צילו-בלו (לשעבר חנן מור)

270552

Active member
משהו מבין את הקשר בין מחיר המניה למחיר אגח יג או יד
לפי רולינג המס נקבל בגין כל אגח 0.048 מניה.
מחיר המניה 9.32 ש"ח דהיינו כל אגח שווה כ 0.4475 ש"ח.
מחיר האגח בפועל סביב 0.22 ש"ח דהיינו חצי.
שווי שוק לאחר הסדר לפי מחיר המניה כ 430 מליון ש"ח, לפי מחיר האגח כ 200 מליון ש"ח.
איפה השוק מפספס?

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
חפש פוסטים שלי על חנן מור מלפני כמה חודשים. אני זוכר שכתבתי שערך המניה הנוכחי נמוך.
בחברה החדשה יהיו 453M מניות, מתוכם 18M מהחברה הנוכחית.
אם שווי החברה החדשה יהיה 250M ויהיו 453M מניות אז מחיר מניה יהיה 55 אג'.
בחברה החדשה כל בעלי המניות כיום יקבלו 18M מניות. נכפיל ב 55 אג ונקבל ששווי כל המניות בחברה הישנה הם 9.8M שח. אם תבדוק תגלה ששוי השוק של החברה היום הוא 16.6M שח. ככל שנגיע למועד חלוקת המניות החדשה, שווי השוק אמור להתכנס תאורטית מ 16.6M ל 9.8M שח.

dw

Well-known member
מנהל
ההסבר המקובל כיום לארביטראג' מניה/אגחים הוא חוסר סחירות במניה ואי יכולת למכור בשורט.
כמחזיק באגחים אני מקווה שאנחנו אלה שטועים וש-מר שוק במניה צודק. בתרחיש כזה נכפיל את הכסף. |הלוואי|
חוששני שכשל שוק שכזה אינו באמת קיים ואחרי ביצוע ההמרה המניה תרד (ולו מצד מחזיקי אגח שיבקשו לממש רווח (יחסית לשווי של היום, היסטורית הרוב יחטפו תספורת))

yel5

Well-known member
ההסבר המקובל כיום לארביטראג' מניה/אגחים הוא חוסר סחירות במניה ואי יכולת למכור בשורט.
כמחזיק באגחים אני מקווה שאנחנו אלה שטועים וש-מר שוק במניה צודק. בתרחיש כזה נכפיל את הכסף. |הלוואי|
חוששני שכשל שוק שכזה אינו באמת קיים ואחרי ביצוע ההמרה המניה תרד (ולו מצד מחזיקי אגח שיבקשו לממש רווח (יחסית לשווי של היום, היסטורית הרוב יחטפו תספורת))
רוצה להגיד לך ולכל מי שמעונין לשמוע שמכרתי את כל האגחים הלא מובטחות שהחזקתי.
הסיבה היא שהאפסייד (לאחר המרת הלא מובטחות למניות) להבנתי הוא זניח, ולכן אחזקת הלא מובטחות לא כדאית.

THE_ENDLESS

Active member
אין באמת ארביטראג' שם וכל מחזיקי האג"ח יצאו בימים הראשונים של המסחר כדי לנסות לסגור רווח.

270552

Active member
עדין השבוע עד היום (יום מסחר אחרון באגחים) היה המניה מחזור של כחצי מליון ע.נ במחיר ממוצע של 900 ומחיר סגירה היום 910.
זה משקף לאגח יג ויד שיקבלו 0.048 מניה תמורת כל 1 אגח שווי של כ 44 אג כשהם נסחרו סביב ה 22 אג.
בסוף ביום המסחר הראשון לאחר ההסדר 29/7/2024, נדע איפה היה כשל השוק באגח או במניה.
דרך אגב שווי המכירה להמרה מאגח למניה יקבע לפי שער סגירה ממוצע של המניה בימים שני עד רביעי 26/7-28/7.
אם כשל השוק יהיה במניה נקבל רווח הון גבוה או הפסד לקיזוז נמוך יותר (תלוי בשער הקניה של האגח).

dw

Well-known member
מנהל
אגחי יג/יד נמחקו ובקרוב נקבל מניות צילו בלו במקומם.
לקראת הדילול המניה חוטפת היום 20% למטה, לשער 720-730, בווליום גבוה של 1.7 מלש"ח. לא כ"כ ברור למה בדיוק המחזיקים חיכו עד היום.

