ציף או FLOWERBOY - זקוק לעזרתכם

אני שוקלת ברצינות לאסור דיונים

בהקלטות בלתי חוקיות בכלל. זה יוצא מכלל שליטה.

חרטושה

New member
ציף,

אתם מדברים על מה שנקרא "הפרה תורמת". שהיא סוג של תירוץ, לפעמים, לפגיעה בחופש הביטוי מצד תאגידים רשעים וחברות ענק זדוניות. בעיני חופש הביטוי הוא בעל ערך מיוחד, במיוחד כאן, בפורום החשוב הזה שאת מנהלת בצורה מדהימה, נפלאה, ומעוררת כבוד והערצה (באמת, באמת!) ולכן יש לי הפרה תורמת משלי בנושא: הפרה תורמת מתרחשת כאשר אחד או שני התנאים הבאים מתקיימים: 1. מסירת מידע מתוך כוונה וידיעה שהמידע יגרום להפרה של זכויות יוצרים 2. מידע ספציפי שעוזר בהשגה של מוזזיקה בלתי חוקית (במקרה שלנו). לשם העניין: "בתחנה המרכזית אפשר לקנות דיסקים מזויפים"- אינה הפרה תורמת. "בחנות של ז'וז'ו בתחנה המרכזית אפשר לקנות דיסקים מזויפים"- היא הפרה תורמת. בנת? הדיון שלכם כאן הוא דיון תיאורטי גרידא ובאמת שלא צריך להילחץ.

עזבי חופש הבטוי...

אני לא צריכה שאקו"ם יסגרו לנו את הפורום. אנחנו פועלים אך ורק במסגרת כללי "תפוז", שהם מחמירים בעניין. תפוז מפרשים "עידוד" להפרת זכויות יוצרים בצורה רחבה. סטיות הביאו בעבר לסנקציות כלפי פורומים, כמדומני, והפורום שלנו נקרא - בימים אלו במיוחד - ע"י גורמים כאלו ואחרים. אני הגמשתי קצת את הכללים, והתרתי דיון גם בהקלטות לא חוקיות של הפלויד, מתוך ההכרה שבהקלטות האלו יש ערך אמנותי והסטורי רב, מה גם שרובן הוקלטו לפני עשרות שנים. לצערי, רוב הזמן הדיונים גולשים לתאורים של כמה שילמו בעד זה, ואיפה השיגו את זה, ואיך ולמה - שזה בדיוק מה שאסור. דיונים אלו אינם תאורטיים; holo, לדוגמא, העלה למיטב זכרוני מספר הודעות בעבר באותו נוסח: "אז איפה מוצאים בוטלגים?". שזה מתיחת הדיון עד גבול המותר. כמעט ואין דיונים לגופו של עניין, היינו מה שומעים בהקלטות האלו ואיך זה תורם לנו להבנה של יצירתם של הפלויד. יתכן שזה היה מוגזם לצפות מאנשים להתאפק מלספר על אוספיהם, או להבין מה גבול המותר והאסור, בתחום שהוא אפור ממילא. אבל אני מעוניינת לשמור על הפורום הזה כפורום פעיל, ולכן חייבת למתוח גבול, היכנשהו. אגב, הזכרת לי שוב שהייתי צריכה לקחת את הקורס בדיני קניין רוחני - הקורס היחיד שפספסתי.

