הדרוש בקישורי הפורום. שיהיה סוף שבוע שמח ורגוע לך ולכולנו.

Schnickelfritz

New member
White Balance Who??

אני לא ממש מחשיבה את עצמי מבינה בשום דבר שקשור להפקת וידאו (אולי כי אני לא!) אבל אני פה כי אני ממש רוצה ללמוד. אז אני באמת אשמח אם מישהו שמבין מה הוא עושה יתנדב ויכין כמה מאמרים (שיעזרו לי רק בעתיד כי עכשיו אין לי כסף לקנות כבלים או מצלמות או כרטיסים או.. מסטיקים- אבל עדיין, גם ללמוד תאורטית זה מצויין). ושוב (עוד חזרה על דברי moti80)- באמת כדאי לטאגלן שרשורים בנוגע לתוכנות עריכה / כרטיסים למיניהם / סוגי מצלמות וכו'...

היה ניסיון

ניסיתי להקים פורום (לפני שזה יצא) שעוסק בצילום ותאורה לקולנוע וטלוויזיה, אבל הנהלת תפוז החליטה שצריך לצמצם את הפורומים.... יומיים אחרי התשובה שלהם יצא מועדון של להקת חמסה אומשהו חשוב דומה. לך תבין...

eyalben

New member
בשביל מה הפורום בתפוז ../images/Emo35.gif

בשביל מה יש פה את מנהל האתר? שידאג לרשום הסברים ומושגים בתוך ה"שאלות ותשובות" שהוא יכול להוסיף לפורום, זו אחת מהאופציות בפורום בתפוז.... שמה אפשר לשים מה זה white balance וכל המושגים. וגב, אני לא לכ כך מסכים איתך, בשביל להכין סרט כל מה שצריך זה מצלמה וכרטיס עריכה, ותכונת עריכה. אצלי אני לומד לערוך סרטים עם מצלמה דיגיטלית (16 שניות, אבל עם כרטיס זיכרון גדול ככה שאפשר לצלם עד 5 דקות, ואז מעבירים למחשב וממשיכים), ברותי Adobe Premier וזהו. ואני אשלח לפה את הסרטים שלי השבוע פשוט הם לא אצלי כרגע (הבאתי לחבר שיצפה), אני מצלם סרטונים קצרים וקליפים....

שאלה

מי לימד אותך שצריך מצלמה וכרטיס עריכה ??? לזה התכוונתי. אין את השאיפה למקצוענות. תנסה פעם להביא איש קול ותאורן...

pinoki

New member
אוקיי אז עכשיו אני יגיב,

קראתי את ההודעה, וקראתי את התגובות... אני ינסה לענות על הכל. הפורום "הפקת ודיאו" הוא פורום יחסית חדש פה, אנחנו כמנהלים, מנסים לשפר את הפורום להרחיבו. אין ביכולתינו לשלוט על השאלות שנישאלות, כי כמו שכבר אמר עמיתי באחת התגובות, אין עוקבים אחר השתלשלות העיניינים יש באים ויש הולכים. כמו שכבר הזכרתי בעידכון הפורום מתחיל להתרחב מצד שאלות בתחומים שונים, אולי לא תמצא פה שאלות על צילום, בגלל פורום נוסף שקיים בתפוז (צילום) שהוא פורום יותר ספציפי על הנושא הזה. בקשר לקניה ומכירה של מוצרים, אם שמת לב נפתח לוח חדש שאפשר להשאיר בו הודעות, ואם תהיה הודעה בנושא, נפנה ללוחות. בקשר לשאלות הנפוצות, (כמו שכבר הזכרתי בעידכון , קראת את העידכון?) אנחנו רוצים להתרחב, מחפשים מאמרים, מחקים לאישורים של יוצרים...יש לך הרבה ידע, אולי תשתף אותנו, כתוב מאמר קצרצר על צילום או על כל נושא אחר. אמממ סרקתי את כל השאלות
רק לזכור, הפורום הוא יחסית חדש, יש לתת זמן. . .

judyr

New member
מסכימה איתך ניר...

אבל... אל תשכח שהחברים פה לא מקצועים בתחום אלא מתנסים... לומדים לאט לאט מנגיעה פה ושם. תן להם כמה טיפים מהידע המקצועי שלך... אם אתה רוצה אז אשמח להושיט יד ולעזור. שבוע נפלא לכולם.