270552

Active member
לפי שערי האגח שנסגרו אתמול הנייר צריך להמשיך לרדת לכוון 450 ולכן לא מבין מי קונה במחיר כזה .
בתקוה שהקונים יודעים מה הם עושים יש לצפות לרווח יפה על מחיר הסגירה של האגחים.

tby1

Active member
מגייסים מחלק מבעלי המניות לפי שווי חברה של 60 מש"ח. רוב בעלי המניות לא רצו להשתתף ומעדיפים להיות מדוללים בשווי זה , די מעיד על השווי של החברה והסיכון הטמון בה

dw

Well-known member
מנהל
מגייסים מחלק מבעלי המניות לפי שווי חברה של 60 מש"ח. רוב בעלי המניות לא רצו להשתתף ומעדיפים להיות מדוללים בשווי זה , די מעיד על השווי של החברה והסיכון הטמון בה
אאוץ'
צילו-בלו - מנהל ההסדר והחברה הגישו לבימ"ש הודעה בדבר הנפקה פרטית שבכוונת החברה לבצע | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

הנייר יורד 38% לשער 370, שזה שקול לשער 18-19 באגח (לפי כל 20 אגחים מומרים ל 1 מניה), כלומר סוגר את פער הארביטראג' שהיה בעבר ועוד מוסיף עוד איזשהו קווץ' למטה |חבול|
שוחטים יפה יפה אותנו האינדיאנים |חבול|

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
מסתבר שלא רק אני מוכן לשלם יותר מאשר הפניקס ולאומי, ובמסחר הציבורי בבורסה המניה נסחרת הרבה יותר גבוה מאשר בהנפקה המקומבנת (ועדיין נמוך משמעותית מאשר ההון העצמי של 200-250 מלשח). הווליום לפי שעה כבר עובר את ה 500 אלשח, ויום המסחר רק החל.

השקלים שלי אינם שווים פחות מהשקלים של הפניקס ולאומי, וטוב יהיה אם דודו זבידה יפנה אליהם ויבקש לשפר את התמחור בהנפקה.
לחילופין שיציע הנפקת זכויות, לכווווולם, גם לנו הציבור. מה שהפניקס ולאומי מוכנים לשלם אני מציע קצת יותר.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
הייתי שמח אם יבצעו הנפקה לכווולם. אפשר בזכויות. אני בהחלט מוכן לשים את חלקי בהנפקה לפי 60 מלשח.

tby1

Active member
הנפקת הזכויות לפי שווי של 60 מש"ח משקפת תחתית (אולי זמנית) של שווי החברה ואפשר לעשות חשבון ראשוני של התספורת לאג"חים הלא מובטחים שהיא בין 82% ל- 90% . גם מי שרכש אג"חים בשערי שפל לא הרוויח , בוודאי מול האפשרות שהמזומן יושקע באג"ח סולידי קצר המשלם 5-6 אחוז לשנה .

יש כאן לקח רוחבי , גם מההיסטוריה, שאצלי הפך לכלל - חברת ייזום נדל"ן שנכנסת לפשיטת רגל , אין להשקיע באג"ח הלא מובטחות . בלתי ניתן לכמת שווי פרויקטים בתהליך בניה והריבית של החובות המובטחים רק מגדילה את אי הוודאות. שומר נפשו יירחק.
באשר לחברה עצמה, גיוס חוב של 10 מש"ח לפחות משנה בריבית של 8-9 אחוז לא מקנה בטחון שלא תגלוש להסדר שני.

dw

Well-known member
מנהל
נו נו, יש מצב שעם עוד כמה ימי ירידות כאלה אקבל את מבוקשי ואוכל להגדיל חשיפה לצילו בילו לפי 60 מלש"ח |ליצן|
הנייר יורד לשווי 90 מלשח.

למעלה