סלע 1

New member
חופש הביטוי הוא לא השאלה

השאלה היא איזה סוג של דיון עובר על החוק ואיזה לא. איך אקו"ם יסגרו את הפורום (בתרחיש הגרוע ביותר) אם הדיון בפני עצמו אינו עובר על החוק? גם אם הדיון עוסק בעבירה על החוק, בדיוק כמו דיון בנושא נסיעה מעל המהירות המותרת או הפרה של הסכם בין שני גורמים, אין בכך כל עבירה על החוק. מתי כן מדובר בעבירה על החוק, ומתי יש סיבה לחשש? במקרה אני די מתמצא בנושא, ואם תרצו אני יכול להביא לכם גם את פסקי הדין שעוסקים בכך. הדיון עצמו יהיה עבירה על החוק ועל כן יהווה עילה לכאורה לתביעה כנגד תפוז אך ורק אם תהיה בכך הפרה תורמת (או בלעז contributory infringement). בכדי שתתרחש הפרה תורמת שכזו צריכים להתקיים שני תנאים: א. כוונה. ב. ספציפיות. כלומר: רק במקרה בו מפורסם מידע מתוך כוונה לעודד הפרה של זכויות יוצרים, והמידע הזה הוא ספציפי וממוקד (דהיינו, לינק להורדת קובץ מפר, לדוגמה) מדובר במצב שעלול להיתפרש כעבירה על החוק. בכל מצב בו הדיון בבוטלגים נשאר תיאורטי ולא ספציפי ואינו כולל לינקים או כתובת מדוייקת להשגת הבוטלגים האמורים, אין כאן שום עבירה על החוק ו/או סכנה לתביעה מצד אקו"ם. כאמור, אם תרצי אשמח להרחיב בנושא ולהביא מקורות ותימוכין.

תודה, אבל כללי תפוז יותר רחבים

כפי שאמרתי. לדוגמא, גם דיון בנוסח "כדאי לך לקנות את הבוטלג הזה" הוא אסור, וכמובן "אפשר למצוא את ההקלטה בקאזה (וכו')", או "חבר שלי צרב לי את האלבום". זה נחשב לעידוד להפרת זכויות יוצרים, ותפוז אוסרים על כך. דינן של הודעות כאלו להמחק. אין לי כוונה להתעמת עם תפוז בעניין, או לומר להם שהם לא חשופים לתביעות.

סלע 1

New member
הכללים האלו מופיעים בתקנון?

משום שבתקנון עצמו, לפחות זה שאני קראתי, אין התיחסות לכך בין אם באופן מפורש או עקיף. יש התיחסות מפורשת להפרה של זכויות יוצרים, ולצורך העניין גם הפרה תורמת נחשבת להפרה של זכויות יוצרים, ובאופן כללי יותר יש התיחסות ל"הפרה אחרת של כל דין" אבל לא לגבי "עידוד להפרת זכויות יוצרים" כל עוד אין בכך הפרה של החוק בפני עצמה. יכול להיות שבתור מנהלת פורום את חשופה להודעות מנהלתיות, מנשרים, קומוניקטים, ימי עיון ותקנונים סמויים נוספים שאינם גלויים לנו האנשים הפשוטים, אבל לנו לפחות שכחו להודיע. על פי קריאה של התקנון לגופו, על פניו ניראה לי שכמשתמש, הודעה בסגנון של "חבר שלי צרב לי את האלבום" אולי חושפת את החבר שלי לתביעה, אבל בהודעה בפני עצמה אין עבירה לא על החוק ולא על התקנון המפורסם בתפוז (כמובן, יכול להיות שפספסתי משהו ובמקרה כזה אשמח אם תתקני אותי).

צדקת ברישא של הפסקה האחרונה

אכן כמנהלת קבלתי הנחיות ברורות מהנהלת תפוז בנדון. בתקנון כתבתי את הדברים באופן כללי ובמהלך הזמן התגבשה תרבות דיון מסויימת בפורום בה ברור לגולשים מה מותר ומה אסור. או בכל אופן, זו היתה תקוותי. כאמור, הגמשתי קצת את הכללים והתרתי דיון ב"בוטלגים" של הפלויד, אף כי מדובר בפרטים בלתי חוקיים, בדרך כזו או אחרת. אבל ההגמשה הזו היא בעייתית, כפי שאתה יכול לראות.

