צילמו אותי

ClickRisk

New member
צילמו אותי

צילמו אותי (בהסכמתי וללא תשלום ו/או חוזה) למטרה אומנותית מסויימת, התמונה לא מביישת, להיפך - מחמיאה. למיטב הבנתי, זכויות היוצרים נתונות בידי הצלם - אין לי בעיה בנושא. כעת מעוניינים לפרסם את התמונה באתר אינטרנט מסויים (לא גדול ולא מפורסם, אבל עדיין באינטרנט), אני מתנגד. אני מניח שהחוק לצידי, אך אינני מוצא את הסעיף המדוייק,האם מישהו יודע מה החוק אומר ויכול להפנות אותי לסעיף הרלוונטי ? תודה.

תמונה

שלום ClickRisk, אם מוסכם עליך שהזכויות אינן שלך והתמונה אינה מבזה אותך, אין לך שליטה בעניין. חלק מהזכויות של בעל זכות היוצרים היא לקבוע היכן תתפרסם היצירה. הדרכים להתנגד לפרסום יהיו לטעון שהתמונה פוגענית, שזכויות היוצרים אינן של הצלם ושהיה הסכם בע"פ בנוגע לשימוש. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

ClickRisk

New member
האם אתה טוען

שמותר לפרסם תמונה שלי, למרות שאני מתנגד, במקרה שכזה ? ומה לגבי שימוש מסחרי בתמונה, גם מותר ?

הסדרת זכויות

בוא נתחיל עם האמירה שההסדרה בחוק של פרסום תמונות מתחלקת באופן כללי לשתיים: 1. הסדרה הקשורה בפגיעה במצולם (צילום שלא ברשות, צילום המהווה לשון הרע, צילום מבזה וכו'). 2. הסדרה הקשורה בזכויות קנייניות ומוסריות. מאחר ואתה טוען שסעיף 1 לא מתקיים, שהרי הצטלמת מרצון והתמונה אינה מבזה אותך או מהווה לשון הרע - אינך יכול להתנגד לפרסום מכח זאת. נשארנו עם סעיף 2 - אם זכויות היוצרים שייכות כולן לצלם ולא הוסדר בהסכם (בכתב או בע"פ) שיש לך זכות כלשהי בתמונות, הרי שזכות היוצרים מאפשרת לצלם לעשות כל העולה על רוחו (מנהג בעלים) בתמונה ובכלל זה פרסום באתר אינטרנט X או שימוש מסחרי כלשהו. אם הוסדר ביניכם מפורשות או מכללא שיעשו בתמונה שימושים מסויימים בלבד - אז תוכל לנסות ולמנוע את השימוש האסור על ידי פנייה לבית המשפט בדרישה לצו מניעה על בסיס טענה להפרה של ההסכם. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה