לא שאני נהנה מזה (או גאה בזה)
אבל יש לי קצת אנטי ניטפיקינג טרקי מסורתי (לסרט לא טרקי מסורתי). לא כי אני מת להגן עליו: טענה ראשונה, על השלכת קירק חלל - אפשר בקלות לטעון שזה בשל היותו של ספוק חמום מוח ולא מיושב בדעתו, מה שקורה לא מעט לאורך הסרט, חלק מהקטע הפריקוולי של הסרט. טענה שניה - אין מחילה, וגם הכותבים מתישהו התייחסו לזה ואמרו שזה אולי היה קצת מוגזם (למרות שג'יי.ג'יי. דווקא אמר שזה משהו שהם כיוונו אליו, שזה מין גורל כזה. נגיד). טענה שלישית, על הפגשת קירק וסקוטי - זה דווקא בסדר איכשהו, כשחושבים על זה אחרת. לנו, ביודענו שהם אמורים להפגש, זה נראה מוזר. אבל הוא לא פוגש אותו בגלל שהוא יהיה בצוות שלו בעתיד. הוא בצוות שלו בעתיד בגלל שהוא פוגש אותו. באותה צורה הוא פגש את מקוי במעבורת. זה לא נראה לנו כזה מוזר כמו המקרה של סקוטי כי סקוטי היה תקוע בחור בקרח, אבל זה אותו עקרון. משהו סטטיסטי. אם באותו מוצב בקרח היה יושב סבא של סבא של סיסקו, והוא היה עוזר לקירק, אז הוא היה הופך להיות חבר צוות קבוע. טענה רביעית בקשר לג'אר-ג'אר - כמו ב-2, אין מחילה בעליל. דמות שדגל שחור מתנסס מעליה. מצד שני, הוא מסתדר עם היותו של סקוטי היסטרי-קומי בסרט הזה, בלי כל סיבה מוצדקת. טענה חמישית, על ספוק והשעון המעורר - לא זוכר מספיק מהקטע ההוא בשביל לזכור. אבל יש מצב שאני רואה שוב את הסרט מחר (מסיבות טובות יחסית) ויהיה לי משהו טוב, או סביר להניח רע, לומר על זה.