כמו כן, כולכם מוזמנים לרענן את

זכרונכם, ולקרוא את תקנון תפוז. לינק נמצא בתחתית עמוד הפורום. במיוחד, הסעיפים הנ"ל, מתוך התחייבות הגולשות: "לא לכלול בתכני גולשות המועלים על ידן לבלוג TV ו/או לכל שירות אחר של תפוז אנשים חומר כלשהו המהווה פגיעה בפרטיות ו/או חדירה אליה, המרדה, הטעיה, הפרת זכויות יוצרים, הפרת סימנים ושמות מסחריים, מדגמים, פטנטים וכו', הפרת זכויות אחרות כלשהן של צדדים שלישיים, עוולות מסחריות ו/או פגיעה בזכות לשם טוב, ו/או פגיעה בזכויות חוזיות ו/או בחובות אמון לאחרים ו/או הפרה אחרת של כל דין; ..... לא להעלות לאתר חומר בלתי-חוקי, או חומר המעודד, תומך, מסייע, מספק הוראות לביצוע או מנחה בביצוע מעשה המהווה עבירה פלילית לפי דיני מדינת ישראל."

סלע 1

New member
כן, שנינו קראנו אותו תקנון, מן הסתם

אלא שכניראה שנינו קראנו אותו באופן שונה. "לא לכלול בתכני גולשות המועלים על ידן לבלוג TV ו/או לכל שירות אחר של תפוז אנשים חומר כלשהו המהווה פגיעה בפרטיות ו/או חדירה אליה, המרדה, הטעיה, הפרת זכויות יוצרים, הפרת סימנים ושמות מסחריים, מדגמים, פטנטים וכו', הפרת זכויות אחרות כלשהן של צדדים שלישיים, עוולות מסחריות ו/או פגיעה בזכות לשם טוב, ו/או פגיעה בזכויות חוזיות ו/או בחובות אמון לאחרים ו/או הפרה אחרת של כל דין." משמעותו של סעיף זה: אין לכלול חומר המפר זכויות יוצרים בהודעה. אבל כל עוד ההודעה עצמה אינה מפירה זכויות יוצרים, אין מניעה בדיון בנושא (כגון בוטלגים). "לא להעלות לאתר חומר בלתי-חוקי, או חומר המעודד, תומך, מסייע, מספק הוראות לביצוע או מנחה בביצוע מעשה המהווה עבירה פלילית לפי דיני מדינת ישראל." הדגש כאן הוא על "ביצוע עבירה פלילית". עכשיו, מתי הפרת זכויות יוצרים היא עבירה פלילית? רק כאשר מדובר במסחר ביצירה מפירה, הפצה בהיקף מסחרי או החזקת עותק מפר לצורך מסחר בו. כך על פי פקודת זכות היוצרים: "(א) העושה אחד מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים או קנס פי שבעה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז-1977(2) (להלן - חוק העונשין): (1) עושה עותק מפר של ביצוע לשם מסחר בו; (2) עוסק במכירה, בהשכרה או בהפצה של עותק מפר של ביצוע, או מוכר, משכיר או מפיץ עותקים מפרים של ביצוע בהיקף מסחרי. (א1) המחזיק עותק מפר של ביצוע לשם מסחר בו, דינו - מאסר שנה או קנס פי חמישה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין. (א2) בסעיפים קטנים (א) ו-(א1), "עותק מפר" - טביעה של ביצוע או שעתוק של טביעה של ביצוע, שנעשו בלא הסכמה של המבצע בניגוד להוראות סעיפים 2 ו-3, למעט אם עשייתם הותרה בהוראה מהוראות חוק זה או שנעשו בהסכמת אדם אחר שהוא בעל הזכות להסכים בהתאם להוראות חוק זה. (א3) (1) אלה דינם מאסר שישה חודשים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין: (א) עושה עותק מפר של שידור לשם מסחר בו; (ב) עוסק במכירה, בהשכרה או בהפצה של עותק מפר של שידור, או מוכר, משכיר או מפיץ עותקים מפרים של שידור בהיקף מסחרי. (2) בסעיף קטן זה, "עותק מפר" - טביעה של שידור או שעתוק של טביעה של שידור, שנעשו בלא הסכמה של המשדר בניגוד להוראות סעיף 4א1, למעט אם עשייתם הותרה לפי חוק. בתרגום לעברית: העתקה של שירים בין אנשים פרטיים, כולל הורדת שיר מהאינטרנט, הינו עבירה על חוק זכויות היוצרים אבל בפירוש לא עבירה פלילית, ולכן כל עוד לא מעודדים אף אחד לשכפל קלטות פיראטיות ולהפיץ דיסקים בהיקף מסחרי אין כאן עבירה פלילית ולכן אינם נוגדים את התקנון. אם בתפוז רוצים להרחיב את האיסור, זכותם לשנות את התקנון, אבל כל עוד התקנון כפי שהוא כעת, אין בדיון על בוטלגים כל עבירה על התקנון.

