צילום

עצור !!!!

עוד לפני שאני אקרא את ההודעה שלך, אני כבר שם לב שלא הבנת אותי וחבל. העולם בנוי על שאלות מטופשות. נקודה. ובמקצוע שלנו אין כזה דבר שאלות מטופשות. אין לי בעייה שישאלו אותי מה זה W/B , יש לי בעייה שלא שואלים את השאלות האלה בפורום. אני לא צריך לנחש שמישהו לא יודע מה זה W/B או מהירות תריס או תאורה רכה. הבעייה שלי ששאלות בסיסיות כמו איזה מצלמה לקנות או מערכת עריכה, חוזרות על עצמן כל הזמן ואין הפקת לקחים כמו, להכין קישורים למקומות שניתן להשיג את הנ"ל. אני בעד שאלות מטופשות, מצידי שישאלו באיזו כתף להניח את המצלמה..... רק שישאלו !!

iblamegod

New member
עצור!!!!גם אתה!! אין פה ויכוח

אם היית קורא את כל מה שכתבתי היית רואה שבסוף רשמתי שאני מצדיק את הנקודות שהעלת, אני לא מתווכח איתך על זה, אני הבנתי את מה שרשמת, ואני הגדרתי את השאלות כמטופשות כי יכול להיות שככה אתה רואה אותן(כמו שאמרת העולם בנוי מהן, לי אין בעיה שישאלו שוב ושוב, וצריל לשאול הכל), למה לשאול על דגם של מצלמה שלדעתך צריך לשאול מה זה DOLLY בצילום, ובטח פה צריך גם לצאת מנקודה שאנשים לא ידעו מה זה ZOOM אפילו. גם אני מצפה שישאלו שאלות יותר לעמוק התחום אם זה בצילום ,עריכה או סאוונד.... הויכוח שלי איתך זו דרך הקרב שהצגת את הדברים,צריך לכוון אנשים לדרך הנכונה ולא "לצעוק" על השאלות השטחיות (לדעתך) שהם שואלים. שוב אומר לך שאני מסכים אם הנקודות שהעלת פה. אם תשים לב בהודעת מנהלי הפורום אין הגדרה ממשית למה הפורום הזה קיים, והערה היחידה היא "הפורום נועד בשביל כל חובבי הוידאו...." חוץ מחוקי על תעשה. צריך לעשות מבוא יותר רציני, לרשום שהפקת וידאו מתחילה מרעיון קטן, עד שיושבים על התסריט.....ובלה בלה בלה, צריך לנסח משהו ובזה אתה יכול לעזור מאד. ערב טוב לכולם

../images/Emo32.gif מצלמה שמצלמת ישירות ל-DVD

רק כדי להעמיד דברים על דיוקם, אכן יש מצלמה כזו (דגם חדש מהשנה האחרונה)! אפילו ניתן לרכוש אותה בישראל, ראה לינק מצורף למטה. בברכה גיליוטין

iblamegod

New member
כן ידוע לי על המצלמה הזאת

הכוונה שלי הייתה לגבי שימוש בתעשיה המקצועית במצלמה הזאת, אם אתה לומד במכללה קורס בהפקה ואומרים לך שמצלמים במצלמה דיגיטלית אתה אמור לדעת שלא מדברים על המצלמה הזאת. המצלמה המדוברת היא לשימוש בייתי עדיין

Admini

New member
אתה צודק ... אבל

אומר לך אישית, כאדם שנחשב מומחה בתחום אחר אני נגעל לעיתים מתוצאות של כל מיני דברים (ולא, אתר בבננה בום זה לא אתר) - וזה בגלל שאני מקצועי בתחום בנית האתרים. אתה מקצועי בתחום הזה, ולכן שאתה מסתכל על סרטים של אחרים יש לך עין מיומנת בשביך זה. לגבי צילום - אתה צודק ! לא פעם גיליתי רק בזמן העריכה שהיה לי צילום גורע, כמה תיקונים עשיתי - די הרבה.

