צימחונות- על שום מה ולמה?

Lady In Blues

New member
אז זהו...

למה כשזה קורא כן בקהילה שלהם הם מצפים שלכולם יהיה אכפת? ואתה יודע שמניעת סבל עוד לא הרגה אף אחד? חוץ מלשפר את העולם זה לא יעשה כלום, אז למה לא?

antreprize

New member
כי כשזה קורה בקהילה שלהם אז משפיע באופן

ישיר על יכולת ההשרדות שלהם. בני אדם חושבים בקטן, מבחינת התת מודע שלנו, אנחנו עדיין חיים בשבט קטן בשנת 20,000 לפנה"ס, כשמישהו מת אז יכולת השרידה של שאר חברי השבט נפגעת. כשמישהו משבט אחר מת, אין לזה שום השפעה שלילית על חברי שבט אחר. למה כן? מי מינה אותך לשפר את העולם? מניעת סבל לא הרגה אף אחד, אבל אני עדיין יכול לעשות דברים יותר טובים עם החיים שלי מאשר להציל את גושי הטמטום שנקראים בשר. את מכירה את הפתגם "אם תיתן לאדם דג, הוא יהיה שבע ליום. אם תלמד אותו לדוג, הוא יהיה שבע כל חייו"? אז אנחנו מדברים על המקרה השלישי והלא מוכר שבו באדם צריך ללמוד לדוג לבד, כי אחרת לא יקרה כלום.

Lady In Blues

New member
אני משפרת-עולם מוסמכת מטעם עצמי.

אתה לא צריך לעשות שו דבר. למעשה, הטיבעונות דוגלת באי-עשיה. אי אכילת מוצרים מן החי. אז מה אם לא יקרה כלום בתחום הזה? לא יקרה כלום אם לא נאכל בשר. חוץ מהפסקה של הרבה תחלואים, אבל חוץ מזה שום דבר מיוחד...

antreprize

New member
יקרו הרבה דברים אם לא נאכל בשר.

כבר אמרתי שזה מאוד קשה לאכול בשר כשאתה צמחוני. התחלואים האלה הם לא תוצאה של אכילת בשר, הם תוצאה של אכילת בשר בכמות מוגזמת.

Lady In Blues

New member
אבל כולם אוכלים בשר בכמות מוגזמת.

כי, אאל"ט, הכמות המומלצת היא משהו כמו מנת עוף מבושל לשבוע וחצי. ובשר מבושל פעם בשבועיים. מטוגן בכלל לא, ודגים משהו כמו ללא יותר מ-340 גרם בשבוע. עכשיו תראה לי בנאדם שעומד בזה. אבל, שוב, הדיון שלי לא להתמקד בזה. הוא התמקד במדוע לא למנוע סבל אם אפשר?

antreprize

New member
לא כולם, יש כאלה שאוכלים בשר בכמות הנכונה

ויש כאלה שבכלל לא אוכלים. אני עומד בזה טוב מאוד וכך גם המשפחה שלי והרבה מאוד אנשים שאני מכיר(זה לא מוכיח כלום, אבל זה כן מראה שלא כולם אוכלים בשר בכמות מוגזמת). למה כן למנוע סבל? מה תרוויחי מזה? לרוב האנשים לא אכפת מסבל של חיות, אז למה שהם יפסיקו לעשות משהו שהם נהנים ממנו(אכילת בשר) רק כדי למנוע סבל שלא מפריע להם?

Lady In Blues

New member
כי האדם לא רוצה להיות רע.

ועובדה שיש כאלה שזה כן מפריע להם, כמוני למשל. רוב האנשים שאני מכירה (וזה דיי הרבה) אוכלים בשר לפחות 3-4 פעמים בשבוע. לארוחת בוקר או ארוחת ערב. אני ארוויח מזה הרגשה טובה. פי כמה מזו שאקבל מהנאת אכילה של בשר.

antreprize

New member
מי אמר שהאדם לא רוצה להיות רע?

לי לא אכפת להיות כזה. זה נחמד מאוד, אז מה? הבעייה היא לא בבשר, היא באנשים. אצלי זה הפוך, ולכן אני אמשיך לאכול בשר ואת תמשיכי לאכול חסה.

Lady In Blues

New member
ממש לא.

המבורגר פיטריות זה יאמי-יאמי. ואם לא תאכל המבורגר, מה יקרה?

antreprize

New member
המבורגר מפיטריות זה לא המבורגר.

המבורגר זה קציצת בשר טחון, פטריות לא עושים מבשר.

Lady In Blues

New member
אז למה בכלל לאכול המבורגר?

זה לא חיוני לך וזה לא מביא לך תועלת מול הפסד (בריאותי ומוסרי) לעומת דברים מזיקים אחרים כמו טלפונים סלולארים.

antreprize

New member
כי זה טעים

וכי ההמבורגרים שאני עשויים מבשר איכותי ובריא(אני אוכל ממש מעט במק'דונלדס). במקרה הכי גרוע אני לא מפסיד מאכילת בשר. החלק המוסרי לא מעניין אותי והחלק הבריאותי לא מדאיג אותי כי אני אוכל בשר במידה ולא לארוחת בוקר, צהריים וערב כל שני וחמישי.

Lady In Blues

New member
ואם תגלה שבשר אדם טעים?

(מה שלפי עדיות קניבליות בשבטים אינדיאנים היה נכון. במיוחד אצבעות הידיים). תאכל אותו? לא יהיה לך אכפת מהחלק המוסרי? למה לא אכפת לך? אתה לא חושב שמישהו נפגע מזה? אני מתכוונת, אתה יודע שמישהו נפגע מזה, אבל לא אכפת לך. ואם מחר יחליטו לאכול את חיית המחמד שלך?

antreprize

New member
אני לא אוכל בשר אדם(לפחות בעתיד הקרוב),

אם לא תהיה לי ברירה ואכילת בשר אדם תהיה האפשרות היחידה בשבילי, אני לא אהסס לאכול בני אדם. אם מישהו יחליט לאכול את חיית המחמד אני אלך לתחנת המשטרה הקרובה לביתי ואגיש נגדו תלונה(אבל זה לא אומר שאני מתנגד לאכילת מיני חיות שמשמשות כחיות מחמד), אבל לא סביר שזה יקרה כי אין לי חיית מחמד(וכך אנחנו שוב מגיעים למצב שבו לא אכפת לי). אני כן חושב שמישהו נפגע מזה, אני יודע את זה טוב מאוד(מזה מתפרנסת המשפחה שלי), אבל לא אכפת לי. לא אכפת לי כי אין לזה השפעה עליי(רגשית, חברתית, כלכלית, בטחונית וכו' וכו'), אז למה שיהיה לי אכפת?

Lady In Blues

New member
טוב. כבר סיכמנו את מצבך ב"לא אכפת לי".

העליונות המוסרית עושה לי דיגדוגים נעימים בבטן

asmati

New member
בממלכת החיות אין מוסר, יש רק רעב

למרות שלאדם יש בחירה בין מקורות המזון, הוא בדרך כלל בוחר את הטעים על פני המוסרי והצודק

למעלה