הלוואי והיית צודק

אך לצערי זה לא כך. הפרת זכויות יוצרים עשויה בהחלט להיות עבירה פלילית, ותפוז הורו למנהלי הפורומים במפורש, ועם דוגמאות, לא לאפשר עידוד או שידול של הנ"ל. הנושא של זכויות יוצרים והפרותיו נדון כמעט מדי יום בין מנהלי הפורומים ובין ההנהלה. המצב כפי שהבאתי אותו הוא הדין הנוהג בתפוז. כאחד מפורומי תפוז, אנו מחוייבים לו. ככה זה, מה לעשות. אני מציעה לך לפנות להנהלת תפוז דרך פורום משוב (קישור נמצא בראש עמוד הפורומים הראשי) ולתת להם את ההסבר שנתת כאן, עם דוגמאות קונקרטיות, ולשמוע את תגובתם.

holo

New member
לא דיברתי על קניה ומכירה של בוטלגים

מה הבעיה?

Blackpanter1י

New member
יאללה תפסיקו לשחק אותה צדיקים,כאילו

שאתם לא חונים בחניית נכים

flowerboy69

New member
עזוב אותך

הייתי אומר לך מה אני חושב על מה שנכתב אבל היו מוחקים את זה אתה יכול לקבל הקלטות צרובות של הופעה ויכול לקנות את הדבר האמיתי אם אתה אספן ורוצה משהו בעל ערך ולא רק לשמוע את המוזיקה

flowerboy69

New member
יש לי הצעה...למתעניני הופעות

כתבו לי הודעה אישית ונדבר על הנושא הרגיש חחח...

flowerboy69

New member
איזה דיסקייייייייםםםםםםםםם

סוף סוף הייתי בבית ומה שמצאתי שם... הביאו לי 5 דיסקים של פינק...מה שמדהים זה שכולם באיכות פשוט מדהימה לא להאמין שמדובר בהקלטות מלפני 30 שנה!!! יש שם הופעה מוושינגטון בשנת 71 עם גרסה ממש מדהימה של one of the days הם מנגנים את תחילת השיר ואז יש קטע של כל מיני אפקטים של חריקות וקולות ואז הם מתחילים לנגן את החלק המרכזי לאט ועולים במהירות עד לקצב הרגיל... יש שם הופעה מבוסטון 73 איזה איכות...גרסה מדהימה של carful with the ...וגרסה יפהפיה של obscurd by clauds... דיסק מהמבוגר שנת 70 הבנתי שזה משהו מאוד נדיר עם אסטרונומי דומיין וכל השירים הישנים והטובים... יש גם את ההופעה מאנגליה 74 מה שנקרא tour 74 עם החלק שלא הופיע בתקליט-הקלטה מלאה של דרק סייד ואקוז לקינוח... ואז דיסק עם 3 דיסקים-הופעה נדמה לי אחרונה בוומבלי ב 74 הופעה ששודרה ברדיו באנגליה עם גרסאות סוחפות של gotta be crazy ו shine on-גרסה אחת ארוכה נדמה לי כמעט חצי שעה! חוץ מזה הגרסאות מיפן ממש מדהימות חובה למי שרק יכול הכי מדהים זה פולס אבל חבל שהמחיר מקשה את הקניה שלו-ראיתי שרוצים עליו 140$!!!!לא יאומן... ודבר אחרון-קיבלתי את ה-tour programme השני של ווטרס מסיבוב ההופעות של ה pros and counts החוברת הראשונה של 84 הייתה רק קומיקס ומידע כללי החוברת הזו יצאה ב 85 וכוללת תמונות מהופעות יחד עם קלפטון ותמונות מההופעות של החומה עם הפלויד!!!חיפשתי את זה הרבה זמן... תהנו...

למעלה