תגובה

אם תדפדף לאחור תגלה שבכל הביקורות שנתתי לסרטים, לא היה סרט אחד שקטלתי. וזאת למה ?, כי לומדים מטעויות ובעיקר מביקורות. אין לי בעייה עם סרטים שנראים לא טוב. ההיפך, כמה שהסרט יראה לא טוב אני יודע שיש מה ללמוד. גם עבודות שאני מבצע וצופה בהם בטלוויזיה, אני מבקר בצורה מאוד חריפה כי אני יודע שרק כך אהיה יעיל יותר.

Lamaz

New member
צילום זה החלק הכי קל

צילום פיסית זה החלק הכי קל :\ החלק הקשה זה התכנון של הצילום כולל צבע תאורה קומפזיציה ופרמטרים למיניהם, תמיד חשבת שכל הלאה (התכנון) באים ב- shooting script

אתה בטוח ?

מה תספר לשחקנית שפתאום באה לך ביציאה שיש לה אף גדול והיא לא רוצה פרופיל. או קלוז אפ של מיכל ינאי שפתאום החליטה לגדל חצ'קון בגודל עזריאלי. או שוט באמצע איילון והסאונד מן שמקטר על סאונד או שהבניין שאתה רוצה לצלם אחה"צ, גורם להשתקפות נוראית של שמש מהחלונות. את התיכנון עשית בחורף אבל בקיץ השמש זזה מעט... או צילום עם פילטר לא נכון במצלמה, שאי אפשר להשתמש בו בחדר עריכה... או הדוגמה הכי קלאסיק של יום מעונן למחצה, או יום גשום. איפה השוטינג שלך עכשיו ידידי ?!.... הלך פאקאקט. לאף אחד אין תקציב לממן עוד יום צילום. עכשיו תתחיל לשבור את הראש על סט, איך לשנות את השוטינג...

judyr

New member
צודק..... מילת המפתח היא אילתור...

וזה בא עם המון נסיון ונחישות
והרבה הרבה רצון...

Lamaz

New member
כן אני בטוח

כי בתכנון אתה גם צריך לקבוע תאריך ושעה מדויקים וכד' למרות שאתה צודק דברים כאלה קורים וצריך לדעת להתמודד איתם.... איכשהו... וזה בעצם כל הרעיון של הפקה טובה (אנשים צוות).

shai955

New member
אחרי כל התגובות

טוב אחרי שקראתי את כל התגובות, עכשיו אני יגיב. לדעתי כל התחום הזה של הפקת וידאו זה תחום מאוד גדול ומורכב. כמו בכל תחום יש אנשים שמבינים יותר או מבינים פחות, ויש גם אנשים שמקצועים בתחום. אבל מה שרציתי להגיד הוא שבאמת נראה לי שבחופש הגדול אני ירכז הרבה חומר שלמדתי ויכתוב מאמרים על כל מיני מושגים על צילום, עריכה ועוד. אני גם חושב שאנשים לא יודעים כמה אנשים עומדים מאוחרי כל התחום הזה. למשל יש את איש הסאונד שלא רואים אותו בכלל אבל אם הוא משבש את העניינים אז הכל הלך. אני אפילו ילך יותר עמוק, האיש שמרזיק את הבום הוא גם יכול להרוס הפקות שלמות או סצנות, אם הוא לא מחזיק טובה את הבום ואז שומעים חלש או שהוא נודע עם הבום בתקרה או משהוא כזה. בקיצור מה שרציתי להגיד שגם אני לא יודע הרבה דברים ואני מאוד רוצה ללמוד הרבה. וכל דבר שאני מצלם או עורך אני מבקש ביקורת. למשל עשיתי סרט תדמית על בית ספר מיוחד ובאתי לצלם מיקצועי שאני מכיר והוא נתן הרבה הערות ואני עכשיו עובד על זה כדי לתקן את זה. לסיום רציתי להגיד שאני שמח שהפורום גדל ושיש אנשים שמבינים עניין כי מתי שאני יצטרך עזרה אז אני ידע שאני יכול לשאול פה שאלות, ושפה יעזרו לי.

למעלה