בקשר לבתי הספר ../images/Emo16.gif

אני מסכים במאה אחוז. הייתי צריך ללמד את המורה שלי לקולנוע על המערכת עריכת וידאו הפשוטה במיוחד שהם קנו לבי"ס, ועוד מערכת שאף פעם לא נגעתי בה קודם!. בקשר לצילום, אני חושב שאין הרבה שאלות בנושא בגלל האוטומטיזציה של הצילום היום, בעיקר בצילומים ביתיים וחובבנים, שהם הרוב כרגע בפורום (נראה לי). אני למשל מתעסק הרבה יותר עם עריכה מאשר עם צילום, וגם יש לי מצלמה ביתית פשוטה, ככה שרוב האפשרויות האלה בכלל אין בה. מה שכן, אני חושב שיוסיף מאוד לכתוב "מאמרים" קצרים בנושאים האלה.
ניר

moti80

New member
אני חושב שהוא התכוון:

שכשאתה מצלם במצלמה דיגיטלית ביתית אתה פשוט לוחץ על רקורד ולא ממש שולט בצילום. רוהב המצלמות באות היום עם תיקוני צבע אוטומטיים פוקוס אוטומטי וחשיפה אוטומטית, ככה שלא נוגעים בכלום. אין הרבה גם שממש מבינים בנתונים הטכניים של אפשרויות הצילום במצלמה שלהם - אצלי לדוגמה, אני הרבה פעמים לא מצלם במצב אוטומטי ואני מכוון לבד את הפרמטרים של הצילום - אבל אין מושג מה בדיוק אני עושה! אני פשוט מסתכל המוניטור ומחפש מה נראה לי הכי טוב.

בדיוק לזה התכוונתי. ../images/Emo16.gif

לא התכוונתי לזה שהמצלמה יודעת לבד מאיזה זווית לצלם
, התכוונתי לכיווני צבעים אוטומטיים וכדומה. לכן אין לי חצי מושג בנושא.
ניר

ללא החובבנים לא היו מקצוענים...

ניר ידידי, כמו בכל תחום, שטח או חוג יש רמות ואיכויות. יש המגששים להשכלה כללית, יש החובבים כדי לגוון את יומם, ויש המקצועיים שלמדו, השקיעו מכספם וממרצם והפכו זאת למהות חייהם. יש מקום לכולם! פורום מעצם הוויתו פתוח לכווווולם ..., ומן הסתם יש הרבה יותר מתחילים-חובבנים (כמוני) מאשר מקצוענים. לגופו של עניין מקומך בפורומים מקצועיים (ויש כאלה לרוב..לא ישראליים) -רק צריך לחפש. שם תוכל לפרוח ולהפרות את האחרים ולא להיות מתוסכל משאלות כמו "מה ההבדל בין Online editing ל Offline " , כי יש כאלה שלא מוכנים להשקיע בקורסים כדי להבין מה זה. נשמח אם תצליח לחרוק שיניים ולענות ככל יכולתך גם לשאלות משעממות ...

רושם

שלא תקבלו את הרושם שאני מאוד סובל מהעצות שיש פה בנושא עריכה. למדתי די הרבה דברים... חוץ מזה אני גם חבר בכמה פורומים מחו"ל

GGOODD

New member
ועכשיו אני אגיב ברשותכם!

קודם כל, אתה צודק... אני גם פחות אהבתי שהפורום נהפך למין פורום תמיכה טכנית לעורכים. בהחלט הייתי מעדיף שתהיה התייחסות רבה יותר לאספקטים השונים של הפקת הוידאו כי חוץ מעריכה יש עוד המון המון דברים שאפשר לדון בהם ושמעניינים פי כמה! בכל אופן, החומר בפורום עוד דל יחסית כמו שעמיתתי אמרה - הפורום עוד חדש! תוך תקופה לא ארוכה במיוחד אני מאמין, יהיו מאמרים רבים יותר אגף השאלות הנפוצות יתמלא ולא יצטרכו לשאול את אותן שאלות שוב ושוב! אבל חייבת להיות עזרה מחברי הפורום! אם נמאס לכם לראות את אותן שאלות שוב ושוב ואתם יודעים את הנושא כבר טוב אם מידע פרטי ואם מכך שכבר טחנו את הנושא, אז כתבו מאמר!! המאמר ייכנס למאמרים ומשם ההפניה היא קלה... אני ושותפתי להנהלה עובדים על הכנסת תכנים נוספים אשר נוגעים להרבה תחומים בהפקת וידאו, אך העניינים הללו לוקחים זמן... אם ייפעלו כאן בפורום על הכנסת תכנים שזה יכול להיות - כתיבת מאמרים, הבאת קישורים רלוונטיים או כל עזרת תוכן זה יהיה יוזמה ברוכה למאגרי המידע של הפורום... ואסכם בכך שאני מסכים שזו בעיה אך הפתרון צריך לבוא מאיתנו! חברי הפורום וניר, אתה בהחלט תורם להרכיב את התכנים בפורום ואם עוד אנשים יקדישו קצת מזמנם סביבת הפורום תהיה מועשרת פי כמה וכמה! צוות הפורום עושה את כל המאמצים מבחינתו להעשיר את התוכן כך שלא יצרכו לשאול את אותן שאלות שוב ושוב והדיונים יהיו מעניינים יותר!

matan_fla

New member
עוד קצת

אני חושב שחלק מהבעיה זה ההתיחסות של אנשים. לדוגמה כאשר גד או אני ("הקרון") הצגנו את הסרטים רוב התגובות הסתכמו בחצי משפט. אם ההייתי רוצה תגובות כמו יפה או מדהים הייתי הולך להורים שלי. הרצון הוא לקבל תגובות מקצועיות שיתרמו ליוצר. ניר, הייתי שמח מאוד עם היית רואה את הסרט שהעליתי לפני שבוע בערך (הקרון). בסרט ישנו דגש על צילום ואשמח לשמוע את דעתך.

iblamegod

New member
אל תקח את זה קשה ניר

שמע אני עורך ואני לא מתעצבן מזה כמו שאתה שאנשים שואלים שאלות מטופשות ,ככה לומדים, גם אתה היית כזה ולמדת, תן צאנס . לא קל להיות מקצוען בכל תחום שהוא, עם זה צלם או עורך או טבח , ללמוד להכין סושי ביפן לוקח 7 שנים ,מי היה מאמין,אם הייתי בא ואומר לטבח היפני שאני מכין סושי כמו שאני מגלל לאפה מעניין איך הוא היה מגיב, עוזר לי או צועק עלי? לא כולם מקצוענים, לא לכולם אכפת...לדוגמא הבחור שצריך להפקת הוידאו שלו כרטיס +מצלמת DV של סוני, אז מה מה הוא עוד צריך? השאיפה להשתפר וללמוד צריכה להיות שלו, למי אכפת מהשמות הרצים בסוף כל תוכנית? מישהו בכלל קורא אותם? סך הכל רוב אנשי הפורום הם חובבנים, ולדעתם הדבר החשוב ביותר במצלמה זה החיבור למחשב. הפקת וידאו זה תהליך ארוך מהתסריט עד למוצר הגמור, אז אנשים לא יודעים מה זה WHITE BALANCE יש גם אנשים בתוך מקצוע ההפקה שלא יודעים את זה, דוגמא נוספת פגשתי סטודנטים(אפילו מחברי) שלומדים הפקה במכללה לא יודעים מה זו עריכת OFFLINE , שמצלמה דיגיטלית מצלמת לדיסק - ציטוט:המצלמה מצלמת ישר לDVD. הכרתי מורה למתימטיקה שלימדה הסטוריה כי היו צרכים מורה להסטוריה אז...בבקשה.(מערכת החינוך דפוקה בארץ ולא יעזור שנתלוננן פה, אפשר רק לבכות יחד) כמו שאתה רואה אין לי ויכוח איתך על העניין הזה אני חושב ששם הפורום מטעה,ולדעתי קשה לעסוק בכל נושא ההפקה בפורום אחד אבל אם הוא קיים וראיתי שמנהלי הפורום גם קראו ,כדאי להם להתייחס למה שכתבת , ולהתייחס במידה שווה גם לעבודת השטח מעבר לצילום , ולעבודת הפוסט מעבר לעריכה... יום טוב לכולם

למעלה